15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er forskjellen mellom caladium og omsorg for det fra andre innendørs planter

Ornamental Løvfellende Caladium Prydplanter kommer oftest fra subtropiske eller tropiske områder i verden. Caladium er en ganske liten, men ekstremt slående slekt fra de tropiske områdene på det amerikanske kontinentet, inkludert 15 uavhengige arter.

Hjemme bor flerårige urteaktige planter under baldakinen i skogen, hvor de under behagelige forhold danner tette tette klumper. Et karakteristisk trekk ved kulturen er store spisse hjerteformede blader, på grunn av formen, størrelsen og de ekstraordinære fargene som kaladiene på bildet blir populært sammenlignet med elefantører eller englevinger. Og slike sammenligninger er velbegrunnet..

Selv i ville varianter kan bladplater i lengden nå 30–45 cm, og en regnbue eller en kunstnerpalett kan misunne forskjellige nyanser på bladene av caladium.

Planten har ikke en vanlig stamme. Blader dukker opp over bakken på lange oppreist petioles og gradvis ekspanderende, danner tette rosetter med en diameter på en halv meter.

Caladium -knoll Rotsystemet til kaladiet er basert på en avrundet, flatt knoll med en diameter på ca 7–10 cm. I tuberens spiss er rudimentet til den fremtidige busken godt synlig, og i en viss avstand fra den er det enkelt sovende knopper. Etter planting danner knollen et fibrøst rotsystem, som etter slutten av vekstsesongen hjemme dør av, og planten trekker seg tilbake.

Det uerfarne dyrkere tar feil av en caladiumblomst er en blomsterstand. Utseendet kan forventes etter åpningen av det tredje eller fjerde arket. Blomsterstanden ser ut som et ganske stort tett øre, bestående av hann- og hunnblomster og pakket inn i et spiss slør.

Caladium blomstrerI noen varianter av caladium, som på bildet, er det malt i samme toner som de lyse bladene. Men det finnes varianter med hvite eller grønnaktige bladblad. Blomstringen varer ikke mer enn noen få dager, og en måned etter pollinering modnes avrundede rødoransje bær på det tidligere øret.

Flere arter av denne tropiske planten har blitt brukt i kultur. En av dem er Caladium esculentum, hvis stivelsesholdige knoller er spiselige og brukes i mat i flere land i Sør -Amerika..

Men hele verden ble ikke berømt for spiselige, men for dekorative, som på fargerike bilder av kaladier. Villplanter av arten Caladium bicolor, Caladium marmoratum, Caladium picturatum og andre varianter har blitt materiale for oppdrettere, som senere mottok hybrider som brukes i dag i hage og innendørs blomsterbruk..Kaladium av forskjellige varianter i landskapsdesign

Ta vare på Caladium hjemme

Caladium -omsorg påvirkes av preferanser som har utviklet seg under de opprinnelige vekstforholdene, det vil si i tropene..

Caladium variert elsker lyse stederSom med alle spraglede planter trenger kaladier mye lys. Og jo lysere fargene på bladene er, desto mer sol krever kulturen. Men de direkte strålene er ødeleggende for de som er vant til livet under plantens kroner. Det beste stedet:

  • øst eller vest vinduer;
  • åpne terrasser eller loggier som beskytter løvverk fra det brennende lyset;
  • trestammer, hvis kulturen om sommeren tas ut i det fri.

Hvis sørlige vinduer velges for potter med kaladiumblomst, er det viktig med skygge. På nordsiden vil fargen på løvet uunngåelig lide, så i dette tilfellet må du ta vare på belysningen.

I hele vekstsesongen, så vel som ved lagring av knoller i dvalemodus, vil Caladium være behagelig ved normale romtemperaturer..

Med tanke på plantens tropiske opprinnelse, må du vite at suksessen med omsorg for caladium, som på bildet, i stor grad avhenger av luftens fuktighet. Om sommeren utvikler kulturen seg godt i frisk luft, på en balkong eller loggia. Sammen med potten plantes plantene i hagen eller blomsterbedene..Utseendet til kaladium påvirkes av luftfuktighet.

Men når huset er for tørt, for eksempel når varmeenhetene er slått på, må prosedyrer for å endre den nåværende situasjonen inkluderes i omsorgen for kaladiet.

Det er ikke verdt å spraye løvet på grunn av mulige flekker på bladplatene og misfarging, men sprøyting av fuktighet over busken vil gi gode resultater..

Fra våren, når de første skuddene dukker opp over bakken, og til den sovende perioden, Caladium, på bildet, er sjenerøst vannet. Tørking av jordoverflaten blir et signal for vanning. Hvis planten ikke får vann i tide, vil bladene falle ned og miste sin attraktivitet. Men det ekstra vannet i underlaget er heller ikke nødvendig. Det kan forårsake rot- og knollforfall. Og da er det en risiko for å miste det grønne kjæledyret..Caladium trenger mye fuktighet

Planting utføres i løs næringsrik jord, som kan gjøres ved å blande i like store mengder:

  • humus;
  • hageland;
  • torv.

Litt sand, knust kull og sphagnum kan tilsettes til det resulterende underlaget. Før knollene plantes, blir jorden sterilisert og deretter lagt ut i potter på toppen av et kraftig dreneringslag.

Beholdere for kaladium, som på bildet, velges ut fra størrelsen på knollene. For de minste prøvene, ta potter med en diameter på 9-12 cm.Caladium -knoller spirer

Voksne knoller bør plantes i beholdere med en diameter på minst 20 cm, siden store blader vokser godt og krever mye jord og plass til ernæring..

Caladiumpleie under hvile

Når du tar vare på caladium hjemme, må du ta i betraktning at disse plantene har en obligatorisk sovende periode, som i midtfeltet faller på høst-vintertiden.

Vellykket dyrking av kaladium på gårdsplassenI september, for å forberede knollene for dvalemodus, må du gradvis redusere intensiteten av vanning. Etter det begynner visning og fall av løvet, noe som betyr at fuktighet ikke lenger er nødvendig i det hele tatt..

Tørkede kaladiumknoller om høsten:

  • fjernet fra bakken;
  • rengjør forsiktig det gjenværende underlaget og de tørkede røttene.
  • undersøkt for skade, råte eller tegn på sykdom.

Alt skadet vev fjernes, og kuttstedene behandles med et soppdrepende middel, og etter tørking av preparatet, dryss med knust aktivert karbon.

Knoller dvaler i tørr mose eller vermikulitt ved romtemperatur til, i januar eller februar, er en vekstknopp godt synlig på toppen, klar til å gi liv til en ny rosett med blader.

Uvanlig og annerledes kaladium – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară