15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Foto og beskrivelse av typer alocasia

Alocasia i interiøret i hjemmet Regionen med naturlig habitat i Alocasia strekker seg til de tropiske områdene i Sørøst -Asia, New Guinea, deler av det australske kontinentet og Malaysia. I dag snakker botanikere om eksistensen av mer enn sytti uavhengige og på sin egen måte unike arter av alocasia.

Alle planter som har et vanlig generisk navn er urteaktige stauder med en knolllignende rhizom, en saftig sterk stamme og blader i forskjellige former og farger. Og selv om alle typer alocasia blomstrer og danner enkle blomsterstandskolber, er det takket være bladene til alocasia som vakte oppmerksomhet fra innendørs avlingelskere. I dag har både miniatyr og virkelig gigantiske planter funnet sin plass i interiøret i boliger og offentlige bygninger. Og i regioner der klimaet tillater det, er alocasia en praktfull dekorasjon av hager og parker. Fra dem kan du lage fantastiske komposisjoner i blomsterbed..

Alocasia longiloba

Alocasia longiloba Denne Alocasia -arten avbildet lever i den skyggefulle underskogen i den fuktige tropiske jungelen. Planter i høyden overstiger ikke 50-100 cm, og i naturen nøyer de seg med steinete bakker med et lite jordlag.

Luftdelen av alocasia består av krypende stilker og store, pilformede blader. Oversiden av bladplaten, opptil 30–45 cm lang, er grønn med et blått eller blålig skjær. Baksiden er lilla eller fiolettgrønn. mot en slik bakgrunn skiller kraftige sølvgrå eller hvitlige årer seg godt ut. De hengende bladene av alocasia Lowe eller longiloba, som denne arten kalles i dag, og holder seg til å forstå sylindriske petioles, har en sagittal-spydformet form..

Petioles av alocasia lowii er farget brun eller grønn, med et mørkere brunt mønster i form av striper og striper som er tydelig synlige på dem.

Alocasia LoweBlomsterstanden til Low’s alocasia kan enten være enkel eller flere. På en peduncle 8 til 18 cm lang dannes det kolber, pakket inn i grønnaktige sengetepper. Etter pollinering modnes nesten sfæriske mørke oransje bær med en diameter på opptil 8 mm på blomsterstanden. 

Alocasia sanderiana

Alocasia sanderianaSander alocasia vist på bildet i størrelse og mange ytre trekk ligner den forrige utsikten, men bladene 30–40 cm lange er ikke bare en sagittal form, men er i tillegg dekorert med bisarre hakk. Derfor minner løvet mer om et eldgammelt spyd eller en halberd..

En plante med tette, metalliske blader, hvor hvite årer og en slik kant langs kanten skiller seg ut sterkt, er populær blant blomsteroppdrettere. Alocasia Sandera, en gang funnet på høylandet på Filippinene, er i dag en romavling og inspirerer oppdrettere til å utvikle interessante interspesifikke hybrider..

Alocasia amazonica

Alocasia amazonicaEt eksempel på slikt avlsarbeid kan betraktes som Amazonas alocasia, hentet fra krysset av Lowes alocasia og Sanders alocasia. Planten har absorbert alle de beste egenskapene til foreldresorten. Den er kompakt, dekorativ og i høyden, avhengig av variasjon, kan nå fra 40 til 60 cm.

Langstrakte med en skarp ende og hakket kant, vokser tette blader av alocasia Amazonica opp til 50 centimeter i lengde. På den mørke bladplaten, som i foreldrenes art, er brede, hvite eller grønne årer godt synlige.

Blomstringen av alocasia vist på bildet består av utseendet på en 20 centimeter oppreist peduncle, på hvilken en hvit eller rosa kobbe dannes, 8 til 10 cm lang. Blomstringen er dekket med et stort grønnaktig teppe, dobbelt så stort av kolben.

Alocasia micholitziana

Alocasia micholitzianaDenne alocasia har en høyde på 40-50 cm og passer veldig godt inn i ethvert interiør. Bladene til alocasia Misholc har også mange generiske trekk med den forrige arten. Den er 50 centimeter lang, rik på farger og en spydformet trekantet form. Bladplatene av typen alocasia vist på bildet har en interessant fløyelsaktig grønn farge og lyse hvite årer. Det er sant at det ikke er noen kant langs kanten i dette tilfellet.

Stenbladene som bladene er festet på er oppreist eller svakt skrå, brungrønn i fargen med rødlige eller brune striper. Alocasia micholitziana er hjemmehørende i de tropiske områdene på Filippinene, noe som forklarer likheten mellom de beskrevne artene.

Alocasia -tåke

Alocasia -tåkeAlocasia tåkete tilhører også innendørs artene til denne fantastiske planten. De største prøvene av typen alocasia vist på bildet vil vokse til 70 centimeter i høyden.

Formen på bladene på denne planten er mer avrundet, myk. Og mønsteret på den sølvgrønne bladplaten er merkbart uskarpt. Mørke lilla eller grå striper ser ut til å være skjult av tåke. Bladets lengde kan nå 45-50 cm. Bredden er halvparten så mye.

Alocasia acuminata

Alocasia acuminataHøyden på en annen type alocasia, vokst som et husplante, når 75 cm.

Hjemme, som i naturen, blomstrer alocasia regelmessig og danner små blomsterstander opp til 10 cm lange, skjult av en tett lysegrønn perianth. Hvis peduncle ikke er kuttet og planten blir matet, kan du få mellomstore appelsinbær som inneholder frø som er egnet for forplantning..

Alocasia zebrina

Bilder av alocasia zebrin forårsaker alltid overraskelse og glede hos blomsteroppdrettere. Smale trekantede bladplater av denne typen har en pilformet form og en uvanlig farge. På en lysegrønn eller oliven bakgrunn skiller ikke bare mørke årer seg ut, men også bisarre mønstre som stråler ut til bladets kanter. Lengden på bladene er 30–40 cm. Stenbladene, i likhet med løvet, er brokete, oppreist, opptil 50 cm høye.

Alocasia zebrinaI naturen kan denne typen alocasia finnes i fjellskogene på Filippinene, og oftere og oftere blir alocasia zebrinplanter en dekorasjon av hus og leiligheter..

Alocasia boyceana

Alocasia boyceanaDenne typen alocasia opp til 60 cm høy, vist på bildet, har en ubestridelig likhet med alocasia zebrin. Med lignende dimensjoner og løvform er anlegget blottet for et unikt mønster og malt i en vakker lysegrønn farge.

Alocasia clypeolata

Alocasia clypeolataEn annen innbygger i de filippinske tropene, alocasia clypeolata, har ovale hjerteformede blader som er formet som et gammelt skjold. Bladplatene er ganske tynne, lysegrønne. På denne bakgrunnen er mørke striper godt synlige. Petioles er oppreist eller i de nedre nivåene, losji, lange.

Alocasia fallax

Alocasia fallaxEn kontinental asiatisk art av alocasia, funnet i rom og haller fra subtropene i Himalaya, blir botanikere ansett som en mulig forfader til den berømte alocasia odora. Høyden på dette store anlegget kan nå 2,5 meter. Når bladet er kuttet, frigjøres en hvitaktig melkesaft. Petioles er tette, tykke, opptil en og en halv meter lang.

Bladbladet ligner mange typer alocasia. Den er avrundet oval, med en spiss spiss. Lengden på et voksent blad kan nå 130 centimeter. Peduncles dannes i bladets aksler, og samtidig kan 2-3 blomsterstander blomstre på planten.

Alocasia reginula

Alocasia reginulaEn liten og veldig attraktiv alocasia regginula er godt kjent for blomsteroppdrettere i sorten Even Velvet. Stilkene til denne arten er veldig små og overstiger knapt 10 cm. De har lette sylindriske petioles med 30 cm ovale eller ovale blader. Bladbladet er tett, ofte konveks, med en spiss spiss og merkbare hvite årer. Planter blomstrer noen ganger og produserer en kort 10-centimeter (6-tommers) peduncle med en kremkolbe gjemt i en hvit eller rosa perianth.

Alocasia reversa

Alocasia reversaAlocasia -arter som tiltrekker seg mer og mer oppmerksomhet fra tropiske planteelskere. Årsaken til denne interessen ligger i den svært lille størrelsen og det ekstraordinære utseendet på kulturen. De pilformede sølvgrønne bladene etterligner pilhodet veldig tett. Samtidig gir mørke årer som divergerer til kantene en spesiell sjarm til platene..

Alocasia melo

Alocasia meloLave planter av grov alocasia har tykke krypende stilker og hjerteformede blader. Mest av alt ligner de flate tykke bladene på en grågrønn nyanse huden på et gammelt dyr eller et plastprodukt. Overflaten på arkplaten er ujevn, liten tuberøs. Venene er deprimerte, mørklagt. Ungt løvverk er lettere enn voksen og mye mykere å ta på..

Alocasia cucullata

Alocasia cucullataStenglene til alocasia klobuchkovaya, som på bildet, vokser opp til 60-100 centimeter i høyden. Bladene er spisse, hjertelige. Lengden, avhengig av sorten, kan nå 10–40 cm. Stenbladene er saftige, avsmalnende oppover, opptil 80 cm lange.

Alocasia cucullata er hjemmet til de tropiske regnskogene i Burma og Vest -Bengal, hvor planter kan finnes under dekning av høyere arter så vel som i utkanten av skogkledde områder.

Alocasia cuprea

Alocasia cupreaEn av de mest uvanlige typene vlocasia betraktes med rette som kobberalocasia, som på bildet, og slår fantasien til en blomsterhandler med utseende og tekstur av lyst løvverk.

Bladene til alocasia cuprea har en vakker spiss skjoldform. Bladplatene er tette, læraktige. Bladets lengde er 25–30 cm. Utsiden av den blanke platen har en grønnaktig kobberfarge. Og på baksiden tykner de lilla tonene til en lilla eller lilla nyanse. Vener på bladene deprimerte, mørke.

Alocasia kobber-rødI naturen finnes kobberrød alocasia fremdeles i dag i Borneo, hvor plantene hovedsakelig bosetter seg på krittklipper som er overgrodd med tropiske skoger. Blant elskere av innendørs alocasia er sorten “Dragon Skin” velkjent, som fullt ut bærer alle de spesifikke funksjonene..

Alocasia lauterbachiana

Alocasia lauterbachianaTypen alocasia vist på bildet er preget av sterkt langstrakte hakkede blader, som holder fast på spraglede oppreist petioles. Interessant nok, til nylig, tilskrev botanikere alocasia lauterbachiana, som tiltrukket blomsteroppdrettere, til en annen planteslekt. Og ved å bli med i det store samfunnet i Alocasia, ble det umiddelbart en populær innendørs kultur..

Planten har en høyde på 80 til 130 cm, lange mørkegrønne blader, med en utpreget burgunderfarge på baksiden. Lilla og bladblader, i tillegg til peduncler som holder store enkeltblomstrer.

Video om alocasia med stor rot

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară