15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Den mest interessante informasjonen om rom alocasia

Innendørs alocasia om sommeren på stedet Hvert år mer og mer eksotiske, inntil nylig ukjente planter dukker opp i samlingene av russiske amatørblomsterdyrkere. Takket være utviklingen av transportforbindelser mellom land, tilbyr butikker varianter og plantearter fra forskjellige deler av verden. Blant denne sorten er det også fantastisk innendørs alocasia, lithops, fioler, spathiphyllums..

Hittil har botanikere oppdaget og beskrevet mer enn syv dusin originale arter av alocasia, som er naturlig utbredt i de fuktige subtropene og tropene i de asiatiske og stillehavsregionene. Og hvis store planter, for eksempel storrotete og velduftende alocasia, ble oppdaget i første halvdel av 1800-tallet, så begynner små prøver, som inkluderer kobberrød eller tåket alocasia, bare å avsløre sine hemmeligheter og sjarm for å blomstre produsenter i Europa, Amerika og, selvfølgelig, i Russland.

Hvordan blomstrer alocasia?

Blomstring av alocasia Selv med et så annerledes utseende har alle typer alocasia mye til felles. Alle planter foretrekker lignende forhold, danner ganske stort løvverk og lignende blomsterstander.

Alocasia blomstrer hjemmeFor noen dyrkere som ikke vet hvordan alocasia blomstrer, er dannelsen av en peduncle en virkelig overraskelse. Imidlertid er utseendet på en tett hvit eller kremaktig gul øreblomstring mulig på både store arter og miniatyr innendørs alocasia..

Blomsterstanden, som består av mange små blomster, er pakket inn i et blad av perianth. Avhengig av typen kan et slikt teppe være grønnaktig, hvit eller til og med brun..

Inntil pollinering oppstår, forblir blomsten frisk og tiltrekker seg oppmerksomhet fra insekter, så visner den, og røde eller oransje små bær vises i stedet for blomsterstanden.

Alocasia blomst tar opp mye næring og fuktighetHvis i naturen, hvor det ikke er mangel på fuktighet og næring i tropisk skog, forårsaker blomstring ikke alvorlig skade på planten, så opplever innendørs alocasia alvorlige vanskeligheter. Mens peduncle av alocasia dannes og vokser, som lider av mangel på næring, kan den kaste alle bladene, og blomstring som varer i 6-10 dager, tømmer innekulturen fullstendig.

Derfor, når du vokser alocasia, anbefales det å fjerne en stor knopp eller la blomsterstanden vise seg i bare et par dager. Hvilke andre forhold må skapes slik at en tropisk plante er komfortabel i en vanlig byleilighet?

Funksjoner ved voksende alocasia

Alocasia blader bør tørkes med jevne mellomrom med en fuktig klutDet vanlige habitatet for alle typer alocasia, som i dag vokser som innendørs avlinger, er tropiske skoger, bredder og myrlendt lavland i elver, fuktig tett undervekst. Planter vokser og trives i tropisk klima. Derfor må kjæledyret skape et lignende miljø hjemme, vokser alocasia..

I vår-sommerperioden vil en termofil kultur være behagelig ved temperaturer fra 18 til 26 ° C. Om vinteren og høsten, i en periode med relativ hvile, er luft oppvarmet til 16–20 ° C akseptabelt for alocasia. Men selv om temperaturregimet blir observert, kan sykdom og død av planten ikke utelukkes hvis luften er 60–65% tørrere. Du kan opprettholde slik fuktighet ved hjelp av tekniske og improviserte midler, i tillegg til regelmessig sprøyting og tørking av løvverk av romalokasi.

Vanning av den grønne delen av anlegget utføres ikke bare om vinteren og med tilstrekkelig kald luft.

Det beste stedet å vokse alocasia er i øst- eller vestvinduene, hvor det er nok lys, men det vil ikke kunne brenne prydbladene som er vanlige til fuktighet. Hvis planten om sommeren trenger kunstig skygge på de sørlige vinduene, vil alocasia om vinteren være helt behagelig her..

Alocasia stamme i snittPå våren, sommeren og tidlig på høsten, når temperaturen tillater det, blir plantene vannet ofte og rikelig. Vanning utføres bedre flere ganger, venter på at fuktigheten skal fukte hele jordklumpen og fjerne overflødig vann som har rennet ut i kjelen. Innendørs alocasia trenger vanning når det øverste laget av underlaget er tørt nok.

Innendørs alocasia transplanteres tidlig på våren, forsiktig overfører jordklumpen til en større gryte og tilfører nytt næringssubstrat til beholderen. Hvis et ungt eksemplar vokser i huset, utføres prosedyren årlig. Voksne planter transplanteres to eller tre ganger sjeldnere..

Om våren og deretter om sommeren, når planten utvikler seg aktivt, mates alocasia med komplekse forbindelser, inkludert nitrogen og mineraltilskudd..

Om vinteren trenger du ikke å befrukte alocasia. I tillegg reduserer de i den kalde årstiden vanningen og prøver å beskytte kjæledyrene mot trekk..

Alocasia i det indre av rommetJorden for alocasia er valgt lett, næringsrik og løs. Hjemme er det praktisk å blande ferdig jord for orkideer med godt rengjort torv. En pålitelig drenering må arrangeres i potten, som sikrer utstrømning av overflødig fuktighet og beskytter plantens røtter mot forfall. Hvis du følger alle krav og regler, vil voksende alocasia ikke være vanskelig selv for en nybegynner blomsterhandler..

Du kan få en ny plante hjemme ved å bruke frø hentet fra en eksisterende kopi av stiklinger og små datterknuter for planting. rhizomer av en voksen prøve brukes også ofte til reproduksjon.

Samtidig bør blomsterhandleren huske at de fleste innendørs alocasia er hybrider, og derfor er det ikke alltid mulig å bevare foreldretrekk ved forplantning med frø..

Reproduksjon av alocasia utføres ved å jigge barnSiden saften av rom alocasia, uavhengig av type og sort, inneholder etsende oksalater, giftige for mennesker, utføres alt arbeid med blomsten bare med hansker.

Hva alocasia bringer hjem?

Alocasia i huset forbedrer leietakernes generelle tilstandBioenergi -eksperter hevder at innendørs alocasia kan motstå skadelig stråling.

Alocasia på kontoretUnder påvirkning av den aktive energien til alocasia-blomsten normaliseres arbeidet i nervesystemet og den hormonelle bakgrunnen, tonen til en person og hans generelle velvære forbedres. Planten kan være spesielt nyttig for representanter for tegnene på Vannmannen og Fiskene. Hvis et rom alocasia plasseres på kontoret til en slik person, vil det være lettere for ham å konsentrere seg, samle tankene sine, forsvare troen og skape noe nytt..

Alocasia brakt inn i huset vil bidra til å motstå angrep fra fiender, vil bli en slags grønn beskyttelse for familien. Det beste stedet for en slik plante er en romslig stue eller studie. I sistnevnte tilfelle er det rimelig å foretrekke små varianter av alocasia, for eksempel ta hensyn til Black Corduroy eller Dragon Skin.

Alocasia i lobbyen til en offentlig bygningTil stedet finnes innendørs alocasia i interiøret i offentlige bygninger, i møterom og haller.

Det eneste stedet du ikke bør sette alocasia er soverom og barnerom, fordi planter inneholder skadelige, irriterende slimhinner som kan skade helsen ved kontakt..

Hvorfor er alocasia nyttig??

Alocasia i drivhuset i vinterhagenDet antas at de første prøvene med blader i form av elefantører vokste i vinterhager som tilhørte det russiske keiserhuset. Det er mulig det var slik. Videre, i oversettelsen og tolkningen av den gamle kinesiske boken om fordelene med medisinske urter, laget av den berømte Peter Badmaev på begynnelsen av 1900 -tallet, blir det lagt stor vekt på de fordelaktige egenskapene til det fremmede alocasia på den tiden..

Hvis alocasia ble dyrket i veksthusene i Vinterpalasset, så var dette eksemplarer av typen odorat eller makroriz, som nådde en høyde på 2-3 meter, med saftige tykke stengler, store runde hjerteformede grønne blader og kraftige oppreiste petioles . Det er disse plantene som med rette kalles medisinsk alocasia..

Men i dag er slike store avlinger vanskelig å plassere i en leilighet, så dverg- eller miniatyrvarianter er av økende interesse. Innendørs alocasia er veldig forskjellige, høyden varierer fra 40 til 60 cm, oftere har slike arter pilformede eller ovale blader med en uvanlig dekorativ overflate. Disse plantene, selv om de er vakre, vil ikke gi helsemessige fordeler..

Alocasia i naturenHvorfor er alocasia nyttig? Det viser seg at planten er et kraftig immunstimulerende middel. Hjemme brukes det som bedøvelsesmiddel og lokalt irriterende stoff..

Kinesisk tradisjonell medisin anser tinktur av røtter og stammer av alocasia som en stor hestemedisin for vaskulære og revmatiske sykdommer..

Alocasia juice, salver og avkok basert på det anbefales også for svulstsykdommer. Selv om offisiell medisin, som har utført langsiktige grundige studier av egenskapene til planten, ikke har kommet til en felles konklusjon, hva er bruken av alocasia.

Ikke glem at bruk av planten til medisinske formål bare er mulig etter samråd med leger, samt at alle forholdsregler er tatt. Ellers kan alvorlige brannskader og komplikasjoner av eksisterende plager ikke unngås..

Video om rom alocasia

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară