15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke krokosmia utendørs er enkelt og enkelt

crocosmia blomstrer i hagen Crocosmia eller montbrecia er en flerårig innfødt i Afrika, som tilhører Iris -familien. Til tross for at krokosmia er en lunefull plante, er det også mulig å plante og ta vare på det åpne feltet på våre breddegrader. Det viktigste er å vite noen hemmeligheter for å vokse denne afrikanske gjesten..

Det er to måter å dyrke krokosmia på – frø og knoller. Det er uønsket å plante frø direkte i bakken, siden det er svært sannsynlig at de ikke spiser. Men knoppene er mer motstandsdyktige mot ekstreme temperaturer og skadedyr, slik at de trygt kan plasseres direkte i jorda..

Hvordan dyrke krokosmia fra frø

crocosmia frø Å plante krokosmia og ta vare på det i det åpne feltet om våren begynner med høsting av frøplanter – som allerede nevnt, kan direkte såing ikke gi resultater. På slutten av vinteren eller tidlig på våren helles frøene i en bolle og helles over med vann. Etter det må de stå i en dag. En blanding av hagemark, torv, sand og kompost helles i potter eller esker – dette er den mest egnede jorda for krokosmia.

voksende crocosmia frøplanterEtter såing må beholdere med fremtidige frøplanter dekkes med folie og plasseres på et solfylt sted (kunstig belysning er også egnet). Så snart 2-3 blader har dukket opp på spirene, kan du plante individuelle planter i mer romslige potter. Før du planter og steller krokosmia utendørs i Sibir, der klimaet er for hardt, tar du blomsterpottene ut i frisk luft. Øk tiden planten tilbringer utenfor hver dag for raskere å tilpasse seg endrede værforhold..

Planting og omsorg for krokosmos i det åpne feltet

plukke frø av krokosmiaCrocosmia plantes best i godt opplyste områder; i skyggen får du langstrakte bleke planter. Det anbefales at blomsterbedet ligger på en høyde – så at knoppene ikke vil oversvømme etter regnet. Sterke utkast kan også skade blomster..

Tiden for å plante krokosmia i åpen mark er midten av mai, da trusselen om sen frost forsvinner. I tempererte klimaer kan blomster plantes i slutten av april.

Stedet for planting bør velges på forhånd, slik at i høst for å løsne jorden og legge til sand (slik at vannet ikke stagnerer i røttene etter vanning) og mineralgjødsel.

Før planting er det nødvendig å vanne godt og løsne jorden i blomsterbedet. Knoller klar til planting må plantes slik at en avstand på minst 10 centimeter gjenstår mellom voksne planter. Plantedybde – ca 8 cm.

Å plante krokosmia og ta vare på den i det åpne bakken i Ural er bare mulig hvis hagesengen kan dekkes under det kalde været. Å vokse i solbelyste glasshus vil gi et godt resultat..

For å unngå kryssbestøvning er det bedre å plante krokosmia av forskjellige varianter i forskjellige senger, med tilstrekkelig avstand fra hverandre..

Riktig omsorg for ung krokosmi

Crocosmia PaniculataDet viktigste for crocosmia er rettidig vanning. Stauder må vannes hver uke, men du bør overvåke været slik at pærene ikke råtner på regnfulle dager. I varmt vær bør vannet øke.

Før de første blomsterstandene dukker opp, så snart bladene utvikler seg, er det nødvendig å lage den første toppdressingen. En løsning av mullein, mineralblandinger med kalium og spesielle formuleringer for løkplanter er egnet som gjødsel..

Du trenger ikke å knytte krokosmia – den beholder sin form på egen hånd, så du trenger ikke å bekymre deg for sikkerheten til stenglene.

Etterblomstring

grave crocosmia pærer for vinterenSå snart crocosmia blomstrer, er det tilrådelig å kutte av peduncles – på denne måten vil mer planteenergi bli brukt på å bevare knoppene.

Hvis det forventes en kald vinter, graves pærene opp om høsten, skrelles forsiktig fra bakken og lagres i et kjølig rom. Imidlertid, hvis det er mulig å gjøre uten å grave, er det bedre å la ormene ligge i bakken. Så blomstene vil bedre utvikle rotsystemet, og neste år vil de glede deg over frodig blomstring..

Småblomstrede arter av montbrecia tåler overvintring uten å grave ut av det åpne bakken, men det er bedre å spille det trygt ved å dekke blomsterbedet med et 20 centimeter lag med sagflis og blader.

lagring av krokosmiapærerLa oss oppsummere:

  1. Forberedelse til planting og omsorg for krokosmia i det åpne feltet begynner på høsten – et passende sted velges, jorden løsnes og gjødsles.
  2. Planter vokser godt i solrike høyder, i jord rik på humus og torv.
  3. Såing med frø direkte i åpen mark for crocosmia er uønsket, det er best å forberede frøplanter på forhånd.
  4. Den enkleste crocosmia -omsorgen er ukentlig vanning.
  5. Før overvintring kuttes bakken av planten, og bakken over knoppene er dekket med et lag med sagflis og blader. Ethvert annet organisk belegg vil også fungere.

Wintering crocosmia – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară