15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Transplantasjon og reproduksjon av aspidistra hjemme

Upretensiøs aspidistra Problemet med mange blomsteroppdrettere, hvordan man befolker tomme nisjer og nordlige vinduer, løses enkelt ved hjelp av aspidistra – en upretensiøs plante slår lett rot hjemme. Planten er skygge-tolerant, blader opptil 60 cm lange dukker opp fra bakken i et skall av to bladskala som dør av. Et utmerket anleggsanlegg som tåler lav luftfuktighet og røyk krever ikke spesielle betingelser for forvaring.

Plantetransplantasjonsregler

Den ervervede planten transplanteres etter en ukes karantene Eventuelt kjøpt husplante må settes i karantene. I to uker overvåkes anlegget, arrangert i et isolert rom. På samme tid blir planten ikke matet, men ikke overtørket, og vannet i små porsjoner med avgjort mykt vann.

Hvis planten viser seg å være ren for skadedyr og sykdommer, transplanteres den. Etter kjøpet transplanteres aspidistra i en større bolle, siden det ofte ikke anbefales å transplantere planten. Røttene til blomsten vokser raskt, og snart vil beholderen være full, og hyppig gjenbosetting av skjøre røtter er skadelig. Transplantasjon bør utføres ved hjelp av omlastingsmetoden. Etter å ha frigjort fra de gamle rettene, legg aspidistra forsiktig i en ny, etter å ha forberedt et sengetøy fra dreneringen og et lag med hagemark. En gryte for aspidistra er valgt voluminøs, den skal være bred og dyp, med god drenering.

En spesiell jord er forberedt for aspidistraPlanten er upretensiøs for jordens sammensetning. Du kan bruke universell hagejord, jord for dyrking av frøplanter av hageavlinger. Hvis det er mulig å komponere substratet uavhengig av hverandre, kan det brukes i like store mengder:

 • torv land;
 • humus;
 • torv;
 • sand.

Tilsett den resulterende sammensetningen et dobbelt volum løvjord, den gir sammen med torv den nødvendige jordens surhet. Tilsetning av vermikulitt, knust kull oppfordres.

Etter omladning, vannet anlegget og la overflødig vann renne gjennom avløpet.

En del av busken med gode røtter er plantet i en annen tallerkenDermed blir planten transplantert i fremtiden, mens det er en mulighet. I en voksen prøve fjernes jorden ovenfra og ny jord tilsettes. Hvis planten har mer enn 8 blader, kan den deles under plantingen. Tidligere kan du ikke dele aspidistra, begge deler vil dø.

Reproduksjon av aspidistra

Hver seksjon må ha minst 4 arkDet er klart at når du transplanterer en voksen plante, kan du skille en del som har minst 4 ark og plante den i en klargjort beholder. Det må huskes at planten bare produserer 5-6 blader i året under normale utviklingsforhold. Den nyplantede planten skal plasseres på et varmt sted og en gjennomsiktig hette skal settes på toppen, men ikke tett lukket. Under slike forhold bør planten være til et nytt blad dukker opp, noe som er et tegn på forankring. Dette gjelder også en stor busk etter omlastning..

En annen måte å få en plante uten å skade en voksen busk er bladformering. Denne metoden lar deg få et fullverdig anlegg i en lengre periode..

En ung plante kan dyrkes fra en bladplateVegetativ forplantning brukes til å skaffe flere individer ved å regenerere en komplett plante fra en del av den. Slik overføres alle varietrekk og genetiske avvik. Kloning av aspidistra skjer under spesielle forhold.

 1. Velg det beste bladet, kuttet uten stilk, men med en tykk, kjøttfull knute.
 2. Ta en lang, hermetisk forseglet beholder med en bred hals. Det kan være en flaske som ligner kefir.
 3. Et ark tørket på et snitt senkes ned i en beholder med vann i bunnen.
 4. Flasken er tett forseglet, du kan fylle distansen med parafin eller dekke den med plasticine.
 5. Spiring utføres på et varmt sted i lyset.

Røttene som dukker opp vil gi et signal om at det er på tide å rote planten. For å plante et blad, tas myk løvjord. Hvordan reproduksjonen av aspidistra ser ut som et blad, er vist på bildet. Inntil et nytt blad vises, utføres roting under en gjennomsiktig krukke.

Plante hentet fra en bladplateDet hender at bladet ikke slipper røttene, det råtner. I dette tilfellet blir det fjernet, platen litt kuttet, dyppet igjen i ferskvann..

Reproduksjon med aspidistra frø utføres bare av amatører for å skaffe nye varianter. Å vokse fra frø er ikke vanskelig, men utviklingen av planten varer i mange år. Frø kan bare fås ved å pollinere en blomst fra en nabo. Og blomstringen varer bare en dag. Derfor brukes sjelden metoden for å avle aspidistra fra frø hjemme..

For å få en ny variant av aspidistra, brukes en frøformeringsmetode.Rhizomet til aspidistra er kjøttfullt, og blomster dannes mellom bladene i akslene, men de sitter nesten på rhizomet og er knapt synlige i løvet. Ikke bare det, de avgir lukten av råtnende kjøtt og tiltrekker seg fluer. Blomsten fungerer slik. at fluen sikkert vil rulle innover, og når den kommer ut, vil den bli dekket med pollen og overføre den til en annen blomst. Etter pollinering modnes et enkelt frø.

Som alle andre metoder for avl av aspidistra hjemme, blir såing av frø om våren i varm, fuktig jord. Frøene blir ikke begravet dypt, de blir sådd en eller flere om gangen, etterfulgt av en plukking. Samtidig vil utviklingen av anlegget gå sakte, fordi det er evighet foran oss.

Ung plantePlantegenskaper som bør vurderes ved transplantasjon og forplantning av jordstengler.

 1. Aspidistra har veldig skjøre røtter som lett brytes når de transplanteres. Hvis du ikke merker sårene i tide og ikke tørker det, kan det oppstå råte..
 2. For å kutte røttene under reproduksjon, bør du bruke en skarp kniv, strø sårene og tørke dem.
 3. Planter kan ikke deles mer enn en gang hvert 5. år..
 4. Overfør unge planter til store retter oftere, mens du forsiktig løsner jorden i mellomroten, prøver å fornye underlaget og bevare røttene.
 5. En busk med mindre enn 8 skilleark er ubrukelig.

Ved å følge disse reglene kan du avle aspidistra hjemme og presentere vennene dine. Med tanke på at planten renser luften, er upretensiøs og har medisinske egenskaper, vil gaven være uvurderlig..

Sunn vakker planteNoen tips for å holde planten vil hjelpe deg med å nyte buskens skjønnhet:

 • rengjør støvplater regelmessig med en fuktig klut;
 • beskytte planten mot direkte sollys;
 • mate aspidistra i vekstsesongen en gang i måneden på fuktig grunn;
 • ikke misbruk vanning og bruk mykt, avklart vann;
 • kontrollere at insekt skadedyr ikke legger seg på planten.

Det er alle de enkle reglene for omsorg for en aspidistra.

Aspidistra care – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară