15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Beskrivelser og bilder av varianter og varianter av alocasia for dyrking hjemme

Det er flere titalls typer alocasia i naturen. Floraen av tropiske regnskoger er så rik og mangfoldig at den fortsatt gir botanikere både overraskelser og grunner til alvorlige vitenskapelige funn. Slekten av alocasia inkluderer flere dusin arter, hvis eksakte antall er vanskelig å nevne selv av en spesialist i tropisk flora..

Og poenget er ikke bare i utilgjengeligheten av øyene i Oseania eller i den tette jungelen, og skjuler ikke undersøkte prøver ennå. Regionens natur er utrolig sjenerøs og skaper alle betingelser for naturlig hybridisering og fremveksten av nye varianter av alocasia.

Alocasia for hjemmet I tillegg vekker planter som finner veien til Europa, USA, Russland og andre land alltid interesse for blomsteroppdrettere som får frem nye, tidligere usynlige varianter og hybrider. I dag har innendørs planteelskere eksemplarer med grønt, spraglete og til og med lilla løvverk i form av en trefoil, som alocasia på bildet. Se på bildet av saxifrage!

Alocasia Corazon

Alocasia CorazonFra de fuktige tropene og subtropene i Sør -Asia og Australia kom en spektakulær, men veldig liten innendørs alocasia, som på bildet, ikke over 40–55 cm i høyden, til Europa. Sorten ble avlet som et resultat av omhyggelig utvalgsarbeid, og flere ville arter ble foreldreformer..

Bladene, hovedskatten til Corazon alocasia, er glatte, grønne, med en gråaktig metallisk glans. På bakgrunn av en ganske lys bladplate er mørke årer godt synlige. Lengden på bladet til denne alocasia -sorten, som på bildet, når 20 cm, platens bredde er halvparten så mye.

Alocasia Corazon er veldig attraktiv, men for å vise de beste egenskapene krever det sterkt, men ikke direkte lys, rikelig vanning og forsiktig vedlikehold, spesielt rettet mot bekjempelse av skadedyr. Kulturen kan infisere edderkoppmidd, som raskt koloniserer stiklinger og baksiden av bladene..

Dessverre er denne variasjonen i dag sjelden funnet på vinduskarmer. selv om det er ikke mindre interessant enn kjente varianter som alocasia Black Corduroy eller hybrid alocasia amazonica polly.

Alocasia Polly

Alocasia PollyPolly alocasia vist på bildet er den minste representanten for planter, takket være formen på bladene, som har fått navnet “afrikansk maske”. Høyden på en voksen plante overstiger ikke 50–65 cm, noe som gjør det mulig å finne et sted for kultur selv i et lite rom. Den eneste betingelsen for god vekst er overflod av fuktighet, lys og varme. Med riktig pleie vokser Alokazia Amazonica Polly som en flerårig avling, og denne sorten er lettere å tolerere enn resten av mangel på belysning, som er uunngåelig i høst-vinterperioden..

Det mørke, spisse løvet med kontrasterende årer kan sammenlignes med skjoldet til en gammel kriger eller, som på bildet av alocasia, med en shamrock.

Av sin natur er Polly alocasia en dvergvariasjon av Amazonica alocasia, oppnådd gjennom kryssing av ville planter i midten av forrige århundre. Den samme Polly alocasia som ble vist på bildet ble først dyrket for bare to tiår siden, og på så kort tid vant kjærligheten til blomsteroppdrettere over hele verden..

Alokaziya Saryan

Alokaziya SaryanLøvverket til Alocasia Sarian er veldig likt den forrige planten. Men hvis du ser på bildet av varianter av alocasia, blir det klart at alocasia Saryan, i sammenligning med Polly, er en ekte gigant.

Planten har store, tette blader med en kuttet krøllete kant og en skarp spiss. Hvite årer skiller seg sterkt ut mot en rik grønn bakgrunn. Bladplaten er glatt, med en karakteristisk glans.

Alocasia Dragon

Alocasia Dragon HideAlocasia -sorten, populær blant blomsteroppdrettere, Dragehud, som på bildet, tiltrekker seg oppmerksomhet med den uvanlige strukturen i løvet, som virkelig ligner vekten eller skinnende vinger av et fantastisk monster.

Høyden på anlegget er liten og overstiger ikke 0,6–1 meter. Fødselslandet til den viltvoksende forfaren til alocasia Dragon er tropene i Indonesia, der kobberalocasia har mestret den våte underskogen. I leiligheter for anlegget er det også nødvendig å skape passende forhold, bestående av rikelig, men svakt lys, regelmessig vanning og god ernæring. Med riktig omsorg, som på bildet, vil Dragon skala alocasia glede produsenten lenge.

Blomstens viktigste dekorasjon er det ekstremt store og vakre løvet, som gjør planten uforglemmelig og gir den et eksotisk utseende. Alocasia rhizomer er langstrakte, saftige. Bladstilkene er lysegrønne og bøyer seg under vekten av bladplatene, noe som til slutt fører til dannelsen av en ekte “dragehud”.

Alocasia DragonUngt løvverk er ofte grønt, men etter hvert som det vokser, som på bildet av alocasia Dragon, dukker det opp mørkere og sølvfargede toner, noe som gir plantens blader et læraktig utseende. Det er den ideelle planten for særegne stilige interiører og vinterhager. For at alocasia skal beholde sin attraktivitet i lang tid, er den beskyttet mot sterkt lys som kan brenne dekorativt løvverk..

Alocasia Loco

Alocasia LocoEt bilde av dette rommet alocasia forårsaker alltid overraskelse og glede for elskere av blomster i hjemmet. Middels størrelse, med en blank glans og en veldig skarp spiss, har løvet til denne alocasia-sorten, som på bildet, form som en uttalt trefoil, og den etterlater følelsen av at den er laget av metall eller plast. En slik fantastisk plante vil være et flott tillegg til mandariner, ficuses og andre blomster som vokser hjemme..

Alocasia blader av uvanlig form og fargeÅrene på bladplatene er hvite, med en uskarp kontur. Baksiden av bladene har en lilla eller lilla nyanse. Kanten på bladbladet er ikke bare figurativt kuttet, men også bølgepapp, noe som bare gir dekorativitet til den uvanlige kulturen. En plante opp til 50 cm høy som er verdig til å være i samlingen av en blomsterhandler som brenner for tropiske arter!

Alokazia Bambino Arrow

Alokazia Bambino ArrowSmall alocasia Bambino Arrow er en rekke av Amazonica -hybridartene, som er godt kjent for blomsteroppdrettere. Planter med skarpe pilformede blader under innendørs forhold kan vokse opp til 40-60 cm, noen dvergsorter er begrenset i utvikling på nivået 30-40 cm.

Innendørs alocasia, som på bildet, i sommermånedene vokser sorten ved temperaturer mellom 22 og 25 ° C. Om vinteren, når en flerårig eviggrønn plante krever relativ hvile, vil avkjøling av luften til 18–20 ° C ikke skade alocasia..

Vokser alocasia hjemmeBladene av denne alocasia -sorten, som på bildet, har en mørk farge, hvor brede hvite årer ser spektakulære ut. Bladbladene er oppreist.

Alocasia Bambino Arrow krever godt drenert jord, tilstrekkelig ernæring og rikelig vanning for god vekst og utvikling. Planten transplanteres etter et år. Prosedyren gjøres best om våren, i begynnelsen av vekstsesongen..

Alocasia macrorrhiza Lutea

Alocasia macrorrhiza LuteaNavnet på sorten av alocasia Lutea vist på bildet er oversatt fra latin som “gul”, noe som fullt ut gjenspeiler plantens hovedtrekk. Sukkulente tykke stiklinger av blader, deler av stilken og til og med vener på bladene har en klar gul fargetone. Dette gir den store alocasia ekstra attraktivitet og skiller den fra lignende arter og varianter..

Planten har store, bølgete blader med en lys grønn farge. Bladplaten til en innfødt i skogene i New Guinea når 60 cm i lengde, og selve alocasia vokser opp til en og en halv meter. Slike størrelser og form på løvverk rettferdiggjør fullt ut det populære navnet på denne typen planter – elefantører..

Alocasia Black Corduroy

Alocasia Black CorduroyDe fløyelsaktige bladene til alocasia Black Velvet, ved første øyekast på planten, forbløffer alle som er glad i innendørs blomsterbruk. Oversiden av bladplaten av denne sorten kjennetegnes ikke bare av en uvanlig tekstur for alocasia, men også av en rik, nesten svart nyanse, som ga planten navnet.

Tykke hvite årer er perfekt synlige mot fløyelsbakgrunnen. Stilkene er også lyse, oppreist eller svakt skrånende. Under innendørs forhold vokser alocasia opp til 30-45 cm i høyden, noe som gjør kulturen veldig attraktiv for de fleste blomsteroppdrettere.

Alocasia Black VelvetDenne eksotiske planten kan bli en unik interiørdekorasjon og skape et hjørne av tropisk Asia og Oseania i en byleilighet..

Det er sant at samtidig krever Black Velvet alocasia, som på bildet, de samme forholdene som omringet ham hjemme. Dette betyr at fuktighet og lufttemperatur er viktig for planten. For helse og godt utseende av alocasia, er næringsrik løs jord og rikelig med vanning nødvendig. Med en uforsiktig holdning til omsorg, mister alocasia raskt sin attraktivitet, de ovale store bladene mister sin fløyelsaktige, blir tynnere og dekkes av smertefulle flekker.

På bildet Alocasia Black Velvet, bladene nedenfor er rosa eller lilla i fargen med en uvanlig grønn fargetone. I kultur kan du, i tillegg til planter med vanlige avrundede ovale blader, finne varianter med langstrakt bladplatina. Vanligvis er disse plantene større og har en moderat vekst..

Alokazia Elaine

Alokazia ElaineSorten Alocasia nebula Elaine er godt kjent for blomsteroppdrettere på grunn av plantens uvanlige tøffe blader, som ikke bare har krøllete konturer og konkave årer, men også en fantastisk metallisk nyanse. Årene er blå eller lilla, baksiden av bladet er lilla.

De stålgrå bladene som er karakteristiske for Elaine’s alocasia får dette utseendet bare i voksen alder. Ungt løvverk er lett gjenkjennelig på sin lysegrønne nyanse og mykere bladplate..

Mangfoldet av alocasia, som på bildet, er ikke forskjellig i store størrelser, noe som er en klar fordel for mange blomsteroppdrettere..

Alocasia Black Magic

Alocasia Black MagicAlocasia Black Magic, som tilhører infernalis -arten og vekker ekte interesse for elskere av eksotiske planter, har nylig begynt å fylle opp hjemmekolleksjoner. navnet på arten betyr “helvete”, noe som forklares fullt ut av plantens utseende og fargen på dens mørk lilla løvverk.

Du kan se den vilt voksende Black Magic alocasia ved å reise gjennom regnskogene i Borneo, Malaysia og andre regioner i Sørøst -Asia. Lokale folk kaller planten “skjelett” på grunn av de lyse venene og flekkene på det mørke bladet..

Alocasia Black MagicFaktisk er planten veldig uvanlig! Den har mørke blader med tydelig skisserte konkave årer, som om de skinner med rødlige og lilla nyanser. Høyden på dette rommet alocasia, som på bildet, varierer vanligvis fra 40 til 50 cm.

Interessant nok er perianth, i andre varianter og arter, vanligvis hvit, kremaktig eller grønnaktig, i alocasia er Black Magic også malt i burgunder, lilla eller grønn-svart..

Video om alocasia

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară