15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Møt alocasia amazonian – den vanligste storbladede husplanten

Alocasia amazonian hjemme Den alocasia amazoniske aroidblomsten er en hybrid av Lowe- og Sander -artene, og selges ofte som Sandera. Tiltrekker blomsteroppdrettere med dekorative blader som vokser selv i fangenskap opptil en halv meter lang. En liten stilk, opptil 15 cm, gjør busken kompakt og dekorativ. Forskjellen mellom Amazonas er fargen på bladstikkene, den er rosa. Som alle andre typer alocasia er australsk giftig, men den brukes ikke til behandling. Blant begonier, fioler, spathiphyllums, anthuriums, hippeastrum, pelargonium og andre planter, skiller alocasia seg ut for sitt vakre løvverk og fine form.

Krav til vedlikehold og omsorg

Dekorativ stueplante Som prydplante er Amazonas alocasia verdsatt for sine vakre store blader. De har en sagittal form, metallisk glans og et skjelett, som består av vener, malt i hvitt. Bladet ser skummelt ut i mørket. Roten representerer knollen som babyene dannes og vises på overflaten. Blomsterstanden er en kolbe med en berusende aroma, dekket med et slør. Men planten blomstrer veldig sjelden, bare med ideelt innhold..

Alocasia amazon blomstrerSom et resultat av blomstring av Amazonian alocasia, modnes røde bær i naturen. Inne i fruktkjøttet er frø som er klare til å spire. Bæret som ikke har tid til å tørke er sådd, og en spirer vil dukke opp om en måned. Andre avlsmetoder er bruk av babyer, stiklinger fra stamknoppen og blad.

Omsorg for alocasia hjemme er å oppfylle kravene som er individuelle for hver type stueplanter:

  • forvaringssted;
  • temperaturregime og luftfuktighet;
  • vanning og fôring;
  • jordkrav og transplantasjonstider;
  • bekjempelse av skadedyr og sykdom.

På grunn av det faktum at alle deler av planten er giftige, må omsorg for den utføres med hansker og beholderen må installeres utilgjengelig for barn og dyr..

Blomstring av alocasiaVanligvis plasseres planten i et lyst rom med diffust sollys. Direkte stråler brenner bladene og fratar dem deres dekorative effekt. Det er ubehagelig på nært hold blant andre innbyggere i alocasia -vinduet. Derfor blir det laget et stativ for henne ikke langt fra lyskilden. I kontorbygg er planten elsket for sine store spredende blader..

Hjemme er kjøkkenet eller badet det beste stedet for alocasia. Planten føles flott ved en fuktighet på 80% og en sommertemperatur på 21 – 27 0, om vinteren kan temperaturen reduseres til 18. For å skape en behagelig sone i et tørt rom, kan en gryte med alocasia plasseres på en pall med mose eller ekspandert leire slik at det blir fordampning. Fuktighet dannes av en fin spray fra en sprayflaske over planten, ved å tørke bladene hyppig med en fuktig svamp.

Vanning av alocasia elsker moderat, men uten å tørke ut jordklumpen. Et litt hengende bladblad vil bli et signal om mangel på vann. Om sommeren er det nødvendig å vanne med mykt vann, annenhver dag, om vinteren en gang i uken, mens bakken skal tørke ut på toppen. Hvis vanning utføres med bunnmetoden, tømmes resten av vannet fra sumpen etter en time. Røtter elsker fuktig jord mettet med oksygen.

Alocasia i interiøretEn lett, løs og litt sur sammensetning basert på torv og løvjord må være mettet med luft. Derfor tilsettes hakket sphagnummos, knust porøst trekull og sand til sammensetningen. Det vil være nyttig å blande inn smuler i rød murstein og vermikulitt. Hvert av mineralene gir opp elementer i form av oppløste salter som gir næring til planten.

Hjemme trenger alocasia spesiell fôring.I vekstsesongen trenger planten å mate hver tredje uke med spesiell gjødsel basert på nitrogen og kalium. Om vinteren blir fôringen halvert. Fosforsalte i form av oppløselige monofosfater bør tilsettes for unge planter.

Amazonas alocasia liker ikke utkast. Derfor må den installeres på et sted som er døvt for luftstrømmer. Anlegget selv absorberer skadelige stoffer fra luften, resirkulerer dem, ødelegger ubehagelig lukt og luftforurensning fra industriutslipp..

Sykdommer og skadedyr av alocasia amazon

Alokazia trenger hjelpNår en plante er godt ivaretatt, er den beskyttet mot sykdom. Men med tørr luft, sjelden behandling under dusjen, kan skadedyr vises på planten:

  • edderkoppmidd;
  • skjold;
  • bladlus.

For å bekjempe dem brukes såpe- og tobakksløsninger, alkoholtørking for skår og biologiske preparater. Hvis det er mange skadedyr, brukes insektmidler – Fitoverm, Aktara, Ikonfidor.

Det er ikke overflødig å oppbevare det nyervervede eksemplaret av planten i karantene i minst 2 uker for å forhindre Amazonas alocasia sykdommer. Sykdommer og skadedyr i løpet av denne tiden vil dukke opp, og resten av plantene vil bli beskyttet mot infeksjon.

Resultatet av feil omsorgFeil vanning av alocasia kan føre til forfall av røtter og blader. Men dette er en ikke-smittsom sykdom som rammer en enkelt plante. Hvis vedlikeholdet av tropiske planter utføres i et kaldt, fuktig hjørne, er sykdommene i Amazonas alocasia assosiert med kolonisering av sporer og vekst av mycelium phytophthora eller pulverisert mugg. Sporer slumrer i jorden for tiden, introdusert med ubehandlet jord under transplantasjon. I dette tilfellet vil bare soppdrepende midler hjelpe deg med ikke å miste den grønne hagen hjemme..

Alocasia omsorgsvideo

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară