15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Usynlig mirakel – aspidistra blomst

Aspidistra i et offentlig område I omtrent et århundre kan aspidistras grønne hetter ses ikke bare i fabrikkens hjemland, i øst og sørøst i Asia, men også i boligbygg og offentlige bygninger rundt om i verden. Planten er kjent for sin ikke-lunefulle disposisjon, enkle tilpasningsevne og vitalitet. Det føles godt i et skyggelagt rom, kjølig og vind. Selv en glemsom eier som glemmer å vanne eller omvendt regelmessig oversvømmer anlegget, vil aspidistra tåle all motgang og vokse som om ingenting hadde skjedd.

De sier at aspidistra tilhører langlivede innendørs planter som kan vokse i flere tiår..

På samme tid vet ikke alle elskere og kjennere av pottevekster hvordan en aspidistra -blomst ser ut. Likevel blomstrer den nærmeste slektningen til mai -liljen i dalen hvert år, og korollene som dannes på planten er mye større enn blomstene i den russiske skogkulturen. Hvorfor ser ikke blomsteroppdrettere blomster, eller av en eller annen grunn nekter aspidistra å blomstre hjemme??

Funksjoner av blomstrende aspidistra

Unik blomstring av aspidistra Det særegne ved aspidistra -planten er at den i motsetning til mange andre innendørsplanter praktisk talt ikke har en stilk, og skinnende ovale eller lansettformede blader og dannende skudd avgår fra et forgrenet rotstokk som ligger rett under jordoverflaten eller til og med stikker opp over det.

Blomster, som blader, dannes ved roten. Dessuten, hvis blomsterstengelen til liljekonvall er lang nok, og blomstene danner en blomsterstand som tårner over løvet, overstiger ikke bladet på aspidistra -blomsten en centimeter i lengde. Corollas er enkle, og med masseblomstring dannes knopper langs rhizomet i en viss avstand fra hverandre.

Det unike ved blomstringen av aspidistra er ikke bare der blomsten dannes, men også hvordan den ser ut. På mange måter er plantens blomster en slags rekordholdere i Asparagusov -familien..

Dette er antall perianths, som, avhengig av arten, kan variere fra to til tolv, og størrelsen og formen på corolla. Videre er det formen på aspidistra -blomsten som brukes til å bestemme tilhørigheten til den nylig funnet planten til en eller annen art, noe som er ekstremt viktig på grunn av overflod av endemika blant aspidistra med et veldig lite habitatområde.

Aspidistra blomster er farget mørk lilla, brun, fiolett eller andre tonerAspidistra blomster er ofte mørk lilla, brun, fiolett eller andre mørke nyanser. I dette tilfellet kan corollas form ligne, som en liljekonvall, en klassisk bjelle, være koppet eller nesten rund.

Aspidistra grandifolia blomstAntall kronblader forbundet i den nedre delen, som danner en blomst, varierer fra 6 til 14, mens formen kan være rund, spiss eller hypertrofisk langstrakt, som blomsten av aspidistra grandifolia. Som du kan se på bildet, er en slik blomst veldig lik en edderkopp..

Zongbayi aspidistra blomsterDe lilla blomstene til aspidistra zongbayi med seks grasiøst bøyde kronblad er ofte arrangert tett sammen, og de visne korollene erstatter de nylig åpnede knoppene.

Aspidistra fungilliformis blomstrerDen indre delen av blomsten, eller perigone, endres også dramatisk fra art til art. De fleste arter av denne planten danner biseksuelle blomster der pollen dannes, og befruktning skjer umiddelbart. Nyere studier tyder imidlertid på at blomstringen av aspidistra i noen tilfeller skjer gjennom dannelse av hann- og hunnblomster. Et eksempel på dette er aspidistra fungilliformis fra Vietnam.

Gåter av aspidistra blomst

Aspidistra blomster danner ikke nektarI dag, når det ser ut til at det er nesten ingen naturmysterier igjen, overrasker en plante fra de asiatiske skogene utrettelig botanikere og stiller spørsmål. Frem til nå har mekanismen for pollinering av aspidistra blitt studert svært lite. Du kan ofte høre at snegler bærer pollen, men forskere har en tendens til å tro at dette bare er et eventyr..

Likevel, selv i forrige århundre, avslørte botanikeren Frederico Delpino faktum om kryssbestøvning av planter og natur. Men hvem kan hjelpe en plante med blomster som knapt er synlige over skogbunnen eller til og med gjemt i den? På samme tid er det særegne ved blomstringen av aspidistra at plantene praktisk talt ikke danner nektar, og aromaen sprer seg bare i noen få arter, for eksempel aspidistra campanulata og patentiloba.

De siste årene har mange studier og observasjoner blitt viet til dette problemet. Som et resultat var en internasjonal gruppe forskere i stand til å bevise at blomstene til aspidistra, som ligger på bakkenivå, som på bildet, i Vietnam er pollinert av soppmygg og noen arter av fluer, inkludert gallemugger..

Men hvordan det er i andre regioner er fremdeles ukjent, noe som skyldes den lave tilgjengeligheten av steder der kulturen vokser og den lave synligheten til blomstene til aspidistra selv. Men pollinatorene til blomsten av arten Aspidistra xuansonensis lever og utvikler seg inne i corolla..

Aspidistra blomst i et snittDette er larvene til en liten flue, som modningspollen er mat for. Når et voksent insekt dannes fra larven, kommer flua ut av hulrommet inne i corolla av aspidistra -blomsten, som på bildet, og tar ut pollenkorn.

Når pollinering oppstår, begynner det å dannes en tett frukt i stedet for blomsten, som inneholder fra ett til flere store frø.

Tett aspidistra -frukt som inneholder ett til flere store frøDet er en annen grunn til den lange uløste gåten. Aspidistra blomstrer i begynnelsen av regntiden i Asia. Denne funksjonen forstyrrer forskere, men det vil hjelpe en elsker av innendørs planter å aktivere prosessene for knoppdannelse og beundre den sjeldne blomstringen av aspidistra hjemme..

For ikke å gå glipp av knoppene, er det viktig å fjerne alle falne eller tørkede deler av planten fra jorden..

Det vil ikke være overflødig å fjerne litt jord over rhizomet hvis det er for dypt. Blomsterhandlere savner ofte blomstringen av aspidistra. Siden knoppene rett og slett ikke kan bryte gjennom den komprimerte jorda, eller lengden på skjæringen ikke er nok til å overvinne underlaget.

Du kan stimulere dannelsen av blomsterknopper ved å redusere intensiteten av vanning litt, og deretter gå tilbake til forrige plan. I dette tilfellet må aspidistra være voksen og godt formet. Hvis planten er svekket, er det lite sannsynlig at du vil kunne vente på blomster..

Aspidistra blomstrer – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară