15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Årsakene til utseendet på forskjellige flekker på bladene i alocasia og hvordan man skal håndtere det

Tørre flekker på bladene av alocasia Mange typer alocasia, aktivt dyrket som innendørs planter, tiltrekker seg blomsteroppdretternes oppmerksomhet på grunn av deres uvanlige store løvverk. Sunne lyse bladplater gleder utvilsomt amatørprodusenten. Men hva skal jeg gjøre hvis flekker vises på en grønn innfødt i tropene, bladene i alocasia blir gule, tørre eller faller helt av?

Flekkene som vises på alocasia, endringen i bladets farge og tørking er alarmerende signaler som planten sender til eieren, snakker om dårlig helse og noen problemer. Oftest må blomsteroppdrettere håndtere det faktum at de selv er skyld i tapet av plantens attraktivitet:

 • Hovedårsaken til tørking og fallende blader er analfabeter eller utilstrekkelig omsorg for en tropisk plante..
 • Alocasia sykdommer som krever hastebehandling er på andre plass når det gjelder prevalens..
 • Og skadedyr er litt mindre farlige.

Vedlikeholdsfeil som fører til alocasia flekker og tap av løvverk

Feil omsorg fører til tap av løvverk Når du organiserer omsorgen for din favorittart og variasjon av alocasia, må du huske at disse plantene i naturen lever i regioner med et varmt, fuktig klima. De er ikke klar over trekk og frost, og mangelen på fuktighet for denne kulturen er ganske enkelt ødeleggende..

For at planten ikke skal føle ubehag, og bladene på alocasia ikke blir gule og ikke blir svarte under forholdene i en byleilighet, organiserer planten atmosfæren nærmest det naturlige miljøet.

Selv om det ikke er vanskelig å opprettholde temperaturen i rommet i området 18–26 ° C, er det ganske vanskelig å skape luftfuktigheten som er nødvendig for å vokse alocasia. Det er ikke alltid mulig for blomsteroppdrettere å beskytte planter mot virkningene av den kalde vinden og velge alocasia som et praktisk sted i delvis skygge.

Alocasia blad nekroseElskere av innendørs planter som har visse typer tropiske avlinger i sine samlinger, klager ofte over at spissene på bladene tørker på alocasia. Noen ganger strekker nekrose seg til hele kanten av bladplaten, og fanger deretter bladet helt. Slike fenomener er i de fleste tilfeller signaler:

 • overdreven belysning som brenner arkplatene;
 • om uakseptable temperatursvingninger;
 • om tørr luft i rommet;
 • omtrent en liten mengde fuktighet levert med vanning;
 • om rotforfallet som begynte på grunn av stillestående vann.

Etter å ha tatt hensyn til plantens tilstand i tide, etter å ha analysert forholdene den ligger i, kan man ganske nøyaktig bestemme årsaken til tørking eller gulning av blader av alocasia.

For eksempel kan tørking av bladets kanter og utseendet på brune flekker indikere for tørr luft i rommet. Når det er mulig å bringe fuktigheten til de nødvendige 60–65%, stopper spredningen av flekker, og spissene på bladene i alocasia tørker ikke ut. Lignende symptomer kan sees hvis anlegget er i direkte sollys eller i nærheten av varmeapparater. Men strømmen av kald luft forårsaker noen ganger spredning av mørkebrune eller svarte flekker på bladplaten..

Alocasia kan skyldes trekkNoen ganger, med ubehag, kaster alocasia alle bladene. Hvis blomsterhandleren legger merke til denne oppførselen til planten, bør han ta hensyn til rotsystemets tilstand og luftdelen av alocasia..

Denne reaksjonen er mulig i to situasjoner:

 • om nødvendig å transplantere en raskt voksende plante;
 • før blomstringen.

Årsaken til at en plante dør kan være en ubalansert sammensetning av jorda.I det første tilfellet velges en større gryte for planten og overføres til et nytt underlag, og i det andre er det bedre å avlaste en veldig avmagret alocasia fra tilleggsbelastningen og kutte ut stammen som har dukket opp, uten å vente på blomstring.

Interessant nok kan alocasia reagere på lignende måte til jordens ubalanserte mineralsammensetning..

 • Hvis den er fattig på næringsstoffer, vil dyrkeren legge merke til hvordan spissene på bladene tørker på alocasia..
 • Med mangel på nitrogen reduseres veksten, de nedre bladene av alocasia blir gule og visner.
 • Uberettiget hyppig fôring forårsaker økt løvvekst, selv om formen kan avvike fra sunn.

Hvis du ikke tar tiltak i tide og ikke tar vare på blomsten, blir alocasia et lett bytte for skadedyr og patogener..

Sykdommer i alocasia og deres behandling

Fusarium og sen rødme av planterJordens sammensetning og fuktighet har stor innflytelse på plantens helse. Hvis jordblandingen er for tett, akkumulerer mye fuktighet, kan du forvente at dette vil påvirke rotsystemet til en tropisk innbygger og kvaliteten på bladene..

Rot- og stilkrot er de vanligste sykdommene i alocasia, og behandling av sykdommer forårsaket av bakterier, virus og sopp må utføres systematisk og umiddelbart..

Fusarium og sen rødme på alocasia planter vises eksternt i form av brune forråtnende flekker på bladbladene nærmere basen, deretter sprer sykdommen seg til bladbladene. Vev endrer farge, mykner og dør av.

Etter fjerning av sykt løvverk og transplantasjon av knollerNår slike flekker oppdages på alocasia, fjernes alle skadede deler av planten, sørg for å sjekke røttens tilstand, hvor sykdomsfokus ligger. Skjærestedene rengjøres til sunt vev og behandles med kullpulver. Resten av stammen er pakket inn i våt sphagnum -mose og plassert i en beholder under en film. Under slike drivhusforhold, med regelmessig fuktighet, vil alocasia kunne gi nye røtter og forberede seg på planting i bakken..

Jordblandingen bør desinfiseres, siden forrådnende bakterier kan være i jorden i lang tid, og en svekket plante for dem er hovedmålet.

Når de er infisert med antraknose, vises bladene av alocasia brune flekker med en gulaktig glorie. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, utvides flekkene på alocasia, og konsentriske sirkler av en mørk nyanse blir synlige på det berørte vevet..

Pulveraktig mugg på bladeneDannelsen av gule og svarte flekker på bladene av alocasia kan også bety infeksjon med mugg. For alle slike sykdommer blir plantene nøye behandlet med soppdrepende midler, og tar også godt vare på dem..

Som et forebyggende tiltak er det verdt å regelmessig fjerne tørkende blader og ikke etterlate falne planterester på jorden..

Det er de som er i stand til å bli et fristed for patogener, hvor behandlingen av alocasia vil kreve mye tid og krefter..

Skadedyr av alocasia

Alocasia blader skadet av skala insekter og bladlusSkadelige insekter på alocasia kommer fra infiserte naboplanter eller fra jorda. Ofte kommer usynlige fiender inn i huset med en blomst fra en blomsterbutikk..

Juicespisende insekter og ormer svekker planten. Som et resultat blir bladene av alocasia gule, tipsene begynner å tørke ut, og deretter utvikler prosessen seg og påvirker hele overflaten av bladplatene. Uten skikkelig oppmerksomhet og presserende tiltak faller alocasia alle blader og kan dø..

Bladlus og skalainsekter kan håndteres med hjemmemedisiner, disse skadedyrene blir lett oppdaget og like lett ødelagt..

Hovedfaren for innendørs alocasia -arter er melus, nematoder, bladlus og edderkoppmidd..

Ødeleggelsen av disse skadedyrene utføres i flere stadier ved hjelp av insektmidler, som behandler både luftdelen av planten og jordklumpen. Hvis alocasia har lidd av nematoder, er det bedre å bli kvitt en slik prøve, siden selv med vegetativ forplantning av planten er det en mulighet for å spre en farlig infeksjon.

Alocasia omsorgsvideo

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară