15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mulige vanskeligheter med å ta vare på alocasia hjemme

Alocasia hjemme Sunn alocasia hjemme har et godt preparert utseende, løvet er godt utviklet, det er ingen spor av nekrose, ingen områder med gul, brun eller svart farge på vevet på bladplater og petioles.

Planter tilpasset livet i tropiske eller subtropiske klimaer og når de dyrkes som innendørs avlinger krever lignende forhold.

Hjemmet til planter som tilhører den store slekten Alokazii, regnskogene i Sørøst -Asia, øystatene i Stillehavsregionen og nordøstlige Australia.

Transplantasjon og reproduksjon av en voksen plante Her utvikler planter seg:

 • med små svingninger i gjennomsnittlig daglig og sesongmessig temperatur;
 • ved høy luftfuktighet;
 • i delvis skygge, skjult av baldakinen i den tropiske skogen;
 • uten mangel på næring og fuktighet.

Det er ikke overraskende at under slike, nesten “paradisiske” forhold vokser alocasia aktivt, noe som gir alt nytt lyst saftig løvverk, formerer seg og blomstrer.

Alocasias krav til hjemmepleie

Men å skape et skinn av en naturlig atmosfære og opprettholde kvalitetspleie hjemme for alocasia er ikke veldig lett. Om sommeren, våren og høsten trenger planter temperaturer mellom 21 og 26 ° C. Om vinteren, når alocasia går inn i en periode med relativ hviletid, er en liten avkjøling av luften tillatt, men ikke lavere enn 15-17 ° C.

Resultatet av feil omsorgOftest gjør blomsterhandlere feil:

 • over- eller undervann av plantene;
 • å utsette potter med alocasia for direkte, brennende solstråler eller unødvendig skyve plantene inn i skyggen;
 • ikke å ta hensyn til plantens krav til jordens sammensetning og struktur;
 • overkjølende kjæledyr;
 • tillater trekk i rommet der alocasia holdes hjemme.

Det er ganske vanskelig å opprettholde luftfuktigheten som kreves av innbyggerne i tropene i området 60-85% i leiligheten..

Som svar på forstyrrelser i omsorgen blir alocasia syk, noe som gjenspeiles i en endring i farge og tone på løvet. Noen ganger er dette begrenset til flekker med gul eller nesten svart farge, nekrose av bladets spisser, men i noen tilfeller mister alocasia løvverk og dør til og med. Hvordan håndtere flekker som vises på bladene av alocasia? Og hva er årsakene til disse ubehagelige symptomene?

Hovedkravene til alocasia er overflod av lys og vann. Det er her de vanligste feilene og feilberegningene ligger..

Alocasia forlater tørket på grunn av analfabeter vanning

Varme solstråler traff det våte bladet, noe som resulterte i brannskaderSommervann, når alocasia -blomsten vokser raskt og kan blomstre, bør være rikelig og hyppig. Planter vannes med varmt destillert vann flere ganger om dagen, og sørger for at solens stråler ikke faller på våte blader. Hvis dette skjer, fungerer dråpene som linser, forårsaker brannskader på bladplaten og utseendet av gule flekker på bladene i alocasia. Vevet under den skadede overflaten tørker gradvis, og med et stort lesjonsområde kan hele arket dø.

For alocasia er ikke bare mengden, men også kvaliteten på fuktighet viktig. Hvis planten mottar kaldt vann fra springen som ikke er avgjort tidligere, vil den sikkert reagere ved å råtne rotsystemet, endre fargen på løvet og visne det.

Med dannelsen av gule flekker på bladene av alocasia, møter blomsteroppdrettere også situasjoner når planten mangler vann eller omvendt lider av overskuddet. Det er sant at i det siste tilfellet er tørking av blader av alocasia en følge av råte som har dukket opp på røttene, noe som forhindrer næring av luftdelen og ødelegger vev.

Feil vanning kan føre til plantedødVanning av alocasia hjemme bør være når det øverste laget av jorda begynner å tørke ut, og i dypet beholder jorden fortsatt fuktigheten. Når du vanner planten, er det viktig å fukte hele volumet i potten helt, men sørg for å fjerne overflødig vann fra kjelen. På sommerdager er vanning hyppigere, men når lufttemperaturen synker, bør hyppigheten og volumet av vanning reduseres umiddelbart..

Hvis dette ikke er gjort, kan ikke bare dannelsen av flekker på bladene av alocasia, desfigurere planten og svekke den, ikke unngås, men også utviklingen av sykdommer av sopp- og bakteriell natur. I tillegg påvirkes svake prøver oftere av insekter..

Flekker på bladene av alocasia på grunn av feil belysning

Alocasia blader tørreIdeell belysning for hjemmelaget alocasia er sterkt, men diffust lys, uten at direkte sollys berører løvet. Solen som rammer planter fører til visning av løvverk og gulbrune brannskader på den.

Mangel på lys kommer til uttrykk ved å strekke petioles, knuse bladplatene og deres blekhet.

Jordsammensetning og behovet for alocasia -transplantasjon

Planten plantes i jord av dårlig kvalitetPlantering av alocasia i en tett fuktabsorberende jord fører til ubehagelige konsekvenser, der røttene lider av både stillestående vann og mangel på oksygen. Dette gjenspeiles nødvendigvis i tilstanden til bladplatene og hele planten. Erfarne blomsteroppdrettere anbefaler å legge til sphagnummos, hakket kokt bark fra bartrær, torv, kokosfibre og perlit til lufting av jorda..

For å redusere risikoen for sykdommer som kan oppstå ved omsorg for alocasia hjemme, desinfiseres jordblandingen, og en dag senere plantes en tropisk kultur.

Med god omsorg vokser alocasia raskt, så unge prøver transplanteres hver vår, og voksne litt sjeldnere..

Den enkleste måten er å overføre jordklumpen til en ny større gryte, og fylle de tomme plassene med friskt underlag..

For å få en voksen plante til å se bra ut, blir den transplantertUten transplantasjon tørker bladene av alocasia som vokser i en trang gryte. Og i noen tilfeller kan planten kaste alt løvet. Den samme effekten produseres av mangel på dressinger, som er nødvendige om våren og sommeren. Med aktiv løvdannelse blir planter matet med komplekse sammensetninger for dekorative løvfrukter, noe som reduserer den anbefalte konsentrasjonen noe. Gjødsel er ikke nødvendig om vinteren..

Temperaturbrudd og lav luftfuktighet

Brudd på temperaturregimet og luftfuktighet førte til plantens dødEt fall i temperaturen eller trekk i rommet der planten ligger, fører til at bladene til alocasia blir svarte og tørre. Temperaturer under 12-13 ° C er ødeleggende for innbyggerne i tropiske skoger, og selv et kort opphold under slike forhold dreper sunt løvverk i går.

Hva skal jeg gjøre hvis alle bladene er tørre på alocasia? Er det mulig å bringe et grønt kjæledyr tilbake til livet, og hvordan få det til å danne løv igjen?

Hvis alocasia er i tørr luft over lang tid, eller hvis gryten ligger i nærheten av varmeenheter, kan du observere hvordan bladene først blir gule, og deretter, fra bladplatens spisser og kanter, tørker du.

Hvis du ikke iverksetter presserende tiltak, kaster alocasia løvverk, og økt vanning vil bare forverre situasjonen og føre til forfall av rotsystemet og knollen.

Hva skal jeg gjøre når alocasia har kastet av alle bladene?

En plante som har mistet løvverk kan restaureresFor det første, i dette tilfellet er det ikke nødvendig å skynde seg å dele med anlegget. Ofte, ved å kvitte seg med løvverk, reagerer alocasia på blomstring, noe som krever alvorlige kostnader og innsats fra planten. Hvis alocasia har bleknet, fjernes peduncle fra den, rengjøres av restene av tørt løvverk og planten blir “dvalemodus”. Med sjelden vanning i et kjølig, lyst rom, vil knollen hvile og til våren begynner den å danne nye bladplater. På dette tidspunktet må det transplanteres til et nytt substrat og mates..

Men hva om alle bladene på alocasia har tørket etter vannlogging i jorden eller som et resultat av en annen blomsterhandlers feil? I dette tilfellet, som et presserende tiltak, må du kontrollere tilstanden til rotsystemet..

En knopp i en sunn plante er tett, elastisk, uten mekanisk skade og spor av bakteriell eller annen forverring.

Hvis råte eller tilstedeværelsen av skadedyr er merkbar på rhizomet, blir de skadede områdene kuttet av og kuttene behandlet med kullflis. Når roten tørker, plantes alocasia i fuktig, steril jord. Deretter er potten med alocasia dekket med folie og etterlatt i delvis skygge ved en temperatur på 22-24 ° C.

Sykdommer i alocasia og deres behandling

Anlegget krever umiddelbar intervensjon og hjelp.Det er rotrot som regnes som den vanligste alocasia -sykdommen hjemme. Utbruddet av sykdommen kan provosere både overdreven vanning på bakgrunn av tidligere lang tørrhet i jorden, og at planten befinner seg i et for kaldt rom, i en vinduskarme eller i et trekk.

Hvis røttens forfall i jorden er vanskelig å legge merke til, bør flekker av forskjellige former og farger på bladene i alocasia gjøre produsenten alvorlig bekymret.

Som i en situasjon der alle bladene tørker opp på alocasia, kan du ikke klare deg uten en grundig undersøkelse av røttene og fjerning av alle berørte vev. Samtidig blir de ødelagte bladene kuttet av. Og friske deler behandles med soppdrepende midler og transplanteres i steril jord av høy kvalitet.

Hvis råte ledsages av mykning av vevene i stilken og petioles, og den patologiske prosessen får en alarmerende størrelse, er det bedre å dele med planten.

Sunne knuter vil bidra til å vokse en ny planteDet er sant at i dette tilfellet må du kontrollere jorda for tilstedeværelse av datterknuter, plante det, det er lett å få ung sunn alocasia av din favoritt sort.

Behandling av alocasia sykdommer bør utføres omfattende og gjentas hvis tegnene på sykdommen ikke forsvinner. I tillegg til bruk av soppdrepende midler, må de etablere omsorg og gi planten alle betingelser som er nødvendige for utvikling..

Skadedyr på alocasia hjemme

Thrips satte seg på bladetEt viktig tiltak for forebygging av alocasiasykdommer hjemme er omsorg basert på plantens behov, samt å ta hensyn til behovet for å beskytte den mot insekt skadedyr..

Den farligste av dem er thrips, bladlus, skalainsekter, melus, nematoder og edderkoppmider som lever av saftplanter. For å oppdage insekter undersøkes ikke bare forsiden av løvet, men også ryggen, petioles, stilker og bihuler.

 • Det er under de tørkede skjellene ved foten av stammen og i bladets aksler som melusene liker å skjule.
 • Bladlus oppdages oftere på petioles og ved foten av bladplaten..
 • Trips er farlige fordi de på forskjellige utviklingstrinn kan leve både på planter og i bakken..
 • Det er også nematoder i jorda..
 • Edderkoppmidd gjenkjennes av et tynt spindelvev på grøntområdet i alocasia.

Edderkoppmidd skader plantenResultatet av den vitale aktiviteten til alle disse skadedyrene er utseendet av grågule eller brune flekker på bladene av alocasia. I oppveksten fører slike skader til løvverkets død, og muligens hele husplanten..

Skadedyrsbekjempelse består i å vanne luftdelen av planten med ringblomstinfusjon eller ferdige insektmidler. Løvverk kan vaskes med en løsning av grønn såpe og aske.

Når du utfører slikt arbeid, er det bedre å dekke jorda med en film for å beskytte den mot vanning..

Hvis alocasia er infisert med en jordnematode, som lett kan identifiseres med de karakteristiske knutene på jordstenglene, må planten ødelegges. Tross alt er det ekstremt vanskelig å ødelegge dette karantene skadedyret, og dets cyster finnes også i vevene i alocasia..

Bekjempende insekter på innendørs planter – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară