15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi tilbyr riktig hjemmepleie for alocasia

Alocasia av forskjellige varianter Hvis det er mange blomster i leiligheten, og de ikke bare er plassert på vinduskarmen, velges alocasia som en uunnværlig sentral lenke i komposisjonen. Den tiltrekker seg med sin harmoni, imponerende og vakre blader. Dekorativ alocasia hjemme med omsorg som dekker dets biologiske behov. Innfødt til øya tropene i Malaysia og Filippinene, krever det tilstrekkelige levekår. Se de vakre Calla -blomstene!

Hovedtrekkene til anlegget

Stengel, løvverk og blomst av en plante Alocasia har tuberøse røtter som ikke kan bli skadet under transplantasjon. Stammen på planten er liten. Bladene er veldig dekorative. De kommer i forskjellige farger, med tydelig synlige kontrasterende årer, forskjellige nyanser av grønt og til og med bronse eller burgunder. Bladet er solidt, litt takket ovalt, men spiss på enden. Planten kalles noen ganger en gråtende plante, siden en dråpe som viser regn kan henge på en skarp spiss når været endrer seg. Den innendørs blomsten alocasia, hvis foto er lagt ut, er imponerende.

Innendørs blomst alocasiaStrukturen på bladene er slik at deres tette overflate noen ganger ser kunstig ut, laget av skinn. De har lyse striper og ser skumle ut som et skjelett i mørket. For bladets form kalles planten elefantens øre. Det er porer på overflaten av platen, kalt stomata, gjennom hvilken overflødig fuktighet fordamper. Planter kan være 0,4 – 2 m høye.

Alocasia blomstrer i naturen og gir et øre som bær og frø modnes på. Den blomstrer sjelden hjemme. Det er forresten få arter som hekker og lever hjemme. De mest kjente er:

 • alocasia polly;
 • alocasia Amazonian;
 • alocasia Sander.

Alocasia hjemmeReproduksjon er mulig ved bladstiklinger, suger fra røtter, knuter, frø og deling av rotstokken.

Alocasia omsorg og reproduksjon

Under naturlige forhold føles planten fantastiskDenne typen anlegg ser best ut i romslige rom, på badet, siden det er de mest passende forholdene for det. Et annet sted for behagelig blomstervedlikehold er et romslig kjøkken. Den eneste hindringen for å holde på kjøkkenet kan være mangel på trekkfri sone. Den minste bris av kald luft kan ødelegge en vakker blomst..

Kan alocasia holdes hjemme? Selvfølgelig kan du det hvis du følger kravene for omsorg for et hjemmeplante. Det skal bemerkes at dette kjæledyret trenger høye retter, for eksempel blanke potter, laget for å matche bladene. For å skape fuktighet kan du bruke et akvarium i sammensetningen eller lage et pittoresk hjørne av ekspandert leire, sphagnummos.

Krav til belysning

En type alocasia hjemmeAlocasia for hjemmepleie trenger sterkt diffust lys uten direkte sollys. Dette er vanligvis den godt opplyste øst- og vestsiden av rommet. Om vinteren bør planten flyttes til den letteste delen av huset. Når du lager en komposisjon i en svakt opplyst del av huset, er det nødvendig å lage en kunstig lysstrøm..

Krav til luftfuktighet og romtemperatur

Den mest krevende luftfuktigheten er Amazonian og gråtende alocasia, optimalt 80%. De oppbevares bare på kjøkkenet. Resten av de tamme plantene tåler litt tørrhet, opptil 50% om sommeren og opptil 40% om vinteren. De skaper ekstra fuktighet ved hjelp av paller med fordampende fuktighet, sprøyting med varmt vann og tørking av bladene med en våt klut. Men for alle kravene til fuktig luft, bør røttene ikke bade i vann.

Temperaturen på innholdet skal være 18 – 26 0, dessuten fra 21 om sommeren og noe lavere om vinteren.

Vanningsmodus

VanningsmodusAlocasia er en fuktighetselskende blomst, men den trenger systematisk moderat vanning uten vannlogging. I denne forbindelse er det uakseptabelt at det er stillestående vann i sumpen under avløpshullet. På samme tid kan underfylling føre til gulning og avfall av blader, noe som fratar blomsten sin skjønnhet. Derfor driver de om sommeren moderat vanning med varmt, avgjort vann annenhver dag, og om vinteren vanner de det når det øverste laget av jorden tørker, omtrent en gang i uken. Samtidig med vanning og tørking av bladene med en fuktig svamp, bør du være oppmerksom på om skadedyr har satt seg på busken.

Du bør aldri bruke lakker for å få bladene til alocasia til å skinne. Dette vil føre til at bladet dør. Sunn bladplate og så dekorativ.

Jord, befruktning, toppdressing

Alocasia trenger sur jord for god utvikling.Alocasia krever sur jord med en pH på 5,5 – 6,3. En slik sammensetning er laget på grunnlag av lavtliggende torv og skogshumus, tatt umiddelbart under kullet. En håndfull nåler lagt til underlaget vil bidra til å skape ønsket surhet. På dette grunnlaget, etter damping og desinfisering, opprettes den ønskede blandingen i forskjellige proporsjoner. Det tilbys, som et alternativ, følgende:

 • lav torv – 2 timer;
 • bladhumus – 6 timer;
 • sand – 1 ts;
 • sphagnum mose – 2 timer:
 • knust kull – 3 timer.

Spesialister på dyrking av alocasia anbefaler å helle en spiseskje med kompleks gjødsel på bunnen av beholderen umiddelbart på det utvidede leirlaget og strø det med et underlag. Dette gjør at du ikke skal bekymre deg for fôring i et år etter plantetransplantasjon. De anser denne måten å mate alocasia under pleie og reproduksjon mer akseptabel..

Alocasia Polly mottar gjødselHvis jorden ikke er fylt med gjødsel, kreves systematisk gjødsling. Om våren og sommeren, under intensiv vekst, hver tredje uke, må du gi planten næring med nitrogenskomponenter. Kaliumsalter er også nødvendig. I komplekset er det kaliumnitrat, men det er bedre å ta spesialiserte flytende dressinger til hjemmeblomster. For eksempel “Agricola” for prydplanter, fortynnet med en teskje per 3 liter vann. Om vinteren utføres gjødsling vanning to ganger sjeldnere. For unge planter er fosfor viktig, som må gis i løselige salter. De bidrar til rask utvikling og styrking av rotsystemet..

Valg av retter er også viktig. Det sære ved alocasia krever at roten vokser dypt, og når du planter, blir røttene rettet vertikalt. Derfor velges høye, smale kar med god drenering. Den nye beholderen må være 3 cm større enn den gamle..

Transplantasjon, avl av alocasia

Transplantasjon og reproduksjon av alocasiaFor voksne planter er det nødvendig med en transplantasjon hvert 2-3 år, ettersom jorden komprimeres og tømmes i næringsstoffer. Transplantasjonen utføres tidlig på våren, når planten bare begynner å utvikle seg. Hvis planten er frisk og har blitt transplantert nylig, er det best å gjøre en omlastning. Det vil si at planten fjernes forsiktig fra de gamle fatene og settes på et lag med drenering og drysset underlag, pent med en jordklump. Siden potten er større, helles jord, men den komprimeres ikke mekanisk, men bare litt ristet. Anlegget som faller ned i karet blir vannet, jorden legger seg, det helles i nakken og transplantasjonen er fullført.

Alle deler av planten på kuttene skiller ut giftig juice. Derfor, når du arbeider med en transplantasjon, må du følge beskyttelsestiltak – arbeid med hansker. Av samme grunn bør ikke dyr få gnage en blomst..

I andre tilfeller vaskes planten helt fra den gamle jorda og tørkes i en horisontal stilling med rette røtter. Samtidig velges barn, buskene demonteres og hver plantes i en egen beholder..

Andre avlsmetoder utføres:

 • blader;
 • frø;
 • stilkknopper;
 • rhizomsegmenter.

For at planten skal gjenta formen på moderbusken helt, blir knoppen tatt på stammen, kuttet ut med fruktkjøtt og forankret i underlaget under hetten i varmen. Det resulterende såret på stammen behandles med knust kull.

For å la den unge planten utvikle seg, fjernes den gamle stammen.Formering av stiklinger hentet fra den øvre delen av skuddet gir 100% overlevelsesrate. Stilken kuttes med 45 0, behandles med “Kornevin” eller et annet biologisk produkt og plasseres i varm jord, og kontrollerer fuktigheten.

Planten formerer seg bare med frø. De blir sådd umiddelbart i varm jord, jorden holdes fuktig, drysset ovenfra. Frø spirer ujevnt, fra flere dager til tre uker. Transplant frøplanter når de har et godt rotsystem.

Den lille knollen er rotfestet og slipper et bladRhizomer demontert for transplantasjon må enten ha en ferdig plante med blader eller en vekstknopp. De er også forankret i underlaget etter at sårene til de separerte røttene har tørket. Rooting utføres bare i varm, fuktig jord..

Alocasia omsorgsvideo

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară