15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Store typer alocasia

En type alocasia hjemme Slekten alocasia forener både små planter, ikke mer enn 15 cm i høyden, og giganter under tre meter i høyden. På samme tid er typer alocasia med løvverk som ligner på afrikanske masker eller spydspisser stort sett små planter som kan dekorere hjemmekolleksjonen til en amatørblomsterhandler. Men variantene som har fått kallenavnet “elefantører” passer kanskje ikke alltid inn i en byleilighet..

I de romslige rommene på landsted, hytter, elskere av alocasia har muligheten til å plassere både store og små prøver.

Alocasia odora

Alocasia odora En av de mest populære og interessante typene er odora alocasia vist på bildet. Planter har hjerteformede, læraktige blader og tykke stengler. Meter lange bladplater holdes på saftige oppreist petioles. Som andre arter foretrekker planter å bosette seg i fuktige subtropiske og tropiske områder..

Virkelig stort, som på bildet, kan duftende alokasia finnes i de fuktige skogene i Øst- og Sørøst -Asia, for eksempel i de tropiske områdene i Japan og Kina, i Assam, Bangladesh og Borneo.

Stor duftende alocasiaAlocasia odora er kjent som “nattliljen”. Et slikt kallenavn for planten, og dens offisielle navn, dukket opp takket være de velduftende, kremete blomsterstandene som dukker opp om sommeren. Øret til denne typen alocasia er lys rosa eller gulaktig krem, og den 20 centimeter lange perianten har en sølvfarget eller blågrønn fargetone.

Øre av duftende alocasiaHøyden på en voksen alocasia kan nå 3,65 meter, og de luksuriøse bladene brukes av lokalbefolkningen som vifter eller paraplyer under sesongregnet. I Nord -Vietnam brukes petioles av alocasia odora til å forberede folkemedisiner mot hoste, feber og all slags smerte..

Anlegget er uspiselig på grunn av det høye innholdet av kalsiumoksalat i grøntområdet og den underjordiske delen. Og i Japan utstedte det lokale helsedepartementet til og med et dekret som forbød forbruk av alocasia i mat. Dette skyldes likheten mellom odora -artene og spiselige planter Colocasia Gigantea og Colocasia esculenta.

Alocasia gageana

Alocasia gageanaTypen alocasia vist på bildet ligner veldig på den allerede beskrevne planten, men mye lavere enn den luktende alocasiaen. Sorten som kom inn i hagene i Amerika og andre land fra Malaysia vokser bare opptil 1,5 meter. Bladene til denne arten er lyse grønne, med bølgete kanter og en spiss spiss. På et 50 centimeter langt bladblad er deprimerte vener godt synlige. Planten er termofil og krevende for jordens sammensetning og overflod av fuktighet.

Alocasia Calidora

Alocasia CalidoraTakket være avlsarbeidet til Leri Ann Gardner, mottok produsentene en hybrid alocasia Calidora, avlet av mellomarter som krysser alocasia odoriferous og alocasia gageana.

Denne planten produserer store, oppreiste blader på sterke stiklinger som kan bli opptil en meter lange. Bladplatene til alocasia calidor, som på bildet, er ganske tykke, med en avrundet overkant og en elegant skarp spiss. I et varmt tropisk klima vokser plantene til 160–220 cm i høyden.

Hybrid Alocasia odora og Alocasia reginula

Hybrid Alocasia odora og Alocasia reginulaDen interspesifikke hybriden hentet fra kryssingen av alocasia odora og alocasia reginula har også en lilla eller brunaktig bakside av bladplaten. Planten i utseende viste seg å være nærmere duftende alocasia, men mye mindre i størrelse. Bladene av denne typen alocasia er tettere enn de av lukt, teksturen som er karakteristisk for reginal og striper som strekker seg fra lette vener er tydelig synlig..

Alocasia wentii

Alocasia wentiiVist på bildet kan alocasia vena, selv om den ligner på den beskrevne arten, ikke sammenlignes med dem verken i høyde eller størrelse på blader. Denne flerårige planten er sjelden større enn 120 centimeter. Hun har store, kordelavlange blader av en grågrønn nyanse med en merkbar sølvfarget refleksjon og en lilla rygg..

Alocasia brancifolia

Alocasia brancifoliaDen sølvfargede skyggen av løvet er iboende i mange typer alocasia. Planten vist på bildet er intet unntak. I tillegg har alocasia branchifolia, som når en meter i høyden, brokede, grønnaktige eller brune stengler og flikede blader uvanlige for representanter for alocasia -artene. Bladplatene er dypt skårne, spisse, glatte. planter blomstrer og danner hvit-rosa blomsterstand gjemt av større grønne sengetepper.

Alocasia portei

Alocasia porteiEnda mer interessant løvverk i en av de største representantene for arten – alocasia Potrei. En kraftig plante, 2 til 6 meter høy, er nesten lignifisert i den nedre delen, og den robuste stammen kan nå 40 cm i diameter.

Alocasia blad PotreiLengden på kraftige mørkegrønne petioles med vener er halvannen meter. Bladplatene kan også bli opptil en og en halv meter lange, og de er fjærete, dypt innskårne og etterlater inntrykk av læraktig. Kantene på bladene er bølgete, noe som bare øker den dekorative effekten av denne uvanlige typen alocasia..

På voksne prøver kan du telle opptil 6-8 store, opptil 30 cm lange blomsterstander. Denne typen alocasia, som på bildet, liker å bosette seg i tette kratt, der vegetasjonen rundt gir den skygge og bidrar til å opprettholde jordfuktigheten.

Alocasia Portodora

Alocasia PortodoraHybriden av alocasia odora og alocasia portei oppnådd ved aroid forskningssenter ble kalt portodora alocasia. Kraftige planter av den avlede arten er anerkjent av mange elskere av alocasia som mer interessante enn den berømte alocasia macrorrhizos eller storrotede.

Kjempe blader klamrer seg til vertikale brunlige eller lilla senede petioles. Formen på bladplaten er nær løvet av alocasia -lukt, men fra ponteaen fikk hun vakre, bølgete, kantete kanter.

Planten har en god veksthastighet. Allerede det første året, hvis forholdene tillater det, vokser det opp til en og en halv meter. Og så kan den enkelt tråkke over 2,5 meter stangen. For dette krever denne typen alocasia økt luft- og jordfuktighet, rikelig med næring og varme..

Alocasia macrorrhiza

Alocasia macrorrhizaDenne typen alocasia, som tilhører aroid -familien, var tilsynelatende en av de første som ble oppdaget og beskrevet av forskere. Bor i de tropiske krattene i India og andre sør-asiatiske land, store, opptil 5 meter høye, planter i forskjellige regioner kalles indisk alocasia, som på bildet, fjellrike, store rhizomer eller medisinske. Det offisielt anerkjente artnavnet er alocasia macrorrhiza.

De tykke, saftige skuddene blir 120 cm lange, bladene av alocasia storrotete er ovale pilformede, tette. Lengden på bladplatene er 50–80 cm, overflaten er glatt, jevnt grønn.

Indisk alokaziaNår indisk alocasia, som på bildet, er i ferd med å blomstre, vises en sterk, oppreist peduncle fra barmen, ca 30 cm lang. Lengden på den gulgrønne blomsteren når 18-25 cm, den lyse kremblomstring er nesten litt kortere enn sengeteppet. Modningsbær er større enn andre typer alocasia. En enkelt skarlagent frukt som inneholder lysebrune frø når 10 mm i diameter.

Alocasia helbredende knollerBlant lokale folk blir jordstengler, knoller og de nedre delene av stammen av alocasia montana vanligvis spist. For å gjøre dette blir den raffinerte massen knust og stekt for å nøytralisere den syrlige smaken som kalsiumoksalat gir. Rågrønt spises av kjæledyr og aper, noe som førte til utseendet til et annet plantnavn – apetre.

Knollene av medisinsk alocasia, på bildet, regnes som et helbredende middel for mange sykdommer og brukes i kinesisk, indisk og vietnamesisk folkemedisin.

I tillegg til planter med jevnt grønt løvverk, kan du i dag se et bilde av alocasia med uvanlige brokete blader, som grønne områder er ispedd hvitt eller gult. Den mest verdsatte alocasia storrotete Variegata, som har, som på bildet, spektakulært løvverk og relativt liten størrelse.

Storrot alocasia VariegataDen svarte stammen alocasia macrorrhiza vist på bildet skiller seg ut fra en rekke beslektede planter med mørk lilla eller brune stengler og bladblad, som var årsaken til navnet på sorten.

Alocasia macrorrhiza av sorten stilkMaksimal størrelse på storrotete alocasia av denne sorten er 2,5 meter, noe som gjør det mulig å dyrke avlinger i store beholdere. Bladene på planten er grønne, store og når 90 cm i lengde.

Alocasia storrotede varianter av plumbea eller metallicaAlocasia storrotet sort plumbea, eller metallica, påvirker tette blader med en klar metallisk glans. En sølvfarget fargetone er også tilstede på baksiden av bladplatene. Petioles av denne sorten er brune eller lilla. Høyden på en voksen plante overstiger ikke 2 meter, og forskere var heldige som så ville prøver i den tropiske jungelen på øya Java.

Alocasia fra aroid -familien – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară