15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hjemmetjeneste for alocasia med stor rot

Alocasia storrotet i et drivhus Regnskog er kjent for sitt mangfold av flora, og takket være overflod av fuktighet og næringsstoffer kan plantene her nå virkelig enorme størrelser. Storrot-alocasia, som lever i de fuktige områdene i Australia og Oseania, så vel som i andre regioner i Sør- og Sørøst-Asia, er intet unntak..

Funksjoner og egenskaper ved storrot-alocasia

Rikelig vanning av alocasia fører til utseendet av dråper på bladene Under gunstige forhold i vill natur når plantene høyder på tre eller flere meter, og for den enorme størrelsen på løvet, som til og med kom inn i Guinness rekordbok, har denne typen alocasia fått kallenavnet “elefantører”. Når den vokser innendørs, kan en tropisk plante ikke nå denne størrelsen, fordi utviklingen er begrenset av størrelsen på potten og det lukkede rommet..

Derfor kan det hende at en blomsterhandler som tar seg av alocasia med store roter, kanskje ikke vet om alle funksjonene. Noen nyanser bør imidlertid varsle og reise rimelige spørsmål. For eksempel kan bladene som brukes av lokalbefolkningen som grønne paraplyer selv bli en kilde til nedbør..

Hvis planten mottar for mye fuktighet, fjernes overflødig vann som pumpes av røttene og stilkene fra bladplatene gjennom stomata.

Storrot-alocasia blomstrerI naturen går dette fenomenet ofte ubemerket hen. Det er en annen sak hvis kulturen plantes i en leilighet. I følge populær oppfatning er alocasia på denne måten i stand til å “forutsi” været. Men botanikere observerer ikke denne evnen i en plante. Men da han så vanndråper på alocasia med store rot, må blomsterhandleren konkludere med at vanningen er overdreven og foreta justeringer av pleien av planten.

Uvanlige frukter av storrotet alocasiaEn annen overraskelse som den storrotete alocasia presenterer, er utseendet på store blomsterstander. Som andre representanter for aroider, fra små, ubeskrivelige blomster, danner alocasia en blomsterstandskolbe med hvite eller grønnaktige bladblad. I utseende ser alocasia -blomsten som vises på bildet ut som blomsterstandene til spathiphyllums og calla liljer, men mye større enn dem.

Etter pollinering dør perianthen, og avrundede røde frukter dannes i stedet for blomstene. De er ikke spiselige, men fortykkede jordstengler, som faktisk er underjordiske stilker, og saftige bladblader blant lokalbefolkningen i Oseania og Melanesia, etter lang varmebehandling, brukes i det daglige kostholdet..

Hvis du prøver en rå stamme, brennende, snerpende på grunn av tilstedeværelsen av kalsiumoksalat, vil en person tydeligvis ikke like smaken. Men for kjæledyr er de saftige greenene i alocasia en velkommen mat..

Så, hvordan bryr du deg om storrotete alocasia hjemme? Hvilke betingelser kreves for en tropisk innbygger? Og er det sant at planten har en medisinsk effekt?

Omsorg for storrot-alocasia hjemme

Variegated storrot alocasiaHvis en storrotet alokasi dukker opp i en leilighet, trenger eieren ikke å være for oppmerksom på den nye leietakeren, men glem at planten er hjemmehørende i tropene. Først og fremst er en behagelig atmosfære viktig for alocasia, derfor luften i rommet:

 • om sommeren bør den varmes opp til 22-28 ° C;
 • om vinteren kan det ikke være kaldere enn 18–20 ° C.

Alle alocasia, inkludert den storrotede sorten, liker ikke trekk, så plantene plasseres vekk fra balkongdører og akterspeil. En bosatt i regnskogen, trives alocasia best i delvis skygge. Samtidig reagerer unge planter skarpere på voksne både på direkte sollys og på mangel på belysning i vinterhalvåret..

Variegated varianter som har blitt populære i dag trenger mer lys enn planter med til og med grønne blader..

Hvis omsorg for storrot-alocasia hjemme ikke oppfyller kulturens behov, vil du ikke kunne få vakre kontrasterende løvverk. Selv hvite områder blir gradvis grønne i skyggen..

Med riktig pleie kan et slikt blad vokse.Ikke mindre enn luftens temperatur, fuktigheten er også viktig. I naturen er planten konstant i et varmt, fuktig klima. Derfor, når du kommer inn i hjemmeforholdene, kan storrotete alocasia alvorlig lide av overdreven tørr luft. Om sommeren, spesielt på varme dager, må alocasia vannes med varmt, avgjort vann. Om vinteren, når du sprayer, bør du være veldig forsiktig, siden en slik prosedyre i kald luft er full av utvikling av sopp- og putrefaktive sykdommer..

Det er mye tryggere å tørke bladplatene med en fuktig klut, noe som vil forbedre plantens utseende og også gjøre det lettere å puste. Når du tar vare på alocasia med store roter hjemme, må du ikke bruke kjemikalier som hindrer støv i å legge seg.

Alocasia er fuktighetselskende og veldig krevende for vanning. Planter reagerer ekstremt kraftig på mangel på fuktighet, uregelmessig eller sparsom vanning. Et stort volum grønn masse krever mye vann og næringsstoffer. Og hvis alocasia opplever ubehag, visner bladene og kan til og med falle av. Men selv med overdreven vanning, spesielt om vinteren, bør du ikke vente på at planten skal føle seg bra..

Vanndråper på alocasia med stor rot er et signal om et lite overløp.

Hvis planten helles systemisk, beholder jordklumpen stadig en stor mengde fuktighet, alocasia reagerer med utseendet av gule og deretter brune flekker på bladplatene, tap av løvverk og forfall av rotsystemet.

Storrot-alocasia i barnehagenOm sommeren vannes alocasia ofte og rikelig, og sørger for at det øverste laget av jorden tørker merkbart ut mellom vanningene. 30-40 minutter etter at jorda er fuktet, må alt overflødig vann dreneres. På varme dager er det rimelig å legge en gryte med alocasia i et brett fylt med vann, som utvidet leire eller knust stein helles i tidligere. Så plantens røtter kommer ikke i kontakt med det fuktige miljøet, men jorden tørker heller ikke ut. Om vinteren er alocasia litt begrenset i fuktighet, vanning 2-3 ganger i uken.

Det er om vinteren at det er veldig viktig å overvåke løvverkets tilstand – en indikator på helsen til denne kulturen. Vanning av plantene reduseres så snart vanndråper blir synlige på storrotete alocasia. Hvis bladene er dekket med flekker, kan vi allerede snakke om en sykdom i planten eller tilstedeværelsen av råte på den underjordiske delen..

For å opprettholde en stor plante må alocasia mates. Det er best å bruke gjødsel i perioden fra tidlig på våren til midten av høsten. Sammensetningen av gjødsel for tropiske avlinger inkluderer både organisk materiale og mineralske tilsetningsstoffer. Om ønskelig kan disse komponentene veksles.

Årsaken til den langsomme utviklingen av alocasia, visning av løvverk og råtning av underjordiske stilker og røtter kan være en feil valgt sammensetning av jordblandingen..

Resultatet av over-vanning av plantenDen urfolk som bor i tropene krever en løs, næringsrik jord med en nøytral eller lett sur reaksjon. I en gryte beregnet for storrotete alocasia må det gis et godt dreneringslag. Og som jordsmonn, en blanding av:

 • 2 deler humus;
 • 1 del sand;
 • 1 del torv;
 • 2 stykker hageland.

For å beholde fuktigheten kan jordoverflaten mulkes med fine småstein, sand eller flis.

Velstelte, velutviklede planterPlanter transplanteres om våren og overfører alocasia sammen med jordklumpen til en mer romslig gryte.

Det er viktig å huske at ved å plante en avling i en veldig romslig beholder, kan du provosere veksten av alocasia. Og her må du ta hensyn til muligheten for å plassere en vokst plante i rommet..

Voksne busker krever transplantasjon ikke mer enn 3-4 år senere, og ung alocasia kan overføres til en ny beholder årlig. Prosedyren utføres på våren, når plantene akklimatiserer seg raskere og enklere..

Hjemme forplantes storrotalokasi med vegetative metoder ved å dele en voksen plante, lagdeling eller stiklinger. Og i dette tilfellet er våren også den beste tiden. For at en frøplante skal slå rot og raskt få et godt rotsystem, trenger den en temperatur på minst 20-22 ° C. Det er bedre å rote alocasia i en lett blanding av like store mengder torv og sand. Når stiklingene gir røtter, transplanteres de i jorden for voksne planter..

En baby med rot kan plantes i en annen beholderAlokazia er upretensiøs og vokser uten problemer, selv blant gartnere med liten erfaring. Hvis hjemmetjenesten for alocasia med stor rot er utilstrekkelig, påvirkes planten av både sykdommer og skadedyr. Frodig grønt tiltrekker seg mange farlige insekter. Oftest kan edderkoppmider, soppknuter, insekter, bladlus og melus finne seg på store petioles og blader..

Når man identifiserer skadedyr, må man ikke nøle. Planten må behandles med insektmidler, som velges avhengig av insekttypen som finnes. Når alocasia påvirkes av sopp, brukes soppdrepende midler for å bekjempe dem..

Eieren av storrot-alocasia, som tar vare på planten hjemme, må huske toksisiteten til saften og ikke glem sikkerhetstiltak. I hjem der det er barn og kjæledyr, er alocasia plassert utenfor rekkevidde.

De helbredende egenskapene til storrot-alocasia

Storrot-alocasia har medisinske egenskaperMange blomsteroppdrettere som planter alocasia med store rot i en leilighet, i tillegg til plantens utseende, er også fascinert av overflod av dets medisinske egenskaper. Faktisk hjemme – i landene i Oseania, Sør -Asia og andre regioner der i dag vokser alocasia i naturen, blir det æret av tradisjonell medisin.

Den brennende, og noen ganger veldig etsende saften av planten brukes som et distraherende, lokalt irriterende middel for leddsykdommer. På grunnlag av dette, i tillegg til knuste stengler, salver, avkok og alkoholholdige infusjoner, lages velling og oljer.

De helbredende egenskapene til storrot-alocasia er etterspurt ikke bare for leddsykdommer, osteokondrose og revmatisme, men også:

 • med blåmerker, ledsaget av blåmerker;
 • med tromboflebitt og åreknuter;
 • i nærvær av skjoldbrusk sykdommer;
 • med hemorroider
 • med gikt og leddgikt;
 • med en rekke svulstsykdommer;
 • med svekket immunitet og hyppige smittsomme sykdommer

For fremstilling av salver og tinkturer brukes fortykkede stilker og jordstengler.For fremstilling av en naturlig medisin tas fortykkede stilker og røtter av alocasia. I Borneo, hvor ernæringsmessige og medisinske egenskaper til alocasia med stor rot er mest respektert, høstes planter i store mengder i resten av verden – denne eksotiske kulturen har blitt studert lite.

Ønsker å bruke egenskapene til storrot-alocasia i behandlingen av en bestemt sykdom, må man huske at planten er giftig og ikke bare kan lindre, men også alvorlig helseskade..

På grunn av mangel på vitenskapelig forskning er det i europeisk medisin ingen vitenskapelig bekreftelse på plantens helse ennå. Teknikken for intern og ekstern bruk av slike legemidler er heller ikke utviklet. Derfor, for å unngå uønskede konsekvenser, kan man ikke klare seg uten å konsultere en spesialist..

Video om tropisk skjønnhet alocasia

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară