15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ta vare på julestjernen hjemme

julestjerne under innendørs forhold Julestjernen blomstret midt på vinteren gjorde det til en lys egenskap for nyttår og jul. Som en tropisk plante krever julestjerne hjemme spesiell omsorg og kunnskap fra produsenten av alle dens egenskaper..

For at busken som visner en måned etter feiringen skal bli dekket med blader igjen og brettet ut dekorative bladblad, må blomsterhandleren:

 • tilpasse seg den naturlige syklusen for blomsters utvikling;
 • gi et grønt kjæledyr næringsrik jord og fuktighet;
 • skape optimale temperaturforhold;
 • finne et sted for planten for aktiv vekst og hviletid.

Hvis vi forsømmer dette, og heller ikke gir en sovende periode på 9-10 uker, som er obligatorisk for julestjerne hjemme, er det usannsynlig at den falmede planten vil bli dekket med flerfargede rosetter-stjerner innen neste jul.julestjerne

Blomsterpleie starter fra kjøpstidspunktet. Siden et blomstrende eksemplar kommer inn i huset, bør du ikke umiddelbart transplantere det. Men nøye akklimatisering av julestjernen etter kjøp vil være nødvendig.

For å gjøre dette er potten arrangert på vest- eller østvinduet, hvor det er rikelig med lys, men det er ingen fare for solbrenthet. I 3-4 uker ved en temperatur på 18–­20 ° C, diffust lys og vanlig moderat vanning, vil planten bli vant til det nye habitatet, og blomsterhandleren vil kunne sørge for at det er sunt og trygt for andre grønne innbyggere i huset..

Belysning og plassering av julestjerne hjemme

julestjerne i drivhusetJulestjerne er innfødt i de tørre tropene og subtropene, som trenger mye lys for en behagelig utvikling og blomstring. Solbrenthet, sannsynligvis i direkte sollys, er imidlertid farlig..

Hvordan velge plasseringen av julestjernen hjemme slik at belysningen av blomsten er optimal:

 1. Det er best å finne noen meta på øst- eller vestvinduene. I dette tilfellet skjer toppbelysningen om morgenen eller kvelden, og mesteparten av dagen soler løvet seg i det diffust, men ganske sterkt lyset..
 2. Hvis potten er satt inn på sørsiden, spesielt om sommeren, kan du ikke klare deg uten pålitelig skyggelegging, eller ved middagstid må du overføre den dekorative flerårige dypt inn i rommet.
 3. Nordvinduer er mindre egnet enn andre. Her merkes mangelen på lys ikke bare om vinteren, men også i den varme årstiden, når vekstsesongen pågår. Dette betyr at når en omsorg for en julestjerne trenger en blomsterhandler spesiell belysning..trimmet julestjerne

Vegetativ vekst av nye skudd på julestjernen begynner når daglengden når 12 timer. På høsten, når det er mindre lys, blir skudddannelsen hemmet, og blomsterblomstrer av rasemose og lyse bladblad vises på toppen av stilkene.

Mens blomsten er på topp av dekorativitet, fra omtrent september til midten av november, uavhengig av beliggenhet, reduseres belysningen av julestjernen hjemme til 10 timer. For å gjøre dette, er busken dekket med en ugjennomsiktig klut eller boks om natten, overført til et mørkt rom..

Temperaturområde ved omsorg for julestjerne

Julestjernen anlegget hjemme reagerer like dårlig på innhold ved ekstremt lave og høye temperaturer.

planten er sykÅ bo i et rom oppvarmet til mindre enn +14 ° C truer:

 • blekhet og sløvhet av skovlene;
 • bremse og stoppe veksten;
 • en betydelig nedgang i fuktighet og næringsinntak;
 • forfall av røtter og død.

I den varme sesongen faller unge skudd, løvverk kan begynne å falle. For å redde planten må du velge et kjøligere, trekkfritt sted og bruke vanlig sprøyting av busken med varmt, mykt vann..

Siden slutten av hvileperioden anbefales det derfor å holde julestjerne hjemme ved 20 -årsalderen­–22 ° C. Den samme temperaturen er ønskelig for roting av stiklinger hentet fra beskjæringsfeltet. Fra midten av oktober, når planten begynner å legge blomsterknopper, er det nyttig å redusere temperaturen i rommet med 2-3 grader til 17-19 ° C.

Luftfuktighet og vanning julestjerne

resultatet av omsorgsfull omsorgRiktig organisert vanning av julestjerne og tilstrekkelig luftfuktighet er en viktig del av suksessen med å dyrke denne opprinnelige planten. Hvis blomsten nesten ikke trenger fuktighet i hvileperioden, når veksten praktisk talt stoppes, så når knoppene våkner, kan planten ikke lenger klare seg uten vanning.

Vannet skal være mykt, avsatt og litt varmere enn luften rundt. Julestjerne reagerer på bruk av kald fuktighet ved å falle løvverk, og røttene kan råtne.

Hyppigheten av vanning avhenger av blomstens og jordens tilstand, samt temperaturen og luftfuktigheten i luften. Fra våren til slutten av blomstringen, bør overflaten av underlaget tørke ut i løpet av tiden mellom vanningene. Hvis vannet som har mettet jorda har passert og havnet i pannen, tømmes det.

I den varme årstiden og om vinteren, når rommet har lav luftfuktighet, må julestjerne, i tillegg til vanning, sprayes eller bruke en hjemmefukter.

Julestjerne- og blomsterfôringsregime

rotfestede stiklingerFor en aktiv vekst av en blomst må jorda for julestjerne være næringsrik, løs, fuktig og luftgjennomtrengelig. Det optimale surhetsgraden til substratet er 5,8-6,6 enheter.

Hvis pH -verdien faller, påvirker det blomstens utvikling og forårsaker hemming av vekst, deformasjon av unge bladplater og mindre motstand mot sykdommer..

Du kan bruke en universell blomsterjord som jord for julestjerne eller lage en blanding selv. For å gjøre dette, ta:

 • 3 andeler torvjord;
 • 3 biter løvrike land;
 • 1 del torv rengjort fra grove inneslutninger;
 • 1 del vasket grov sand.

bladsykdomSmå kullbiter, samt knuste stilker av tørr sphagnum, vil være nyttige i underlaget. Før du planter en blomst, blir den resulterende jorda desinfisert og mettet med gjødsel med deponering..

Hjemme må julestjernen mates, og ta spesielt hensyn til sporstoffer, som blir introdusert på tradisjonell og bladmessig måte fra vår til sen høst, til vekstsesongen slutter.

For å opprettholde lysstyrken på løvet brukes komplekse forbindelser som inneholder jern, kalium og svovel, sink og molybden. Den første befruktningen utføres 10-14 dager etter at blomsten er overført til den nye jorda. Deretter gjentas prosedyren hver 2–4 uke. Samtidig bør man ikke glemme mottaket av nitrogen fra blomsten, noe som er nødvendig for aktiv vekst og dannelse av blader. Det påføres i små doser 2-3 ganger i måneden..

Interessant om julestjerne – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară