15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Typer pachistachis og egenskaper ved dyrking hjemme

pachistachis på vinduskarmen Det er ganske enkelt å dyrke pachistachis hjemme, hvis typer vil bli beskrevet nedenfor. Det viktigste er å overholde visse betingelser og ta hensyn til egenskapene til en bestemt plantetype.

Pachistachis er en plante av Acanthus -familien, navnet oversetter bokstavelig talt som “tykt øre”. Denne uvanlige og veldig levende eviggrønne flerårige busken er innfødt i regnskogene i Amerika, kysten i Øst -Australia og regnskogene i Øst -India..

Slekten Pachystachis inkluderer omtrent 7-17 plantearter. Men de mest populære og egnede for å vokse hjemme er følgende typer:

  • gul pachystachis;
  • rød pachystachis;
  • spikelet pachistachis;
  • pachistachis calyptrocalis.

Resten av arten finnes bare i de naturlige habitatene til pachistachis, de dyrkes ikke av mennesker..

Pachystachis gul

pachystachis gul Blomsterhandlere kjøper oftest denne typen planter for å dekorere hjemmet sitt. Det er en eviggrønn oppreist busk, hvis høyde kan nå 100 – 120 cm. Stenglene i den øvre delen av planten er dekket med en tynn mørkegrønn bark, og i den nedre delen er de lignifiserte. Smaragdblanke pachystachisblader har en oval, langstrakt og innsnevret form ved basen. Bredden er omtrent 5-6 cm, og lengden varierer fra 15 til 20 cm. Bladene er plassert på tvers, motsatt.

I blomstringsperioden, nemlig fra begynnelsen av sommeren til begynnelsen av høsten, blomstrer store blomster 10-15 cm lange, som ligner et øre, på de gule pachystachiene. Over tid blomstrer hvite, kremfarge eller litt gulaktige rørformede blomster fra hver skovelblad som ligger på piggen. Diameteren er bare 5 cm.

Dette er en ganske upretensiøs type plante. Det krever imidlertid rikelig vanning og hyppig sprøyting i den varme sesongen. Når bladlus, melus eller hvitfluer vises på stammen og bladene på en plante, bør pachystachis behandles med et vanlig beskyttelsesmiddel..

Rød pachistachis

pachistachis rødFødestedet til denne arten er de tropiske skogene i Sør -Amerika. Pachystachis rød, i motsetning til den gule arten, har mørkegrønne bladblad. Fra dem blomstrer senere vakre og uvanlige lyse røde koroller..

I høyden kan de røde pachistasjene nå to meter. Det er derfor denne plantetypen praktisk talt ikke dyrkes hjemme, men er utmerket for å vokse i store drivhus. På den skinnende overflaten av ovale mørkegrønne blader kan det noen ganger vises burgunder -striper og flekker. Blomstring begynner på midten av våren..

Pachystachis spikelet

pachystachis spikeletDette er kanskje den mest krevende typen pachistachis. Det er derfor det nesten aldri dyrkes hjemme, det finnes i drivhus og botaniske hager..

I utseende ligner Pachistachis spikelet rød Pachistachis. I høyden kan den nå en meter og danne en ganske tett og frodig busk. Skovlbladet har en helt ubeskrivelig mørkegrønn farge, men i blomstringstiden dannes det lyse røde koroller på den i store mengder. Et skinnende smaragdfarget bladblad kan nå en lengde på 25 cm.

Pachystachis calyptrocalis

pachistachis calyptrocalisDenne arten kan nå 2 meter i høyden, og derfor er den sjelden funnet i et hus eller en leilighet, den dyrkes oftest i drivhus. Stammen til pachystachis calyptrocalis er mye smalere enn hos andre arter. Bladene er fjærete, ovale, motsatte, litt langstrakte mot endene. Unge bladblader er farget rødbrun, som senere blir erstattet av smaragd.

Omsorgsfunksjoner

pachistachis i drivhusetTil tross for buskens relative upretensiøsitet, har den fortsatt noen omsorgskrav:

  • høy luftfuktighet;
  • tilstrekkelig belysning;
  • temperaturen er høyere enn + 16-20 ° С;
  • sur reaksjon av jorda;
  • god drenering.

Å dyrke pachystachis hjemme, hvis typer ble beskrevet ovenfor, krever visse forhold. Planten tilhører de termofile og lyseglade tropiske artene som foretrekker sterkt nok, men diffust lys. Det anbefales å dyrke busker på vinduene i den østlige eller nordøstlige delen av huset..

For å skape forhold så nær det naturlige som mulig, bør temperaturen i rommet være minst + 16 ° C. Lavere temperaturer vil medføre rikelig blader og lang gjenoppretting av planten. Om sommeren anbefales det å ta planten til balkongen..

Det er å foretrekke å velge jord for tropiske busker med sure reaksjoner og med god luftgjennomtrengelighet. Et lag med utvidet leiredrenering med en tykkelse på 2,5-3 cm er også nødvendig. For den mest behagelige veksten krever pachistachis en blomsterpotte med et volum på minst 2,5-3 liter.

For å få en høy og spredende avling, er det verdt å dyrke en plante i en blomsterpotte. For at pachistachis skal se ut som en frodig busk med et stort antall blomsterstander, anbefales det å plante 3-4 planter i en lav blomsterpotte med stor diameter

dannelse av pachystachisSiden pachistachis tilhører tropiske planter, er det spesielt kresen om høy jordfuktighet. Det er nødvendig å vanne planten regelmessig med avgjort vann ved romtemperatur. Om vinteren er vanningen redusert til et minimum. Og i den varme sesongen krever busken ekstra sprøyting..

I perioden fra tidlig på våren til tidlig på høsten kan busken mates med kompleks gjødsel to ganger i måneden. Dette vil gi en lysere og mer rikelig blomstring..

Det er nødvendig å transplantere planten en gang i året, om våren. Hvis planten har vokst ganske lenge, er det nok hvert annet til tre år. For å danne en tett og frodig busk kan du beskjære pachystachis. Takket være dette vil det være mulig å skjule plantens bare stamme..

Buskformering utføres med apikale petioles om våren eller sommeren..

Som du kan se, tilhører pachistachis ganske upretensiøs, men likevel planter som krever spesielle forhold. Riktig omsorg og overholdelse av alle anbefalinger vil tillate deg å dyrke en eksotisk plante med ekstraordinær skjønnhet hjemme!

En sjelden gjest i våre hus pakhistakhis – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară