15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Amaranth -varianter: funksjoner og anvendelse

amarant -varianter i hagen Amarantplanten har eksistert i over 5000 år. For øyeblikket er det mer enn 60 arter av amarant i naturen. Planten kom til europeiske land fra Mellom -Amerika, hvor den ble dyrket for medisinske formål av de gamle maya- og aztekerstammene. Dette er upretensiøse planter som elsker fuktighet og sol. Det er ikke vanskelig å dyrke dem. Det dyrkes veldig ofte på spesielle felt for industrielt bruk. Det er et ideelt dyrefôr, og derfor brukes amarant ofte på gårder og opplag. Spiselige amaranth -varianter gir nyttig proteinfôr fra absolutt alle delene: rotsystem, blader, stamme.

Varianter av amaranth -varianter

Før du kjøper og planter en plante, er det nødvendig å bestemme dens type og funksjonelle kvaliteter. Amarant kan være mat, fôr, korn eller dekorativt.

Hvis vi ikke snakker om matbruk for dyr, så er det veldig viktig å forstå om en slik kultur er nødvendig på en tomt. Hovedtrekk ved planten er den sterke og raske uttømmingen av jordjorden..

Varianter av medisinsk og mat amarant plantes i et bestemt område ikke mer enn en gang hvert fjerde år. Matavlinger kan plantes med frø som spirer og vokser til tette frøplanter. Amaranth elsker rikelig vanning og godt sollys..

Amaranth Kharkiv

Amaranth Kharkiv Det er en allsidig korn- og fôrsort som er den vanligste og mest populære blant bønder. Kharkov amarant har også medisinske egenskaper. Det bearbeides til ensilasje, grønt fôr, granulat, gressmel som bakervarer blir bakt av. Perioden fra såing til modning er 3,5-4 måneder. Sorten er den mest produktive, siden den gir omtrent 50 centner korn og mer enn 2000 centners biomasse for fôr ved en effekt fra 1 hektar..

Amaranth Giant

Amaranth GiantDenne sorten er avlet for å oppnå et stort kornutbytte. Amaranth Giant er en allsidig avling som noen ganger brukes som prydplante. Den har lyse oransje panikler som utfyller og dekorerer en grønn hage, blomsterhage eller forhage. I henhold til dens egenskaper og utbytte, blir den sammenlignet med Kharkov -sorten. I tillegg til en seriøs kornhøst har den saftige og store blader, som er proteinbasen i dyrefôr..

Amaranth Strong

Amaranth StrongDen tidligste modningssorten anses å være en sterk mann, siden den gir en høst på 50-60 dager. Frem til den siste modningsfasen vokser den i en høyde på 100-150 cm. Amaranth Krepysh har veldig saftige og lyse unge skudd, som vanligvis brukes i tradisjonelt kjøkken. De brukes i salater, supper, sideretter.

Blader kan gi opptil 15% av protein av høy kvalitet.

De brukes som grønt fôr i husdyrbruk. Matkornene i den robuste er store og tette, noe som gir en god høst.

Amaranth Voronezh

Amaranth VoronezhAvlingen dyrkes for en rik kornhøst. Vegetasjonen og vekstperioden er i gjennomsnitt 100-120 dager i den varme solrike perioden. Den gjennomsnittlige plantehøyden når ca 100 cm. Varonezh amaranth -sorten egner seg veldig godt til høsting ved bruk av landbruksmaskiner. Gjennomsnittlig utbytte fra 1 hektar er omtrent 25 centners.

Amaranth hvit

Amaranth hvitDenne urten er ofte en årlig og vill plante. Den finnes langs veibanen, skogplantasjer eller på ødemarker. Hvit amarant fikk navnet sitt på grunn av det karakteristiske utseendet. Stammen vokser opp til 50-60 cm i høyden og har en gjenkjennelig lys farge. Langstrakte amarantklynger, som brettes til spikelets og tette blomsterstander, blir også hvite..

Amaranth Valentine

Amaranth ValentineVariety Valentine er rik på sammensetningen av naturlige sporstoffer, som gjør at planten kan brukes som et ekstra fôr i kostholdet til dyr. I høyden kan denne arten nå opptil 120-160 cm. Den viktigste gjenkjennelige egenskapen er de rød-lilla bladene i en lys farge. Amaranth Valentine brukes ikke bare i landbruket, men også i næringsmiddelindustrien. En sunn te er laget av bladene for å forbedre fordøyelsessystemet..

Amaranth Universal

Amaranth UniversalDenne amaranthsorten er den optimale kombinasjonen av fôr, korn og medisinske formål. Når det gjelder dets egenskaper og utseende, ligner den i stor grad Kharkov -kornet amarant. Imidlertid forblir Universal mindre lunefull og modnes raskt i den varme vår-sommerperioden. Den gjennomsnittlige høyden varierer fra 100 til 130 cm. Planten har kjøttfulle mørkfargede blader. Amaranth Universal -sorten er perfekt for landbruksbehov, gårder og store gårder.

Amaranth Orange Giant

Amaranth Orange GiantDette er en av typene amarant, som i tillegg til den lyse fargen på stilkene, har en annen funksjon. Dette er den høyeste amarantarten, som på sitt høyeste vekstpunkt når 230-250 cm. Planten støtter veksten med kraftige buede stilker som har en lys farge. Amaranth Orange Giant brukes ikke bare som ensilasje for dyr, men også som et deilig mel med en nøtteaktig smak.

Amaranth svart

spirer av svart amarantDenne kulturen har blitt ekstremt populær og populær nylig, når sunn og sunn mat har kommet tilbake til mote. Hovedtrekk ved denne sorten er spiring av frø og bruk av skudd i det daglige kostholdet..

Svart amarant er veldig rik på nyttige mineraler og sporstoffer. I tillegg kan små mengder av det i maten erstatte en voksens daglige proteinbehov..

Amaranth grønn

Amaranth grønnDette er den ideelle typen amarant, som harmonisk fortynner blomsterbed, blomsterbed og hageanlegg. De brukes i landskapsdesign på grunn av den rike og lyse grønne fargen, som dekker ikke bare stilkene, men også plantens blomster. På bildet ser grønn amarant ofte mye mer attraktiv ut enn andre planter med lyse blomsterfarger. Stilker med lav farge på slutten av sommerperioden får en vakker burgunder eller brun farge.

Amaranth Ultra

Amaranth UltraDenne plantetypen når en gjennomsnittlig høyde på 100-130 cm for denne avlingen. Hovedverdien av denne sorten er den høye konsentrasjonen av nyttig olje i modne frø. Amaranth Ultra brukes i medisin og næringsmiddelindustri. Planten er gjenkjennelig blant andre avlinger av lyse grønne blomsterstander.

Amaranth Kinelsky

Amaranth KinelskyKinelsky amaranth -sorten har et spesifikt utseende på grunn av den kjøttfulle stammen og små tynne blomsterstander langs kantene som ligner nåler. Blomstringene brettes på denne måten, og skaper tette ører med lys rød-lilla farge. Denne sorten vokser ofte alene i naturen, som beite for dyr..

Greens av Kinelsky amaranth -sorten er rike på vitaminer og nyttige mikroelementer.

Amaranth Red Meath

Amaranth Red MeathDette er en høy avling på opptil 120 cm, som er hoveddekorasjonen av bur og blomsterbed. Hovedtrekket er dannelsen av lange hengende blomsterstander med en lys lilla eller burgunderfarge, som brettes til tette spikelets. Amaranth Red Meath blomstrer lenge, ofte igjen til høstens frost. De blir ofte lagt til blomsterhøstkomposisjoner eller brukes til å dekorere spesielle anledninger..

Amaranth Sun

Amaranth SunDenne kulturen ble skapt av oppdrettere bare for å dekorere landskapsområder eller parkområder. Det kan ikke forveksles med andre typer amarant på grunn av den karakteristiske dannelsen av hele knopper av blader. De skaper en illusjon av en gul sol med stråler. Bladene av amaranth Sun -sorten forveksles ofte med ekte blomster og forveksles med mange knopper med originale kronblad.

Amaranth Amber

Amaranth AmberDen gule planten får navnet sitt fra dannelsen av en tett panicle fra individuelle blomsterstander. Modne pigger får en lys gul-gul nyanse. Dette er en ganske høy avling, som når opptil 120-130 cm i høyden. Greens, stamme og blader av amarant Amber brukes som et næringskompleks for husdyrbruk.

Amaranth smeltet brann

Amaranth smeltet brannEn lys representant for fargerike amaranter, som har en skarp overgang mellom fargene på bladene. Fargen på den nedre raden av blader har en brun sjokoladefarge. Det øverste laget av blader får alltid en bringebærrød nyanse. På bildet finnes amaranth Molten Fire ganske ofte, siden de liker å bruke det som et dekorativt element når de pynter buketter om vinteren..

Amaranth Cherginsky

Amaranth CherginskyDenne kulturen vokser til en liten busk som ikke er mer enn 50-60 cm høy; dens karakteristiske trekk er lange serpentine blomsterstander med en mørk og lys farge. Etter modning på slutten av sesongen, er ferdige frø av Cherginsky amaranth verdsatt..

De har en høy konsentrasjon av antioksidantoljer, som deretter brukes til medisinske formål..

Amaranth Graceful

Amaranth GracefulDenne sorten er flott for å dekorere landskapsdesign. Den har flerfargede grener av blomsterstand, som kan nå opptil 50 cm. Hele plantens lengde når opptil 1 meter, slik at du kan lage blomsterbed eller plantinger vakkert langs alléene. Bilder av Graceful amaranth skiller seg ut blant andre varianter av denne kulturen for sitt uvanlige utseende, ettersom de er oppdretternes stolthet.

Amarantbelysning

AmarantbelysningBelysning blir ofte referert til som gul eller rød amarant på grunn av bladets karakteristiske farge. De får dette utseendet i alle vekstperioder. I utgangspunktet er fargen på bladene bare gul, men jo eldre kulturen blir, jo mer endres fargen kraftig til burgunder eller rød, noe som skaper et bisarrt mønster på bladene. Amarantbelysning er vist nedenfor for sammenligning med andre kulturer..

Videogjennomgang av 14 varianter av amarant

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară