15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Er det mulig å holde hoya voks eføy hjemme?

Hoya voks eføy blomstrer Berømte hjemmeblomster har lenge blitt kreditert med mytiske egenskaper. Hoya wax ivy, er det mulig å holde det hjemme, hva skiltene sier om det. Hoya tilhører ikke eføy, hemmer ikke veksten av vegetasjonen rundt. En upretensiøs plante utvikler seg raskt hjemme. Den voksaktige planten er oppkalt etter sine utrolig vakre og velduftende blomster, samlet i en ball og blader med en blank overflate..

Se også artikkelen: myrt – hjemmepleie med foto!

Beskrivelse av hoya, virkelighet og myter

Hoya i interiøret Hoya tilhører skrittplantene, bestående av klatreplanter og dvergbusker. Anlegget fikk navnet Hoya etter navnet på gartneren Hoya, som var den første som mestret eksotisk omsorg i Europa. Hoya er en lianalignende plante, lengden på en raskt voksende stilk når 10 meter. Hoya voks eføy er den vanligste hjemmeavlsarten. Hun har kjøttfulle skinnende blader, luftrøtter dannes på stilkene. Først er vinstokkene lydige og myke, så blir de stive og endrer nesten ikke form.

Når hoya blomstrer, kan den ikke omorganiseres eller snus. Den utilnærmelige skjønnheten vil slippe knoppene, og det blir ingen blomstring i sommer.

I tillegg til vakre blader, danner hoya eføyblomster hjemme. Duftende enkeltstjerner samles i baller. Hoya blomstrer lenge, selv hjemme. Den raskt voksende upretensiøse liana har blitt en favorittdekorasjon av offisielle institusjoner. Imidlertid er det fortsatt ikke noe klart svar på om det er mulig å holde hoya voks eføy hjemme..

Planter i potterSiden antikken har mange planter blitt tilskrevet mystiske egenskaper. Overtro er forbundet med gamle venner, vakre planter – kinesisk rose, kaktus, ampeløse planter. Blant dem er det innendørs eføy, som kan hysse rundt andre planter og frata dem lys. Men i dette tilfellet ligger skylden for de umådelig gjengrodde vinstokkene hos blomsterhandleren. Innendørs blomster skaper kos, absorberer skadelige stoffer. Mange av de giftige plantene på vinduskarmen har medisinske egenskaper.

Voks eføy formasjonHoya voks eføy anses å være uheldig. Den viktigste er at blomsten driver ut ektemenn og sønner fra huset i henhold til en versjon. Familien kan lide ulykke og økonomisk velvære. En annen sier at blomsten beroliger misunnelse, planten til familielykke. Er det mulig å holde en hoya blomstervoks eføy hjemme lært av vår egen erfaring. Den eneste hindringen kan være et familiemedlems allergi mot pollen..

Hvis blomsten regelmessig sprayes og tørkes med en fuktig klut, vil Hoya ikke bli kolonisert av skadedyr. Bladene vil se friske ut. Støv på en blank overflate legger seg raskt og tetter porene.

Faktisk er denne vakre rikelige kulturen helt ufarlig. Det hemmer ikke veksten av andre blomster. Men hvis du gir frie tøyler og ikke følger planten, vil vintreet trenge gjennom enhver sprekk. Derfor må vinstokkene føres langs spesielle stands. Bildet viser om det er mulig å holde voks eføy hjemme i et gitt format, og hvordan du lager guider for slyngplanter.

Hvordan ta vare på en hoya

I blomsterblomstring er det få planter som tåler mangel på lys. Hoya i skyggen mister ikke attraktiviteten til løvverk, men blomstrer bare i lyset. Hjemme er hun ikke redd for å lufte. Hjemmetjeneste for voks eføy inkluderer kravene:

  • til kvaliteten på jorda og riktig planting;
  • temperatur og belysning;
  • vanning og fôring;
  • sikre blomstringsregimet og vintervedlikehold;
  • dannelsen av creepers.

I naturen vokser hoya i skyggen av trær og hviler på kraftige stammer og grener. Derfor, hjemme, vil det mest gunstige stedet være belysning fra øst- og vestvinduene. Om vinteren er et sørlig vindu å foretrekke, det er nok lys. Ytterligere belysning vil være nødvendig i andre deler av leiligheten. Hvis planten ikke får tilstrekkelig lys om våren, vil den nekte å blomstre om sommeren. Og voks eføy blomstrer med duftende kurver, som på bildet.Duftende hoya blomsterkurver

Om sommeren kan vintreet leve utendørs; eføy bør skygges fra solens direkte stråler. Ellers kan bladene bli gule og miste sin dekorative effekt. Om vinteren vil hvile være behagelig ved en temperatur på 15-17 grader.

Fuktighetskrav er ikke begrenset til vanning. Vanning er moderat om sommeren og knapp om vinteren. Men to ganger i året må hoyaen bades med nedsenking. Badet er fylt med varmt vann og anlegget blir fullstendig overført til nedsenkningsbeholderen. Etter 40 minutter blir vinstokkene hevet og drenert, og røttene fortsetter å bade i halvannen time. Uten slik bading kan det ikke forventes rikelig blomstring om sommeren. I tillegg sprøytes bladene med jevne mellomrom fra en sprayflaske om sommeren..

Fra mars til september, hver tredje uke, trenger hoya mineralgjødsel. Blandingen kan beregnes og kompileres uavhengig, basert på prosentandelen:

  • nitrogen – 10%;
  • fosfor – 11%;
  • kalium – 18%;
  • magnesium – 2%.

Voksen hoya -planteFor transplantasjon av Hoya kan du kjøpe jord for blomstrende sukkulenter, eller bestå av to deler fruktbar jord, og ett stykke ekspandert leire, perlitt, torv. Planten transplanteres ved å overføre den til en stor beholder, når røttene begynner å komme ut av dreneringen, stopper veksten og bladene faller. Hoya -transplantasjon ved hjelp av omlastingsmetoden vil hjelpe rotsystemet til å komme seg raskt. Hvis potten blir tatt mye større, vil blomstringen bli forsinket. Ved transplantasjon begraves ikke voks eføy.

Dannelsen av kronen til eføyblomsten er nødvendig. Støtten kan lages i form av et hjerte, en ring eller en bue. Du kan lage en busklignende sammensetning, som ofte klemmer de voksende skuddene. Denne teknikken stimulerer blomstring. Dyrk en liten busk og sjekk selv om gamle skilt er gyldige og hvilke. Se på clivia -bildet!

Wax ivy care video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară