15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva slags peperomia vil du velge selv?

forskjellige typer peperomia hjemme Peperomias, som er slående med dekorative løvverk i forskjellige former og farger, er veldig populære blant blomsteroppdrettere. For å samle alle typer endringer er det lite sannsynlig at de bredeste vinduskarmen i en romslig leilighet er nok. Botanikere har identifisert og beskrevet rundt 1200 arter, hvorav de fleste i naturen lever i tropene i Sør -Amerika.

Det er ikke overraskende at blant en slik sort er det rikelig og oppreist planter, arter som fører livsstilen til en ekte saftig, og peperomier med lange krypende skudd. Med et så annerledes utseende bærer alle representanter for slekten ett navn, avledet fra ordene peperi og omos, som kan oversettes til “percepian”.

Den blomstrende kulturen forekommer om våren og sommeren. I motsetning til løvverk, forbløffer ikke piggformede blomsterstander-stearinlys av peperomia fargestyrken, men gir blomsten et originalt minneverdig utseende.

Peperomia fløyelsaktig (P. velutina)

fløyelsaktig peperomia Blant de dyrkede innendørs peperomia -artene er denne planten av enestående størrelse. Blomstens høyde med oppreiste, lilla stengler når 40 cm. Skuddene er dekket med vekselvis sittende spisse blader, ovale eller stort sett lansettformede. Mørkegrønne bladplater med lyse årer på baksiden er malt i en grønn-lilla nyanse. Under blomstringen dannes piggformede blomsterstander som er omtrent 7 cm lange på toppen av stilkene eller i bihulene i den fløyelsaktige peperomia.

Peperomia sølvfarget (P. argyreia)

peperomia sølvfargetEn av de lyseste sortene av blomsten er sølvfarget peperomia. Planten med korte, voldsomt forgrenede skudd tiltrekker oppmerksomhet med blanke rødaktige petioles opptil 10 cm lange og lyse sølvgrønne blader. De løvrike platene med den spissformede eggformen til denne arten er ikke monokromatiske, men dekorert med en rekke lyse og mørke striper. I naturen vokser planter av sølvfarget peperomia både på bakken og som epifytter, som ligger på trærne i den tropiske skogen..

Blomstens hoveddekorasjon er glatte blader, men ikke mindre dekorative peperomia ser ut i blomstrende form når grønnaktige eller litt gulaktige kolber på 4-6 cm stiger over løvrosaetten på lange stammer.

Peperomia grå-sølv (P. griseo-argentea)

peperomia grå-sølvStørrelsen på rosetten, bladens form og struktur, denne typen peperomia ligner en sølvaktig variant, men fargen på bladplatene er forskjellig. Det er ingen uttalte striper her. Hele bakgrunnen til det blanke arket har en rik sølvfarget farge, der den rynkede relieffet som skapes av venene er veldig tydelig synlig.

Peperomia clusiifolia (P. clusiifolia)

peperomia clusiformDenne innendørs typen peperomia kjennetegnes ved store, harde blader som sitter tett på oppreist eller hengende skudd. Lengden på ovale, langstrakte blader ved basen når en lengde på 15 cm. De ekspanderende stilkene legger seg gradvis og slår rot på kontaktpunktene med bakken.

Blant blomsteroppdrettere er den spraglede blomsterformen mest verdsatt. Forsiden av bladene på peperomia cusielite er farget i bisarre grønne, hvite og rosa-lilla toner. Midten på bladplaten er grønn, og det lilla lerretet langs kanten av greenen er atskilt med lyse hvite eller gulaktige strøk..

Peperomia flekket (P. maculosa)

peperomia oppdagetPeperomia fikk navnet sitt på grunn av de brunbrune flekkene som dekker tykke skudd, som kan være både oppreist og halvliggende. Denne typen kalles også multi-flekket peperomia eller dvergpepper. Stengler og stiklinger av blader kan være glatte eller dekket med en kort, knapt merkbar lur. De spissformede bladene er lyse grønne. På denne bakgrunn er tynne lyse striper perfekt synlige som passerer gjennom hele platen..Peperomia maculosa Smaragd

Undersiden av bladet til den flekkete peperomia har en lysere farge. I blomstringsperioden vises brun-lilla, grønnaktig eller brun blomsterstand over det frodige løvet. Høyden på slike ører kan nå 40-50 cm.

Peperomia rødlig (P. rubella)

peperomia er rødligEn grasiøs flerårig plante med hengende lange skudd av en rosa-lilla nyanse. I motsetning til andre arter sitter små ovale blader av rødlige peperomia på stammen ikke vekselvis, men motsatt. Overdelen har en dyp grønn farge, bunnplatene er rødlige. En kort hvitaktig haug er synlig på både stilker og løvverk..

Peperomia marmor (P. marmorata)

peperomia marmorDe bred-ovale, kjøttfulle bladene av den marmorerte peperomia kjennetegnes med en sølvgrønn bakgrunnsfarge. Uklare, uskarpe, lyse sølvfargede flekker som konsentrerer seg nær venene, kan skille seg helt ut. Oppreist stilk av en urteaktig plante er malt i lyse lilla toner, noe som forsterker den dekorative effekten.

Peperomia krypende (P. serpens)

peperomia krypendeEn grasiøs flerårig som ligner miniatyr eføy med spirer som henger eller henger når den vokser, vil pryde enhver samling av blomsterhandlere. I naturen vokser krypende peperomia som en epifyt, og stilkene, strødd med spisse, hjerteformede blader, henger fritt langs trestammene. Den mest dekorative varierte sorten av peperomia.

Peperomia hyggelig (P. blanda)

peperomia er hyggeligFlerårig peperomia behagelig i høyden når ikke mer enn 20-30 cm og danner en kompakt tett krone. Planten har oppreiste forgreningsskudd med ovale blader som sitter tett på dem. Den lyse grønne på oversiden av bladbladene ser flott ut mot de lilla stilkene. Under er modne blader lilla; på unge blader er denne nyansen svakere og kan se ut som en kant eller flekker langs venene. Små grønne blomsterstander overstiger ikke halvannen centimeter i lengde.

Peperomia krympet (P. caperata)

Peperomia Caperata AbricosDen mest populære typen peperomia i innendørs blomsteroppdrett forbløffer med den rynkete strukturerte overflaten på bladene og overflod av uvanlig vakre varianter. Planten er kompakt og veldig liten. Rosett av ovale blader, sittende på lange petioles, overstiger ikke 10-15 cm i høyden.

Peperomia caperata Emerald RippleAvhengig av sorten kan stilkene og stiklingene enten være en tykk lilla nyanse, eller helt grønne eller flekkete. Bladene på den krympet peperomia varierer også sterkt. Fargen deres varierer fra dypgrønn til lilla. Det er originale varierte varianter med fancy løvverk.

Peperomia caperata RossoAvlastningen oppnås på grunn av arkplaten som er samlet opp fra stoffene. Denne plantesorten blomstrer vakkert og viser hvite, brunlige eller rosa kolberblomstrer over rosetten..

Peperomia grå (P. incana)

gråhåret peperomiaNavnet gråhåret peperomia skyldes en gråaktig eller sølvfarget nyanse av bredt ovale, nesten avrundede blader. Den originale nyansen er levert av den hvite børsten som dekker både ungt løvverk og skudd. En blomst på opptil 50 cm høy busk og danner en kompakt krone av tett kjøttfull løvverk.

Peperomia sløvbladet (P. obtusifolia)

peperomia sløvbladetI naturen er stumpbladet peperomia en innbygger i den øvre og nedre delen av tropisk skog. Planter føles like godt som en epifyt og som en terrestrisk art. Blad på korte stilker har en oval form med en base avsmalnende mot stilken. Lengden på bladplaten er 5-8 cm, fargen kan være forskjellig. Blomstrede varianter er høyest aktet blant blomsteroppdrettere..Peperomia obtusifolia

Men det er også veldig lyse varianter med tett grønt løvverk, hvis farge blir mørkere og mer mettet etter hvert som den vokser..

peperomia blader av forskjellige typerSlekten peperomia er ikke begrenset til prøvene som er beskrevet. Flere hundre flere arter og enda flere varianter av denne planten står til disposisjon for amatører..

Vi lager en levende vegg fra peperomia – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară