15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva slags julestjerne dyrker du hjemme?

forskjellige julestjernefarger Julestjerne, kjent som julestjernen, er innfødt i de tørre subtropiske skogene i Mexico. Den triumferende prosesjonen av blomsten rundt om i verden begynte i USA, og i dag er det hundrevis av julestjerner for å dyrke hjemme.

Oppdagelsen og populariseringen av det fantastiske anlegget skyldes D.R. Poinsett, den amerikanske ambassadøren i Mexico, som jobbet i dette landet i første halvdel av 1800 -tallet. En entusiastisk botaniker sendte de første frøplantene til USA, hvor nesten umiddelbart begynte arbeidet med “domesticering” av den lyse sørlendingen.

De ville representantene for denne kulturen, som en gang falt i hendene på oppdrettere, var påfallende forskjellige fra varianter av julestjerne for hjemmet, hvis dyrking blir båret bort av tusenvis av blomsteroppdrettere..

vill julestjerne Rosetten med lyse stipler på toppen av skuddene og blomsterstanden i seg selv kan neppe kalles kompakt. Og naturen kom med bare ett fargevalg – knallrødt. Denne fargen ble bevart i den første av variantene som ble oppnådd senere.

Poinsettia Oak LeafPoinsettia Oak Leaf er den første dyrkede sorten som ble oppnådd i første halvdel av 1800 -tallet og oppkalt etter den karakteristiske formen på bladene, som minner om løvverket til den amerikanske eiken.

I forrige århundre, med kunnskapen om plantegenetikk, har arbeidet med utvikling av nye varianter akselerert. Nye varianter har fått ikke bare mer kompakte former, motstand mot mange sykdommer og skadedyr, kompakte storbladede blomsterstander, men også originale farger.

Populære julestjernersorter

Poinsettia Premium RedDen sanne utførelsen av julen kan betraktes som den klassiske lyse røde Premium Red julestjernen med en gulgrønn, som en lysende midtre og spisse brede lansettblader..

Julestjerne Cortez BurgundFor elskere av rike farger og lakoniske tradisjonelle former har oppdrettere laget en hel serie Cortez -varianter dedikert til erobreren av Mexico Fernan Cortez. Det mest høytidelige og minneverdige i denne samlingen kan kalles Cortez Burgundy julestjernen med crimson apikale stipler..

Julestjerne Cortez RødDen like attraktive Cortez Red julestjernen har brennende skarlagens toppblader som utvikler mørkegrønne striper etter hvert som skuddet vokser.

Julestjerne Cortez PinkSammenlignet med plantene i denne serien beskrevet ovenfor, er sorten av Cortez Pink julestjerne slående i sin delikate renhet. Den gylne kjernen er omgitt av rosa blader, hvis tone blir lysere med avstand fra toppen.

Rose-farget julestjerne varianter for hjemmet

En lys nyhet – julestjernersorter med teksturerte, bisarre buede blader. Takket være dem ser skuddene ut som blomstrende frodige roser eller pioner..

Julestjerne VinterroseDen første av “terry” -variantene som blomsterdyrkere disponerte, dukket opp julestjernen Winter Rose med en liten grønnaktig kjerne og en luksuriøs rosett av peisblader som grenser til den.

Poinsettia Premium MiroDet særegne ved Premium Miro julestjernesort er ikke bare buede, krøllete “kronblad”, men også deres doble farge, som kombinerer snøhvite og rosa nyanser.

Julestjerne Winter Rose Early RedEn variant av Winter Rose Early Red julestjernesort med høytidelige røde blader helt på toppen av opptaket vil appellere til de som ikke er likegyldige for roser og ønsker å beundre sin utsøkte prakt selv i den kalde årstiden.

Poinsettia Winter Rose WhiteMelkehvite “kronblad” vil lyse opp rommet på den mørkeste vinterdagen. En annen representant for familien av “vinterroser” – julestjerne Winter Rose White.

Poinsettia Freedom Jingle BellsFor kjennere av en fantastisk plante og blomsteroppdrettere som elsker uvanlige fargekombinasjoner, blir Freedom Jingle Bells julestjernesort adressert. Toppene på stilkene er slående i sin rosaceous form og blekrosa blader, avgrenset av en tynn lysegrønn stripe.

Fantastiske hvite julestjerner

Julestjerne White StarBladene som avviker fra en liten perlegrønn kjerne er smalere enn de viktigste, grønne, spisse og minner veldig om en lys stjerne som brenner høyt på himmelen. Utseendet til White Star julestjerne forklarer navnet fullt ut. En upretensiøs innendørs blomst vil dekorere ethvert rom og vil se bra ut i en duett med en skarlagen “julestjerne”.

Isbjørn av julestjernePoinsettia -sorten Isbjørn, eller isbjørn, fremkaller frostige mønstre på glass og solskinn på uberørt hvit is. En kompakt gulgrønn kjerne og grønne årer på de nedre bladene gir bildet liv.

Julestjerne Arctic WhitePoinsettia Arctic White nyter den velfortjente kjærligheten til blomsteroppdrettere. De snøhvite bladbladene på bakgrunn av rik grønt ser enda mer raffinerte og levende ut..

Varierte varianter av hjemmelaget julestjerne

Villvoksende poinettia kan ikke skjemme bort dyrkere med en rekke nyanser. Men ved å dra fordel av den naturlige mutasjonen av planten, kunne oppdrettere få utrolig vakre, varierte julestjerner for å vokse hjemme..

Julestjerne Sonora marmorDisse varianter er konvensjonelt delt inn i to typer. Den første er Sonora Marble julestjerne, hvis apikale blader er malt i hvite og rosa toner, og de nedre bladene er helt grønne..

Poinsettia Winter Blush MarblePoinsettia Winter Blush Marble tilhører samme type med mørkegrønne hovedblader og delikate rosa skiver, kantet med en hvit, ujevn kant..

Julestjerne Jordbær og kremJordbær- og fløtesorten har en spesiell plass blant julestjernene “marmor”. Hvite flekker ligger her kaotisk, hovedsakelig på unge, fortsatt små blader. En uvanlig plante, i tillegg, slår på med et bisarrt kuttet løvverk, som for sine ville forfedre, som beholdt en likhet med bladene på den amerikanske eiken.

Julestjerne Da VinciPoinsettia -sorten Da Vinci, oppkalt etter den legendariske maleren og forskeren, overrasker med delikat rosa løvverk dekket med fin karminspray.

Poinsettia Monet TwilightEt utrolig sterkt inntrykk på betrakteren er gjort av Monet Twilight julestjerne med hvitrosa skiveblader, som fra en airbrush sprayet med skarlagensmaling.

JulestjerneHvis alle de beskrevne varianter tilhørte den første typen og de hadde tofargede bladblad, så er variasjonen Tapestry julestjerne en annen sak. I denne planten, som vist på bildet, er bladbladene lyse skarlagen, og bladene langs skuddet er dekorert langs kanten med en gul ujevn kant..

Poinsettia Carousel Series

Julestjerne karusell mørk rødMens det er i samlingen av julestjerner med bisarre vridde kanter av bladbladene, er det bare to varianter. Dette er Carousel Dark Red med mørke skarlagen “kronblad” ved foten av beskjedne grønne blomsterstander og Carousel Red julestjerne i en lysere tone..

Julestjerne karusell rødImidlertid har oppdretternes arbeid nettopp begynt, og etter at disse varianter dukket opp for 10 år siden, lover de å glede blomsteroppdrettere med lys rosa, marmor og hvit julestjerne med originale flunces.

Gule, oransje og laksestjerner

Julestjerne kanelstjernePoinsettia Cinnamon Star er en ekte gave til elskere av lyse uvanlige farger og gledelig variasjon i vinduskarmen. I motsetning til de beskrevne varianter, ved begynnelsen av blomstringen, avslører denne planten oransje-laksblader, som gradvis får en vakker rosa eller peisblush..

Julestjerne SitronsnøEn annen type blomst med gule skiveblader er mye mykere enn den første. Dette er en rekke julestjerner Sitronsnø eller “sitronsnø”.

Julestjerners varianter – en gave til jul

I omtrent 150 år har julestjernen vært i USA, og deretter i andre land i verden har den blitt ansett som et levende symbol på jul. Denne vakre blomsten pryder mange hjem og presenteres som en gave. Det er ikke overraskende at oppdrettere gir nye varianter og hybrider navn knyttet til vinteren og alles favorittferie..

Poinsettia Premium Ice CrystaPoinsettia Premium Ice Crysta er den mest delikate av julesortene. De spisse, hjerteformede bladene nær en liten grønn blomsterstand, som om de etter en tur i kulden er dekket av en lysende gledelig rødme.

Julestjerne Jingle BellsJingle Bells julestjerne med spraglete bladblad, som perfekt skaper stemningen før feiringen, fikk navnet sitt av en grunn. Når du ser på en blomst, ser det ut til at de karminrøde bladene er dekket med flak av mykt nyttårs snø..

Poinsettia Ice PunchPoinsettia -sorten Ice Punch vil minne deg på at en ekte ferie ikke vil fungere uten et krus duftende slag krydret med en smeltende terning av gjennomsiktig is.

Poinsettia Sonora White GlitterLyse som festlig fyrverkeri, Sonora White Glitter julestjerne kroner feiringen. Ikke bare øker hvite blink på karminblader stemningen, de luksuriøse “blomstene” ser utrolig kontrasterende ut mot bakgrunnen til det viktigste, mørkegrønne eller lilla løvet.

Julestjerne blir ikke for ingenting anerkjent som den mest ekstraordinære representanten for familien Euphorbia. Årsaken ligger ikke bare i det fantastiske utseendet, men også i den selektive fleksibiliteten, takket være at amatørblomsterdyrkere i dag har muligheten til å beundre de mest varierte formene og fargene på denne planten..

Litt om julestjerne – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară