15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lettstelt tradescantia på vinduskarmen din

Tradescantia i en gryte Upretensiøs raskt voksende Tradescantia trenger ikke å bli introdusert for elskere av innendørs planter. Enkel hjemmepleie for Tradescantia, dekorativt løvverk og hyppig blomstring er tre hovedårsaker til at disse urteaktige stauder har blitt faste både innendørs og i hagetomter i mange tiår..

Små planter med overveiende krypende stilker finnes i naturen på det amerikanske kontinentet, der de bor i regioner fra tempererte breddegrader til tropene. Tradescantia tilpasset seg godt til levekårene. I tørre områder kan du se planter med tette blader, haugen som ikke lar verdifull fuktighet fordampe. På fuktige steder er det arter med saftige stilker og så lyse blanke løvverk..

Enkelheten i rommet tradescantia, en rekke dekorative arter og varianter tiltrekker seg oppmerksomheten til både nybegynnere og erfarne blomsterhandlere. Og mer nylig har garden tradescantia dukket opp i russiske hager, som ikke skiller seg fra familiemedlemmer, verken i attraktivitet eller respons på omsorg..

Hjemmetjeneste for tradescantia

Pubescent løvverk av tradescantia Kravene til vilkårene for å beholde tradescantia varierer avhengig av deres naturlige habitat. Pubescent planter med tett og tykt løvverk er mer hardføre. De tåler direkte sollys bedre og er mindre avhengig av vanningsfrekvens..

Innendørs tradescantia med glatte tynne blader elsker delvis skygge og vokser best i moderat fuktig jord. På samme tid er varierte varianter mer krevende for belysning. Under den lyse solen blir de bleke, og i skyggen risikerer de å miste mønsteret og bli helt grønne..

Room tradescantiaDet er best for et rom tradescantia, som på bildet, å finne et sted på øst- eller vestvinduet. På sørsiden vil anlegget trenge skyggelegging, og på nordsiden er det fare:

  • overdreven strekking av skudd;
  • reduksjon av blader;
  • mangel på blomstring;
  • raskt tap av dekorativitet.

De fleste artene er termofile, men i sommermånedene er det nyttig å bære Tradescantia til balkongen, hagen eller loggiaen, etter å ha beskyttet potten mot brennende sol og trekk.

Tradescantia blomstrer om sommerenDen behagelige temperaturen for Tradescantia er fra 20 til 25 ° C om sommeren, og noen få grader lavere om vinteren. Selv om en kald dvalemodus er å foretrekke, vokser innendørs tradescantia i mange tilfeller godt uten sesongmessige endringer i forholdene. Luft blir kritisk kaldt for planter ved en temperatur på 10-12 ° C.

Mange Tradescantia, i tillegg til de innfødte innbyggerne i halvørkener, er gode for å holde seg i fuktig jord og i den varme årstiden krever hyppig og rikelig vanning, vanning av løvverk og en dusj. Etter vanning skal jordkulen være jevnt fuktig. Siden bare det øverste laget vanligvis tørker opp ved neste prosedyre, vannes innendørs tradescantia om sommeren minst annenhver dag..

Tradescantia vokser raskt

Kulturen er preget av rask vekst, derfor må tilleggsfôring inngå i omsorgen for romtradescantia hjemme. De utføres i sommermånedene og på våren med et intervall på 10-14 dager. Ferdiglaget kompleks gjødsel for innendørs avlinger er ganske egnet for planten, men du må velge en spesiell tilnærming til spraglede former. Fra overflod av organisk materiale vokser slike innendørs tradescantia aktivt løvverk, men det kan miste den dekorative brokede fargen på grøntområder.

Beskjæring, reproduksjon og transplantasjon av romtradescantia

Rask vekst og dannelse av vakre ampeløse skudd er en viktig fordel med Tradescantia. Men for at innendørs tradescantia, som på bildet, skal beholde sin form og attraktivitet, ser stilkene og den sentrale delen av planten ikke ut, må planten ofte klemmes og oppdateres, og tvinges til å buske like aktivt som mulig.

Planten må beskjæres med jevne mellomrom.Du kan kutte av voksende stilker gjennom den varme årstiden. Apikale stiklinger som brukes til vegetativ forplantning av Tradescantia -roten perfekt i vanlig vann, hvoretter flere biter plantes i egne potter eller tjener til å forynge moderplanten. Hvis det er besluttet å bruke stammeseksjonene som frøplanter, bør lengden være minst 5 cm.

Med riktig hjemmepleie blir Tradescantia, som på bildet, veldig raskt gjenopprettet etter beskjæring, og plantene blir til voksne, myke prøver som blomstrer i andre eller tredje år..

For å plante nytt og transplantere eksisterende tradescantia, bør du ikke ta en altfor næringsrik, organisk rik jord, der plantene raskt “fetner”, nekter å blomstre.

Avskårne topper kan brukes til å dyrke nye planterDet er best for en storartet “amerikaner” å kjøpe et ferdiglaget underlag for innendørs planter eller blande løvete og grønt bakke i like store mengder, tilsette sand og litt torv for løshet. Et kraftig dreneringslag er laget i bunnen av potten. Transplantasjonen av tradescantia under hjemmetjenesten utføres om våren etter hvert som busken eldes og rotsystemet vokser.

Voksende og omsorg for hage tradescantia

Under innendørs forhold er store arter mest populære blant blomsterhandlere. Og garden tradescantia er aktivt blomstrende stauder som danner tette grøntgrader på grunn av oppreist og oppholdsskudd med en lengde på 20 til 50 cm..

Garden TradescantiaDen vanligste hagen tradescantia, som på bildet, regnes som hybridplanter, kombinert til en enkelt art “Virginia tradescantia”. De:

  • vokse raskt i en moderat varm europeisk sommer;
  • blomstrer voldsomt og gir en masse hvite, lilla, blå og lyse blå blomster;
  • skiller seg ut mot bakgrunnen til andre planter med en rekke løvfarger fra rik grønn og grå til lilla og til og med gul.

Omsorg for en hage tradescantia er ikke annerledes enn å ta vare på en innendørs plante.På grunn av de forskjellige vekstforholdene, skiller omsorg for en hage tradescantia seg fra omsorgen som plantene får hjemme..

Blomster plantet på blomsterbed og grenser kan ikke overføres eller omorganiseres hvis de delikate bladene er i dyp skygge eller i juli -solen. Derfor er stedet for hagen tradescantia valgt veldig nøye..

Det er optimalt hvis planten finner et sted i delvis skygge, hvor bakken vil holde fuktighet i lang tid, men samtidig være ventilert. Alle Tradescantia er ekstremt tørketolerante. Dette er viktig å ikke bare ta hensyn til når du planter en hage tradescantia, på bildet, men også når du forlater den..

For vellykket utvikling må planten mates.Før du planter planten i bakken, gjødsler du jorden med en full dose av et komplekst mineralmiddel. Deretter utføres fôring med en flytende sammensetning hver 10. dag. Jorda under blomstene fuktes om morgenen eller kvelden, når det ikke er fare for solbrenthet for plantens blader.

Om vinteren er Tradescantia dekket for å bevare planten for det neste året.I midtbanen overlever garden tradescantia selv harde vintre, som de enten er dekket for eller ganske enkelt kuttet av hele luftdelen av anlegget. Dette er en grunnleggende forskjell i dyrking av hagesorter sammenlignet med omsorg for Tradescantia hjemme. Med vårens begynnelse og oppvåkningen av sovende knopper, dukker det opp nye friske skudd over bakken..

Våren er en veldig god tid for avl av hage tradescantia. Dette gjøres ved å dele en voksen busk. Om våren og første halvdel av sommeren kan unge planter fås ved stiklinger. De apikale delene av skuddene med 2-3 internoder er nøye kuttet og forankret i drivhuset. Røtter dannes innen 15-20 dager, og unge Tradescantia kan plantes på et permanent sted.

Tradescantia omsorgsvideo

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară