15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Flerfarget mosaikk i et vårblomstbed – populære typer krokus

typer krokus i blomsterbedet Så snart vårens stråler fra solen lyser opp jorden og snøen begynner å smelte, vises de første blomstene. Dette er ikke snøklokker, men alle slags krokus, som stadig gleder fargeelskere med sin skjønnhet og originalitet. Hver av dem har sine egne egenskaper, med tanke på at det er mer enn 80 varianter av dem. For å forstå dem, delte forskere krokus i 15 store grupper, og bare en av dem inkluderte høstvarianter. Resten er blomster som blomstrer tidlig på våren..

Generell informasjon om anlegget

lys blomstring av krokus Krokus eller safran tilhører urteaktige planter av Iris -familien. I sitt naturlige miljø vokser blomsten i Europa, Middelhavet, Midtøsten og Lilleasia. Ulike typer krokus finnes i romslige enger, skogkanter og i vill steppe. Oversatt fra gresk, betyr ordet “krokus” fiber eller tråd. Et annet navn for blomsten “safran” betyr “gul”, fordi stigmatiseringene er malt i denne fargen. Omtalen av planten i gamle egyptiske manuskripter indikerer dens popularitet. De røde krokusene som er avbildet på bildet ble beskrevet av både filosofer og gamle helbredere..

røde krokusModerne blomsteroppdrettere kjenner disse søte primulaene som en lavvoksende plante opp til 10 cm høy. Løkene er runde eller flate. Diameteren er ca 30 mm. Utenfor er knollene dekket med miniatyrskala, og fibrøse røtter dukker opp fra midten. Det særegne ved planten er at den ikke har skudd, men bare basale blader av lineær form, som samles i en liten haug.

Under blomstringen vises enkelte begerknopper av følgende nyanser:

 • lilla;
 • lilla;
 • blå;
 • blå;
 • gul;
 • Oransje;
 • lilla;
 • Brun;
 • Hvit.

Det finnes typer krokus som har en tofarget farge eller varianter med mange flekker. Deres frodige blomst varer omtrent 20 dager. I midten av knoppene er en lys oransje pistil. En måned etter blomstring dukker det opp en frøkapsel som ligner en lukket bjelle. krokusfrøDet er her plantematerialet til sjarmerende vårblomster oppbevares..

De første knoppene åpner i begynnelsen av april eller mai. I regioner med varmere klima – i slutten av februar.

Krokusarter som har vunnet hjerter til gartnere

favoritt typer krokusUtvalget av varianter av denne søte våren primrose tiltrekker seg blomsteroppdretternes oppmerksomhet. Takket være det møysommelige arbeidet til oppdrettere har mange unike hybrider dukket opp. Derfor har nybegynnere gartnere muligheten til å velge de beste variantene. Noen av dem kan spises som krydder. Avhengig av hva slags krokus som er etter farge, når de blomstrer og hvordan de tåler kulden, er de delt inn i varianter. Vurder de mest populære typene som passer for vårt territorium.

Sterkt lys med delikate farger

gule og hvite krokusGul safran blomstrer utrolig vakkert tidlig på våren, og belyser bakgården til et landsted. Dens grasiøse kronblader skinner sterkt i solen og hever humøret til fansen. Det er denne typen som fortjener spesiell oppmerksomhet, siden den vokser opp til 20 cm i høyden. I blomstringstiden stiger knoppene omtrent 8 cm over bakken, innrammet av smale grønne blader. Crocus – gul safran formerer seg veldig raskt, ettersom maksimalt 3 blomster vokser fra en løk. I naturen finnes den på bakken av Balkanfjellene og i Lilleasia. Oppløses i begynnelsen av april og svelger øyet i omtrent 20 dager.

gullblomstret krokusEn nær slektning til denne planten er den gyllenblomstrede krokusen. På grunnlag av dette har oppdrettere avlet mer enn 80 varianter med store knopper. I originalen vokser planten til maksimalt 15 cm. Den har smale bladplater som utvikler seg i blomstringstiden. Knoppene er farget gullgule. Maksimal diameter ca 4 cm.

gylden krokusVarianter av gruppen avlet fra den gyllenblomstrede krokusen kommer i en rekke nyanser. I tillegg til gule farger, er det hvitt, lilla, blått og blått. Dens storblomstrede varianter er spesielt populære:

 • Violet Queen;
 • Snøbanding;
 • Blå panser;
 • “Cream Beauty”.

Gartnere planter dem i gruppesenger, nær kantstein, på steinete og åpne steder. I tillegg brukes disse variantene for å tvinge om vinteren til å skape en oase av skjønnhet innendørs..

Gode ​​nederlandske alternativer lar deg lage elegante landskap på innmarkens territorium.

Crocus Korolkova

krokus KorolkovPlantsorten ble beskrevet i 1880 av to botanikere som oppdaget den i lavlandet i den nordlige delen av Usbekistan. Et år senere ble Korolkovs krokus testet i St. Petersburg. Og på 60 -tallet av 1900 -tallet ble det allerede aktivt dyrket i de botaniske hagene i Ukraina, Russland og Sentral -Asia. På territoriet til Kasakhstan er blomsten under statsbeskyttelse. Den ble inkludert i den røde boken som en verdifull plante.

krokuspærerBlomsterløken har en sfærisk form med røde skalaer. Bladplater utvikler seg i blomstringsperioden. De er ofte smal-lineære med en hvit senterlinje. Knopper kan være enkle eller grupper (opptil 5 stykker).

oransje krokusDisse søte oransje krokusene har en stilig vri – en delikat lilla fargetone på utsiden av kronbladene. Inne i knoppen er det tre støvdragere med oransje støvknapper. Etter at knoppen er helt moden, vises en avlang boks fylt med frø over bakken.

Mesh krokus

krokusnettI sitt naturlige miljø kan blomsten finnes i Sør- og Sentral -Europa, på bakken av Kaukasusfjellene og i Lilleasia. De tynne bladplatene opptil 4 cm lange skiller seg ut spesielt under blomstring. Krokusknopper i mesh er malt i to farger. Oftest er det lys lilla, som fortynnes med mørkebrune striper på utsiden av kronbladene. Maksimal diameter på blomsten er omtrent 5 cm. Blomstene blomstrer i det første tiåret av april og dekorerer hager og naturlige landskap i 25 dager.

Arten “Crocus reticulatus” er beskyttet av loven og er oppført i den røde boken.

Krokus nydelig

vakker krokusPlanten tilhører varianter som blomstrer om høsten. De første knoppene dukker opp i september og blomstrer til begynnelsen av oktober. De er vanligvis store i størrelse. Kronbladene er lilla-blå og snøret med lilla årer. De grønne platene til den vakre krokusen dannes tidlig på våren. Maksimal lengde når 30 cm, til tross for dette dør de om sommeren. Blomsterhandlere dyrker slike populære varianter av denne typen i blomsterbedene:

 • “Albus” (snøhvite knopper);klasse Albus
 • Oxonion (mørkeblå);klasse Oxonion
 • Bagiba (lilla krokus);Bagiba -sort
 • “Cassiole” (himmelblå tone).Cassiole variasjon

Før du planter høstkrokus, må du velge løker med et tett skall og en liten tuberkel (knopp).

klasse ArtabirIkke mindre attraktiv type blå krokus “Artabir” fra denne gruppen, som tiltrekker ekte fans av lyse farger. Kronblad i en himmelsk skygge med uttalte mørke årer ser vakre ut på landgressplener.

Banat krokus

banat krokusI naturen pryder planten bakkene til Karpaterne og Balkanfjellene. Det finnes oftest i Romania, og det er derfor det ble oppkalt etter den berømte regionen. Banatsafran kjennetegnes av bleke lilla knopper, inni hvilke er gule støvknapper. De stiger 15 cm over bakken, omgitt av lineært sølvfarget løvverk. Dyrket av gartnere siden 1629.

Crocus geyfel

crocus geyfelArten er oppkalt etter biologen I. Geyfel fra 1800 -tallet. I naturen vokser den på territoriet til Transcarpathia og den vestlige delen av Europa. Det regnes som en rekke vårsafran som har store knopper. Heyfel krokus begynner å blomstre i begynnelsen av april og gleder hjertet til slutten av måneden. Lilla knopper vokser opp til 12 cm i høyden. Anlegget brukes til å dekorere kantstein, alpinske sklier og sommerhytter.

Såing av safran

så safranEn fantastisk planteart som ikke forekommer i naturen. Det vokser til å skape et unikt krydder. Blomsten vokser opp til 30 cm og har en sfærisk elastisk pære. Knoppene er hvite, gule og lilla. Det særegne ved denne lilla krokusen er dens lange røde stigmas. De henger grasiøst mellom blomstens delikate kronblad. Det er fra dem den dyreste krydderet i verden lages, som brukes til utsøkte retter av høy klasse..

Tidlige krokussorter – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară