15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke peperomia hjemme kan være din hobby

peperomia hjemme Det er et stort antall forskjellige typer innendørs blomster som gleder eierne hele året. Å dyrke peperomia hjemme kan være en flott hobby, og kanskje til og med en livslang affære. Det er viktig å nærme seg denne aktiviteten klokt og følge de grunnleggende reglene for omsorg for planten..

Beskrivelse av anlegget

ung peperomia plante Peperomia er en flerårig eviggrønn urt hjemmehørende i tropene i Sør -Amerika og Asia. Bokstavelig talt oversettes navnet på planten som “pepperlignende”. Høyden på peperomia varierer fra 15 til 50 cm, bladene er store, kjøttfulle, mørke smaragd eller grønnbrune i fargen. Bladene er preget av dannelse av brede lyse striper, linjer eller flekker. Blomstene er små, samlet i tynne sylindriske spikelets, biseksuelle. Under fruiting dannes det veldig små tørre bær, som lett skilles når de kommer i kontakt med dem..

Slekten Peperomia har omtrent 1000 arter. De mest vanlige og egnede for hjemmedyrking inkluderer:

 1. Peperomia magnolia-blad. Planten har en ganske bred og kjøttfull stilk, ovale blader med mørkegrønne striper som er karakteristiske for denne arten og flekker av en lysegul nyanse.
 2. Peperomia er rundbladet. Skiller seg ut i sitt spektakulære utseende. Planten har små blader som gjør peperomia til en frodig busk.
 3. Peperomia er sløvbladet. Denne arten er preget av en spesiell struktur av blomsterstander og frukt. Avrundede blader med en voksaktig blomstring.
 4. Peperomia er berusende. Det er en krypende planteform som oftest dyrkes i hengende potter eller blomsterpotter..
 5. Rynket peperomia. Denne arten når en høyde på 10 cm, bladene er hjerteformet med pubescens.
 6. Peperomia er clusiform. Arten kjennetegnes ved sin høye vekst, tykke og kjøttfulle stamme. Ovale blader med en matt overflate har røde striper.
 7. Meiselformet peperomia. Denne arten er preget av tilstedeværelsen av halvmåneformede blader som ligner belgfrukter..
 8. Peperomia snikende. Planten danner krypende, krypende eller hengende skudd. Bladene er preget av en takket kant av en lysegrønn nyanse.
 9. Peperomia Rosso. Undersiden av de kjøttfulle bladene er rødbrun, noe som gjør denne typen peperomia spesielt spektakulær og attraktiv..
 10. Peperomia er grå. Arten er preget av tett hvit pubescens av stilker og blader.

Omsorgsfunksjoner

betingelser for å holde peperomiaDet er flere hemmeligheter for å vokse peperomia hjemme.

Temperaturregime. Peperomia foretrekker et varmt rom hele året. Om sommeren og våren bør temperaturen være innenfor + 20-23 ° С, om vinteren og høsten ikke lavere enn + 16 ° С.

Hypotermi og sterke trekk bør ikke tillates, og det anbefales heller ikke å ta peperomia ut i det fri, selv i den varme årstiden..

Peperomia lysmodus. Peperomia er en ganske lyselskende art, men foretrekker å vokse i områder med diffust lys. Det anbefales å plassere blomsterpotter med planten på vinduene i den vestlige eller østlige delen av huset. Hvis dette ikke er mulig, er det viktig å lage penumbra ved hjelp av mesh, tynt stoff eller papir. Lysintensiteten avhenger også av typen peperomia: former med mørkegrønne blader føles behagelige i skyggen, mens spraglede og fargerike arter krever tilstrekkelig sterkt dagslys.

peperomia med riktig omsorgVanningsmodus. Peperomia omsorg inkluderer også litt vanning av planten. I den varme årstiden er rikelig vanning med avgjort vann ved romtemperatur nødvendig. Om høsten og vinteren bør vanningen av peperomia reduseres slik at jorden får tid til å tørke ut. Det er bedre å tørke ut jorda litt enn å overfukte den, siden rikelig vanning kan provosere stillestående vann og råtne av rotsystemet. Når det gjelder luftfuktighet, er peperomia helt motstandsdyktig mot tørr luft, men vokser best i fuktige klima som er typiske for tropiske områder. Derfor, i den varme sesongen, trenger alle typer peperomia, med unntak av grå, litt sprøyting..

Gjødsel for peperomia. Fra begynnelsen av våren til slutten av høsten må peperomia mates med kompleks gjødsel to ganger i måneden. Om vinteren reduseres gjødsel til en gang i måneden..

Reproduksjon og transplantasjon

peperomia -transplantasjonPeperomia -transplantasjon bør skje om våren, hvert annet til tredje år. Samtidig endrer de jorda fullstendig, kutter av de døde delene av planten og desinfiserer røttene med svart kull eller kanelpulver. Hvis planten har vokst sterkt, del den deretter i flere små busker..

Etter transplantasjon skal plantene aldri befruktes før neste vår..

unge planterReproduksjon av peperomia skjer som regel på flere måter:

 1. Frø. For å gjøre dette må du kjøpe frø av hybrider av den første generasjonen (F1), så dem på fuktig jord, dekke med en film, skape 100% fuktighet, la stå i lyset og vente på at de første skuddene skal vises. Etter utseendet til de første spirene med blader, plukk og plant i separate beholdere.
 2. Bruke stiklinger. Denne metoden er ideell for avl av ampeløse, krypende eller klatrende arter. For å gjøre dette er kuttskjæringen forankret i våt sand eller mose og dekket med en gjennomsiktig film. Etter omtrent 3-4 uker vises de første røttene til den nye planten..
 3. Forplantning av blader. Passer for stående arter eller buskete peperomier. Skill bladet sammen med et skaft som ikke er mer enn 4 cm langt, legg det i et fuktig underlag (sand med torv eller mos er best egnet) og vent til røttene dukker opp. Et bladblad med skaft kan også plasseres i vann, men samtidig bør dybden som skaftet senkes til ikke være mer enn en halv centimeter.
 4. Deling av en voksen plante. Denne reproduksjonsmetoden kan utføres om våren når en plante transplanteres, bare ved å dele den i flere små busker..reproduksjon ved å dele busken

Å dyrke typer peperomia hjemme vil ikke være vanskelig, det er viktig å følge alle regler for omsorg og anbefalinger, og deretter vil peperomia glede seg over det attraktive utseendet i mer enn ett år.

Peperomia pleie anbefalinger – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară