15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dyrker du innendørs eføy?

Innendørs eføy i interiøret Ivy er krypende stilker med luftrøtter. Innendørs eføy i nærvær av støtter i form av strukket tau, pinner kan skape vertikal hagearbeid på veggen, eller hyssing rundt en vertikal stolpe. Som stueplante absorberer eføy skadelige sekreter og negativ energi..

Hjemmetjeneste for innendørs eføy

Ivy -formasjon I innenlands avl er vanlig eføy (Hedera helix) mer vanlig. Ofte er sittende, tette, mørkegrønne blader dekorert med lyse årer. Ivy’s blomster er iøynefallende; de ​​gir ikke levedyktige frø hjemme. Omsorg for innendørs eføy vil ikke forårsake problemer. Det er nødvendig å gi anlegget betingelser:

  • riktig belysning;
  • temperaturregime om sommeren og vinteren;
  • vanning, fôring og mikroklima;
  • transplantasjon.

Ivy liker jevn belysning med indirekte stråler. I godt lys vokser bladene aktivt og gleder seg over et sunt utseende. Hvis blomsten er i skyggen, er den deprimert. Om vinteren trenger planten belysning..

Sommertemperaturer på 25 grader for innendørs eføy regnes som komfortable. Det kan arrangeres i den varme årstiden på en åpen veranda eller balkong. Stedet skal være skyggefullt, helst vestveggen. Vintervedlikehold under romforhold er tillatt, men bare med vanlig sprøyting. Den klassiske hviletemperaturen til eføy er 13-15 grader, noe som er umulig under romforhold.

Anlegget elsker frisk luft, hyppig ventilasjon, det er ikke redd for trekk. Men det bør unngås å blåse med luftstrømmer med minusgrader..

Innendørs eføy er en medisinsk plante. De gunstige stoffene den inneholder har mange fordelaktige egenskaper. Det alkoholiske ekstraktet fra bærene brukes til å bli kvitt vorter. Infusjon av blader brukes mot leddsmerter, hoste, helbreder sår.

Innendørs eføyblomst vannes rikelig om sommeren, mindre enn halvparten om vinteren. Planten elsker å bli vasket under en varm dusj, sprayet. I perioden med aktiv vekst blir de matet med kompleks gjødsel for dekorative løvblomster.

Ung planteUnge planter transplanteres årlig i pottejord for blomsteravlinger. Hvis underlaget er forberedt på egen hånd, ta i like store mengder humusblad og tørket jord, sand. Begrunnelsen for transplantasjon eller omlasting er tegn:

  • liten vekst av grener;
  • en jordklump er helt sammenfiltret med røtter;
  • bladene visner.

Ivy blir transplantert om våren. Gryten tas større enn den forrige, et lag drenering legges, kuttet sphagnum helles på toppen, litt jord. Bruk omlastingsmetoden til å ordne en blomst i en gryte, hell jord på sidene med komprimering. Nakken skal forbli på samme nivå. Etter at eføyen er plantet, må den skape gunstige forhold for utvikling av røtter. Blomsten tolererer en slik omlastning smertefritt..

Plantsykdommer og skadedyr

Resultatet av feil ivy -omsorgIvy er motstandsdyktig mot smittsomme sykdommer og råte. Hvis bladene begynner å bli gule, må du redusere vanningen. Spissene på bladene tørker ut – luften i rommet er tørr. Hvis bladene blir mindre, må du legge til belysning.

Skadedyr bosetter seg på planten ved utilstrekkelig pleie. Hvis bladene blir gule og krøller, se etter bladlus. Du kan bli kvitt det ved å behandle bladene med en høy konsentrasjon av såpevann eller insektmidler..

En edderkoppmidd er identifisert av punkterte blader og et edderkoppnett på baksiden. Senere vil arket tørke ut med mindre det er iverksatt tiltak. Anlegget vil bli reddet ved tre ganger behandling av planten med et systemisk insektmiddel og hyppig sprøyting.

Gule thrips vil vise seg som brune flekker på ryggen. Siden på arket blir hvitt. Hvis de ikke behandles, tørker arkene og faller av. Du trenger en løsning av pyretrum i en konsentrasjon på 2 g per liter vann. Behandle to ganger etter 10 dager.

Melk, skede og pseudoskjede er skadelige for planten. Ethvert insekt vil svekke planten og frata den dens dekorative effekt..

Reproduksjon av innendørs eføy

Forplantning av eføy ved stiklingerDen vegetative reproduksjonsmåten brukes hovedsakelig. Oftest utføres reproduksjon ved stiklinger. Stiklinger kan tas apikale og midtre. De øvre skuddene som ble avskåret under dannelsen av vippen er rotet omtrent tre i et glass med en diameter på 7 cm, i bakken i to med sand. Hvis det er luftrøtter, får skjæringen raskt vitalitet. De midterste stiklingene på 8 ark legges horisontalt i jorden, fordypes ved innrykk og venter på at røttene skal vises. Etter 10 dager hentes ekte røtter fra luftrøttene. Skuddet er kuttet og hver del er forankret separat. Rotbehandlede stiklinger roter bedre.

Du kan få lagdeling fra en gren av innendørs eføy på en busk. For å gjøre dette er kvisten festet til bakken med barken skåret nedfra. Hvis du har bøyd en lang stilk, må du feste flere knop. Røtter vil vises på sårstedene, det gjenstår å dele lagene i fragmenter og sette dem på et permanent sted.

Spirende eføyfrøSpørsmålet om hvordan man dyrker eføy fra frø er sjelden. Hjemme er det sjelden mulig å oppnå blomstring av planten, og frøene i bærene er uutviklede. Derfor kan du kjøpe frø, men uten varietetiske egenskaper. Frø er vanskelige å spire, siden de i naturen først blir behandlet i fuglemager. Erfarne blomsteroppdrettere anbefaler å suge frøene en dag i “Fairy” -løsningen, og deretter samme mengde i en vekststimulator.

Jordsmonnet består av sand og jord, såing er grunt. For å bevare fuktigheten, bør bollen dekkes med glass og plasseres i lyset. Frøplanter skal vises om 2 uker. Når et ekte blad dukker opp, må plantene kuttes. Unge frøplanter vokser raskt.

Ivy -myter og virkelighet

Det er mange legender om farene og fordelene med eføy.Folk tror at alle levende ting, inkludert planter, kan gi eller ta bort energi. Ivy antas å være en energivampyr. Noen er overbevist om at det krever energi, andre – gir vitalitet. Du kan bruke synspunktet til psykoanalytikere. De antar at planten, sammen med giftige sekreter fra møbler, tobakkrøyk, absorberer aggressive utbrudd av energi. Det er derfor det anbefales å vokse eføy i et rom hvor hyperaktive barn bor. Anlegget vil rense leiligheten for den uvennlige gjestenes uvennlige energi..

MYTE! Ivy for kristne er et symbol på evig liv, troskap. Det religiøse emblemet er en søyle dekket med eføy, som en kappe.

Hvis du ignorerer skiltene, er det mulig å holde innendørs eføy hjemme? De sier at anlegget “muzhegon” presser menn ut av leiligheten. Og hvor mange familier faller fra hverandre uten eføy? De gamle romerne trodde at eføy ville hjelpe en jente i et vellykket ekteskap..

Virkeligheten er at innendørs eføyblomst er upretensiøs, renser luften og ikke engang er redd for trekk. I tillegg er eføy en god naturlig healer og en giftig plante..

Ivy omsorgsopplevelse hjemme – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară