15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Alt om sjøstjerner: typer, nyttige egenskaper og anskaffelsesregler

starwort fra nellikfamilien Sjøstjerne tilhører en gruppe blomstrende planter av nellikfamilien. Blomstene er hvite. Frukten er en eggformet eller kuleformet kapsel. Frøene til planten er avrundede, brune i fargen. Alle er godt klar over en av representantene for denne planteslekten – et gress som heter woodlice starlet, et bilde som husker utseendet til et velkjent gress.

Typer sjøstjerner

Slekten inneholder rundt 200 arter som vokser på nesten alle kontinenter og i alle klimasoner, inkludert høylandet og tropene. Enkelte varianter dyrkes som dyrkede planter til pryd. I vårt land er de mest kjente flere typer planter..

Middels sjøstjerne

starwort medium Medium stjerne, også kalt woodlice, er en ettårig eller toårig plante med en tynn stilk, omtrent 0,3 meter høy. Den har ovale blader med spisse ender. Blomstene til woodlice er små, kronbladene er hvite, todelt. Woodlice stjerneknopper dør ikke av med kaldt vær.

Den midtre vedlusen blomstrer gjennom hele sommerperioden, fruktmodning begynner i juli og slutter i september. Urten av planten kan brukes til medisinske formål. Buljonger og infusjoner basert på middels starwort har en rekke bemerkelsesverdige egenskaper og har følgende handlinger:

 • smertestillende;
 • hemostatisk;
 • antiinflammatorisk;
 • sårheling;
 • tonic;
 • koleretisk;
 • stimulerende.

stellate woodlouse

Tradisjonelle healere bruker woodlice for å behandle sykdommer som lever- og nyresykdommer, hjerte- og karsykdommer. Denne urten er et utmerket antihistamin. Den avførende effekten av middels starlet brukes også av mange healere og de som foretrekker å takle problemer ved hjelp av tradisjonelle medisinmetoder..

Mokritsa er en utmerket assistent i kampen mot isjias, forstuinger og revmatisme. Åpne sår, hudutslett, sår og betennelse kan også leges med trelus.

Kornstjerneorm

kornstjerneStilkhøyden til denne representanten for arten er ikke mer enn 40 centimeter. De skarpe, motsatte bladene er 40 mm lange og 4 mm brede. Overflaten deres er litt grov. Blomstene på planten er små, hvite og danner spredende blomsterstand.

Kornstjerne blomstrer fra midten av mai til slutten av august. Du kan se denne planten i Kaukasus, Sibir, den europeiske delen av Russland og Sentral -Asia. Områdene den vokser i er enorme: dette er enger, enger, bredden av innsjøer og elver. Planten foretrekker fuktig jord.

Alternativ medisin bruker både stilkene og plantens blader og blomster. Samlet under blomstring, må gresset tørkes godt i et rom som er regelmessig ventilert..

Planten regnes som giftig, derfor bør kornstellat brukes veldig forsiktig inni..

Kornstjerne er et utmerket forsterkende middel som anbefales for personer over 60 år, så vel som for personer med hjerte- og skjoldbruskkjertel. Urttinkturen kan tilberedes med vodka ved å bruke middelet som et smertestillende og krampestillende middel..

Eik stjerneurt

starwort eikDenne typen stjerne er en flerårig plante med dype, men veldig tynne jordstengler. Plantestammer er oppreist, høyden kan nå 60 centimeter.

Planten er pubescent, de enkelte blomstene er hvite og bladene er hjerteformede, spisse. Eikestjernen blomstrer fra mai til begynnelsen av september. Du kan se planten i Lilleasia, Europa og Kaukasus. Oppvekstområdene er preget av rik og løs jord: hovedsakelig torvmarker, elvebredder, barskog eller lauvskog.

Den gunstige effekten av eikestjerne er definert ganske tydelig:

 • behandling av soppsykdommer;
 • bistand med terapi under utvikling av onkologiske sykdommer;
 • antiseptisk behandling av smittsomme hudsykdommer.

Planten er giftig, derfor må doseringen velges med stor forsiktighet..

Stivbladet stjerne

stjerneDet andre navnet på denne plantetypen er lansettformet stjerne. Det er en kort plante med et tynt krypende rhizom. Den sprø stammen kan enten være stigende eller oppreist. De spisse bladene når en størrelse på 70 mm og er veldig tøffe: de er veldig sterke.

Bildet av den lansettformede stjernen er veldig vakkert. Blomsterdiameter – opptil 3 mm, farge – hvit. Corolla er nesten dobbelt så stor som calyxen. Plantens blomstring kan observeres fra april til juni. Stedene der den avstivede stjernen vokser er den vestlige delen av Sibir, Lilleasia, Kaukasus, Iran og til og med Afrika (nordlige del).

Stivbladet stellat er en plante som anses som en melliferous og en fôrplante på samme tid, og misbruk kan forårsake forgiftning av dyr, for eksempel hester.

Nyttige egenskaper og applikasjon

nyttige egenskaper av starwortNesten alle typer stellater har en rekke egenskaper som er nyttige for mennesker:

 • antiinflammatorisk;
 • koleretisk;
 • avføringsmiddel;
 • antimikrobiell;
 • vanndrivende (vanndrivende);
 • hemostatisk;
 • hypotensiv.

Stellate er bra i kombinasjon med andre urter. Plantain og horsetail kan gjøre et utmerket par woodlice. Du kan bruke urteavkok for følgende helseproblemer:

 • hoste;
 • hemorroider;
 • betennelse i blæren;
 • skade på huden (eksternt);
 • utslett (eksternt);
 • betennelse i øynene;
 • opphovning;
 • brokk;
 • vegetativ-vaskulær dystoni;
 • skjørbuk;
 • hepatitt.

Stellat brukes også som et middel for å forhindre utvikling og progresjon av åreforkalkning, samt for å fremme raskere helbredelse av trofasår..

Sjøstarsammensetning

fordelaktige ingredienser i starwortSammensetningen av urten er rik på en rekke nyttige stoffer:

 1. Vitaminer. Vitamin C er involvert i normaliseringen av metabolske prosesser, vitamin E er nødvendig for å forebygge kreft og styrke immunitet, vitamin K bidrar til å styrke veggene i kapillærene og regulerer blodkoagulasjon.
 2. Mikroelementer. Karoten styrker det kardiovaskulære systemet, beskytter kroppen mot utvikling av ondartede svulster. Magnesium gjør muskelsystemet roligere, og bidrar også til å normalisere aktiviteten til nerveceller. Kobber er i stand til å gi regenerering og vekst av kroppsvev av høy kvalitet. Det leverer også (kobber) jern til forskjellige vev i kroppen. Jern er involvert i prosessene for respirasjon av vev og er involvert i syntesen av hemoglobin.
 3. Tanniner. De har en antiinflammatorisk effekt, og er også i stand til å desinfisere kroppen, binde og fjerne salter av tungmetaller. Denne gruppen av stoffer er også en garanti for et raskt stopp av blod i tilfelle skade og motvirkning av giften som bier produserer på tidspunktet for stikket..
 4. Alkaloider. Deres biologiske effekt er veldig sterk. I sammensetningen av stellat er disse stoffene i stand til å påvirke prosessen med eksitasjon av nervesystemet, er i stand til å lindre smerter og har en mild slimløsende og vanndrivende effekt..
 5. Essensielle oljer. Innholdet i stjerne er ganske høyt. De er designet for å gi antimikrobiell effekt, tone kroppen, forynge den, fremme fjerning av overflødig væske og holde varmen.

Flavonoider er også en del av stellat, som er involvert i reguleringen av permeabiliteten i veggene i blodårene og bidrar til å redusere skjørheten. De fordelaktige egenskapene til midletre -lusestarlet vil hjelpe til med å støtte kroppen og bidra til å styrke immunsystemet..

Innsamling og innkjøp

tannhjul tomtMange typer sjøstjerner anses som giftige, så gummihansker bør brukes under høstprosessen. Dette er en god måte å holde hendene trygge. Hagesaks er også viktige verktøy, ved hjelp av hvilke det er nødvendig å kutte råvaren i det nødvendige volumet..

Gresset skal klippes på et tidspunkt når blomstringen når apogeen. Etter å ha høstet materialet, bør du begynne å behandle materialet, som består i å behandle bladene, sortere, fjerne de råtnende og mørkede bladene og stilkene.

en elektrisk tørketrommel brukes til fremstilling av en stjerneEtter at planten er kuttet i små blader, må den settes i tørketrommelen. Den optimale temperaturen er 50 ° C. Dette vil være nok til at råvaren ikke tørker veldig raskt og beholder alle de nyttige egenskapene. Etter tørking tas gresset ut av tørkekammeret og legges i klutposer..

Ikke tørk tørre stjerner i poser, fordi fuktighet ikke vil kunne fordampe, og materialet vil dempe.

Oppbevar poser med gress på et varmt, tørt sted i ikke mer enn to år. Etter denne perioden mister planten alle sine fordelaktige egenskaper, og tilberedningen av medisinske avkok blir meningsløs..

Kjennskap til middels stjerne – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară