15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vår på vinduskarmen eller tvinge krokus hjemme

krokus blomstrer om vinteren Delikate krokus er blant de første som blomstrer og indikerer at den snødekte og frostige vinteren gradvis gir viker for den milde vårsolen. Vet du at du kan beundre blomstringen selv om en snøstorm fremdeles feier ute og det er langt fra ekte vår? La oss forestille oss et øyeblikk at vi er trollmenn som er underlagt sesongskift, og vi skal begynne å tvinge krokus hjemme. Enig i at det ikke er noe vakrere enn blomstrende planter, og disse primulaene er anerkjent som en av de beste avlingene som lett kan destilleres. Det fine med denne prosedyren er muligheten til å kontrollere blomstringen av krokus, og bringe den nærmere ønsket dato..

Så, hva er denne magiske prosessen, og hvordan får du blomster til å blomstre på den tiden du trenger? Vi skal snakke om dette i dag.

Velge plantemateriale

velg løk for planting Ikke bare blomstringskvaliteten, men også varigheten av selve tvangsprosessen avhenger av hva plantematerialet vil være. Det blir lagt merke til at de største blomsterstandene på kortest mulig tid er hentet fra store sorter knoller, som blomstrer rikelig.

Hageprøver av planter som vokser i blomsterbed kan også destilleres, men det må huskes at blomstene deres vil være små og raskt falme..

Hybride krokuser, spesielt de som tilhører det nederlandske utvalget, blir anerkjent som de beste for å tvinge hjemme..

varianter av krokus for å tvingeNår du kjøper knoller, må du ta hensyn til følgende punkter:

  • de skal være tette, mørkebrune i fargen;
  • det er ingen spor av mekanisk skade på overflaten;
  • vekten er helt sunn, uten tegn på forfall;
  • pæren må være i fullstendig sovende tilstand, det vil si uten spirende røtter og spirer (ellers vil det være vanskelig å holde blomstringen til ønsket dato);
  • det er best å velge knoller med en diameter på minst 7 cm, siden antallet fremtidige blomsterstander avhenger av plantematerialets størrelse.

Når det gjelder de populære krokusene i chrysanthusgruppen (gullblomstret), brukes de praktisk talt ikke for å tvinge. Selv om de er veldig vakre, men plantens natur er ganske lunefull: oftest “lever de ikke” lenger enn det spirende stadiet og forsvinner umiddelbart.

Forbereder knoller for destillasjon

vi sender pærer til et kaldt stedTvinge krokus gir også riktig forberedelse av løkene, for uten det er det veldig vanskelig og nesten umulig å klare blomstring. Først av alt, etter å ha kjøpt plantematerialet, får du la den ligge i romtemperatur i en uke. Deretter starter de “herdingsprosedyrer” og senker temperaturen gradvis og overfører knollene til et kjøligere rom..

Som et resultat bør alt ende med at krokusene havner i en kjeller eller kjøleskap, der lufttemperaturen svinger mellom 3-9 grader Celsius (ikke høyere eller lavere). De må bo der i minst 20 dager, eller til og med en hel måned..

Pærer skal pakkes inn i papir før de settes i kjøleskapet..

Når og hvordan du skal begynne å tvinge?

plante krokus i en bolleTidspunktet for å plante løkene avhenger direkte av den spesifikke datoen. Generelt er det nødvendig å fokusere på det faktum at 70-90 dager går fra planting til blomstring..

For å drive ut krokus innen 8. mars må de plantes i det første tiåret i desember..

krokusene blomstret innen 8. marsFor planting er det bedre å ta brede skåler – krokusene slår bedre rot i dem. Det er viktig å helle drenering på bunnen av bollen og fylle den med næringsrik jord..

Hvis formålet med å tvinge bare er blomstring (uten ytterligere bruk av løkene til forplantning), i stedet for jord, kan du plassere dem i utvidet leire eller sand.

Når du tvinger krokus hjemme, plantes løkene på en slik måte at de ikke kommer i kontakt med verken blomsterpotten eller hverandre, og de er fullstendig dekket med jord eller annet materiale, og etterlater en liten hale. Så stammen vil vokse jevnt. spirende pærer på et kjølig stedDeretter plasseres bollen på et kjølig, mørkt sted til krokusene spirer..

Forbereder krokus for blomstring

krokus blomstrerSpirede krokuser med tette spirer opp til 5 cm i høyden bringes inn i lyset. Temperaturen på innholdet skal være fra 14 til 20 grader Celsius, ellers kommer blomstringen raskt og slutter også raskt..

De vannes ikke mer enn 3 ganger i uken, slik at pærene ikke råtner. Sjelden sprøyting er tillatt. Etter blomstring kan du la krokusene ligge i en gryte, la dem falme og deretter lagre dem til våren i et blomsterbed..

Som du kan se, vil ikke tvinge krokus hjemme være for mye trøbbel. Det er ganske enkelt å administrere blomstringen, og resultatet som oppnås vil glede selv de mest krevende blomsteroppdretterne, fordi en krukke med fantastiske blomsterstander er en fantastisk gave til vårferien for dine kjære. Eksperimenter og nyt arbeidet ditt!

Tvinge krokus – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară