15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva vet vi om å plante og ta vare på calla lilje i hagen?

calla liljer i det åpne feltet Hvis du bestemmer deg for å dekorere hagen din med blomster som calla liljer, er det få regler for planting og stell utendørs. Generelt er denne planten ganske upretensiøs og krever ikke nøye omsorg. Noen triks som vil gjøre callaliljer enda mer grasiøse og vakre, er imidlertid fortsatt verdt å se nærmere på..

Hage callas: planting og omsorg

calla liljer Calla er en av de mest attraktive plantene for gartnere, som kjennetegnes ved tilstedeværelsen av langstrakte, litt bølgete blomster. Hans hjemland er Afrika, men denne blomsten har lenge prydet hagetomter over hele verden. I Russland kalles det ofte en bryllupsplante. Med hennes hjelp blir interiør dekorert, buketter til bruder skapt og mye mer..

For en nybegynner blomsterhandler kan omsorg for callaliljer i hagen virke som en veldig vanskelig prosess, men med erfaring vil det bli klart at dette er en ikke-lunefull plante. Først må du bestemme deg for valg av jord. Det skal være surt nok. Det beste alternativet inkluderer følgende komponenter:

  • torv land;
  • torv;
  • løvrike land;
  • litt sand.

Calla liljer blomster: vokser i hagen

voksende callaliljer i hagenSå, hvis du skal dyrke callaliljer, vil utendørs planting og stell lykkes med å velge bestemte varianter. De mest passende for det russiske klimaet er slike typer som:

  1. Rehmanni.
  2. Etiopisk.

Siden disse fremdeles er eksotiske blomster, vil de kreve overholdelse av visse regler når de vokser. Hvis du gjør dette riktig, kan du få prøver opp til 1 meter høye som blomstrer i store blomsterstander..

Når du kjøper knoller, bør du bare foretrekke de største. De skal ikke ha defekter eller for mange “rynker”. De kan kjøpes fra slutten av februar. Blomster tilpasset lokale forhold vil slå rot lettere og raskere.

De kjøpte knollene må legges ut på et brett, og deretter stå en stund på et spesielt sted. Den optimale lufttemperaturen er fra +5 til + 7 ° С. Mange blomsteroppdrettere anbefaler å oppbevare plantemateriale i kjøleskapet, mens de ikke glemmer å snu det regelmessig..

spiring av calla liljer i hagenAllerede i april skal de ferdige knollene plantes i en beholder og deretter drysses med litt jord (ikke mer enn 3 cm tykk). På dette stadiet bør lufttemperaturen være minst + 20 ° С.

Vær oppmerksom på at på hver planteknoll er det en tuberkel, som er toppen, hvorfra blomstestenglene slippes ut. Slike knoller trenger tilstrekkelig plass. Ikke vann dem med en gang, la dem ligge og bare etter noen dager kan du fukte jorda.

plante calla liljeknoller i åpen markHvis du vil dyrke sunne og vakre callaliljer, bør du begynne å plante og ta vare på det åpne feltet allerede i begynnelsen av sommeren. Den optimale dybden på hullene er ca 10 cm. For dette anbefales det å velge ekstremt solrike steder i hagen. Skyggeområder vil ikke fungere, da dette vil ha en dårlig effekt på blomstens vekstrate. Det skal heller ikke være utkast..

Hvis du merker at calla -bladene ikke tåler de brennende solstrålene og at det kommer brannskader på dem, så prøv å skygge dem ved middagstid..

Hvordan ta vare på calla liljer?

omsorg for calla liljer i hagenI de fleste tilfeller takler calla liljer uavhengig av skadedyr og har ikke en tendens til å bli syke. Ellers krever de rutinemessig pleie. I perioden da knollene fortsatt begynner å danne sitt rotsystem, bør vannet slippes. Den kan gjenopptas først etter at de første skuddene vises. Sørg for at det ikke kommer vann på selve knollene. Regelmessig vanning begynner med dannelsen av fullverdige blader. Hyppigheten av vanning avhenger av tilstedeværelsen av nedbør, så vel som lufttemperaturen. I gjennomsnitt vil det være nok å vanne calla liljer ikke mer enn en gang hver 4.-7. dag..

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară