15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bilder med beskrivelser av populære dagliljesorter for dyrking i hagen

Daylily hybridsorter Anzac Det er sjelden at en prydplante kan blomstre i mange år på ett sted. Daylilies, varianter med bilder og navn som er beskrevet nedenfor, kan ikke bare vokse, men også blomstre praktfullt, årlig slående med en rekke former og farger.

I dag er titusenvis av store og miniatyrvarianter tilgjengelig for blomsteroppdrettere som brenner for disse plantene. Store blomster som vises over løvet lyser opp hagen med alle nyanser av gult og rødt, rosa og syrin, hvitt og dyp lilla.

Det var mulig å oppnå en slik rekke dagliljer takket være kompleks hybridisering ved bruk av spesifikke planter..

Arter og hybride dagliljer

Daylily brun-gul (H. fulva) Det er ikke den lyseste og mest spektakulære plantearten, og i dag vanlig i hager og parker, ble forfedre til hybride dagliljer, mye bedre enn de “naturlige villmennene” i lysstyrke i farger, blomstringstid og uventede former, som, takk til oppdrettere, mottok blomsterkoroller.

Den mest kjente og utbredte er tre artsformer. Daylily brun-gul (Hemerocallis fulva) med spisse lineære blader, vokser i solrike områder og i delvis skygge, danner kraftige klumper. Over dem er peduncles med oransje blomster godt synlige, som ofte svaier på peduncles opp til en meter høye.

Daylily gul (H. flava)Daylily gul (Hemerocallis flava) ligner den forrige arten, mens bladene er mer utsatt for å falle når de vokser tilbake. Corollas av blomster med en diameter på omtrent 10 cm har en solrik gul farge.

Daylily sitron gul (H. citrina)En annen naturlig art som ble stamfar til moderne hybridplanter er sitrongul daglilje (Hemerocallis citrine). Planter opp til 120 cm høye med grasiøse lysegule eller grønne blomster blomstrer masse fra andre halvdel av sommeren.

Hybrid Daylily Happy ReturnsDe første dyrkede varianter av dagliljer ble opprettet ved hjelp av intraspesifikt utvalg, derfor, mens de beholdt egenskapene til sine forfedre, mottok de større blomster, spektakulære doble koroller, begynte å blomstre lenger og mindre avhengig av vekstforhold. Navnene og bildene til disse sortene av dagliljer er fremdeles godt kjent for blomsteroppdrettere. Men den maksimale populariteten ble vunnet av hybrider, som på grunn av overflod av former, farger og andre egenskaper ble utviklet en spesiell klassifisering.

Daylily Double MacchiaDe eksisterende hybrid dagliljer kjennetegnes ved blomstens form, og fremhever:

  • enkelt, nærmest det naturlige utseendet;
  • terry, med et dobbelt eller trippel sett med kronblad;
  • edderkoppdyr, med langstrakte kronblad, som får corolla til å ligne et insekt;
  • uvanlig eller ubestemt form;
  • så vel som multiformer og polymerer, som av en eller annen grunn kan tilskrives flere grupper samtidig.

Ikke mindre viktig enn blomstens form, blomstringens varighet og tidspunktet for begynnelsen er viktig for produsenten. På dette grunnlaget er planter delt inn i flere grupper fra tidlig til veldig sent. Det er dagliljer som blomstrer bare en gang i året, men oftere representerer oppdrettere hybridplanter der knoppdannelsen skjer i bølger, flere ganger i løpet av sommeren..Daylily hybrid Tigereye Spider

Siden hver corolla av en daylily lever bare en dag, er det varianter av natt, dag og lange blomstringstyper. Når du kjenner kulturens særegenhet, kan du velge varianter for hagen som vil gjøre den unik når som helst på dagen..

Dagliljesort Giant DoubleStørrelsene på selve dagliljene og blomstene som utspiller seg på dem varierer veldig. Miniatyrvarianter overstiger ikke 30-40 cm i høyden, og giganter kan produsere blomsterstilker opptil en og en halv meter. Corollas opp til 7-8 cm regnes som små. De mest spektakulære blomstene har en diameter på ca 15-17 cm.

Daylily Frans Hals, Frans Hals

Daylily Frans HalsLys gul-oransje farge på kronbladene for dagliljer er “naturlig”, naturlig. Men skaperne av Frans Hals -sorten klarte å oppnå en unik kombinasjon av disse nyansene, noe som gjorde blomsten til et utrolig skue. Åpningen overrasker kronbladene til Frans Hals -dagene med rikdommen av brede oransje kronblad, “sydd” med en gul medianåre. Halsen på corolla er gulgrønn, trioen med smale kronblad er rik gul.

Som du kan se på bildet, er en rekke dagliljer kalt Frans Hals en flott dekorasjon for enhver hage der det er et godt opplyst område for planten. Peduncles når en høyde på 1 meter, diameteren på blomsten i oppløsningen er 12-15 cm.

Daylily Bonanza, Bonanza

Daylily av Bonanza -sortenEn moderne variant med gule blomster, dekorert med en lys rødvin i midten av corollaen, den tåler fuktighetsunderskudd perfekt, elsker solen og vil med lett pleie belyse ethvert område med seg selv. Daylily Bonanza eller Bonanza er en diploid variant med middels blomstringstid. Den er preget av regelmessig blomstring, motstand mot frysing og angrep av skadedyr..

Når den vokser i skyggen, blomstrer hybriddagliljen, men ikke så intenst og lenge som i solen. Men skyggen fremmer veksten av løvverk, som beholder saftigheten fra tidlig på våren til snø faller..

Daylily Longfields Pearl, Longfields Pearl

Daylily Longfields PearlDe dyrkede varianter av daylily er veldig forskjellige fra hverandre, og noen ganger i form kan de mer ligne liljer eller gladioli enn deres slektninger. The Longfields Pearl daylily sort fra de første dagene i august til midten av høsten avslører corollas, som ved første øyekast lett kan forveksles med liljer av en gulaktig kremfarge. Brede kronblad danner en bred konisk blomst. Halsen er farget med grønn-gule toner, som gradvis blir varmere og blir kremete, kremete. Corolla diameter er 10 cm. Bladene er grønne, smalspissede, lineære.

Planten er upretensiøs for vekstforhold, den trenger regelmessig vanning og rengjøring av jord under stikkontakter fra ugress. For å opprettholde dekorativiteten fjernes visne blomster om sommeren, og etter 5-7 år blir dagliljen transplantert.

Daylily Stella de Oro, Stella D’Oro

Stella D'Oro hybrid dagliljesortMange mennesker er vant til å betrakte dagliljer som store stauder i hagen. I dag, i den lange listen over varianter av disse plantene, er det imidlertid flere og flere sanne miniatyrer, ikke mer enn 30-40 cm høye.

Disse inkluderer dagliljesorten Stella de Oro med gule stjerneformede blomster. Diameteren på corollaen til en ren, gul nyanse er 6-7 cm. Planter med en kompakt rosett og veldig lang frodig blomst, til tross for sin beskjedne størrelse, vil sikkert bli ekte “stjerner” i hagen, og fullt ut rettferdiggjøre navnet på hagen variasjon og bildet av daylily.

Daylily Stella D’Oro blomstrer i bølger nesten fra juni til frost, kan dyrkes i åpen mark, så vel som i store blomsterpotter utenom lommen.

Daylily Catherine Woodbury, Catherine Woodbery

Daylily Catherine WoodberyDagliljen av sorten Catherine Woodbery imponerer ikke med doble blomster eller den utrolige størrelsen på busken. Det særegne ved denne sorten er en veldig delikat dirrende lilla skygge av kronbladene, som ser spesielt fordelaktig ut på bakgrunn av en lys grønnaktig hals.

Enkle blomster av daylily Catherine Woodbury når 12-16 m i diameter. Blomstring skjer i andre halvdel av sommeren. I solen, i åpningskorollene, råder en gul-rosa tone, som får syrin raffinement i delvis skygge..

Daylily Night Bacon, Night Beacon

Daylily Night BeaconEn variant med en uvanlig kontrasterende kombinasjon av tykke lilla-vin og gule nyanser kan ikke kalles en nyhet. Daylily Night Beacon har lenge vært kjent for blomsteroppdrettere, ikke bare for sin spektakulære farge på 8 cm blomster. Klassisk formede koroller, som stolt stiger over det grønne, litt hengende løvet, blekner ikke i solen.

Den upretensiøse og lyse daylily Night Bacon føles flott i solen, i delvis skygge er blomstene noe mindre vanlige, men de fiolett-lilla nyanser på kronbladene får ekte dybde.

Daylily Double River Wye, Double River Wye

Terry daylily River WyeDen gule doble dagliljen av River Wye-sorten tilhører de halvgrønngrønne variantene som gleder seg over frodig grønt både tidlig på våren og sent på høsten. Denne planten har en daglig blomstringstype. Det tar omtrent 16 timer fra åpningen av knoppen til Double River Wye daylily til dens visning, hvor hagen er opplyst med utsøkt gule fargetoner og den lette duften av store 13 centimeter blomster..

Blomstringen begynner i juli, og de siste blomstene med et dobbelt sett med kronblad åpner i september..

Daylily bestselger, bestselger

Daylily bestselgerFordelene med denne hybrid dagliljesorten er mange. Dette er store blomster med en diameter på opptil 14 centimeter, og hetter med grønt løv er tydelig synlige i hagen, og vokser til en høyde på 60–70 cm. Men mest av alt i dagslys blir bestselger av blomsterhandlere tiltrukket av fargen og raffinert form av en enkel corolla. Blomster av sorten Bestseller er malt i delikate syrinrosa toner. Kronbladene er avgrenset av en intrikat vridd frill med grønne og gule kanter. Middels blomstrende planter pynter hagen fra juni til midten av august.

Daylily Divas Choice, Divas valg

Daylily Diva's ChoiceEn annen variant av hybrid daglilje hvis blomster lett kan forveksles med hageliljer. Likhetene er lagt til av den delikate rosa-kremfargen på kronbladene som er karakteristiske for Divas Chois-dagliljen. Hybriden som ble introdusert i 2012 vil ikke etterlate likegyldige verken en nybegynner, overrasket over mangfoldet eller en ærverdig kjenner av kultur..

Sitrongule nyanser i halsens dyp blir kremgule, varmende, blir til rosa og korallaksefarge. Diva`s Choice -kronbladene er bølgepapp langs kanten. Diameteren på blomsten i full oppløsning når rekorden 17 cm, mens 3-4 knopper samtidig kan åpnes på en peduncle.

Daylily Pandora’s Box, Pandoras eske

Daylily hybrid Pandoras eskeEn ekte Pandoras boks i dagliljenes verden! En utmerket hybrid, siden 1980, har ikke vært sliten for å forbløffe blomsteroppdrettere med lysstyrken i kontrasterende nyanser, blomstringens stabilitet og plantens kompakte størrelse. Daylily Pandoras boks refererer til miniatyrvarianter. En voksen plante overstiger ikke 50 cm i høyden, og den blomstrer veldig rikelig og lenge, og gleder eieren med ekte buketter med 10 cm blomster.

Grønnaktig, lime-farget hals av corolla, smakfull, som en håndfull kirsebær og bjørnebær, hjertet og kremete kronblad. Daylily Pandora Boxing er en uimotståelig fristelse og et tiltrekningssenter for alles oppmerksomhet!

Daylily Unnskyld meg

Daylily Unnskyld megBlant de populære miniatyrvariantene er det planter med enkle og doble blomster i alle nyanser. Men en av lederne innen attraktivitet kan betraktes som dagliljen Pardon Me. En hybridplante, hvis frodige grøntområde stiger til 40-50 cm, gleder hvert år med utseendet på tette kirsebærblomster med sitronhals. Det er denne kontrasterende lyse fargen som er det viktigste “høydepunktet” på Pardon Mee -dagliljen, som blomstrer fra juli til september.

Planten krever ikke hyppig transplantasjon, den er veldig ute av stand og sameksisterer perfekt med andre miniatyrvarianter..

Daylily Night Amber, Night Embers

Daylily hybrid Night EmbersDe som er delvis til rike toner, lyse farger og frodige former vil elske Knight Ambers hybrid dagliljesort. På mellomstore planter, opptil 75 cm, avsløres doble blomster med en diameter på opptil 12-14 cm med en helt unik farge. Kronbladene i sorten Night Embers ser ut til å være laget av fløyel i en edel bringebær-lilla nyanse. Kantene er utsøkt korrugerte, den varme gule fargen på nakken titter gjennom kronbladets dype tone..

Daylily Lacy Doily

Daylily Lacy DoilyDet er utrolig hvordan slike luksuriøse planter som dagliljer kan være så upretensiøse, ikke redde for frost, lett tåle tørke og gi produsenter mange originale lyse blomster hvert år..

Lacy Doily daylily er intet unntak. Fra juli på buskene 60 til 80 cm høye, vises grasiøse doble blomster av laks eller delikat rosa farge. Kjernen i corollaen er gul med sitron eller grønnaktig fargetone. Daylily -sorten Lacey Doli er preget av stabilitet, lang blomstring og overvintring uten problemer..

Daylily Double Dream, Double Dream

Hybrid daylily Double DreamEn utrolig plante for den mest sofistikerte hagen! Double Dream hybrid daylily er en virkelig dobbel drøm, en plante med enorme, opptil 15 cm doble blomster av luksuriøs laks eller kremaktig farge. Samtidig er Double Dream daylily, som alle sine nærmeste slektninger, ikke redd for frost, blomstrer tidlig, tolererer lett vannmangel og er klar til å vokse i selve solen..

Daylily Red Ram, Red Rum

Daylily Red RumRøde dagliljer er ikke så vanlige, så hver slik variant er av stor interesse for blomsteroppdrettere. Daylily Red Ram blomstrer fra juli til august. På dette tidspunktet vises peduncles med aktive kranblomster med en diameter på omtrent 10 centimeter over det grønne løvet opp til en halv meter høyt. Corollas med enkel form i dybden ser ut til å lyse takket være en grønn-gul hals og gule stråler som stråler fra den i midten av hvert kronblad.

Daylily Black Stockings, Black Stockings

Daylily Black StrømperDaylily Black Stockings er en nyhet som russiske blomsteroppdrettere ennå ikke har studert godt. Du kan imidlertid bli forelsket i denne blomsten ved første blikk! Sorten, som dukket opp i 2015, vakte umiddelbart oppmerksomhet med 15 centimeter blomster, som lignet en lilje i form og malt i en tykk lilla-fiolett nyanse. Kjernen i corollaen er gul. Grønn-sitron toner er merkbare i dypet av nakken. En sofistikert volang går langs kanten av dagbladene på Black Stockings..

Med enestående blomsterstørrelser er selve dagliljen ikke særlig stor. Høyden når bare 60 cm. Planten er preget av gjentatt blomstring, hovedbølgen skjer i juli og august.

Daylily Little Anna Rosa, Little Anna Rosa

Daylily Little Anna RosaDe delikate rørende blomstene til Little Anna Rose daylily kan ikke overses, selv om sorten tilhører miniatyrplanter. Høyden på løvverk og stengler overstiger ikke 40 cm, og blomstene som åpnes i slutten av juni, og deretter, for andre gang i andre halvdel av sommeren, har en diameter på 8 cm.

Daylily Little Anna Rosa er en semi-eviggrønn variant som tåler vintre uten problemer og er en av de første som møter våren med lyse greener. Blekrosa corollas med en rik flekk i midten, dypt farget i rike sitronfarger. Kantene på kronbladene er korrugerte, lyse hvite stråler kommer langs de tre øverste.

Daylily Mildred Mitchell, Mildred Mitchell

Daylily hybrid Mildred MitchellSom mange moderne hybridplanter, er Mildred Mitchells daglilje preget av dobbel blomstring, upretensiøse vekstforhold og sjenerøs takknemlighet til dyrkeren for hans beskjedne omsorg. Blomstringen av hybriden varer omtrent en måned og skjer først i juni – juli, og deretter nærmere begynnelsen av høsten. Frodige gardiner av smale lansettformede blader på dette tidspunktet er dekorert med peduncles med en eller 2-4 store corollas i lilla-rosa toner.

Daylily Mildred Mitchell er en slags rekordholder for blomsterstørrelse. Corollas i full oppløsning har en diameter på 18 cm, noe som er ganske mye for en plante 60–70 cm høy. I midten av corolla med en enkel form er det lett å legge merke til en syrin flekk, halsen er sitron- gul; nærmere kantene er de korrugerte kronbladene malt i delikat rosa. Den lilla fargen fra midten av corolla i form av kant går til frill. Midtlinjen på hvert kronblad er dekorert med et hvitt eller sølvaktig penselstrøk. Den samme nyansen helt i kantene.

Daylily Burgundy Love, Burgundy Love

Daylily Burgundy LoveEn hybrid tetraploid daglilje med en tykk kirsebærskygge av kronblad kan ikke gå forbi elskere av denne hagekulturen. Daylily Burgundy Love refererer til de “sovende” variantene som lett reagerer på endringer i vær og sesong. Derfor må du ikke forvente av ham en eller to, men flere fulle blomster. Blomster av sorten Burgund Love, åpner seg, når en størrelse på 15 cm. Knapt presset, som om brokadbladene er malt i en edel nyanse av rødvin. Halsen er gul, langs den sentrale linjen i kronbladet påføres et lett, pastellslag.

Upretensiøs daylily i hagen – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo