15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi følger reglene for planting og omsorg for tulipaner i det åpne feltet

høstplanting av tulipaner Blomstringen av tulipaner varsler vårens triumf. Hvis stedet er dekorert med tulipaner år etter år, er planting og omsorg i det åpne feltet et sentralt øyeblikk for slik suksess. Flerårige løkplanter hjemmehørende i Asia har lenge vært gjenstand for beundring både i hjemlandet og i den gamle verden, der de kom på midten av 1500 -tallet..

Takket være den universelle kjærligheten til disse blomstene, hundre år senere, begynte Holland å bli kalt tulipaner, og i dag distribueres titusenvis av varianter av disse spektakulære, men ganske rimelige plantene rundt om i verden..

Se videoen: når du skal grave opp tulipanløk etter blomstring?

Datoer for å plante tulipaner i bakken

vi overholder vilkårene for å plante tulipaner Tulipaner av kulturer blomstrer om våren eller i første halvdel av sommeren. Derfor er den optimale plantetiden høst. På 3-4 uker akklimatiserer pærene og danner rotsystemet, men danner ikke antennen. Dette gjør at tulipanene kan overvintre godt, og ved ankomst av varme, gi sterkt løvverk og åpne store koroller..

Når du bestemmer datoen for planting av tulipaner, er det viktig å ikke ta feil! Hvis pærene kommer inn i jorden for tidlig, kan de produsere løvverk. Og den kommende vinteren vil overraske plantene. Den overjordiske delen vil fryse, den underjordiske delen vil svekkes og vil ikke kunne garantere vårblomstring. Sen plantning truer med at tulipaner ikke får tid til å slå rot, alvorlige frost vil drepe dem eller ødelegge dem.

Hvordan velge den beste tiden? Når skal jeg plante tulipaner i bakken i forskjellige regioner?

Erfarne blomsteroppdrettere anbefaler å ikke ta hensyn til kalenderen, men til været utenfor vinduet. Den beste starten for planter er å plante i jord avkjølt til 10-12 ° C.

I midtbanen utvikler slike forhold seg i midten av september. Mot sør plantes tulipaner senere, mot nord flyttes datoene til slutten av august.

Hvis tulipanene av en eller annen grunn ikke traff blomsterbedene om høsten, kan du plante dem om våren. Dessverre, i dette tilfellet, har plantene mindre tid til å forberede seg på blomstring og akkumulere næringsstoffer for det neste året. For å få ønsket resultat og forenkle stell av tulipaner utendørs, er det bedre å spire løkene i torvpotter fylt med et løst næringssubstrat før planting. Før planting avkjøles løkene i kjøleskapets grønnsaksrom i en dag..

vårplanting av tulipanerTulipaner overføres til blomsterbed når det blir varmere og jorden varmes opp til +15 ° C. Denne metoden kan brukes i alle regioner, inkludert områder der tulipaner utendørs ikke overlever vinteren..

Planting av tulipaner for utendørs dyrking

løkene må plantes rasktFor lyse blomstrende hage tulipaner krever:

 • sol eller gjennomsiktig delvis skygge;
 • næringsrik, nødvendigvis løs jord med en nøytral eller lett alkalisk reaksjon;
 • vindbeskyttelse;
 • moderat vanning.

Et sted som er egnet for dyrking av tulipaner, blir gravd opp på en full bajonett, løsnet, knuste klumper, ugress blir valgt og nitrogen og kaliumgjødsel påføres, for eksempel humus og aske. Tett, tung jord blandes med sand, torv.

Under tulipaner, så vel som under andre løkvekster, bør du ikke tilsette ferskt organisk materiale, som ofte er en kilde til bakteriell råte og soppsykdommer..

Dybden på de åpne feltfurene avhenger av størrelsen på pærene. Derfor blir de forhåndssortert, underveis adskiller syke og skadede prøver. Og friske er nedsenket i en tett rosa løsning av kaliumpermanganat i en halv time og tørket grundig.

vi observerer dybden på å plante tulipanerUnder voksne store løker lages furene med en dybde på 20 til 30 cm, og dekker en 10 centimeter dreneringspute med grov sand på bunnen. Barn plantes, litt pressende, i hull med samme drenering, men halvparten så små, det vil si til en dybde på 7-10 cm. Når jorden er jevnet, blir stedet mulket.

Omsorg for tulipaner etter planting i åpen mark

tulipaner blomstrerTulipaner vil bare reagere på konstant og kompetent omsorg med massiv avsløring av lyse blomster. Bulbous avlinger er som regel upretensiøse, men krever fortsatt oppmerksomhet fra utseendet på de første bladene til sent på høsten. Omsorg for tulipaner etter planting inkluderer:

 • vanning, spesielt rikelig under et sett med knopper, masseblomstring og innen 2 uker etter ferdigstillelse;
 • fjerning av ugress rundt plantinger;
 • forsiktig så du ikke skader rotsystemet og løkene, løsner;
 • trippel mating av blomster.

Etter vanning skal jorda under plantene være fuktig på en dybde på 30-40 cm, det vil si at minst 10–40 liter vann skal forbrukes per kvadratmeter, avhengig av jordtype..

Gjødsel i flytende eller granulær form er en del av omsorg for tulipaner etter planting. De hentes inn tre ganger:

 1. I fasen av utseendet til de første skuddene, ved bruk av en blanding av 2 deler nitrogen, 2 deler fosforsalter, 1 del kaliumforbindelser;
 2. Da de grønne knoppene dukker opp, mates plantene med nitrogen, fosfor og kalium i forholdet 1: 2: 2;
 3. Etter blomstring, ved bruk av kalium-fosforformuleringer, forlater nitrogen helt.

Når vi snakker om omsorg for tulipaner, må vi ikke glemme en enkel, men nyttig prosedyre. Når blomstene visner, blir de kuttet ut sammen med stenglene. Dette gjør at pærene ikke kan kaste bort energi, noe som er verdifullt for veksten av pærene..

Hvis esker med frø dannes og modnes på stilkene, er det ikke nødvendig å vente på store løker, og barna vil ikke kunne få betydelig masse.

Før du dyrker tulipaner, må du vite at en kultur kan være på ett sted i ikke mer enn 4 år. Da øker risikoen for opphopning av farlige bakterier, sopp og jordskadegjørere, pærene eldes naturlig og krever omplantning. Pærene som er igjen i jorden går gradvis dypere, så det neste året er det vanskeligere for spirene å bryte gjennom til overflaten. Som et resultat blir blomstene mindre, stenglene blir svakere og kortere..

Tulipanene graves opp når bladene helt visner og faller av. Det er nyttig å kaste det frigjorte området med en løsning av fytosporin, kaliumpermanganat eller et hvilket som helst tilgjengelig soppdrepende middel. Planter som forblir i jorden for vinteren, for å unngå frysing, er tett mulket med torv, sagflis eller dekket med grangrener.

Video om riktig planting av tulipaner

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo