15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De beste varianter av årlige dahliaer for en nærmere titt

varianter av årlige dahliaer Årlige dahlia -varianter inkluderer et stort utvalg av former, farger og størrelser. De er beregnet for å vokse hjemme, dekorere blomsterbed og lage levende grenser, samt for kutting. Ettårige er lettere å ta vare på og vedlikeholde: de trenger ikke å bygge et ly for vinteren og mate dem med gjødsel. Det er nok å så dem i lokalområdet, og snart få et rikelig blomstrende utvalg.

Funksjoner av årlige georginer

fantastisk blomstring Dahlia blomster er en omfattende art som kombinerer årlige og flerårige varianter. Mange gartnere foretrekker det første alternativet på grunn av enkel pleie og vedlikehold. I tillegg er det flere av fordelene i forhold til flerårige arter:

 • blomstringsperioden varer fra begynnelsen eller midten av sommeren til begynnelsen av frosten;
 • det er varianter av enhver form og nyanse tilgjengelig – bare fra disse fargene kan du lage en fullverdig komposisjon;
 • om vinteren trenger knoller ikke å graves opp og overføres til varme (i løpet av denne prosedyren mister mange planter sin vitalitet);
 • upretensiøsitet for værforhold – årlige varianter av dahliaer kan vokse, inkludert i de nordlige områdene.

I naturen kan noen arter vokse opp til 2,5 m eller mer. Hjemme er dverg og mellomstore varianter fra 25-30 cm til 1 m i høyden mer populære.

Varianter med bilder

Det er en generelt akseptert klassifisering av dahliaer, avhengig av deres utseende og egenskaper. Det er også spektakulære avlshybrider. Blant varianter av årlige dahliaer skilles flere grupper:

 • enkel (enkeltrad) – planter med en helt åpen blomst, kronblad i en rad og en lys kjerne;
 • peon – semi -doble varianter med flere rader med kronblad;
 • anemone – består av 2-3 rader med doble kronblad, ligner anemoner;
 • votornichkovye – har to rader med kronblad, den nedre er lengre, og den øvre er kort, kan ha kontrasterende nyanser;
 • sfærisk – de kjennetegnes ved en uvanlig rund form av en blomst, der det er et stort antall rader med kronblad;
 • nymphaean – ligner lotus, doble blomster, vanlig form;
 • pompom – har også en ballform, men er litt flat på begge sider;
 • kaktus – kronbladene deres er lange, samlet i rør og ligner nåler;
 • halvkaktus – kronbladene brettes i to;
 • dekorative (den vanligste gruppen) – blomsterstander inneholder et stort antall kronblad, brede og lett bøyd i kjernen;
 • krysantemum – har en ekstern likhet med krysantemum, kronbladene er pakket inn i rør.

Dahlia Mignon

dahlia minionDette er en lav (opptil 40 cm), men veldig prangende plante. Skuddene forgrener seg, og fra midten av sommeren begynner store blomsterstander (opptil 8-9 cm i diameter) å vises på dem. Blomstene er enkle, med en rad med brede, vanlige kronblad og en kontrastkjerne. På salg er hvit, rød, rosa, gul dahlia Mignon, samt en blanding av fargerike frø. Denne sorten er en av de mest populære for å dekorere blomsterbed og tilstøtende tomter, siden den kjennetegnes ved sin lyse rikelig blomstring og upretensiøsitet overfor vekstforhold..

Dahlia Piccolo

piccolo variasjonDen tilhører mellomstore varianter og kan nå opptil 50 cm i høyden. Blomstringene til denne sorten er også enkle, og kronbladene er store, brede og fargerike. Blomster ser spesielt imponerende ut i blomsterpotter på terrasser og åpne balkonger..

Dahlia Piccolo Mignon

dahlia piccolo mignon -blandingDet er en blanding av to varianter av frø som utfyller hverandre perfekt i blomsteroppsatser. Det er i denne formen at disse plantene kan bli funnet på salg. De er representert med dverg årlige dahliaer opp til 35-50 cm høye, som slår godt under alle forhold.

Dahlia krage Dandy

krage dahlia dandyHøy plante med rette, sterke stilker. Sorten ser bra ut både i individuelle plantinger og i gruppeblomster. Den skiller seg fra andre varianter i den uvanlige formen på blomsterstanden: de inneholder krage – individuelle kronblad, vridd og rettet nedover. På salg kan du finne en flerfarget blanding av Dahlia Dandy, som består av frø av flerfargede blomster.

Dahlia Colaretta Dandy

Dahlia Colaretta DandyEn prydplante opp til 60 cm høy. Midt på sommeren vises blomsterstander på 8-9 cm i diameter på den, og blomstringstiden varer til den første frosten. Den selges som dahliafrø Colarette Dandy (blanding). De vokser flerfarget, tilhører gruppen kragesorter.

Dahlia dekorativ

dekorativ dahliaDet er en blanding av frø av ettårige planter, som består av forskjellige varianter. Denne blandingen inneholder store blomster 100-120 cm høye. Blomstringstiden faller sammen og varer fra midten av sommeren til den kalde snapsen.

Dahlia Figaro

dahlia FigaroDette er en lavvoksende sort (opptil 35 cm i høyden) med voluminøse blomsterstander som når opptil 7-10 cm i diameter. Kronbladene kan være farget rød, rosa, gul, oransje og kombinasjoner derav. Blomstene er solide og ser uvanlig store ut sammenlignet med dverg doble dahliaer.

Dahlia Bambino (terryblanding)

dahlia bambinoLyse blomster for å dekorere blomsterbed og plener, samt for å skape spektakulære levende grenser. Sammenlignet med spesielt lavvoksende busker (opptil 25 cm) ser blomsterstandene veldig store ut (opptil 10 cm i diameter). Dette er årlige terry dahliaer, populære både i enkeltplantinger og i komplekse massiver..

Dahlia bruden

Dahlia Bright ShvevolkÅrlig opptil 50 cm høy. Planter er egnet for dyrking i åpen mark, så vel som i blomsterpotter. Brud er det generiske navnet på flere varianter som er forskjellige i farge og form på kronbladene. De kan være monokromatiske eller kombinere flere nyanser..

Dahlia Terry Opera

Dahlia variant Opera (miks)Disse er kompakte prydbusker opp til 35 cm høye. De kjennetegnes ved veldig lys og rik blomstring. En plante kan danne et stort antall doble blomsterstander opp til 7-10 cm i diameter. De er forskjellige i skyggen av kronbladene, så du kan finne en blanding av Dahlia Opera på salg..

Dahlia foranderlig

dahlia utskiftbarDet er en blanding av varianter som er valgt for utendørs planting. Dette er veldig dekorative busker, upretensiøse for forholdene for forvaring og klima. Til salgs finner du en blanding av pomponger, kaktus og andre dahliaer. Blomstringstiden er den samme, og knoppene slutter ikke å blomstre fra juli til tidlig høst..

Dahlia Lark

Dahlia -variant LarkDette er en kompakt variant opp til 60 cm høy. Blomstringene er voluminøse, doble, pompom eller halvkaktus, de har en intens aroma. De når 8-9 cm i diameter og er presentert i hvite, gule, rosa eller røde nyanser..

Variasjon Rainbow

klasse regnbueDette er mellomstore busker (opptil 60 cm), som blomstrer voldsomt fra midten av sommeren til den første frosten. Blomstringene er enkle, bestående av en eller flere rader med kronblad og en kontrastkjerne. De kan males i alle farger og nyanser, oftere monokromatisk. Planter er egnet for dyrking utendørs, i potter og blomsterpotter.

Dahlia Avignon

Dahlia -sort AvignonDette er store planter (opptil 90 cm i høyden), populære for dekorering av tomter og for kutting. De kjennetegnes ved den uvanlige formen og fargen på kronbladene. Blomstringene er voluminøse, opptil 15 cm i diameter, hvite med lyse lilla tynne striper. Stilkene deres er sterke, og kronbladene faller ikke av på lang tid, så de kan legges til buketter som et sentralt element..

Dahlia Gudoshnik

Dahlias GudoshnikEn høy prydplante (opptil 1 m) med store voluminøse blomster (opptil 15 cm i diameter). Kronbladene er pakket inn i rør, ordnet i flere rader og ligner nåler. Sorten har en uvanlig farge: blomstene er gule i kjernen, og danner en jevn gradient til rød.

Dahlia Valentine

valentine dahliaDette er en spektakulær plante for dekorering av blomsterbed og grenser. Buskene overstiger ikke 35 cm i høyden, men de danner voluminøse blomsterstand opp til 10-12 cm i diameter. Blomstene er avrundede, litt flate, og kronbladene er jevne og brede. Hovedtrekk ved denne sorten er dens lyse røde farge, noe som får den til å skille seg ut i alle blomsteroppsatser..

Vasilisa -sort

Vasilis -sortEn av de mest kompakte typene dahliaer. Buskene når sjelden mer enn 15 cm i høyden, derfor er de spesielt populære for dyrking i potter. Midt på sommeren blomstrer doble blomster med flere rader med kronblad på dem. De er monokromatiske, kan males i hvite, lilla, gule, røde eller rosa nyanser med en kontrasterende midten..

Monark variasjon

monark klasseDette er en kombinasjon av lyse farger. Busker opptil 50-60 cm i høyden, frodige, med et stort antall peduncles. På midten av sommeren vises store semi-doble blomster på dem (opptil 10-12 i diameter). På salg kan du ofte finne en blanding av dahliaer av denne sorten, malt i forskjellige nyanser. Denne kombinasjonen ser bra ut både utendørs og i potter..

Dahlia Farao

dahlia faraoHenviser til dvergvarianter. En voksen busk når 35 cm i høyden, men blomster opp til 6-8 cm i diameter dannes på den i store mengder. De kan være frotté, halvdoble, malt i forskjellige farger og nyanser. Opptil 10-15 knopper kan blomstre på en plante om gangen.

Dana klasse

karakter er gittDette er dekorative eller kaktusdahliaer. De er spesielt store i størrelse (en voksen busk når 100-110 cm), og individuelle blomsterstander vokser opp til 25 cm i diameter. Kronbladene samles i tynne rør og kjennetegnes ved en uvanlig farge. I kjernen er de gule, og mot kantene blir de gradvis til en rik rød nyanse. Stilkene av denne sorten er sterke, rette, så dahliaer brukes ofte til å kutte og lage buketter..

Dahlia Nordwix Gloria

Dahlia Nordwix GloriaBeskrivelsen og historien til denne sorten begynner i Nederland i 1969. Buskene er høye (opptil 110 cm), med sterke stilker, derfor er de populære for kutting. Terry blomsterstander, store (opptil 15 cm i diameter), smuldrer ikke på lenge. Kronbladene samles i rør og males i en pastellferskenfarge. På grunn av den uvanlige sfæriske formen og den spektakulære fargen, kan disse blomstene innta en sentral posisjon i enhver gruppeplanting eller bukett.

Dahlia Little Tiger (Tiger Cub)

dahlia tigerDette er en slående og uvanlig utendørs plante. Busker vokser opp til 40-50 cm, stilkene er sterke og krever ikke støtte. Fra midten av sommeren begynner det å dukke opp doble blomster på dem (opptil 10 cm i diameter) og vare til begynnelsen av høsten. Hovedtrekkene deres er den uvanlige fargen på kronbladene. De er dype røde, med kontrasterende hvite sprut..

Når du kjøper planter, bør du være oppmerksom på ikke bare bildet deres, men også kravene til omsorg. Så Mountain Stream dahlia på bildet ser veldig lyst og spektakulær ut, som mange andre varianter. Blomstringen vil imidlertid bare være rikelig hvis buskene vokser i tilstrekkelig lys og vannes regelmessig. Disse blomstene er motstandsdyktige mot ekstreme temperaturer i den varme årstiden, mot sykdommer og skadedyr, men kan også lide av tørke eller i våtmarker..

Optimale forhold for å dyrke dekorative dahliaer er et solfylt område, pålitelig beskyttet mot vinden. Nøytral eller lett sur jord som er næringsrik, men godt drenert er også egnet. Fuktstagnasjon bør ikke tillates.

Alle årlige dahlia -varianter med bilder og navn er enkle å finne i nettbutikker. De selges som frø for planting i bakken uten forberedelse. Du kan lage kombinasjoner av dem for enhver smak. Lyse blomsterstander i forskjellige former og farger er en utmerket løsning for å dekorere blomsterbed eller plener, lage gave- og bryllupsbuketter.

Dahlia -samling fra University of Latvia – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo