15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Den frodige blomstringen av dahliaer i det åpne feltet er avhengig av planting av knoller og plantepleie

georginer blomstrer i landet Guatemala og Mexico regnes for å være hjemlandet til disse vakre blomstene. I den gamle verden dukket det opp dahliaer på 1700 -tallet, hvor de med hell begynte å plante og ta vare på det åpne feltet. Blomstene fikk umiddelbart to navn – dahlia og dahlia. Planten mottok det første navnet til ære for den berømte botanikeren fra Sverige – A. Dahl, og den andre – en forsker fra St. Petersburg – I. G. Georgi.

Blomstersorter

dahlia Vassio Meggos Dahlia er en nydelig blomst. I tillegg til forskjellige former, kjennetegnes det av en rekke farger. I dag har forskere rundt 30 arter og rundt 15 000 varianter av dahlia..

Botanikere deler blomsten i følgende grupper:

 1. Enkel.
 2. Anemone.
 3. Halsbånd.
 4. Peony.
 5. Dekorativt.
 6. Sfærisk.
 7. Pompom.
 8. Kaktus (nål).
 9. Halvkaktus.
 10. Nymfe.
 11. Blandet – andre varianter som ikke er inkludert i de forrige gruppene.

georginer i nærheten av lysthusetFargerike, nydelige dahliaer i forskjellige farger (hvit, burgunder, skarlagen, rosa, krem ​​og mange andre) er en dekorasjon av våre sommerhager.

Oppdretternes drøm er den blå dahliaen. Imidlertid har botanikernes innsats så langt ikke blitt kronet med suksess..

Imidlertid tåler disse delikate blomstene de harde russiske vintrene, så de som ønsker å nyte skjønnheten i sine lyse knopper hele sommeren, bør plante knollene årlig. Så, i Moskva-regionen kan dahliaer plantes i åpen mark i midten av mai. Men i hjemlandet – i Latin -Amerika – er denne utrolig vakre blomsten en flerårig plante.

Å plante dahliaer i åpen mark

Den mest praktiske og effektive metoden for å dyrke dahliaer er planting og omsorg i det åpne feltet..

Landforberedelse

Jorda for blomster høstes på forhånd. Forbered jorda for å plante dahlia før vinterfrosten begynner. Om høsten graves jorden opp og gjødsel blir introdusert i den – enten kompost eller humus, som tilsettes jorda med en hastighet på 4 kg per 1 m2.

Om våren blir jorden beriket igjen, med en blanding av kompost og aske, som er spredt over hele området av blomsterbedet. Deretter må jorden løsnes med en rive. Gjødsel kan også legges til forberedte plantehull.plante georginer

Dahliaer plantes om våren i jorden med en løs struktur. Grus, elvesand, knust kullslagg vil bidra til å øke permeabiliteten og fruktbarheten. Slik drenering vil beskytte kulturen mot overflødig fuktighet, noe som forårsaker skadelig mugg og forfall..

Dahlia tømmer raskt jorda, så de bør ikke plantes ett sted på to år på rad..

Det er ønskelig at jordens reaksjon er litt sur eller nøytral. Slakket kalk tilsettes den peroksiderte jorda, litt torv tilsettes til den alkaliske..

Forberedelse av tuber

Dahlia -knoller beregnet for planting i det åpne feltet trenger spesiell omsorg. Ved begynnelsen av april – flytt rotknollene fra kjelleren til drivhuset, fjern de råtne områdene. Legg i esker, dekk halvparten med frisk torvjord, torv, sand, sagflis. Rotkragen er åpen. Vann underlaget regelmessig. Øynene vises om ti dager. Fjern rotknoller fra bakken, rist av, sett på en hard overflate.

deling av knollerEt tynt knivblad må steriliseres med en manganoppløsning eller antennes i brann. Del stammen i fire deler (kvartaler) med et vertikalt snitt. Hver divisjon må ha flere rotknoller og minst en regenereringsknopp, ellers vil den ikke kunne spire. Kuttet er drysset med knust aktivert karbon. Hold knollene i et drivhus til de slår rot.

Omtrent 30 dager før avstigning tas plantematerialet ut av lagringen. Knollene rengjøres for skadet vev ved å drysse kuttstedet med aktivt karbon. Du kan behandle kulturen med foundation, eller holde den i 17 – 18 minutter i en svak løsning av mangan. Deretter plasseres de bearbeidede knollene i lave beholdere med en blanding av jord og elvesand.

I utgangspunktet oppbevares beholderne i et varmt, skyggelagt område med moderat vanning. Når spirene når en høyde på mer enn 2 cm, overføres de til et opplyst sted. Det er sjelden nødvendig å vanne spirene, det er bare tilrådelig å fukte bakken. De plantes i det første tiåret i mai. Du trenger ikke å dekke.

Når er det bedre å plante dahliaer utendørs om våren? Plantetiden er relatert til klimaet i regionen. For det sentrale Russland er dette det tredje tiåret i mai. For de sørlige regionene – april. For de nordlige – begynnelsen av sommeren.

Planting av dahliaer i åpen mark i Sibir og omsorg for dem bør utføres i det andre tiåret i juni.

Forberedelse av stedet

plante divisjoner i åpen markDenne kulturen elsker varme, så det er viktig å velge riktig sted. Et blomsterbed bør ligge i et solfylt område som ikke blåses gjennom av trekk..

Noen varianter har en ganske høy stilk som lett bryter av fra et kraftig vindkast. Slike varianter trenger støtte – innsatser laget av tre, 1,5–2 meter høye. Det anbefales å installere dem på forhånd..

Ideell beliggenhet: nær veggen, på sørsiden av bygningen. Det anbefales å plante blomster ved siden av en gruppe busker og trær, i et tilstrekkelig opplyst område. Trær i nærheten av blomster bør imidlertid ikke gi en tykk skygge, ettersom dahliaer er veldig glad i lys. Nærhet og ugjennomtrengelige kratt er ikke egnet for disse frihetselskende blomstene..

Først er stedet utjevnet, hvoretter hullene er forberedt. Knollene plantes i åpen bakke, deretter dekkes de med et lag jord et par centimeter. Sørg for nok sol og lett vanning for knollene..

vanning dahliaerDet er en annen metode for forplantning av denne kulturen – stiklinger. Men dette er et svært arbeidskrevende og ansvarlig yrke. Og hvis du er bekymret for disse problemene, kan du vokse en årlig plante av frø, disse er:

 • ColtnessHybrids;
 • Rødhud;
 • Rigoletto;
 • Figaro.

Frø blir sådd i åpen mark i midten av mai og blomstrer i midten av august. For å få tidlig blomstring må frøene spire..

Innsamling og lagring av rotknoller

vask dahlia -knollene før de lagresDahliaer plantet i åpen bakke om høsten trenger også omsorg. Før frost bør busken spydes og bladene på bunnen av stammen fjernes. Det anbefales å ikke skynde å grave opp knollene! Når bakken dør, blir den kuttet av, og knollene blir liggende i bakken. I løpet av to uker vil skallet deres stivne og det dannes stivelse. Og bare etter den første frosten (før utbruddet av store frost) bør rotknoller graves opp og vaskes. Dette gjøres om morgenen slik at de lufttørker i løpet av dagen..

vi sender dahliaer til lagringPlantemateriale lagres i en kjeller, i en eske med en blanding som inneholder jord, vermikulitt, sand, sagflis, torv. Optimal romfuktighet – 60-70%.

Ventiler lagringen med jevne mellomrom.

I januar er det nødvendig å undersøke knollene på nytt for å dele store. Hvis berørte områder blir funnet, er det nødvendig å fjerne dem og behandle kuttpunktene med en strålende grønn løsning (du kan smøre med knust aktivert karbon).

Farlige skadedyr

De viktigste fiendene til anlegget er:

 • bladlus;
 • mordersnegle;
 • farge bille;
 • Larve;
 • ørepropp;
 • etc..

For å bekjempe snegler, er jorden drysset med metalldehyd. Fra bladlus – skuddene dyppes i en såpevann eller sprøytes med en 0,2% kloretanoloppløsning. Varmt vær favoriserer utviklingen av edderkoppmidd, som infiserer den nedre delen av bladene. De blir gule, tørre og dør. Den syke kulturen vannes med celtan (0,2%). Et avkok av celandine og malurt brukes også mot skadedyr..

Det anbefales å plante ringblomster nær georginer – mange skadedyr tåler ikke lukten.

georginer av forskjellige varianter blomstrerSå praktfulle dahliaer kjennetegnes av en rekke former og farger, frodig lang blomstring. Hvis du følger anbefalingene ovenfor, kan du enkelt dyrke disse flotte blomstene i hagen din..

Alt om å plante dahliaer i åpen mark – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo