15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Luksuriøs “kamille” på sommerhuset – praktfull gazania

gazania på sommerhuset Når våren kommer til bakken, dukker det opp mange forskjellige blomster på bakker og enger. Den første som hilser oss er snøklokker, fioler og tulipaner, deretter kamille og kornblomster, og på dachaen er det et luksuriøst gazania. Denne lyse blomsten ligner en miniatyrsol som hilser sine fans før det kalde været begynner..

Se også: Gaillardia langsiktig planting og omsorg

Et sideriss av en motstandsdyktig plante

en blomst hjemmehørende i Australia Til tross for at fødestedet til Gazania er Australia og Sør -Afrika, har det perfekt slått rot i Russland og nabolandene. Takket være det sterke rotsystemet vokser blomsten på alle breddegrader i vårt enorme hjemland. Den finnes ikke bare i de fremre hagene til landstedet, men også på balkonger, loggier og i blomsterpotter. Luksuriøs “kamille” dekorerer ikke bare drivhus, men også vinterhager.

gazania kjennetegnes ved blomstringens varighetGazania migrerte til Europa på 1600 -tallet og ble raskt forelsket i blomsterelskere. Anlegget fikk navnet til minne om den berømte oversetteren Theodore von Gaza, som publiserte verkene til Aristoteles på italiensk. Siden blomsten vokser på forskjellige steder på planeten, kaller de alt på sin egen måte. For eksempel er planten i noen land i Vest -Europa kjent som “middagsolens blomst”. På disse stedene oppløser han kronbladene bare under påvirkning av middagssolen. Hvis dagen viste seg å være overskyet, kan det hende at Gazania ikke åpnes i det hele tatt. Afrikansk kamille i en gryteOfte kalles blomsten – “afrikansk kamille” for sin likhet med feltets skjønnhet. Det er sant at den har større størrelser og mange nyanser. Uansett er planten vår oppmerksomhet verdig.

blomst elsker solens strålerDen praktfulle gazania tilhører “Astrovye” -familien, som indikert av dens biologiske og ytre egenskaper. Det er en urteaktig plante som noen ganger vokser som miniatyrblomstrende busker.. lys frodig blomstBlomsten vokser opp til 30 cm i høyden, noe som gjør at den kan brukes til forskjellige blomsterlandskap.

Noen varianter av gazania vokser praktisk talt uten skudd, eller de har det for kort. Dette faktum bør tas i betraktning når du planlegger et blomsterbed..

I naturen vokser flerårig gazania og ettårig, siden det er veldig følsomt for endringer i været. For eksempel, i den kalde årstiden, blir hun plantet i en gryte for å beundre hele vinteren på vinduet. Om våren plantes blomsten igjen i blomsterbedet.

ung planteDe originale mørke eller lysegrønne bladene på planten danner en stilig rotbase. På baksiden er de dekket med delikate cilia som beskytter blomsten mot kulden i dårlig vær. Og under en tørke beholder de fuktigheten, og gir dermed en behagelig eksistens for en luksuriøs “kamille”. Bladplatens form avhenger av sorten og den spesifikke varianten av flerårig gazania.

Hovedperlen til en plante er blomsten. Selv om den utad ligner en enkel steppekamille, er dens delikate kronblad mye større. Og mangfoldet av farger er rett og slett fantastisk. Hvis du ser nærmere på knoppen, vil du legge merke til at den sentrale delen består av kronblad som ligner miniatyrrør. De er alle gyldne i fargen. Sivblad av følgende nyanser er lokalisert rundt denne solcirkelen:

  • hvit;hvite gazania blomster
  • blek oransje;blek oransje blomst
  • lys gul;gazania med lyse gule blomster
  • rosa;rosa gazania blomster
  • dyp rød.lyse røde gazania blomster

I tillegg er det i hjertet av hvert delikate kronblad en original brun flekk. Når gazania blomster blomstrer fantastisk, er det opptil 35 knopper på tette skudd. Du kan forestille deg hvordan favoritthagen din ser ut på dette tidspunktet. Etter en stund, i stedet for blomsterstander, vises originale frukter på skuddene. Miniatyrhårete smerter vokter forsiktig sin “bank” av plantemateriale. Planten dyrkes på to måter: utendørs og innendørs.

Enkle regler for å dyrke en plante

planten trenger lett pleieFor å avle gazania -blomsten som vises på bildet på nettstedet ditt, trenger du bare å følge noen få enkle regler. Selv fremragende blomsterelskere kan avle denne planten ved å bruke en av metodene: ved å så frø eller ved stiklinger.

Voksende gazania ved bruk av stiklinger brukes bare for hybridplanter. På grunn av dette bør du ikke så frø av hybrider i bakken og forvente høykvalitets frøplanter..

Så frø

gazania frøHvis du planlegger å reprodusere en blomst gjennom såing av frø, er det tilrådelig å ta vare på plantematerialet på forhånd. For å gjøre dette, etter å ha ventet på full modning av frøkapslene på skuddene, kan du forsiktig kutte dem av og ta dem til et tørt sted. Når frøene er godt tørket, kan de sås i 2 år. I denne perioden beholder plantematerialet maksimal spiring. Før du planter gazania, er det tilrådelig å helle den tilberedte jorda lett med vann.

så gazania frø til frøplanterNoen gartnere plasserer forsiktig gazaniafrø i esker for å dyrke frøplanter. Prosessen begynner på slutten av vinteren. Romslige og dype nok bokser er fylt med jord rik på sporstoffer, som inkluderer:

  • naturlig torv;
  • rengjort sand;
  • humus eller torv.

Plantemateriale legges ut på overflaten som på et sjakkbrett. Avstanden mellom spirene er 2,5 cm. Ovenfra er de dekket med sand (en tynn ball) og helles fra en sprayflaske. Etter det er beholderne dekket med cellofan eller glass og ført til et varmt, lyst rom. Etter en eller to uker vises de første skuddene.

For at blomstene skal spire vellykket, er det nødvendig å slippe luft inn i fremtidige frøplanter hver dag. For å gjøre dette, fjern belegget en kort stund, tørk kondensatet.

gazania skyterNår flere blader (2 eller 3) vokser på jordoverflaten, er det tilrådelig å plante plantene i separate potter eller celler. Deretter er det viktig å forberede dem til planting i forhagen på gaten, ved å bruke enkle regler for herding av planten. En daglig tilførsel av frisk luft, ved hjelp av et åpent vindu, vindu eller dør, vil forberede anlegget på nye levekår.

Stiklinger

gjengivelse av gass ved stiklingerVellykket dyrking av en gazania -blomst kan oppnås ved hjelp av stiklinger. For å gjøre dette er det nødvendig om sommeren, når planten er full av styrke, å velge sunne sidestammer. Skjær dem, helst med en skarp kniv, mens du kontrollerer tilstedeværelsen av en hæl på håndtaket. Ellers vil ikke gazania slå rot.

Deretter frigjøres de avskårne stilkene fra det nedre løvet og legges i en bolle med vann. Når røtter dukker opp, plantes stiklinger i separate celler med fruktbar jord. Der er de forankret i 2 måneder. I tillegg må stiklinger vannes rikelig og frisk luft må gis. Deretter utføres en kompetent planting og forlatelse av gazania i åpen mark..

transplantere frøplanter i åpen markTil å begynne med forbereder vi jorda ved å pløye området nøye. På en plan overflate graver de volumetriske groper slik at gazania -rhizomet med en liten jordklump fritt kan passe der. I bunnen av hullet er det tilrådelig å legge et tynt lag drenering fra grus eller knust murstein. gazania i blomsterbedetEtter å ha plantet plantene i en avstand på 20 cm fra hverandre, er det lurt å ordne et kunstig ly for dem for å beskytte dem mot solens direkte stråler. Landingen vist på bildet, og omsorgen for den ble utført i henhold til alle reglene, gleder fansen til den første frosten.

Lyse varianter av sjarmerende “kamille”

Den frodige variasjonen av denne planten tiltrekker seg omsorgsfulle floraelskere. I dag er det opptil 40 typer sjarmerende “kamille”. Videre har hver av dem sine egne eksterne forskjeller og vekstmetoder. En kort beskrivelse av gazania -blomsten og bilder av dens varianter gir et komplett bilde av den praktfulle planten.

I områder med kaldere klima er det bedre å dyrke årlig gazania. Flerårige alternativer kan plantes i potter som et husplante og beundre blomstene hele året..

Hybrid gazania

hybrid gazaniaDenne plantetypen vokser bare som et årlig alternativ. I løpet av sesongen vokser den opp til 35 cm. Oppreist skudd er lokalisert i rosettens sentrale rotsone. Det mørkegrønne bladverket til hybrid gazania er lineært eller fingerdissert. På baksiden er den malt sølv. Noen plantesorter har lysegrønne blader..

På en høy peduncle er det enkle knopper i form av runde kurver med gult, rødt, oransje, rosa og burgunder. Når blomstringstiden er over, er det praktisk talt ingen frø i frøkapslene. Derfor formerer hybridsorter seg bare med stiklinger..

Gazania Big Kiss

gazania stort kyssEn uvanlig plante, opprinnelig fra det afrikanske kontinentet, har originale blanke blader. På baksiden er de dekket med en sølvaktig glans. Gazania Big Kiss vokser til en høyde på 30 cm. De store knoppene forbløffer med sin uovertrufne sjarm, som ruver seg over de blanke bladene. Utsikten brukes når du pynter grenser i bakgården, som et husplante og i vinterhager på isolerte balkonger.

Påfugl i Gazania

gazania påfuglDenne typen blomster er i naturen klassifisert som en flerårig plante. Men på grunn av det foranderlige kalde klimaet brukes Gazania som en årlig. Det kjennetegnes ved et kort skudd som ligger helt på jordoverflaten. Til tross for dette vokser avlange blader med en svak sølvfarge på den..

Enkelte knopper er plassert på slanke peduncles og er lyse oransje i fargen. Hvert kronblad ved foten er farget lysebrunt, noe som ser spesielt vakkert ut. Gazania påfugl kan dekorere enhver sommerhyttehage.

gazania i hagenEtter å ha vurdert bare noen representanter fra kongeriket gazanias, kan vi være enige om at blomsten virkelig fremkaller gunst. Hver variant har sin egen sjarm, så når du planlegger et landskapsdesign, bør du gjøre deg kjent med alle typer luksuriøs “kamille”.

Vi tar gazania inn i rommet for vinteren – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo