15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi vokser lunefull ranunculus – planting og omsorg i det åpne feltet

lys ranunkel Ulike typer smørblomst finnes i Europa, Asia og Afrika. Temaet som er interessert for gartnere er dyrking av asiatiske planter, bedre kjent som ranunculus, planting og omsorg i det åpne feltet for disse spektakulære blomstene med semi-doble eller terry corollas.

De praktfulle blomstene som ligner roser blir forelsket ved første blikk, men bare de mest målbevisste og tålmodige sommerboerne vil kunne se dem i blomsterbedene sine..

Se også: lisianthus – foto og beskrivelse!

Planter ranunculus utendørs om våren

ranunculus knuter Ranunculus er rhizome stauder med en kort sovende periode, hvor små fingerlignende knoller beholder næringsstoffer og fuktighet. Vegetasjon varer fra tidlig på våren, når ankomst av varme og fuktighet stimulerer oppvåkning av spirer, og til høsten. Hjemme vinterer knollene i bakken, men i sentrale Russland må de graves opp og lagres i et tørt rom ved en temperatur på 14-17 ° C.

Tiden for å plante ranunculus utendørs om våren avhenger av klimaet i den aktuelle regionen. Egnede forhold i midtbanen begynner i midten av april og varer til slutten av mai. Jorden i hagen har varmet opp nok, men den lagrer fortsatt den tint fuktigheten. Dette vil hjelpe den asiatiske smørblomsten til å våkne og danne vennlige skudd..

Hvis våren er langvarig, og det er fare for å komme tilbake kaldt vær, er det bedre å dekke plantingen med et drivhus eller forhåndsplante oppvåkningsknollene i store torvpotter.

Hvis ranunkelen rhizomer lagret om høsten eller kjøpt dagen før har tørket opp, før de når blomsterbedene, senkes knollene i en vekststimulatorløsning i 12-24 timer og behandles med kaliumpermanganat.

For å gjøre det lettere å ta vare på ranunculus i det åpne feltet, er det planlagt planting der smørblomstene skal være godt opplyst, men ikke påvirkes av vinden og den varme middagssolen. Hvis grunnvannet på stedet er nært, må drenering gis, og et løst fruktbart underlag forberedes også.

plantedybde av ranculusPå våren utføres ranunculus i åpen mark til en dybde på 5-7 centimeter, mens det blir et gap på ca 15 cm mellom plantene, noe som vil være nødvendig for de voksende rosettene av kuttede blader.

Hvis planten får riktig pleie, vises unge knoller på hvert voksen rhizom om høsten, som skilles og lagres også til våren. Neste år plantes barna sammen med andre smørblomster, og den sterkeste blomstringen vil bidra til naturlig foryngelse av samlingen..

Ranunculus omsorg etter planting i åpen mark

steg opp ranunculusVæret er omskiftelig om våren, så det første du må gjøre etter å ha plantet ranunculus i bakken i Sibir, Ural eller regionen Ikke-svart jord er å dekke området med en film eller fiberduk. Slik beskyttelse vil ikke være overflødig før spirene klekkes og får styrke..

Grøntområdet over blomsterbedet vises på 10-12 dager. Siden planten er fuktighetselskende, kan jordoverflaten over knollene mulkes. Dette vil spare tid på vedlikehold:

  • vil holde vann i bakken;
  • vil ikke la røttene tørke ut eller råtne på grunn av et feil valgt vanningsregime;
  • forhindre eller bremse veksten av ugress.

For smørblader er det like farlig å tørke ut og overdreven vanning, noe som kan forårsake råtning og utvikling av bakterielle infeksjoner. Etter planting i åpen mark slutter ikke ranunculus omsorg med tradisjonelle prosedyrer.

ranunculus har sluppet senerDen frodige blomstringen av en smørblomst krever rikelig med næring. Plantefôring utføres umiddelbart etter planting. En flytende organisk gjødsel, for eksempel en infusjon av humus eller gjødsel, stimulerer munnen til greenene. Så gir unge rosetter med vanning en kompleks mineralgjødsel med høyt kaliuminnhold.

Regelmessig fôring av ranunculus utføres mens planten blomstrer. De stimulerer ikke bare vekst og blomstring, men hjelper også med å fylle opp styrke, akkumulere næringsstoffer for neste sesong..

Når skal man grave ut ranunculus fra åpen mark? Den asiatiske smørkoppen selv vil fortelle deg det rette øyeblikket. Etter at blomstene visner, begynner løvet å visne, et nytt dannes nesten ikke.

ranunculus blomstrer i blomsterbedetSmå, fingerlignende knoller og graving er lette å skade, så de:

  • fjernet veldig forsiktig;
  • deretter tørket;
  • sortere ut, skille knoller med spor av råte, skade av insekter eller sopp;
  • stablet i beholdere, lagdelt med papir.

Skadede jordstengler, hvis skaden er liten, kan bevares ved å behandle dem med varmt vann oppvarmet til 50–55 ° C før lagring, og deretter med et systemisk soppdrepende middel.

Hvis plantingen ble utført riktig, og plantene fikk full pleie, vil de sikkert glede gartneren med en utrolig skjønnhet og ømhet i blomstring, som varer mer enn en måned..

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo