15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Typer og varianter av sedum for utsøkt anlegg av en sommerhytte

typer og varianter av steinstein Fans av grønne områder bruker ofte forskjellige typer og varianter av sedum i blomsterbedene. Denne ydmyke saftige kalles noen ganger sedum, som er latin for “å roe ned” eller “å sitte”. I antikken ble noen plantearter brukt av folkhelbredere som et middel for å lindre smertesymptomer. Den dag i dag påføres bladene på brannsår eller kutt..

bunndekke Evnen til forskjellige typer og varianter av sedum til å feste seg tett til en steinete overflate gjør det mulig å bruke planten i stor grad for å danne forstadslandskap. Til tross for sin orientalske opprinnelse, slår sedum herlig rot i Europa, og gir fansen sine flotte blomsterbuketter. Hans hjemland anses å være Japan, Korea og Kina. Der finnes den i naturen på enger i nærheten av vannforekomster, steinete bakker og skogkanter. Denne søte saftige vokser nesten over hele jorden og pynter landstedene sine..

En spesiell fordel med blomsten er enkel reproduksjon (ved stiklinger, skudd) og overlevelse på hvilken som helst jord, selv fattig på mineraler..

Typer og varianter av sedum gjennom gartnernes øyne

forskjellige steinavlingerInntil for noen år siden ble det antatt at det var minst rundt 500 forskjellige typer sedum. Men takket være denne anleggets upretensiøsitet, dukker det opp flere og flere alternativer som dekorerer landskapet. Tenk på de mest populære typene og variantene av steinhage, som forbløffer med sin eleganse og beskjedne skjønnhet..

Lydian

Lydian sedumPlanten er en flerårig saftig av eviggrønn karakter. Det brukes som et grunndekselelement i landskapsdesign. Den har korte (ca. 6 cm) skudd, som er dekket med smale nållignende blader. Oftest er de farget blåaktig-blå. Interessant nok har basalbladet platina en litt rødlig fargetone..

Lydian steinhage blomstrerSedum Lydian blomstrer i det siste tiåret av juni. På den vises miniatyr hvitrosa knopper på lave pedikler. Ofte er det ikke veldig mange av dem, men planten ser spektakulær ut på bakgrunn av andre hageplanter. Den er plantet i nærheten av fortauene; som bakgrunnsanlegg på alpine sklier og et uovertruffen stueteppe på en sommerhytte.

Fordi denne blå sedum er tørkebestandig, bør den ikke dyrkes i små beholdere eller i områder som er for solrike..

Hvit

sedum hvitI sitt naturlige miljø finnes planten i Russland, Nord -Afrika, Vest -Europa og Kaukasus. Arten har fått navnet sitt for den utsøkte fargen på duftende knopper. De stiger over det grønne i form av panikkblomstrende blomsterstand..

Sedum White regnes som en flerårig plante som danner jordiske tepper på omtrent 8 cm høye. Den plantes ofte langs hagestier eller ved siden av høye trær. Gartnere dyrker forskjellige varianter av sedum for å forskjønne blomsterbed. La oss se på noen få populære alternativer:

 • Coral Carpet;sedum Coral Carpet
 • Hillebrandty;Hillebrandty
 • Faro Forum.Stonecrop Faro Forum

Hvis denne sedum vokser i delvis skygge, vil bladene bli farget mørkegrønne. I åpne områder får de en rødlig fargetone. Det er for denne planten at den er mye brukt til å danne alpinske lysbilder og lave blomsterbed..

Hybrid

sedum hybridDenne flerårige eviggrønne planten danner fantastiske levende tepper som er omtrent 15 cm høye og tåler perfekt vinterkulde og frost. Sedum Hybrid blomstrer i begynnelsen av august med lyse gule knopper, som tårner seg omtrent 25 cm over teppet. Sorten er ikke redd for tørre perioder, derfor mister den aldri sin uberørte friskhet og skjønnhet.

Anleggets opprinnelige egenskap er å stå lenge i en beholder med vann, som lar deg dekorere boarealet med stilige grønne tepper.

Kaukasisk

sedum kaukasiskSedum (sedum) av denne arten ble oppkalt etter vekststedet i det naturlige miljøet. Store tette kratt av sukkulenter dekker steinete klipper og romslige enger i Kaukasus. Til tross for de ekstreme forholdene, har planten oppreist skudd dekket med mange løvverk av denne fargen:

 • mørk grønn;
 • rødaktig;
 • lilla.

Sedum kaukasisk blomstrer i slutten av august med stjerneformede snøhvite knopper. I halvannen måned kan du beundre dette søte teppet på et blomsterbed.

Gitt artenes særegenhet ved å felle blader under blomstring, er det tilrådelig å dyrke den sammen med andre planter. Dette vil bidra til å skjule de bare skuddene av steinhage..

Evers

steinhage eversPå grunn av sin vekst ligner arten ikke et levende grønt teppe, men en klynge av busker som vokser av seg selv. Høyden på hver av dem kan nå omtrent 40 cm. De tette bladplatene er malt i en lysegrønn farge. Noen ganger har den en blåaktig fargetone, som ser fantastisk ut på et blomsterbed..

Når planten blomstrer, vises delikate knopper på høye pedikler på den. Det er derfor rosa sedum Evers er plantet på steinete alpinbakker, steinhager eller ved siden av kantstein.

Spansk

Spansk sedumAnlegget er preget av en spesiell evne til å hele tiden endre seg:

 • form og farge på bladplater;
 • blomstringsperioder;
 • økende varighet på ett land.

bunndekkeDen spanske sedum som er vist på bildet, er mye brukt som grunndekselelement i landskapsdesign. Høyden når i gjennomsnitt 10 cm. På opprettede skudd er det miniatyrgrågrønne eller rødlige blader.

Hvis du vokser sedum på fruktbar jord, får bladplater en rik grønn farge..

De første knoppene dukker opp midt på sommeren. På Russlands territorium dør sedum umiddelbart etter blomstring. Til tross for dette har plantens frø tid til å spire på nytt tidlig på høsten..

Falske rødme

sedum falsk rødmeNår man ser på bilder med navn på varianter og typer steinhage, er mange gartnere overrasket over deres ekstraordinære mangfold. Disse søte sukkulenter danner levende tepper på bakgårdene til hus på landet. Et spesielt sted er opptatt av en lav plante med rike grønne blader, som blir bronse eller rødlige ved den første frosten. Det er han som mange kjærlig kaller sedum Falsk rødme.

Når knopper dukker opp på et levende teppe i begynnelsen av sommeren, forårsaker det en glede uten sidestykke. De kan ha forskjellige farger, nemlig:

 • Snøhvit;
 • krem;
 • Høyrød;
 • skarlagen;
 • mørkerød.

I tillegg er det mange varianter av False Sedum. Her er noen av dem:

 • Erd Bluet;Erd bluet karakter
 • Bronse teppe;sedum bronse teppe
 • “Rosea”.Rosea kultivar

Den frodige blomstringen av steinhage fortsetter til august, uten å miste sin attraktivitet. Planten føles behagelig i åpne solrike områder. Noen gartnere dyrker den i romslige beholdere..

Rosa skum

sedum rosa skumDenne sorten har dukket opp relativt nylig og regnes som en rikelig blomstrende teppeplante. I juli, når sommeren er i full gang, er det sedumrosa skummet dekket med mange lyse knopper. De ligner frodig skum, som de fikk navnet sitt på. I løpet av denne perioden er grønt praktisk talt usynlig, det er bare delikate rosa blomster rundt, som er harmonisk kombinert med andre planter i landskapet.

Kamchatka

Kamchatka sedumNår du vokser denne bunndekkende planten, må du huske på at den ikke tåler tørke godt. Den må vannes regelmessig, og det bør finnes et skyggefullt område av hagen. Som et resultat vil blomstrende sedum bli dekket med gule knopper til slutten av august, og bli til et frodig levende teppe. De vanligste varianter av Kamchatka steinklyd:

 • Weichenstefaner Gold (har grønn-gule blomsterstander);Weichenstefaner gullsort
 • Golden Carpet (lyse gule knopper);sedum Golden Carpet
 • Blomstret sedum (løvverk med kremkant).spraglet sedum

Sedum Kamchatsky tolererer ikke åpne områder der det er mye sollys. På grunn av dette blir de takkete bladplatene røde, noe som påvirker plantens dekorative effekt negativt..

Stikkende

sedumGul sedum Syre finnes i forskjellige deler av planeten. Sibir, Canada, Kaukasus og Europa kan med rette kalles hans hjemland. Planten er preget av avrundede skudd med mange delikate kvister dekket med kjøttfulle løvverk. Platene arrangeres vekselvis, noe som gir steinhøsten et stilig utseende. De forblir på planten selv om vinteren, så et blomsterbed eller alpinsklie mister ikke attraktiviteten året rundt. I blomstringsperioden er sedum dekket med mange knallgule knopper. Virkelig et lyst syn i blomsterbedet!

Sedum og dets varianter – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo