15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende statikk fra såing av frø til luksuriøs innredning

voksende statice En lys bukett med unfading limonium fungerer som en original suvenir, samt en utsøkt dekorasjon for ethvert interiør. Av denne grunn dyrker millioner av gartnere statice i landstedet sitt. Noen øver på å så frø utendørs, mens andre praktiserer frøplanter. Samtidig er det viktig å vite når og hvordan man best kan holde et arrangement og ta hensyn til de grunnleggende reglene for avlingspleie. Dessuten synes mange mennesker det er vanskelig å velge en variant. Kjennskap til de 5 variantene av kermek vil hjelpe deg med å ta den riktige avgjørelsen. kermek i naturen

Blomsten tilhører slekten Piggy, som har rundt 350 andre busker og urteaktige planter. I naturen vokser de i kyststripen i Asia, og finnes også i hele Europa..

Voksende statice: en beskrivelse av flere måter

statikk i hagenSjø lavendel er spesielt hardfør. Takket være det velutviklede rotsystemet (lang stangformet rot), trives det på sanddyner og løs jord. Derfor krever dyrking av hakkede kermek fra frø ikke spesiell forberedelse.. Du trenger bare å definere følgende punkter:

 • såtid;
 • metode for spiring av frøplanter: i en gryte eller i et drivhus;
 • sammensetningen av plantingssubstratet;
 • frøforberedelsesteknologi for planting.

Siden limonium vokser nær kysten av sjøen og elvene, plantes det i vindfulle og godt opplyste områder. Jordsmonnet skal være sandholdig eller ha en smuldrende struktur. Luft sirkulerer godt i slik jord, og vann stagnerer ikke.

Statice i mennesker og i forskjellige deler av verden kalles limonium, sjø lavendel, immortelle eller kermek.

Å dyrke en landsby av frø: det gartneren sår, så vil den høste

frøplanter av statikkfrøSamlingen av plantemateriale anbefales å utføres midt på sommeren, når frøene modnes. Korn er hentet fra miniatyrkapsler veldig nøye. Deretter legges de i en glassburk og lukkes tett slik at det ikke kommer luft inn i den. På begynnelsen av våren, når du kan plante statikken for frøplanter, får de dem ut og begynner å så.

Limonium blir sådd i potter i midten av februar. For å dyrke en avling i et drivhus, utføres såing i slutten av mars eller begynnelsen av april. På den tiden blir marktemperaturen optimal for å dyrke statice fra frø, når det er plantet, er det ikke så risikabelt..

forberedelse av underlagetBeholdere med dreneringshull vaskes grundig og desinfiseres deretter. Et lag med ekspandert leire er plassert på bunnen av hver. Beholderne er fylt med torv eller et kjøpt jordsubstrat for frøplanter. Den skal være lett, løs. For å gjøre dette, legg til en del sand. Jorden søles også med kokende vann eller en løsning av kaliumpermanganat for å drepe alle sopp og bakterier.. Deretter utføres følgende aktiviteter:

 • vanne jorda rikelig med varmt vann;
 • vent på at væsken renner ut;
 • danner spor opptil 2 cm dype;
 • så frø jevnt i dem;
 • dryss på toppen med en blanding av sand og torv;
 • fukte igjen;
 • dekket med folie, glass eller et fleksibelt plastlokk.

omsorg for frøplanterBeholderen plasseres i et rom der temperaturen er omtrent 18-22˚С, og luftfuktigheten er 50-60%. Dette er en av hemmelighetene til hvordan du dyrker statice raskere enn vanlig. Da vil plantene dukke opp om 2-3 uker i form av flere fullverdige blader. Deretter må de dykke 3 stykker i separate potter fylt med torv og sand (av hver komponent i en flat del).overføring til separate beholdere Etter en måned plantes plantene en om gangen i forskjellige beholdere..

Hver dag blir plantene ventilert og vannet med en sprayflaske. Det er ikke nødvendig å tillate både tørking og vannlogging av jorda.

Frøplantene overføres til blomsterbedet og til hagen i midten av mai. Gartneren bør ikke være redd for at frost skal komme tilbake, siden limonium vellykket tolererer dem, selv om det er unntak.

Voksende statikk i det åpne feltet

voksende statikk i et blomsterbedMange bønder bestemmer seg for å så avlingen umiddelbart i hagen. Arrangementet anbefales å være planlagt til april, når bakken og luften varmes opp til 18-20˚С.

Siden frølaget er veldig tett, må det brytes stykke for stykke. De skarpe endene på kornene rengjøres forsiktig med sandpapir. Etter det legges de i sagflis, fuktet med varmt vann og får stå i 2-3 dager. I et annet tilfelle plasseres plantematerialet i en løsning med en vekstaktivator i flere timer..

statice frøStratifiseringsprosedyren etterfølges av å plante statikken i åpen mark og ta vare på plantene. I dette tilfellet er det viktig å følge disse reglene:

 • grave opp jorden med humus;
 • jevne overflaten med en rive;
 • lag rader i en avstand på 20 cm fra hverandre;
 • danne riller på en dybde på 2 cm;vi danner riller
 • så frø i trinn på 10-15 cm;
 • fyll sengen med en sandblanding: torv og sand;
 • vanne området grundig med varmt vann.

Når spirer dukker opp, er det nødvendig å tynne ut plantingen. Gartneren må fjerne svake og usunne frøplanter slik at avstanden mellom prøvene ikke er mindre enn 30 cm. Da vokser de fullt ut og forstyrrer ikke hverandre..

Funksjoner av limoniumpleie

statikk i landskapetDekorativiteten til kermek avhenger i stor grad av riktig vanning og rettidig gjødsling. Videre må du vite hvordan du skal kutte og tørke tørkede blomster. Over var tips, samt et bilde av planting av limonium og omsorg for frøplanter, frøplanter. I vekstprosessen er det også viktig å utføre følgende prosedyrer:

 1. Vanning. Kulturen tilhører gruppen av tørkebestandige planter, så jorden fuktes bare under langvarig tørke. Opptil 300 ml væske tilsettes under roten av busken.vanlig vanning
 2. Topp dressing. Arrangementet gjennomføres i begynnelsen av plantingen. Kompleks mineralgjødsel tilsettes jorden med beregning av 3-5 kg ​​per hundre kvadratmeter land. Dårlig jord blir gjødslet hver 15. dag med organisk materiale.organisk introduksjon
 3. Forberedelse til overvintring. Havlavendel (bare en flerårig variant) tåler temperaturer så lave som -30˚С. Likevel anbefaler eksperter å dekke det til vinteren med grangrener, halm og blader, og dekke alt dette med fiberduk. Før det kuttes stilkene ved roten..forbereder seg til vinteren

Om våren er det viktig å fjerne lyet i tide for å beskytte anlegget mot vanning. Da vil ikke den smeltede snøen oversvømme landingen. På dette stadiet slutter dyrking av statikk praktisk talt, fordi mange avlinger er ettårige.

Noen bønder tilsetter salt til vannet for vanning: 2 ss konserveringsmiddel tas for 10 liter. Forbindelser av dette mineralet har en gunstig effekt på plantens rotsystem..

Statice -varianter som får hjertet til å slå raskere

statice varianterEn luksuriøs bukett med lyse kermekblomster vekker sansene til selv de mest seriøse menneskene. Denne planten er veldig populær blant pragmatiske natur, siden den beholder sin dekorative effekt i seks måneder. Gartnere vil elske å vokse limonium da det er lett å ta vare på. Det gjenstår bare å velge riktig sort.

Statice Shimmer – en spredning av edelstener

statikk flimrerI et blomsterbed ser disse blomstene ut som ekte perler. Blomsterskjold vokser på høye stilker (opptil 80 cm). Mest av alt, gartnere elsker statice shimmer -variasjonen for forskjellige lyse farger.. Tørkede kopper med korrugerte kanter er malt i følgende nyanser:

 • rosa;
 • lilla;
 • Hvit;
 • gul.

Denne unike flerfargede spredningen vil bli et høydepunkt i landskapsdesign. Kontrastbuketter kan være en nydelig dekorasjon for både det sentrale og bakre området i en liten forhage..

Det er nødvendig å kutte stilkene først etter at alle knoppene har blomstret. Samtidig kan de falme i solen eller bli brune, så det er ikke nødvendig å forsinke med dette..

Statice German eller når det snør i juli

statice tyskEn av de lyseste nyanser i naturen er hvit. For å markere toppen av det alpine lysbildet, kan du bruke den tyske statisen som en prydplante. Når kulturen blomstrer, erobrer den alle forbipasserende med sin snøhvite sky. Men hvis du ser nøye på blomstene, gjemmer en burgunder -stjerne seg utsøkt i midten. Og selve blomstskjoldene minner mer om et øre enn en blomsterstand..

den frodige blomstringen av den tyske statisenSorten anbefales å vokse gjennom frøplanter: fra mars til mai. I august eller begynnelsen av september overføres limonium til stedet, som vil fungere som hans permanente bosted.

Statice Germanicus er en flerårig plante. Busken når 40 cm i høyden. Cremek begynner å blomstre i midten av juni eller juli.

Statice Supreme rosa – en refleksjon av ømhet

statice Supreme PinkKraftige oppreist stilker er kronet med delikate blomsterstand av en askeskygge. Det er i denne grasiøse formen at Statice Supreme rosa erobret mange blomsterelskere. Fargen er en uforanderlig fordel av sorten, siden den beholder sin dekorative effekt lengst. Kulturens busk vokser opp til 75 cm, de traktformede blomstene når 1 cm.

Statitsa Krim -blanding – lederen blant tørkede blomster

statice KrimblandingDen vellykkede kombinasjonen av 7 nyanser i statisens farger, Krim -blandingen, gjør sorten den mest populære for å lage unike arrangementer. Buketter og komposisjoner kommer til live takket være harmonien i en lys palett, som består av følgende farger:

 • brennende gul;
 • Oransje;
 • kornblomst;
 • lilla;
 • Hvit;
 • rosa;
 • skarlagen.

Noen av dem er fra samme spekter, noe som gjør sammensetningen monokrom. Andre er for kontrasterende, men sammen ser de imponerende ut..

Statice Blue – en kul nyanse i et sofistikert design

statice blåEn av de mest populære variantene er statussen Blue, som ofte forveksles med maskotvarianten. Forskjellen mellom disse to typene er fargen. De mørkeblå blomsterstandene til Kermek-talisman suppleres med ensomme snøhvite knopper som ligner stjernene på nattehimmelen.

Vanlige limonium -varianter er mer egnet for elegante og holdt i samme stil..

Fra ovenstående kan det bemerkes at dyrking av statice er en spennende og hyggelig aktivitet. Dessuten vil en travel gartner like kulturen, siden den er kresen om omsorg..

Hvordan og hvor mye å plante statice – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo