15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å plante verter av forskjellige varianter og ta vare på det i det åpne feltet vil gi gode resultater.

blomsterbed fra forskjellige verter Hver eier av en hagetomt drømmer om å gjøre den attraktiv og unik. Verter kan hjelpe med dette, plante og ta vare på som i det åpne feltet ikke krever alvorlige ferdigheter og kunnskap. Denne planten regnes som upretensiøs. Den kan vokse med like stor suksess i skyggen og på solrike steder. De fargerike, iøynefallende bladene gir unikhet til enhver blomsterhage. For at plantene skal utvikle seg fullt ut og glede øyet, er det nødvendig å følge noen få enkle anbefalinger..

Hvordan plante verten riktig?

vertssted for landingssted Korrekt planting spiller en nøkkelrolle i intensiteten av plantevekst og utvikling. I dette tilfellet må flere hovedfaktorer tas i betraktning:

 1. Vertsplassering.
 2. Jordsammensetning.
 3. Landingsregler.

verter er krevende for jordsammensetningFørst når alle disse aspektene er tatt i betraktning, vil det være mulig å plante anlegget slik at det vil glede eierne i mer enn ett år. For å lage en vakker blomsterhage, bør det tas i betraktning at forskjellige vertssorter kan vokse på forskjellige måter. Derfor, før du planter, må du gjøre deg kjent med egenskapene til sorten du har valgt..

Les: Monarda – planting og omsorg i det åpne feltet

Å velge det beste stedet

fantastiske skjønnhetsverterÅ plante verter om våren i bakken er tillatt både på mørke og solrike steder. Dette bestemmes i stor grad av plantesorten. Hovedregelen i dette tilfellet er ikke å plante verter i skyggen av tette trekroner. På et slikt sted slutter de å vokse og mister intensiteten til fargen på bladene. Du kan velge et nettsted basert på farge:

 1. Planter med mørkt løvverk plantes best nær epletrær, pærer eller andre trær med en liten krone..
 2. Hvis det er gyldne eller hvite striper i fargen på bladplaten, bør de plasseres på østsiden under lave plantinger. Med mangel på lys kan de miste sin dekorative effekt..

Etter at du har bestemt deg for valget av et sted for planting, må det rengjøres for smuss og graves opp. Prøv å bli kvitt ugresset helt som tar bort næringsstoffer.

Å plante en vert i åpen mark i Sibir bør utelukkende utføres om våren. I andre regioner er høstplanting også tillatt..

Jordforberedelse

hosta kommer opp

Vertene krever ikke kvaliteten på jorda. For full utvikling trenger de et minimum av næringsstoffer. Hvis sand dominerer i jorda, vil en liten mengde torv være nødvendig. Det vil bidra til å eliminere utvasking av salter og mineraler..

Når jorden er for dårlig, er det nødvendig å bruke mineralgjødsel. I dag er et bredt spekter av spesialiserte preparater på salg. Når du bruker dem, må du følge instruksjonene og ikke overskride doseringen..

Grunnleggende landingsregler

frøplanteverter med lukket rotMetoden for planting og omsorg for verter i det åpne feltet vil også avhenge av typen plantemateriale. Det er best å velge forekomster med et lukket rotsystem. Det er nok å fjerne dem forsiktig fra beholderen uten å skade rhizomet og plante i et tidligere forberedt hull..

Planter med åpent rotsystem rotter mindre godt. Når du velger et slikt plantemateriale, er det nødvendig å undersøke rotsystemet nøye. Det skal være levende, uten tegn på forfall. Etter å ha plantet en slik vert i hullet, blir den vannet. I dette tilfellet må planten plasseres slik at knoppen er over jordens overflate..

Grunnleggende regler for omsorg

Verter som plantes og stelles utendørs krever omsorg. Den vil bestå av følgende enkle anbefalinger:

 1. Hvis du påførte gjødsel på jorden før du plantet, kan gjødsling utelates i tre år..
 2. I sommermånedene utføres vanning regelmessig når matjorden tørker ut. Jeg reduserer vanningen av vanning om høsten. Vann må helles ved roten, unngå kontakt med bladene..vanning verter
 3. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot forberedelser til vinteren etter planting i bakken. For å forhindre at planten fryser, blir den mulket med tørket sagflis, torv eller humus. For å forhindre at snegler spiser de unge bladene tidlig på våren, tilsett tobakkstøv til mulken. Det er bedre å kutte bladene for vinteren og dekke busken med fiberduk.
 4. Verten vokser sterkt med god omsorg, så den må deles med jevne mellomrom. For å gjøre dette, gravde det ut og skjær rhizomet forsiktig i flere deler, som sitter hver for seg..vertstransplantasjon og reproduksjondeling av jordstengler av verter
 5. Etter slutten av blomstringen blir planten rengjort for peduncles. Dette vil hjelpe ham å samle mer styrke for overvintring..

Å plante en vert i åpen mark i Ural og andre regioner med et foranderlig klima krever overvåking av jordfuktighet. Vanning kan bare gjøres når det øverste laget av jorda tørker ut. Ellers kan rotsystemet råtne..

Sykdommer og skadedyr

skadedyr verter - sneglerEt viktig aspekt i plantingen og omsorgen for verter i det åpne feltet er kampen mot sykdommer og skadedyr. De vanligste problemene er:

 1. Phylostictosis er en soppinfeksjon. Det manifesterer seg i form av flekker på bladene av brun farge. Skadet løv bør ødelegges så snart som mulig, og planten skal sprayes med spesielle preparater..
 2. Botrytis. Med denne sykdommen tørker bladene raskt ut og faller av. Du kan bare håndtere det ved hjelp av kjemikalier..
 3. Skade av hagesnegler. Disse insektene regnes som de viktigste vertsskadedyrene. For å bekjempe dem brukes det også narkotika. I tillegg kan snegler håndplukkes og ødelegges..

Med riktig omsorg vil verten vokse og utvikle seg raskt. Det vil være en fantastisk dekorasjon for enhver hage..

Alt om verter – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo