15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kjøttetende planter i naturen og hjemme

kjøttetende planter Rovdyrplanter har vært av interesse for mennesker i svært lang tid. Til tross for at disse blomstene eksisterer i den virkelige verden, i litteratur, filmografi, videospill, er deres evner sterkt overdrevet. Hva er kjøttetende planter, hovedarten og deres egenskaper, leser vi i denne artikkelen.

Hva spiser rovdyr?

mat til kjøttetende planter Det viktigste kjennetegnet ved kjøttetende planter er tilstedeværelsen av spesielle blader som kan fange byttet sitt. Så snart tallerkenen fanger et insekt, ved hjelp av den utskilte juicen, blir den umiddelbart fordøyd. Slik ernæring hjelper planten til å motta alle nødvendige stoffer..

Blomstens enzymer oppløser raskt insektkroppen, men skjelettene forblir ufordøyd. I denne forbindelse blir rester av ofre ofte observert inne i de åpne knoppene..

Rovdyrplanter vokser på fattig jord. På grunn av dette finnes de i forskjellige land..

Avhengig av mekanismen for fangst av byttedyr, er rovdyrplanter delt inn i fem underarter:

 1. Blomster som fanger insekter med klissete blader.
 2. Representanter med kanneformede beholdere. Fangsten av offeret gjøres ved hjelp av et brettet ark. I noen arter er overflaten dekket med bakterier. Det er også planter med fordøyelsesenzymer..
 3. Fangst av ofre utføres ved å suge inn i en vakuumboble.
 4. Planter som fanger byttedyr med flagrende blader.
 5. Blomster med feller i form av en krabbeklo. Prinsippet for deres arbeid er rettet mot å sikre at offeret gradvis blir ledet til stedet med fordøyelsesenzymer..

Kjøttetende planter kan ikke bare fordøye insekter, men også trekke ut næringsstoffer fra dem..

Alle plantefeller er delt inn i passive og aktive. Du kan kjenne den igjen på formen på blomstene..

De viktigste variantene av kjøttetende planter

Blant det store antallet arter av kjøttetende planter var det bare noen få eksemplarer som vakte oppmerksomhet fra blomsteroppdrettere..

Kjøttetende plante genlisea (Genlisea)

Kjøttetende plante genliseaDenne sorten inneholder mer enn 20 varianter. Genliseya vokser godt i våt jord og ved høy luftfuktighet. Fødestedet til en slik plante er de sørlige og sentrale delene av Amerika, Afrika.

Blomsten tilhører gruppen av lavvoksende planter. Genlisea har fargerike, dype gule knopper. I denne arten presenteres fellen i form av en krabbeklo. Takket være denne strukturen er blomsten veldig lett å fange offeret, som med alt ønsket ikke vil komme seg ut..

I utgangspunktet er habitatet til rovdyrplanter Australia, Sørøst -Asia, Nord -Amerika.

Genlisea skiller seg fra andre kjøttetende planter i blader. Denne blomsten har to typer. Den første er standardplatene som er ansvarlige for fotosyntesen. Den andre typen er rovdyr, som finnes i jorda. De er engasjert i å fange insekter og protozoer. Det skal bemerkes at i denne planten er rovblader ansvarlige for funksjonene til rhizomet. De absorberer fuktighet, nyttige komponenter, og utfører også festefunksjonen.

Rovdyrblader som er i jorden danner de såkalte hule spiralrørene. Insekter og protozoer kommer inn i dem sammen med vannstrømmen, og de kan ikke komme seg ut igjen..

Plant Biblis (Byblis)

Plant Biblis (Byblis)Bibelen refererer også til kjøttetende planter. Hans hjemland er landene i Australia. Biblis kalles ofte regnbue -planten av lokalbefolkningen. Alt dette takket være det fargerike slimet på de løvfulle platene. Under solens stråler er den i stand til å skinne i forskjellige nyanser..

Denne arten ser ut som en soldugg. Imidlertid er bibler ikke en slektning, selv blomstene deres er forskjellige. Bladene på denne planten er lange og kjegleformede. Villi vokser på overflaten og skiller ut en klebrig sammensetning. Det er disse villiene som fanger insekter som lander på overflaten..

Aldrovanda vesiculosa

Aldrovanda vesiculosaDenne planten har heller ingen rot og er klassifisert som et rovdyr. Han velger små akvatiske dyr som ofre. Anlegget har en felle som fungerer som en felle.

Aldrovanda føler seg bra i vannet. Stenglene svømmer rolig og ser etter byttedyr. Lengden på skuddene er i gjennomsnitt 10 cm. Bladene er en såkalt rosett. De er små, bare 1,5-4 mm. Planten fanger byttet takket være platene som det er hår på.

Evnen til å svømme dukket opp i planten på grunn av tilstedeværelse av luft i petioles. Planten vokser og formerer seg veldig raskt. Den kan øke med 5-8 mm per dag. En ny krøll dukker opp hver dag.

Plantevekst skjer på den ene siden av stammen, og den andre delen dør gradvis av.

Felleblader har to deler. De lukker over offeret fra to sider. Fellen kan fange ethvert insekt som svømmer nær anlegget på grunn av villiene som ligger utenfor. For en fullverdig smekk trenger blomsten bare noen få millisekunder.

Sarracenia

SarraceniaSarracenia eller nordamerikansk kjøttetende plante:

 1. Tilhører også gruppen av rovdyr.
 2. Blomsten vokser i sørøst i Amerika og i Canada.
 3. Fellen til planten er bladene som skaper noe som en vannlilje. Det er en “hette” på toppen av hver slik beholder. Den beskytter fellen mot regn som faller ned i den..
 4. For å fange et insekt, avgir planten en spesiell lukt og har også en attraktiv farge..

Langs kanten av vannliljen er et spesielt stoff som virker som et stoff på dyr. Etter å ha falt på kanten av vannliljen, kan de ikke lenger komme seg ut og gradvis dø. Videre foregår fordøyelsen ved hjelp av enzymer.

Vann kan påvirke fordøyelsessaften, som er i vannliljen, negativt.

Generell informasjon for Nepentes

plante rovdyr nepenseDet er også et rovdyr. Som Sarracenia bruker Nepentes en vannlilje av blader for å lokke insekter..

Denne planten inneholder mer enn 100 varianter. I det naturlige miljøet kan de bli funnet i India, Indonesia, Kina, Madagaskar, Filippinene, Australia og mange andre land..

Planten har et annet navn – “apekopp”. Det fikk dette navnet på grunn av det faktum at tidligere dyr brukte denne blomsten som en beholder for drikkevann. Utad ligner planten store lianer, hvis røtter er ganske små. Planten vokser i lengde opptil 16 meter.

Fellen til nepentes er et blad med en senke, på spissen av hvilken det dannes en vannlilje.

 1. Beholderen åpnes på toppen og danner en felle.
 2. Inne i den frigjøres en klebrig vandig væske, som tiltrekker seg insekter..
 3. Når de er i det, drukner de og blir fordøyd av planten.
 4. På bunnen av vannliljen er kjertler som tjener til å bære næringsstoffer.

Små arter av nepentis er engasjert i å fange insekter, og deres større representanter lever av små dyr, for eksempel rotter.

Rovdyrplanter er utad ganske unike og gjenkjennelige. Derfor er de lett å finne blant andre representanter for faunaen. Når du kjenner funksjonene til slike blomster, deres ytre egenskaper og de viktigste omsorgstiltakene, kan du velge nøyaktig hvilken type som passer inn i rommet ditt og livsstilen din..

Fem typer kjøttetende planter – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo