15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi studerer tulipanvarianter fra bilder med navn

tulipaner av forskjellige varianter Tulipaner har lenge vært gjenstand for beundring i Østen, en gang i Europa, forårsaket de en virkelig lidenskap og ble en av de mest elskede og utbredte hageplanter. I dag står tulipanvarianter til disposisjon for blomsteroppdrettere, hvis bilder og navn sikkert vil gi deg lyst til å dekorere tomten din med disse blomstene..

Det enorme antallet ville og dyrkede varianter tvang botanikere og tulipankjennere til å lage og stadig forbedre en spesiell klassifisering, som inkluderer flere klasser og grupper. Se på tulipantreet!

Nederland har historisk sett vært verdens senter for tulipanavl. Etter å ha kommet hit for mange århundrer siden, har den løkformede kulturen blitt kjærligheten og livsverket til hele dynastier. Derfor er både påvist gamle og utrolig spektakulære nye nederlandske tulipaner fortsatt grunnlaget for hver samling..

I henhold til blomstringstiden er plantene delt inn i tidlig, midten og sen. I henhold til blomstens form og opprinnelse er tulipaner delt inn i femten klasser, hvorav de fleste er gitt til Gesner og Foster tulipanhybrider..

Se også artikkelen: peonroser – skjønnhet på nettstedet ditt!

Bieberstein tulipan Siden selv ville arter er dekorative, for eksempel Bieberstein -tulipanen, er det også viet en egen klasse til dem. Artplanter, som oppdrettere jobber aktivt med, har også sine egne seksjoner. Dette er tulipanene til Kaufman, Foster og Greig.

Gruppe med tidlige blomstrende tulipaner

Bilder av tulipaner og navnene på varianter av tidlige blomstringstider vekker alltid stor interesse for blomsteroppdrettere. Dette er ikke overraskende, for i de første varme dagene ønsker du så lyse farger. Blant vårløkene har tulipaner de største blomstene. Imidlertid er de tidlige variantene av enkle og doble tulipaner dårligere i høyde og variasjon enn sine senere kolleger..

Rosa tulipan Christmas PearlEnkle tidlige tulipaner eller Tulipa single early er gruppert i klasse 1. Planter opptil 40 cm i høyden med relativt små koroller tilhører Gesner og Schrenck tulipaner. Avhengig av sorten når størrelsen på en glasslignende blomst 5–7 cm. Fargene på blomstene domineres av røde og gule toner. Selv om det er mer originale farger, for eksempel den delikate lilla tulipanen av sorten Purple Prince vist på bildet.

Tidlig blomstrende tulipan Purple PrinceNylig har populariteten til tidlige varianter av tulipaner som blomstrer fra midten av april vokst, noe som lettes av muligheten for å tvinge blomster, men sterke, men korte blomsterstilker er ikke alltid egnet for kutting..

Early Terry Tulip Peach BlossomDanner klasse 2 Tulipa Double Tidlige tidlige doble tulipaner ble først oppnådd kort tid etter fremveksten av kulturen i den gamle verden. Det engelske navnet på gruppen oversettes bokstavelig talt som “dobbelt”, som nøyaktig beskriver blomstens struktur, som om den består av to nestede koroller.

I dag tilbyr oppdrettere blomsteroppdrettere å dyrke utrolig frodige blomster med flere kronblad. Planter av denne typen er korte, sterke, blomstrer i opptil to uker og er ypperlige for å vokse i potter, så vel som for vårforcer..

Sorter, foto og navn på tulipaner med gjennomsnittlig blomstringstid

Den andre gruppen av planter kombinerer de vanligste og mest populære tulipanene til Darwin og Triumph..

Tulip Triumph Indian SummerInkludert i klasse 3, er Triumph -tulipaner en sammensatt plantegruppe med enkle store blomster som kroner blomsterstengler opp til 70 cm høye. Sorter som dateres tilbake til begynnelsen av forrige århundre og nye varianter er ypperlige for massedyrking. Dyrkere tiltrekkes av de sterke blomsterstilkene av tulipaner og perfekt formbevarende blomster, formet som grasiøse vinglass. Blomstringen begynner i det siste tiåret i april og varer i 7-12 dager.

Tulip Mistress MysticPå grunn av størrelsen, stabil blomstring og tilstedeværelsen av ikke bare røde, men også gule, rosa tulipaner, planter med hvit, dyp lilla og til og med tofarget korollas, gjenkjennes midten av tidlige varianter av landskapsdesignere, vanlige blomsteroppdrettere og de som er delvis til tulipaner i buketter. Interessen til sommerboere i gruppen støttes av:

  • upretensiøsitet av varianter;
  • allsidighet i avtale;
  • en overflod av farger;
  • store blomster som beholder formen og friskheten i lang tid;
  • lett vegetativ forplantning;
  • evnen til å bruke for tvang i midten og sen periode.

Høy, resistent mot virussykdommer og svært variabel på grunn av tendensen til mutasjon Darwin -hybrider konkurrerer med Triumph -tulipanene på lik linje med Triumph -tulipanene og danner klasse 4, like omfattende som den forrige.

Tulipan kultivar Apeldoorn's EliteDisse plantene skylder sin popularitet til tulipanvarianten vist på bildet med navnet Apeldoorn, som fullt ut demonstrerte evnen til å produsere avkom under vegetativ forplantning, i motsetning til foreldreplanter.

TulipanparadeEn annen variant, allment kjent på territoriet til det tidligere Sovjetunionen, er Parade -tulipanen, hentet tilbake på 50 -tallet og fortsatt dekorerer gatene i russiske byer og blomsterbed for sommerboere..

Middels tidlig tulipanvariant Golden ParadeDen gule tulipanen vist på bildet, nært beslektet med den forrige sorten, kalles Golden Parade og regnes med rette som en av de største midten av tidlige variantene i familien..

Alle Darwin-hybrider er oftere preget av rød eller tofarget farge på store koroller, omtrent 10 cm i høyden. Blomster i solfylt vær kan åpnes helt, noe som øker fallet.

Sent blomstrende tulipaner: peon, enkle og andre klasser

Denne gruppen er den mest omfattende og varierte, både i farger og i form av korollene, blomstene kombineres til den. Tulipaner danner syv uavhengige klasser, hvorav noen utvikler seg aktivt, og noen vil snart bli historie.

sene enkle tulipanerKlasse 5 inkluderer kultivarer av sene enkle tulipaner eller Tulipa Single Late med peduncles opptil 75 cm høye og eggformede koroller. Kronbladene til disse tulipanene er avrundede, og bunnen av blomsten danner en nesten vanlig firkant. Denne klassen er utrolig mangfoldig. Alle farger og deres kombinasjoner er mulige her..

Hvite og svarte tulipaner ser veldig imponerende side om side ut, som på bildet er representert av Queen of Night -sorten. Varianter som blomstrer i midten av mai er gode i blomsterbedet og i snittet, men de er ikke egnet for destillasjon, siden de har ligget i dvale for lenge..

De usedvanlig yndefulle tulipanene Tulipa Lilyflowering form klasse 6.

Bilde av tulipan kultivar MarilynDisse plantene er fra Tyrkia, på grunn av deres lave utholdenhet, spredt i Europa relativt nylig. Hovedtrekk for representantene for klassen er spisse kronblad, som danner en raffinert, lilylignende corolla. Høyden på stenglene er 50 – 60 cm.

Hvit tulipan White TriumphatorI paletten av lilje-fargede tulipaner, hvite, som på bildet, rosa, syrin, gule og røde toner, samt deres mange kombinasjoner.

I klasse 7 kan blomster i alle fasonger sees fra enkel til lilje eller frotté..

Tulipan cultivar Huis Ten BoschImidlertid vil alle varianter ha en felles egenskap – tilstedeværelsen av en nålelignende utkant på kantene av kronbladene. De første blomstene av denne sorten ble sett i første halvdel av forrige århundre, og siden da vises uvanlige varianter for kutting og landskapsdekorasjon oftere og oftere..

Fringed Tulip BrestEn av de nyeste delene av hageklassifiseringen – klasse 8 er dannet av de grønnfargede tulipanene Tulipa Viridiflora, hentet fra den faste mutasjonen av enkle planter.

Grønnfarget tulipan med broket løvverk ChinatownDu kan skille deg fra stipendiatene dine ved en bred grønn stripe som løper langs den sentrale liljen i hvert kronblad. På grunn av det ser tulipanløkene grønne ut lenge, og deres sanne farge vises bare på oppløsningsstadiet. Den mest populære i klassen er den hvite tulipanen av Spring Green -sorten vist på bildet..

Tulipan Spring GreenDen mellomstore og store høyden på peduncles gjorde tulipaner av denne klassen tilgjengelig både for å dekorere tomten og for å kutte..

Hvis den åttende klassen er ny, har klassen 9, beregnet på Rembrandt -brokede tulipaner, ingen utviklingsmuligheter. Dette sortensamfunnet, godt kjent fra maleriene til nederlandske og flamske malere fra 1600- til 1700-tallet, er i dag faktisk opphevet, og varianter som gjenstår etter omorganiseringen av klassen har blitt overført til andre grupper.

Tulipan med fast variasjonÅrsaken til dette er fiksering av et farlig variasjonsvirus i planten, som forårsaker utseendet på striper og streker av kontrastfarger på kronbladene..

Rococo tulipan, en av de første og mest populære papegøyesortenePapegøyetulipaner med flotte kronblad som minner om eksotiske fuglefjær fra klasse 10. Planter av denne sorten kjennetegnes ikke bare av sine bisarre corolla -former, men også av størrelsen..

Utrolig spektakulær tulipan Green WaveBlomsterdiameteren kan være opptil 20 cm, noe som stiller sine egne krav til styrken på peduncles. Stenglene til papegøyetulipaner er veldig sterke, men ikke for høye, vokser opp til 40-60 cm. For å forhindre tap av blomster på grunn av vind eller kraftig regn, får plantene pålitelig beskyttelse og noen ganger støtte.

Super papegøye hvit tulipanDe doble sene tulipanene som danner klasse 11 kalles Tulipa Double Late analogt med de tidlige. Imidlertid har denne gruppen et annet navn, forårsaket av den vakre formen på en stor blomst – peon tulipaner.

Tulip Double Beauty Of ApeldoornSammenlignet med de doble blomstene som åpner i slutten av april, har sene varianter mye mer massive og tykkere corollas, for eksempel etterkommeren til tulipanen Apeldoorn, den doble skjønnheten i Apeldoorn..

Svart tulipan Black HeroSom papegøyetulipaner trenger sene frottéer med tunge hoder støtte og planting på et sted beskyttet mot vinden. Med regelmessig omsorg og oppmerksomhet vil disse plantene med stengler opp til 60 cm skape et teppe med utrolig skjønnhet og lysstyrke på et blomsterbed..

Terry tulipan iskremNylig har blomsteroppdrettere blitt gitt spesiell oppmerksomhet til iskremen med overfladiske kronblad av en saftig bærskygge og en snøhvit kjerne, som minner om et horn med en favoritt sommerdelikatesse. Selv om sorten er relativt ny, dekorerer et bilde av tulipanisen i dag ikke bare katalogene over pæreoppdrettere, men også stedene til russiske sommerboere.

Spesifikke tulipaner: den fjerde gruppen i hageklassifiseringen

Den fjerde gruppen er artstulipaner som brukes i avlssorter og dyrkes som uavhengige prydplanter..

Tulipan Kaufman JeantineKlasse 12 er gitt til Kaufman -tulipaner, som blomstrer i mars, kan nå en høyde på 30 cm, og blomstene deres med spisse kronblad i forskjellige farger er alltid organiske på lave grenser og steinete åser.

Fostertulipaner, den høyeste av arten, kjennetegnes ikke bare ved dette, men også ved sine store blomster, noe som gjorde det mulig å bruke plantene til å skaffe mange moderne varianter som tilhører andre grupper og klasser. Fosters tulipanknopper åpner i april og trekker umiddelbart oppmerksomheten til seg selv med de uvanlige kronbladene bøyd på toppen.

Greigs botaniske tulipanArtene Greig -tulipaner og deres hybrider som danner klasse 14, kjennetegnes lett av sine mønstrede blader dekket med fargede striper og slag. Selv om planter av denne arten ikke kjennetegnes ved høy vekst, på grunn av deres høye dekorative effekt og lange blomstring, er de alltid velkomne gjester på stedet..

Klasse 15 inneholder ville arter av tulipaner. Sammenlignet med deres etterkommere og slektninger i hagen, er disse artene, ofte kalt botaniske, kortere, bedre tilpasset tøffe forhold. I tillegg er små blomster fulle av sjarm mindre påvirket av sykdommer eller helt motstandsdyktige mot dem..

Video om tulipanvarianter

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo