15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke feber fra frø vil gi mirakuløse resultater.

voksende pyrethrum Pyrethrum er en plante som er plantet for å dekorere grenser og individuelle øyer på stedet. Voksende feber er ikke noe problem, frøene plantes både gjennom frøplanter og ved direkte såing i bakken. Flerårig trenger ikke spesiell vanning og fôring, dekorativt, både i blomsterbed og kutting.

Beskrivelse av pyrethrum

årlig og flerårig feber Den buskete urten kalles persisk, kaukasisk eller dalmatisk kamillepyrethrum. Navnene indikerer opprinnelsen til blomstene fra regioner med varmt klima. Pyrethrum ligner hage eller medisinsk kamille bare eksternt, og er en plante fra Astrov botaniske gruppe. Pyrethrum har også blitt sammenlignet med krysantemum for sin duft og bladform..

Pyrethrum kronblad kan være hvite eller forskjellige nyanser av rødt: rosa, kirsebær, mørk burgunder, de er i form av en ball eller mange siv i forskjellige lengder.

Pyrethrum busker danner oppreist stilker som vokser til en høyde på 50 til 70 cm og vokser raskt. Blad er sterkt dissekert, mer rikelig i nedre del av stammen.

Feverfew, i tillegg til dekorative, har evnen til å skremme vekk skadelige insekter, et naturlig insektmiddel.

Pyretrumkomponenten er en del av mygg, maur, kakerlakker og flått. I industriell målestokk brukes det et stort utvalg av pyrethrum av dalmatisk kamille.

Populære arter og varianter

typer pyrethrumFeverfews planter både årlige og flerårige avlinger. Flerårige varianter blomstrer det andre året etter planting. De må deles hvert 4-5 år, fordi det er en degenerasjon og en reduksjon i deres dekorative effekt.

Varianter av flerårig pyrethrum:

 1. Scarlet stjerne. Sorten har fått navnet sitt for sine lyse, skarlagede blomsterblader, som skaper en vakker kontrast med deres store, gule hjerte. Blomsterstanden til pyrethrum Scarlet -stjernen er stor, opptil 12 cm i diameter.sort skarlagen stjerne i blomsterbedet Stenglene er oppreist, 60-80 cm høye. Sorten dyrkes i mono- og gruppeplantinger. I åpen mark plantes frøplanter i en avstand på 40-50 cm. Scarlet Star blomstrer siden juni, i 40 dager. For å forlenge blomstringen, blir visne blomsterstander kuttet.pyrethrum scarlet star
 2. Duro. Flerårig plante, når en høyde på 60 cm. Blomstrer av pyrethrum Duro er mellomstore, ca 6 cm i diameter. Sivblad, mørk rød. duro variasjon i hagenBlomster står godt i snitt, og de voluminøse utskårne bladene ser også dekorative ut. Planter vokser gjennom frøplanter, såingen begynner i mars. Du kan så frø i åpen mark til slutten av juli eller før vinteren.pyrethrum duro
 3. Troubadour. En plante med små kamilleformede blomsterstander 5-6 cm i diameter. Blandingen av farger av pyrethrum Troubadour er nyanser av rosa og rødt. Blomstrer i juni, i det andre dyrkingsåret, kan blomstre igjen i august hvis stilkene med visne blomster blir kuttet på jordnivå. Frø plantes i åpen bakke etter frost, inkludert de som kan returneres..febrilsk trubadur
 4. Harmoni. Høy variasjon. Pyrethrum blomster Harmoni av lys kirsebær farge, beholde sin dekorative effekt i lang tid, blomstre fra begynnelsen av juni, i 45 dager. Frø plantet for frøplanter holdes ved en temperatur på + 5 + 6 ° C i 12-14 dager, deretter overføres de til romforhold, ved en temperatur på + 18 + 20 ° C, frøplanter vises etter 2 uker. Frøplanter dykkes, plantes i åpen bakke etter herding, i mai.pyrethrum -harmoni
 5. Robinson. Vinterharde flerårige. Blomstringen av Robinsons pyrethrum er stor, rosa, rød, lilla. Planter blomstrer fra juni til juli. De dyrkes gjennom frøplanter eller ved direkte såing i bakken. Avstanden mellom planter på stedet holdes 30-40 cm.feber robinson

Vokser feber

blomstrende pyrethrumFeverfew vokser fra frø ved frøplante, direkte såing i åpen mark sent på våren og før vinteren. Planten formerer seg også vegetativt ved å dele busken. Feverfew tolererer godt å transplantere på forskjellige vekststadier, inkludert under blomstring. Spesiell dyrking fra maiden feverfew frø er kanskje ikke nødvendig fordi denne arten formerer seg godt ved selvsåing. Slik at planten ikke spres ukontrollert, etter blomstring, blir stilkene med tørkede blomster kuttet.

For såing av pyrethrum brukes egensamlede eller kjøpte frø. Når du samler dine egne frø, må du huske på at sortens egenskaper ikke bevares i dem. Slikt plantemateriale kan vokse planter med forskjellige nyanser og størrelser av blomster som skiller seg fra den opprinnelige sorten..

Voksende pyretrum fra frø

pyrethrum frøÅ plante planter gjennom frøplanter gjør det mulig å bestemme prosentandelen av spiringen, det vil hjelpe planten til å rotere bedre når den transplanteres i åpen mark. Frø av pyrethrum krever ikke spesiell forsåing og blir sådd tørt. For å forhindre at plantingen blir tykkere, blandes frøene med sand..

Planting av frø til frøplanter:

 • plantebeholdere er fylt med fruktbar jord;
 • strø frø over overflaten og dryss 5 cm jord;
 • etter planting vannes eller sprayes overflaten fra en sprayflaske;
 • beholdere er dekket med film eller glass, satt på et lyst sted;
 • for spiring av frø, kreves en temperatur på + 15 ° С + 18 ° С;
 • tidspunktet for fremveksten av frøskudd 12-14 dager;
 • etter at skuddene vises, blir lyet fjernet;
 • en plukking utføres når 2-3 blader dukker opp.plukke frøplanter

Frøplanter transplanteres til åpen mark i mai. For dyrking av pyrethrum velges solrike eller delvis skyggeområder. I konstant skygge vil plantene bli undertrykte, langstrakte og blomstre svakt. Jorden, spesielt for dyrking av sjeldne varianter, krever lett, løs, med nøytral surhet..

voksende frøplanterFør transplantasjon blir plantene foreløpig tilpasset nye forhold ved å ta dem utenfor. Frøplantene overføres til de forberedte hullene uten å riste av jordkulen, slik at plantene slår rot raskere.

Etter transplantasjon er det viktig å skygge plantene slik at solstrålene ikke brenner de delikate bladene..

Planter kan umiddelbart transplanteres til et permanent sted eller til et midlertidig sted for dyrking og påfølgende transplantasjon..

det er på tide å plante frøplanter i bakkenVed å velge et sted for å plante pyrethrum, kan du få ikke bare en dekorativ øy, men også fordeler for hageavlinger. Ved å vokse opp ved siden av kål, hjelper feber å bli kvitt larver. Planten plantet ved siden av frukttrær, og redder dem fra bladlus og møll.

Utendørs omsorg

vellykket dyrking av pyrethrumI en typisk sommer kan feber ha nok fuktighet fra nedbør. I den tørre årstiden trenger planten ytterligere vanning, ellers blir blomstene mindre. Vanning av feber bør være moderat, uten å tette jorden..

Planten blomstrer uten ekstra gjødsling, men hvis du dyrker pyrethrum på fruktbar jord, viser den de beste sortkvaliteter, danner en frodig busk.

Lange stengler av planten kan bryte av fra vinden eller kraftig regn, så de bør bindes.

Feverfew er ikke fylt med ugress, derfor trenger det ikke konstant luking. Jorden rundt buskene av planter løsnes etter regn eller vanning slik at det ikke dannes skorpe på jordoverflaten.

feber i en gryteOm høsten blir alle stilkene avskåret fra stauder og dekket. Men feber kan overvintre uten ly hvis den er under et forsiktig dekke om vinteren..

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo