15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende mimulus fra frø: planting, valg av jord, dykking

voksende mimulus fra frø Å dyrke mimulus fra frø er en enkel prosedyre som alle kan håndtere. Med riktig pleie vil planten glede seg over lang blomstring og utrolig vakre knopper. Hvordan dyrke mimulus fra frø hjemme alene, kan du lære av denne artikkelen.

Beskrivelse av blomstens utseende

blomsterbed dekorasjon mimulus Mimulus, eller leppestift, er en flerårig plante. I regioner med kaldt klima vokser blomsten imidlertid som en årlig. Med riktig omsorg vokser kulturen opp til 1,5 m i høyden. Skudd kan være enten rette eller krypende. Ofte er de glatte, men det er typer der grenene er dekket med små villi..

De mest kjente variantene:

  1. Mimulus Vinternedgang. Denne arten kjennetegnes av rosa blomster med hvite aksenter. Du kan observere blomstring 6-7 uker etter såing i åpen mark..Mimulus vintersolnedgang
  2. Mimulus Luteus Tigrinus -blanding. Den vanligste typen. Planten er svært forgrenet. Skudd blir opptil 25 cm høye. Løvfulle tallerkener med små tenner. Knoppene er lyse med en rekke flekker. Alle danner blomsterstander som har lange stammer. Når de åpnes, gir knoppene en behagelig aroma, som ligner lukten av moskus. Du kan observere blomstring fra juni til juli..Mimulus Luteus Tigrinus -blanding
  3. Mimulus Vaudeville. Blomsten er liten. Maksimal høyde på busken er innen 30 cm. Blomstene er store, gule i fargen. Hvert kronblad har rikelig med brune eller røde flekker. Løvfelter er ovale. Diameteren når 3 cm.Mimulus Vaudeville
  4. Mimulus Luteus. Hjemlandet til denne plantetypen er landene i Chile. I naturen regnes busken som en flerårig, og i våre regioner vokser den som en årlig. Og alt på grunn av det faktum at mimulus luteus ikke tåler lave lufttemperaturer. Høyden på en voksen plante når 60 cm.Mimulus Luteus

Mimulus storblomstret brukes oftest til å lage uvanlige landskapsdesign..

Alle de ovennevnte typene brukes til å dekorere steinhager og blomsterbed. Blomster dyrkes også i beholdere og hengende blomsterpotter..

Voksende mimulus fra frø

frøplanter av mimulusÅ dyrke denne planten med frø er ganske enkelt. Det viktigste er å bestemme landingsmetoden. Gartnere praktiserer to alternativer for såing: umiddelbart på et åpent bed eller etter å ha mottatt frøplanter hjemme.

Leppestiftfrø bør ikke utdypes for mye, ellers vil det påvirke spiringen negativt..

Når er den beste tiden å så frø til frøplanter

Såing av frø til frøplanter utføres i spesielle kassetter. Etter prosedyren plasseres de på et godt opplyst sted: en vinduskarmen, et drivhus, hvis det er oppvarmet, en balkong. Såperioden bestemmes av klimasonen: i de sørlige territoriene såes leppestiftfrø helt på slutten av vinteren, men hvis klimaet er kaldere, er det nødvendig å vente til midten av våren (begynnelsen av april). Det er umulig å plante frø for tidlig, ellers vil plantene strekke seg ut til de er plantet i åpen mark.

Valg av jord

jord for såing av frø av mimulus

For dyrking av mimulus er den mest akseptable en jordblanding tilberedt av følgende ingredienser:

  • 1 torvvolum;
  • 2 bind løvrike land;
  • 1 volum torv;
  • 1 volum elvesand;
  • 3 volumer kompost eller humus.

Hvis du tar ingrediensene i slike mengder og blander, får du en myk, løs blanding som lar luft passere godt gjennom. Det er også nødvendig å sikre at det er et godt dreneringslag i frøbeholderbeholderne..

Hvordan så miniatyr leppestift frø riktig

så frø av mimulusDen lille størrelsen på svampfrøene bestemmer egenskapene til såingen. Når kornene er i jorda, må kassettene dekkes med et gjennomsiktig materiale slik at jordblandingen ikke tørker ut. For disse formålene er glass, plastfilm eller engangsmatglass av plast ganske passende..

Mimulus leopard: vokser fra frø, tar vare på skudd

jordfuktighetHvis plantingen av frøene ble utført i henhold til alle reglene, gir leppestiften de første skuddene på omtrent 7-8 dager. Under kjølige forhold, ved en temperatur på ca +180 C, vil spirer vises senere..

Den første vanningen kan bare utføres etter spiring. Selv det minste trykket fra vannstrålen kan skade de minste og delikate blomsterfrøene. Det er best å bruke en sprayflaske for å fukte jorda..

Etter at de første skuddene dukker opp fra bakken, bør du nøye overvåke jordens tilstand, dens fuktighet. Unge blomster trenger myk og fuktig jord for god vekst, men hvis den er for våt, vil det føre til råtne av plantene..

Når de første bladbladene dannes på unge planter, blir plantene fjernet til et kjøligere rom. Lufttemperaturen i rommet skal være i området 12-150 C. Dette vil bidra til å bremse veksten av frøplanter litt. På samme tid blir plantene vannet mindre, fordi overflødig fuktighet kan ødelegge blomstene..

Dykking av frøplanter i separate beholdere

plukke frøplanterPå grunn av at frøene er mørke og for små, kan de ikke sås jevnt. Som et resultat er plantene nær hverandre og utvikler seg dårlig. Derfor, når 2-3 fullverdige blader dukker opp, dette er omtrent 2 uker etter såing, må plantene dykkes. For å gjøre dette, bruk spesielle små potter med hull i bunnen..

Når unge røtter begynner å dukke opp fra bunnen av beholderne, transplanterer du blomstene i større beholdere. Da vil planten ha nok plass til full utvikling av rotsystemet. Et utmerket alternativ for mimulus ville være engangskopper på 150 eller 200 ml laget av plast, papir, torv. vokste frøplanterDet anbefales å plante spastiske frøplanter i åpen bakke tidligst 1,5 måneder etter dykket. I løpet av denne tiden vil plantene kunne få styrke og slå rot på stedet mye raskere..kan transplanteres i blomsterbed

Hver beholder med et volum på 150 – 200 mm kan plantes 4 eksemplarer om gangen.

Før du begynner å dykke plantene til Mimulus, må den vannes godt og vente flere timer slik at hele jordklumpen blir jevnt mettet med fuktighet. Det er best å fjerne hver spire fra bakken med en miniatyrspatel, du kan prøve å gjøre dette med en blyant, en trepinne. Det viktigste er å ikke ta en ung plante ved beinet, det er bedre å holde den ved bladbladene.

Etter at spiren er fjernet fra bakken, blir hovedroten klemt av. Denne enkle prosedyren stimulerer blomsten til å danne nye røtter. Forekomster plantes i nye beholdere med klargjort jord. Du må utdype plantene like under vekstpunktet. Det fremmer også god roting av plantene og gjør det lettere å transplantere senere..

Planting av modne Mimulus -frøplanter på et blomsterbed

Mimulus blomstrer i blomsterbedetSvampfrøplantene, selv om de er ømme, er lette å skade, men har et stort pluss i forhold til andre avlinger: med riktig planting og stell av unge planter vokser de utrolig raskt. På grunn av denne spesifisiteten blomstrer mimulus allerede i 2. eller 3. tiår i mai. Derfor, for å nyte lang blomstring, er det nødvendig å ha tid til å transplantere unge prøver i åpen mark i tide..

Når skal man transplantere Mimulus -frøplanter

Mimulus planteordningHvis været er gunstig ute, og frøene ble sådd tidlig nok til å få frøplanter, blir plantene transplantert i blomsterbed uten forhåndsdykk. Med en lang vinter og lave lufttemperaturer, plantes planter i åpen mark i andre halvdel av mai. Frem til dette øyeblikket skal unge blomster vokse, bli sterkere og danne gode røtter. Den optimale alderen for frøplanter for transplantasjon utendørs er 6-8 uker..

Frøplanteopplegg

mimulus i store potterFor planting av frø av leppestift velges ikke altfor opplyste senger, siden direkte sollys fører til forbrenning av planten og dens død. Forekomster plasseres ikke veldig nær hverandre, og etterlater hull på omtrent 20-25 cm.

Når mimulus forplantes av frøplanter, kan de første knoppene observeres allerede i andre halvdel av mai. Blomstringen av slike planter varierer fra 3 til 4 uker..

Mimulus er i stand til å forvandle enhver hage, legge til mange lyse farger. Hvis du forbereder plantene riktig og ikke bryter omsorgsbetingelsene, vil planten glede deg over frodig blomstring.

Mimulus blomstrer – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo