15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke en catharanthus i hagen vil ikke være noe problem

voksende catharanthus i hagen Å dyrke en catharanthus i hagen krever ikke mye innsats. Dette er en prydplante som tilhører gruppen av ettårige planter. En blomst vokser i form av en busk eller gress, som er rikelig dekket med knopper av en lys skygge.

Beskrivelse av anlegget

frodig blomstrende catharanthus Catharanthus er en vakker plante som har en veldig forgrenet oppreist stamme. Kulturen vokser fra 30 til 60 cm høy. Blomstrende blomster er litt som phlox i form, men danner ikke blomsterstand.

ampeløs catharanthusOfte forveksles catharanthus med balsam. Planten blomstrer fargerikt, knoppene er store. Når de er løse, vokser de opp til 3 cm i diameter. Løvverket er like attraktivt. Og alt dette på grunn av de lette stripene i midten.

Hovedtyper:

  • Druekjøler (knoppfarge fra lysrosa til rød);Druekjøligere sort
  • Albus (en plante med snøhvite blomster);klasse Albus
  • Ocellatus (knopper har en hvit fargetone og et rødt senter);Ocellatus variasjon
  • First Keys (denne varianten har 13 forskjellige farger);First Keys variasjon
  • Aristokrat (knopper i løs form er hvite, skarlagen og rosa).utvalg aristokrat

Det er også en rik type catharanthus. Den er forskjellig i lange skudd, som ser veldig imponerende ut i blomstrende tilstand. På grunn av deres utseende, blir disse plantene ofte brukt til å henge planter..

Å vokse og ta vare på ampeløs catharanthus er litt forskjellig fra den vanlige plantetypen.

Regler for dyrking av catharanthus i åpne senger

voksende catharanthus i åpne sengerI regioner der det er et temperert klima, er busken rangert blant innendørs blomster. Selv om det ofte kan finnes i hager. På grunn av sin upretensiøsitet er det lett å dekorere landskapet med denne blomsten, men hvis du følger de grunnleggende reglene for omsorg.

Hvor å dyrke en blomst

catharanthus ved dammenFør du planter catharanthus, må du velge riktig sted for den. Området bør varmes godt opp av solen og beskyttes mot trekk. Dette er viktige forhold som må overholdes..

Du kan ikke plante en bush catharanthus på vannet jord med stillestående vann, blomsten dør av dette.

Lett og næringsrik jord er mest gunstig for planten. Hvis det ikke er en slik på stedet, må en liten blanding av kompost, elvesand og torv legges til gropen der blomsten vil vokse.

Plantetid å så frø

frøplanter av catharanthusfrøDen mest populære dyrkingsmetoden for denne blomsten er frøplante. For å få det, sås frø midt på vinteren. Plantering utføres i grunne beholdere. Det er nødvendig å senke kornene til en dybde på 1 til 2 cm.

For å fremskynde spiring, utstyr et drivhus fra en polymerfilm eller et glass.

Etter planting holdes beholderne i et rom der temperaturen holdes på omtrent +250 C. Etter 2 eller 3 uker, når de første spirene dukker opp over bakken, flyttes beholderne med dem til et kjøligere sted. Lys er viktig for den aktive veksten av frøplanter. Derfor anbefales det å installere en fytolamp i nærheten av blomsterpotten..

Etter utseendet til det tredje bladet dykker plantene i individuelle beholdere.

Det er viktig å huske om herding av plantene. For å gjøre dette blir hun ført ut i frisk luft (terrasse, balkong). Dette bør bare gjøres når været er varmt og rolig ute. For å få vakre busker må 10 cm spirer klypes.

Blomsten plantes i åpen bakke etter at jorda varmes godt opp. Dette gjøres vanligvis i mai, når lufttemperaturen holdes innenfor +200 С.

Hvordan plante en catharanthus riktig

innføring av organisk materiale i jordaTilberedningen av blomsterbedet består i å grundig grave opp jorda, samt tilsette en liten mengde organisk materiale. Drenering (fin grus eller ekspandert leire) legges ut på bunnen av de dannede gropene, som er dekket med et lag jord.

Omsorgsregler etter landing

catharanthus i blomsterbedetEtter å ha flyttet catharanthus til blomsterbedet, bør jorden rundt planten løsnes regelmessig og alt ugress fjernes. Senere vil selve blomsten takle dem..

Vanningsmodus og luftfuktighet

vanning av et blomsterbedVed vanning av en catharanthus er det viktig å følge moderat vanning. Blomsten liker det ikke når fuktighet stagnerer i jorda. Men selv med mangel på det, begynner det umiddelbart å brette bladene. Ved dette tegnet er det lett å forstå at det er på tide å vanne det..

Den delikate blomsten elsker fuktig luft. Om sommeren, spesielt i den varme perioden, sprayes den hver dag eller to ganger om dagen..

Busken liker ikke regnvær med kjølig luft. Hun undertrykker catharanthus, noe som får knoppene og blomstene til å falle av. Hvis dette været vedvarer, dekk anlegget med hagefibre, som selges i en spesialbutikk..

Topp dressing

fôring av catharanthusFor en aktiv vekstsesong bør busken gjødsles regelmessig, spesielt om våren. Midlene settes inn hver 14. dag. For dette brukes medisiner i flytende form. Påfør topp dressing bare ved roten.

Den enkleste måten er å kjøpe universell ferdiggjødsel for blomstrende planter til disse formålene. Catharanthus reagerer positivt på innføring av en askeoppløsning i jorden med en mengde på 100 g tørt middel for hver 10 liter vann. En gang i måneden sprayes busken med Epin-Extra.

For å unngå forbrenning av rhizomet og skade på blomsten, er det verdt å følge doseringen som er angitt på pakken..

Beskjæring av busker

Om sommeren er det ikke nødvendig å danne en catharanthus, den vokser seg selv og blir til en frodig, fin busk. Bare gule eller skadede grener bør fjernes. Dette stimulerer planten til å danne nye skudd..

Blomsterskadedyr, sykdommer og bekjempelse

Ulike parasitter kan bosette seg på planten: insektskala, melus. Det påvirker også hvite flyblomster og bladlus. De første tegnene på sykdommen manifesteres av en hvitaktig blomstring eller flekker på løvet, dets vridning, for tidlig tørking. Insektmidler vil bidra til å ødelegge skadedyr.

Organisering av overvintring

catharanthus om vinterenKatarantus er en termofil avling som ikke kan overleve vintermånedene utenfor. I slutten av september blir grener avskåret fra buskene, gravd opp og transplantert i store beholdere i en blanding av jord og sand. Om vinteren må de oppbevares i et rom med en lufttemperatur på ca 160C. Det anbefales ikke å vanne blomstene i denne perioden. Med vårens begynnelse flyttes rhizomet til catharanthus fra potter til åpne senger.

Reproduksjonsmetoder

avl catharanthus

Du kan forplante en busk på en av tre måter:

  1. Ved å dele busken. Prosedyren utføres i vårmånedene samtidig som en blomst transplanteres fra en gryte til åpen mark. Med tanke på plantens størrelse og jordstengler, er hver kopi delt i 2 eller 3 deler.
  2. Ved stiklinger. For disse formålene vil toppene som blir avskåret under vårrensingen komme godt med. De blir ganske enkelt begravet i fuktig jord der de slår rot..
  3. Såing av catharntusfrø. I sommermånedene har frøene ikke tid til å modnes fullt ut, og derfor dyrkes blomsten i leilighetsforhold for å skaffe plantemateriale. Ferdige korn høstes bare om våren. For såing av frø til frøplanter brukes bare næringsjord, som er fylt med esker. Ovenfra er frøene dekket med et underlag. Ballen skal ikke overstige 1 cm.

Catharanthus er ikke bare en hagedekorasjon, den er også en nyttig blomst. Han blir verdsatt av healere og healere over hele verden. De behandles for ulike sykdommer, til og med kreft. Det er viktig å huske at plantens saft er giftig, derfor plantes busker i sengene som er utilgjengelige for babyer..

Videoanbefalinger for dyrking av catharanthus

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo