15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende obriety: ett frø vil produsere tusen blomster

økende obriety En blomsterkaskade av lilla, hvite eller rosa toner kan gjenopplive en andpusten dacha. Det er dyrking av obriety (windbag) som vil hjelpe sommerboeren til å lage et lyst teppe i hagen foran eller en foss med friske blomster på et alpinsklie. Blomsterhandlere liker også å dyrke avlingen hjemme ved å plante den i krukker eller beholdere. Etter å ha dekorert en balkong eller loggia med en slik utstilling, gleder de seg ikke bare seg selv, men også forbipasserende.

I det naturlige miljøet vokser vindposen på steinete bakker, så vel som langs bredden av elvedaler. Planten tilhører kålfamilien, men bare den blomstrende slekten.

Disse opprinnelsesfunksjonene vil hjelpe vertinnen med å bestemme hvordan de best kan plante og ta vare på aubre (et annet navn).

Økende obriety: bare 5 betingelser for et luksuriøst resultat

Aubrieta på et alpinsklie For disse fantastiske blomstene velges et godt opplyst sted i en stein eller i en steinhage. Svært sjelden plasseres de i nærheten av støttemurer eller høye gjerder, der det er veldig svak delvis skygge. Krypende stauder ser perfekt ut i gruppeplantinger. I de fleste tilfeller utføres dyrking fra frø, selv om den noen ganger forplantes av stiklinger. For å få et godt resultat, er det viktig å planlegge alt riktig..

Fascinerende Aubriet Planting: Suksess avhenger av flott landbruksteknikk

bunndekkeEtter å ha valgt riktig sted for aubrement, er det viktig å tenke på jordens tilstand. Selv om jordens surhet ikke spiller noen rolle for kulturen, anbefaler agronomer fortsatt å bruke nøytrale underlag (pH 6,0-7,0).

Samtidig kan landet være:

 • steinete;
 • inneholder både torv og aske;
 • sparsom, men fortsatt ikke leirete eller fet;
 • med en porøs struktur (på grunn av god drenering) for å gi tilgang til luft og vann;
 • løs nok.

høyt gjerde dekorSamtidig er det viktig å huske at vellykket planting av aubriet og omsorg på det åpne feltet i stor grad avhenger av teknologien for såing av stauder. I forhagen blir det umiddelbart valgt et permanent sted for ham. Såing av frø i en sommerhytte anbefales på våren (mai) eller høsten (september). Slike prøver vil blomstre bare i neste / andre år. Derfor er det bedre å bruke frøplanteformeringsmetoden..

Ulempen med økende obriety i det åpne feltet er splittelsen av kulturens forskjellige egenskaper. Denne “generiske blandingen” fører til en svekkelse av planteimmunitet og hybridisering.

Voksende aubrecia gjennom frøplanter – en personlig planteskole for en blomsterhandler

frøplanter av frø obrietyMillioner av gartnere forstår avlskarakteristikkene til vindpute, og velger de beste avlsmetodene. Såing av aubrieter for frøplanter utføres 2-2,5 måneder før oppstart av hagearbeid – slutten av februar.

For dette:

 • klargjør beholdere for hver busk, siden aubretia ikke tåler transplantasjoner;
 • torv-humus-substrater legges i dem eller torvtabletter brukes;
 • fukte jordblandingen kvalitativt;
 • legg i potter for 2-3 frø;
 • dekket med sand (lagtykkelse opptil 3-5 cm);
 • fuk såingen med en finfordelende spray;
 • send beholdere under glass eller film.

aubriet frøplanterDe inneholder dette verdifulle materialet ved en temperatur på 18-21ºC. Hver dag luftes og sprayes plantingen slik at dyrking av aubrieter fra frø går bra, uten overdrev. Samtidig tåler frøplanter ikke våt jord og kan begynne å råtne. Etter 14-21 dager vil frøplanter vises på jordoverflaten. De vil fortelle gartneren at lyet må fjernes..

Hvis unge skudd er dårlig utviklet, sakte utvikler seg, mates de 2 uker før planting. Eksperter anbefaler å bruke en svak løsning av komplekse mineralblandinger. For å stimulere veksten av grønn masse må gjødsel inneholde en høy prosentandel nitrogen..

Subtilitetene ved aubrieta -transplantasjonen er forbundet med dets delikate rotsystem.

aubriet i det åpne feltetEtter 4 uker, etter å ha fjernet “mini-drivhuset”, overføres de modne plantene til blomsterbedet. Totalt faller denne prosedyren 20. mai. Samtidig er det viktig å vite hvordan man transplanterer en Aubriet, fordi det tidligere ble bemerket at det er problematisk å tolerere delingen av busken. De skadede røttene begynner å råtne, og dette fører til at frøplanten dør. Derfor, når du sår frøplanter, er det bedre å bruke torvtabletter eller plastkopper med næringsjord, så er det veldig enkelt å overføre..

Likevel er det finesser for hvordan man planter aubriet i åpen mark. Her er noen av dem:

 • et hull graves med en dybde av lengden på rotsystemet;
 • traktens bredde er gjort 2 ganger større enn beholderen der frøplanten vokser;
 • avstanden mellom buskene kan være forskjellig: fra 5 til 20 cm (alt avhenger av plantetypen);
 • planten senkes sammen med en jordklump;
 • jorden er tampet tett etter planting;
 • mulch med sand (tykkelse opptil 5 cm) og søl i god tro.

I unntakstilfeller må mange dyrke frøplanter i keramikk eller plast. Deretter helles det med vann før planting (12 timer i forveien) for å fjerne frøplanten uten problemer. Du må helle til bobler vises på overflaten..

Aubrieta liker ikke en transplantasjon10 dager etter plantingen blir plantene matet med mineralgjødsel. Etter det må gartneren fjerne ugress i tide og sørge for at jorda i blomsterbedet ikke er våt.. Aubriet i en grytePå dette stadiet slutter ikke å plante og ta vare på avl i det åpne feltet. Det er flere hemmeligheter bak landbruksteknologien hennes..

Tilleggsspørsmål – hvordan ta vare på det barberte

barberingspleieVoksne planter vannes bare under langvarig tørke, men det er best å vente på nedbør. Likevel, før spirende begynner, trenger unge prøver desperat fuktighet for å bygge opp grønn masse..

Løsningen av jorda utføres umiddelbart etter regn eller vanning av sengene. Blant annet er det viktig å vurdere 3 punkter til:

 1. Mulching. Gjennom vekstsesongen er blomsterbedet dekket med sandmaling. Dette gjøres 2-3 ganger i løpet av sesongen..
 2. Topp dressing. Prosedyren utføres på våren (før knoppene legges), så vel som på høsten, ved bruk av komplekse blandinger.
 3. Beskjæring. Skuddene blir helt avskåret umiddelbart etter vårblomstringen. Dette tiltaket hjelper planten til å vokse friskt, levende løvverk..

Aubrieta hybridfiolettAubrieta hybrid Violet, også kjent som dyrket, ble “stamfar” til dusinvis av andre varianter. Fra den avlet oppdrettere varianter med enkle, doble og halvdoble blomster. Noen er egnet for kutting, mens andre dyrkes innendørs..

Takket være overholdelsen av disse anbefalingene vil vindsekken glede sin elskerinne med nydelig blomstring 2 ganger i året. På våren dukker det opp knopper på bunndekslingsanlegget i slutten av mai. En slik blomsterkaskade pryder steinhagen fram til 15. juli. Den andre blomstringsperioden faller i september og varer i 35 dager..

For innbyggerne i de nordlige regionene i Russland vil det være interessant å vite hvordan Aubriet har det i Sibir. Kulturen er spesielt hardfør (opptil -30˚C), men dette gjelder ikke alle varianter. Det er viktig å sikre at det ikke er en hybrid (angitt med bokstaven F på emballasjen).

gardin fra obrietaEn viktig betingelse for overvintring av en vindpute er snødekke, ellers vil stauden fryse eller bli syk. Hvis vinteren ikke lover å være snødekt, er blomsterbedet dekket med grangrener, spunbond og fallne blader.barbert under snøen

Ariadnes aubretia danner en frodig pute, bestående av hundrevis av små rosa blomster (1 cm). Denne sorten brukes til å dekorere kantstein, så vel som steinete åser..

Aubriet i landskapsdesign

dekorasjon av skråningen med barbertVed hjelp av krypende blomster pynter de ikke bare steinhager / steinhager, men lager også luksuriøse blomstrende design. For å legemliggjøre denne ideen, er det viktig å vite hvordan man planter aubrieta vertikalt..

Det er 3 måter å bygge slike komposisjoner på:

 1. Fra konstruksjonsnettet. Den rulles opp i form av en sylinder, 1 m i diameter, dekket med en film, og hulrommet fylles med et underlag. Hull lages i flere celler og plantes frøplanter i dem..vertikal blomsterbed for obriety
 2. Fra plastflasker. Disse beholderne (2 liter hver) plasseres både horisontalt og vertikalt. Deretter fester de dem til en tre- eller metallramme.pyramide av plastflasker
 3. Laget av plastrør. Hull lages på en kaotisk måte på røret. Deretter installeres røret på et permanent sted og fylles med jord.. sammensetninger fra plastrør

Ved hjelp av “Mix of Colors” aubretiation, lager de luksuriøse levende tepper som henger fra rockeries. Denne pulserende mosaikken består av en fantastisk gradering av blues, dype lilla, lyse lilla og rosa..

I blomsterbruk er det mange måter å arrangere frøplanter på denne måten. For denne virksomheten kan du bruke nesten alle tilgjengelige verktøy, til og med poser, fat eller blokker. Uavhengig av teknologien for å vokse, vil resultatet alltid være fantastisk..

Det finesser ved å vokse aubrieter – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo