15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Du vil elske å dyrke bomull på nettstedet ditt

dyrking av bomull Å dyrke bomull er veldig populært i dag blant gartnere. Denne uvanlige planten tilhører Kutrovy -familien. Det amerikanske kontinentet regnes som sitt hjemland. Slekten av vatniks kombinerer mer enn to hundre forskjellige planter: fra urteaktige stauder til busker og halvbusker. Valget er virkelig stort. Du kan vokse løvfisk eller eviggrønne prøver. I antikken ble bomull brukt av aztekerne for medisinske formål. Og det latinske navnet kommer fra navnet på den gamle romerske gud for medisin Asclepius.

Det som er så bemerkelsesverdig med planten

I dag er essensen av de friske røttene til vatnik mye brukt i homeopati. Men oftere utfører denne vakre planten med velduftende blomster en dekorativ funksjon. Tross alt er de spindelformede frøene dekket med hvite lo, lik bomullsull. Takket være denne funksjonen vil busken bli en original dekorasjon for enhver hage..

Typer bomull for å dyrke i landet:

  1. Tuberose. Det kalles også tuberous. Stammen er stiv og oppreist, når 70 cm i høyden. Bladene er avlange, dekket med lo. Blomstringen av knolleliljen fortsetter fra midten av sommeren og varer til begynnelsen av høsten..tuberøs fleece
  2. Kjøtt rødt. Høy prøve (opptil 1,2 m). Busken er vakker, utsatt for gjengroing over tid. Blomstringsperioden tar en drøy måned. Hvite blomster er sjeldne. De dominerende nyanser er rosa eller med et snev av lilla. De har en subtil sjokoladesmak. Kjøttrøde fleeceblomster samles i paraplyer 5 – 6 cm i diameter.bomullsull kjøtt-rødt
  3. Kurasavsky. Et annet navn er gusset. Vokst som en årlig. Vokser sjelden over 1 meter. Blomstene er ganske lyse, røde eller mandarinfarger. Blomster av denne arten er veldig glad i sommerfugler. Hos mennesker fremkaller deres pollen hudallergi..kyurasavsky bomull
  4. Syrisk. Den kan nå halvannen meter i høyden. Bladene er tette, mørke. Denne arten blomstrer til den første frosten. De nedre bladene på den syriske bomullen faller av, noe som gjør rotdelene av skuddet bare.Syrisk bomullsull

Voksende bomull: plantingsregler

regler for planting av bomullFør du planter bomull i åpen mark, må du velge et sted og forberede det. Det er bedre hvis stedet er solfylt med litt sure surdeig. Våt, tung jord er ikke egnet. Jorden må graves opp og deretter jevnes ut. Deretter må du lage riller og plante frø i dem ca 3 cm dype. Etter det, vanne bakken godt. For at buskene senere skal være luftige og vakre, er det nødvendig å la det stå ca 2 m ledig plass mellom plantene.

Blomsten er utsatt for aggressiv og rask vekst. Dette må tas i betraktning når du plasserer bomull i landskapsdesign. Noen arter kaster skudd frem en meter. Begrensninger eller kar som er gravd ned i bakken, vil hjelpe til med å håndtere denne funksjonen. I bunnen må det gjøres hull på forhånd for drenering. På ett sted kan busken være uten problemer i opptil 10 år. Etter det vil en transplantasjon være nødvendig. Det vil bidra til å stimulere vekst..

Videre omsorg

ta vare på fleeceOmsorg for fleece er enkelt. For å få ham til å føle seg bra og fornøyd med utseendet, er det nok å utføre vanlige hagearbeid.

Vanning og fôring

Først må de plantede frøene og plantene vannes regelmessig. I modne planter er røttene sterke nok til å gi dem den nødvendige fuktigheten. I perioder med tørke må Soulmate -vannet vannes ofte. Dette gjøres først etter solnedgang.

Vannet må settes ned og forvarmes i solen.

Vadefuglen trenger ikke for hyppig fôring. Det er best å berike jorden med gjødsel om våren. For å gjøre dette, bruk urea, råtnet kompost eller gjødsel, samt kaliumsulfat. Før blomstring kan du legge til litt kompleks mineralgjødsel, og etter det – Nitrofoska. Hvis jorden i seg selv er næringsrik nok, vil det ikke være nødvendig med ytterligere bandasjer for å dyrke bomullsull..

Overføre

bomullsulltransplantasjonHoldes hvert tiende år. Det er best å utføre det sammen med buskens deling (på våren eller sommeren). Anlegget tolererer prosedyren helt rolig. Et nytt sted er valgt på forhånd. Slik at fuktig jord blir igjen på røttene, blir busken vannet rikelig før den graves

Reproduksjonsmetoder

frø av bomullsvedVatochnik kan formeres på flere måter. Hver gartner velger etter eget skjønn. Oftest er en busk delt for dette formålet. Dette skyldes den beste engraftment og tidlig knoppdannelse..

Frøplanter

Frø plantes i mars-april i jord for innendørs planter. De dypes med maksimalt en og en halv centimeter. Lag hull i en spesiell beholder, dekk deretter bunnen med god drenering, deretter lerholdig jord. I den lages riller som frøene legges i. Beholderen må forsegles med folie og luftes daglig. Jorden fuktes omtrent hver 2. til 3. dag. Frøplanter vil dukke opp om 14 dager. Etter det overføres boksene til et lyst sted med en lufttemperatur på ikke mer enn + 18 °. Så snart spirene blir sterkere, fjernes filmen helt. Unge planter med flere blader, det er på tide å dykke.

Små potter med et dreneringslag på ca 2 cm vil klare seg. Det er bedre å holde dem i skyggen de to første dagene. I juni kan fleecen transplanteres inn i hagen. I begynnelsen blir plantene vannet hver dag, men litt etter litt. Den første blomstringen vil glede seg ikke tidligere enn om et par år. Noen prøver blomstrer bare i det tredje året..

Ved stiklinger

Holdt på forsommeren. Unge skudd kuttes i stykker på 15 cm. De nedre bladene brytes av, og selve skjæringen slår rot i våt sand. Denne prosedyren krever litt dyktighet. Jo mer melket saften stilken mister, desto verre vil den slå rot. Det vil ta omtrent tre uker å rote..

Ved å dele busken

Delenki høstes på slutten av høsten, når busken blekner. Røttene er delt inn i deler på 10 – 15 cm hver. De burde ha nye nyrer. Denne reproduksjonsmetoden sikrer blomstring allerede neste år..

Det er bedre å utføre manipulasjoner med bomullsullen med hansker, siden melkesaften er giftig og irriterer huden..

Sykdommer og skadedyr

blankUnder dyrking av fleece blir noen av dens sykdommer sjelden observert. Hovedårsaken til skaden er feil pleie..

Oftest skader planten:

  1. Whitefly. Den lever av saften fra honningplanten, hvorfra den begynner å falme. Bruk effektivt medisiner som “Actellik”, “Fufanon” og “Rovikurt”.
  2. Edderkoppmidd. Vises i tørt vær. Tynne spindelvev fletter planten, bladene visner og skuddene deformeres. Acaricides (“Fitoverm” eller “Aktara”) vil bidra til å bekjempe disse skadedyrene.
  3. I fuktige omgivelser påvirkes buskene av mugg. Derfor plasseres beholdere med frøplanter vanligvis på et tørt sted. I tørke lider den av gulning og bladfall. Regelmessig sprøyting av løvverk vil hjelpe.

Ly for vinteren

for å skjerme fleece for vinterenDette er en forutsetning for videre vekst og blomstring av vatnik. Tørre fallne blader, så vel som sagflis eller liten bark av barken, vil være et godt skjulested. Før dette bør tørre skudd kuttes (på et nivå på omtrent 10 cm fra bakken). De kan også brukes som gjemmesteder..

Bomullet vil se veldig originalt ut i alle områder. Den har attraktive, velduftende blomster som kan livne opp hagen. Anlegget krever ikke spesielt kompleks pleie. For erfarne gartnere er det ikke vanskelig å vokse i det hele tatt. Silkeaktige hår på modne frø gir bomullsullet et eksotisk utseende og vil hyggelig overraske omgivelsene rundt deg. Det er ikke for ingenting at han har et så uvanlig navn..

Upretensiøs bomull i hagen – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo