15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Omsorg for eucharis hjemme – enkle hemmeligheter med rikelig blomstring

hjemmepleie for eucharis Hvis du liker planter med store blomster og har nok ledig plass hjemme, plant eucharis. Omsorg for eucharis hjemme er slett ikke vanskelig. I takknemlighet vil blomsten glede deg over nydelig blomstring, og to ganger i året. For sine store, hvite og velduftende blomster som hang i bunter fra toppen av stammen, fikk planten tilnavnet Amazonas lilje. Hva er så spesielt med denne blomsten, hva den elsker og hva du bør tenke på når du dyrker den?

Botanisk egenskap

løkplante eucharis Det er ganske lett å kjenne igjen eucharis blant andre løkplanter etter bladene. De er store, mettede mørkegrønne med glans. Bladplaten er litt rynket, med vener som løper langs hele bladet. Lengden er i gjennomsnitt 40 cm, men bredden er nesten halvparten av denne verdien. Opptil 4 blader vokser vanligvis fra en løk, men det er tider når det er 7 av dem.

Ikke dårligere enn skjønnheten i eucharisblader og blomstring, som er praktisk talt uten sidestykke. Det er rett og slett umulig å ikke se nydelige blomster. Peduncle opptil 70 cm lang står stolt over løvhetten. Toppen er dekorert med store blomster opp til 12 cm i diameter, og utstråler en søt aroma. På samme tid begynner de å åpne innen 2 uker etter utseendet på peduncle..

Fargen på eucharis blomsterstander er hovedsakelig hvit, men det finnes også hybridsorter med blå og kremblomsterstand.

Hjemlandet til eucharis -planten regnes som de fuktige tropene i Sør- og Mellom -Amerika. Denne termofile liljen vokser også vilt i Colombia og nær Amazonas -elven. Det er ikke overraskende at blomsten har slått rot hos oss. Den vokser gjerne i botaniske og private vinterhager, så vel som bare et husplante. Generelt er dette ikke vanskelig hvis du tar hensyn til plantens opprinnelse og egenskapene til dets rotsystem..

Betingelser for å holde eucharis

betingelsene for å holde eucharisFor at bladene skal beholde sin rike farge, bør eucharisblomsten innendørs ikke oppleve mangel på sollys. Under naturlige forhold vokser den i den åpne skyggen av trær og mottar sin andel av solen. I liljehuset er det bedre å ta den østlige eller vestlige vinduskarmen. På nordvinduet vil planten være for mørk, og inne i rommet begynner bladene å lyse og strekke ut petioles. Sørsiden, tvert imot, er for lys for eucharis – brannskader vil raskt dukke opp på bladene..

Eucharis er en av de plantene som må “skjules” for små barn og kjæledyr. Bladene inneholder det giftige stoffet lycorin, og til og med en liten mengde av den spiste planten forårsaker oppkast..

Som alle tropiske eksotiske arter er Amazonas lilje veldig termofil. For aktiv vekst og blomstring trenger hun minst 20 ° varme. Dessuten bør disse være stabile verdier, uten kraftige svingninger. Temperaturforskjeller “pluss-minus” 7 ° og mer har en negativ effekt på blomstringen. Derfor er det tilrådelig å ha eucharis i huset selv om sommeren og ikke ta det ut i hagen. Men om vinteren er en liten nedgang i temperaturen til 18 ° C tillatt. I løpet av denne tiden er pæren i en relativ dvale, og forbereder seg på neste blomstring. Allerede 10 ° varme er kritiske for eucharis: bladene begynner å dø av, og løken begynner å råtne.

Lily hviler litt – litt mer enn en måned. Takket være dette, med riktig omsorg for eucharis, vil den blomstre to ganger hjemme, vår og høst. Det er tider da liljen blomstrer for tredje gang, midt på vinteren..

Som en innfødt i tropene elsker Amazonas lilje høy luftfuktighet, men føles ganske tolerant i huset. Det er nok å spraye løvet på spesielt varme dager, men bare utenfor blomstringen. Vann som kommer på blomstene etterlater stygge brune flekker på dem. Det er best å tørke løvet ofte med en fuktig svamp.

Jord og jord for eucharis

jord for planting av eucharisHjemme vokser eucharis i et løst underlag rikt på organisk materiale. Som en grytekultur er et ferdiglagd butiksubstrat for amaryllis egnet for ham.

Du kan også lage en fruktbar og lett jord selv ved å blande:

  • 2 stykker løvrike land;
  • 1 del sand og humus;
  • 0,5 deler torv.

Som en løkplante trenger eucharis god drenering for å forhindre rotforfall. På bunnen av potten er det viktig å helle utvidet leire eller små småstein.

eucharis voksende potterNår du velger en blomsterpotte til en lilje, må du huske på at den bygger opp en løvfint rosett av anstendig størrelse. Derfor er det verdt å foretrekke tunge keramiske potter som ikke vil snu under plantens vekt. Det er imidlertid ikke nødvendig å bruke for romslige retter, ellers kommer ikke den første blomstringen snart. Unntaket er gruppeplanting – da er en bred bolle ideell for flere løker..

Og hvis formålet med planting ikke er blomstring, men reproduksjon? På spørsmål om hvorfor eucharis ikke gir barn, anbefaler mange praktiserende blomsteroppdrettere tvert imot å plante den i en romslig gryte. Si, trange retter – stimulerer blomstring og bred – reproduksjon. Prøv å sjekke.

Hjemmetjeneste for eucharis

vanning av eucharisEucharis vil ikke forårsake spesielle problemer, dessuten vil overdreven omsorg bare skade ham.

For at busken skal vokse nye blader og blomstre “etter planen” to ganger i året, trenger den bare:

  1. Moderat vanning. I hvileperioden må du vente på at jorden i potten tørker ut til halvparten av volumet. Resten av tiden bør planten bare vannes når jorden tørker med 1/3 (ca. 4-5 cm). Overflødig fuktighet er skadelig for pæren og er full av råte.
  2. Tidlig fôring. Som tilleggsernæring kan du bruke et hvilket som helst mineralkompleks for dekorative blomster eller løkplanter. Du trenger imidlertid å mate blomsten bare i blomstringsperioden og ikke mer enn 2 ganger i måneden..

sovende periode i eucharisHver for seg bør det bemerkes at omsorg for eucharis hjemme bør omfatte muligheten til å gi blomsten en hvile. Liljenes sovende periode er ikke uttalt og kort. Dette betyr at det ikke feller løvverk, men bare stopper utviklingen i en periode på litt over en måned. På dette tidspunktet er det tilrådelig å ta blomsten til et kjøligere sted og redusere vanning. Det er bedre å ikke røre blomsterstilkene før de selv tørker opp, men først da avskåret. De gir pærer næringsstoffer.

Hvordan forstå at eucharis har en sovende periode? Etter at den siste blomsten åpner seg og liljen blekner, “fryser” den og slutter å vokse. Og så snart unge blader eller barn dukker opp, betyr det at eucharis allerede har hvilt og er klar til å utvikle seg videre.

Funksjoner ved eucharis -transplantasjon

sovende periode i eucharisSom alle planter vokser Amazonas lilje over tid og blir overgrodd med datterpærer. Naturligvis blir en slik “familie” trang i potten og en transplantasjon er nødvendig. Det er bedre å gjøre dette etter at eucharis har falmet, eller om våren, kombinert med reproduksjon. Det er verdt å dele pærene forsiktig og prøve å holde jordklumpen intakt så mye som mulig. Så risikoen for skade på de kjøttfulle røttene vil være minimal. De minste babyene bør stå igjen på morens pære, ellers kan det slutte å blomstre en stund til nye avkom vokser.

Når du tar vare på en innendørs eucharisblomst, bør transplantasjon ikke gjøres for ofte. Dette gjelder spesielt når pæren vokser alene og ikke vil formere seg..

Først når hun skaffer seg mange barn, begynner planten å blomstre fullt ut, dessuten stimulerer tettheten bare til blomstring. Eucharis kan enkelt leve i en gryte i tre år.

reproduksjon av eucharisDet er forskjellige meninger om hvor dypt å plante eucharis. Noen dyrkere forlater toppen av pæren over bakken, som en hippeastrum. Når du planter løker med baby smuler, er avkomene imidlertid helt dekket av jord. Men dette forhindrer dem ikke i å vokse videre. Så du kan trygt sovne eucharis og senke hele pæren helt i bakken. Alt som trengs, vil det “skyve” til selve overflaten. Men hvis løkene ikke har sine egne blader, er det bedre å la toppen stå over jorden..

Eucharis avlsmetoder

reproduksjon av eucharis -pærerHjemme reproduserer Amazonas lilje hovedsakelig ved divisjon. Når en voksen pære danner mange barn, og de vokser minst noen få av sine egne blader, kan du dele busken. Hvert voksen barn, fra 5 cm i størrelse, bør skilles og plantes i en egen, liten potte. Nok beholder med en diameter på 10 cm for en plante.

Hvis du trenger å øke blomstringen, kan du plante flere løker i en pott. Eucharis blomstrer bedre og oftere under trange forhold, men da skal blomsterpotten være bredere.

eucharis frø modnesForplantning av eucharis med frø er en annen måte å få nye planter på. I innendørs blomsterbruk blir den imidlertid nesten aldri brukt. Frø spirer ikke godt, dessuten må blomstring vente 4-5 år.

Problemer som kan møtes når man dyrker eucharis

anlegget trenger behandlingAmazoneliljen er ikke den mest favorittblomsten blant skadedyr, men noen ganger kommer turen til henne.

Hvis forvaringsbetingelsene ikke følges eller det er infiserte blomster i nærheten, kan eucharis lide av:

  • trips (lyse flekker på den øvre delen av bladene og deres mørkere);
  • edderkoppmidd (sølvfarget spindelvev på baksiden av bladet, blanchering og ytterligere bladfall);
  • melus (hvite flak på planten).

Spesielle preparater-insektmidler (Actellik, Decis) vil bidra til å bli kvitt ubudne gjester.grå råte på eucharis

I tillegg er lilje ikke immun mot forskjellige sopp. Blant eucharis sykdommer er de vanligste:

  1. Grå råte. Bladene blir myke og sløve, mørkner i kantene og blir dekket med en grå blomst. Årsak: overflødig fuktighet ved lave temperaturer. Hva du skal gjøre: kutt av alle syke områder, behandle med kobberholdige preparater, ventiler oftere.
  2. Stagonosporose. Røde ovale flekker vises på bladene og visner. Peduncles blir skjeve, og pæren råtner. Årsak: overflødig fuktighet, plutselige temperaturendringer. Hva du skal gjøre: Fjern alle skadede blader, behandle med kobbersulfat.

Hvis pæren til eucharis råtner, kan dette også være et resultat av overdreven vanning. Lily tolererer ikke vannlogging og vil bedre tåle mangel på vann enn et overskudd av det. Det haster å få pæren, fjerne de råtne delene og behandle med et soppdrepende middel. Det er bedre å erstatte landet og fortsette å redusere vanningsfrekvensen for å forhindre vannstagnasjon igjen..

Men uansett, ikke la mulige problemer og feil stoppe deg før målet om å få en romlilje med brede blader. Et elegant dekorativt utseende av en løvfint rosett, selv utenfor blomstringen, vil dekorere et rom. Og når ømme knopper dukker opp, vil all tvil forsvinne, og du vil forstå – denne blomsten er virkelig verdt å vokse.!

Vi skaper komfortable forhold for eucharisu – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo