15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Innendørs eustoma: dyrking og omsorg i vinduskarmen

eustoma innendørs dyrking og omsorg Innendørs eustoma, dyrking og omsorg er ganske innenfor makten til hver blomsterhandler, en hyppig gjest på vinduskarmen til leilighetene. Og dette er ikke tilfeldig. I skjønnhet kan en vidunderlig blomst bare konkurrere med en rose. Eustoma kommer fra familien gentian. Naturlig habitat – Mexico, sør i USA, samt en del av de karibiske øyene. Anlegget har mange navn. Den mest kjente av dem er lisianthus, irsk rose, prærieklokke. I dag er eustoma populær over hele verden..

kompakt eustoma busk Planten er en kompakt, lav busk. Stenglene forgrener seg aktivt, bladene er tette, ovale lansettformede. De er belagt på toppen med et lag voks som beskytter dem mot den lyse solen. Blomstene ligner veldig på en rose, og skiller seg bare ut i et traktformet hakk. Helt blomstrende blomster ligner mer på valmuer. I potter føles undersize varianter best. Imidlertid trenger de maksimal oppmerksomhet og omsorg. For at planten skal glede seg med sitt utseende og rikelig blomstring, er det nødvendig å gi den gode forhold..

Riktig sted og belysning

eustoma i vinduskarmenNår du vokser og tar vare på rommet eustoma, er det viktig å velge riktig sted for det. Eustoma trenger mye lys. Om vinteren er terskler orientert mot sør egnet, og om sommeren – mot vest eller øst. Så i den varme årstiden vil planten bli beskyttet mot brannskader, og på skyet og kalde dager kreves det mer diffust lys. Overholdelse av disse reglene vil avgjøre kvaliteten og varigheten av blomstring. I tillegg brukes det i vintermånedene ekstra belysning med fytolamper (minst 15 timer om dagen).

Valg av jord og kapasitet

beholder for dyrking av eustomaDet mest passende underlaget for dyrking av eustoma vil være en ferdig blanding for fioler. Du kan kjøpe den i hvilken som helst blomsterbutikk. Hvis du vil tinker, kan du lage din egen jordblanding av humus, hagejord og grov sand. Litt kalk tilsettes også. Eustoma vokser også i et medium med fin torv og bark (i like store mengder).

Jordens surhet er et veldig viktig poeng. Den optimale pH er 6,7 til 7,0. I et surt miljø bremser planten i vekst, og klorose utvikler seg på bladene. Dette er resultatet av den såkalte sinktoksisiteten..

Valget av beholder for å dyrke en slik blomst som eustoma bør også behandles ansvarlig. Den skal være bred, med lave sider. Faktum er at røttene ikke går for dypt ned i bakken, men konsentreres hovedsakelig i de øvre lagene av jorda. I bunnen av potten er det nødvendig å lage gode dreneringshull, hell et lag perlitt eller ekspandert leire på toppen. Uten det vil røttene raskt råtne.

Temperatur og hviletid

komfortable forholdÅ dyrke og ta vare på rom eustoma inkluderer å opprettholde de riktige temperaturverdiene. Denne milde sørlendingen elsker myke forhold. Den optimale temperaturen for å holde er fra + 20 til + 24 ° C. Ved slike hastigheter vil nye knopper bli lagt hvert år. Hvis merkene når + 27 – 30 °, vil knoppen i det første året først få næringsstoffer og blomstre først i det andre året. Etter spirende trenger eustoma en hviletid..

I løpet av denne perioden har planteomsorg sine egne egenskaper:

  1. Beskjæring av stilkene. Det er nok å forlate 2 – 3 internoder.
  2. Sjelden vanning. Men jordens koma må ikke få tørke ut..
  3. Senke temperaturen. Gryten med planten må overføres til et mørkt, kjølig sted (termometeret skal være omtrent 10 – 12 ° C.

Fuktighet og vanning

eustoma omsorgsreglerDu kan ikke holde eustoma i en leilighet om vinteren i for tørr luft. Det er strengt forbudt for henne å være i et rom med klimaanlegg, så vel som i nærheten av varmeapparater. Den optimale indikatoren er fra 40 til 60%. Se anlegget. Hvis den utvikler seg godt, er det nok fuktighet. Ellers må den økes litt..

Fuktighet 10 – 30% er en kritisk indikator for planter. Det tilsvarer ørkenforhold. Når det gjelder eustoma, vil vannbrettene plassert ved siden av gryten bidra til å løse problemet..

Eustoma omsorg hjemme bør omfatte sprøyting. Men slike prosedyrer bør utføres med forsiktighet. Hvis det forblir vanndråper på bladene, vil det utvikle seg råte og sopp..

Av samme grunn nærmer de seg vanningsprosedyren med ekstrem forsiktighet. Varmt vann blir brukt. Vann sparsomt når bakken tørker ut et par centimeter dypt. Sørg for å bruke en pall, og hell ut overflødig fuktighet. Strålen er rettet mot roten, og prøver å ikke sprute bladene.

Topp dressing og transplantasjon

transplantere planter i romslige potterEustoma i potter tar takknemlig imot næringsrik fôring. Hun trenger dem spesielt i den spirende perioden. Det er nyttig å bytte mineraler med organisk. Gjødsel påføres 3 til 4 ganger i måneden. Når planten kommer ut av hvileperioden, må den understøttes med nitrogenholdige preparater. Dette vil hjelpe eustoma med å vokse nye skudd og blader. Med utseendet på knopper er nitrogen utelukket.

Når skal man transplantere eustoma? Denne prosessen utføres bare som en siste utvei. Anlegget reagerer veldig dårlig på denne prosessen. Røttene blir lett skadet og blomsten slår ikke rot. Eustoma transplanteres ofte som frøplanter. Gryten er tatt litt bredere enn den forrige. Bare omlastingsmetoden er egnet.

Eustoma innendørs dyrking og omsorg: frøformering

eustoma fra frøEustoma begynner å reprodusere seg med frø i første halvdel av desember. Plastkopper eller små matbeholdere brukes som beholdere. Et løst underlag med andel torv velges. Du kan også legge kokosfibre til bakken..

eustoma frøplanterBeholderne fylles med forberedt jord og vannes, deretter legges frøene på toppen. I tillegg sprayet fra en fin sprayflaske. Alle beholdere er forseglet med folie og oppbevart ved + 25 ° C. Hver dag ventilerer drivhusene og fukter bakken. Innendørs eustoma vil spire fra frø om to uker. Med utseendet på de første skuddene brukes bakgrunnsbelysning. Planter som har nådd en høyde på 15 cm kan plantes i potter. Bedre hvis de er keramiske. Du må ta vare på drenering og velge riktig jord.

Mange er interessert i når eustoma blomstrer hjemme? Som regel dukker blomster opp i slutten av mai, knoppene åpnes vekselvis. Planten gleder seg med lyse nyanser i omtrent tre uker.

Sykdommer og skadedyr

skadedyr på eustomaStenglene til denne planten inneholder en bitter saft. Det avviser skadedyr. Med riktig pleie er sykdommer i eustoma praktisk talt fraværende..

Men noen ganger kan det vises:

  • edderkoppmidd;
  • hvitflue;
  • bladlus.

Du kan bekjempe dem med folketinkturer eller de vanligste stoffene (Fundazole eller Ridomil Gold). Med overdreven vanning og kald luft i rommet kan soppinfeksjoner utvikle seg. Transplantasjon og behandling med soppdrepende midler vil være nødvendig.

Eustoma er en delikat eventyrblomst. Han vil bringe positiv energi til huset. Det er et symbol på kjærlighet, lykke og lang levetid..

Voksende rom eustoma fra frø – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo