15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Karpater – et sjarmerende høydepunkt for et alpinsklie

bell carpathian

Så snart sommeren tar posisjoner, lyser lyse blå eller snøhvite lys på sommerhusene. Denne søte planten kalles – Karpater, blå chenille, bjeller eller chebotki. Det er en frodig busk dekket med mange yndefulle knopper. I dag er minst 300 varianter av blomsten kjent og nye varianter fortsetter å dukke opp. Den spesielle populariteten til planten oppfordrer selv nybegynnere til å avle den i sommerhusene sine. Hvilke skritt bør tas for å lyse opp de lyse stjernene i delikate bjeller på blomsterbedet? La oss først bli kjent med de eksterne funksjonene..

Karpaterne til vår tjeneste

frodig blomstring av den karpatiske klokken

Få mennesker tenker på hvorfor blomster vokser på jorden. Selvfølgelig pynter de blomsterbed og gir folk glede. Imidlertid snakker deres mangfold om naturens største kjærlighet til menneskeheten. For å takke henne for dette, blir grøntinteresserte kjent med flere typer blomster og dyrker dem med glede..

Karpaterklokken er en flerårig plante som spirer nye skudd hvert år. De når 30 cm i høyden, noe som tiltrekker seg oppmerksomhet. Hver sesong vises delikate klokkeformede knopper på lavt voksende busker. På frodig grønt, bestående av små løvverk, ser de ut som glødende lys. Varigheten av blomstring avhenger av plantetypen. Noen varianter begynner å blomstre allerede i juli. De siste blomsterstandene pryder buskene tidlig på høsten.

For å stimulere aktiv forgrening av planten i forskjellige retninger, anbefales det å fjerne visne knopper.

det er nødvendig å fjerne falmede knopper

Hvis du ser nærmere på blomsten, kan du se formen på blomstens miniatyrløvverk. Ovale plater har spisse kanter. I rotsonen er de mye større enn på toppen. Dette gir bushen nåde og originalitet..

snøhvit Karpaten

Traktformede knopper er malt i følgende farger:

 • Snøhvit;
 • blå;
 • lilla;
 • himmelblå.

skålformet blomst

Diameteren på blomsterskålen er ca 5 cm. Kronbladene er enkle og doble i naturen.

Karpater med forskjellige varianter

De mest populære variantene:

 • Alba White Star (hvite knopper);
 • Isabelle Celestina (blå fargetone);
 • Chenton Joy (blå kronblad);
 • “Karpatenkrone” (lilla blomsterknopper);
 • “Klipp” (dvergversjon).

Siden hver av dem har sin egen unikhet og funksjoner, er det best å på forhånd bestemme hvilken type du vil foretrekke. En fantastisk utsikt over den karpatiske klokken – Gnome, planting og omsorg som ikke krever mye innsats, liker mange gartnere. Det er en sfærisk grønn busk. Under blomstring bruker de et antrekk med mange lyse hvite eller blå knopper. Planting utføres ved hjelp av frøplanter. Frø blir sådd i slutten av april eller den første uken i mai, ved bruk av beholdere med et fruktbart underlag. Etter 20 dager vises de første skuddene. Når de blir sterkere, plantes de i et blomsterbed..

Vi tar hensyn til finesser ved å plante en delikat blomst

karpaterklokke i blomsterbedet

Kompetent dyrking av den karpatiske klokken inkluderer flere prinsipper som må følges nøye. Før du planter en plante på et nettsted, må du huske at den elsker en overflod av sollys. I tillegg føles klokken flott i ett blomsterbed i minst 5 år. Disse 2 faktorene bidrar til å klokt velge stedet for landing av “fjellet” skjønnhet.

Siden blomsten ikke tåler stagnasjon av væske, må jorda forsynes med god drenering. Hvis røttene har for mye fuktighet i den kalde årstiden, kan de fryse. Som et resultat vil planten dø. Jorda til den karpatiske klokken skal være nøytral. Før planting blir humus introdusert i den og pløyd dypt.

Ideell for dyrking av karpater – alpinsklie.

Vokser hemmeligheter

voksende Karpaterklokke

Det er flere måter å avle en bjelle på:

 • dele busken;
 • stiklinger;
 • så frø.

Det første alternativet er et av de enkleste, siden det ikke krever spesielle ferdigheter og innsats. For dette velges voksne busker minst 3 år gamle. Om våren, når grøntområdet dukker opp, vannes planten rikelig. Deretter graver de opp passende busker og skjærer dem i biter. Hver av dem må ha en rotrosett. De resulterende prøvene plantes på et blomsterbed eller en alpin bakke, drysset med trekull.

Karpatiske bjelle langs fortauskanten

Følgende prosedyrer utføres for å forplante en klokke ved hjelp av stiklinger:

 • velg unge skudd på en voksen kulturbusk;
 • kutt grønne stiklinger, og la 3 internoder ligge på dem;
 • legg skudd i en bolle med et vekststimulerende middel i flere timer;
 • plantet i beholdere med et passende underlag;
 • dekket med en film for å stimulere roting;
 • vannes moderat;
 • ventiler regelmessig ved å fjerne polyetylen;
 • i begynnelsen av høsten plantes de i et blomsterbed.

Som du kan se, er denne avlsmetoden tilgjengelig selv for uerfarne gartnere. Å dyrke en karpatisk klokke fra frø krever imidlertid mye innsats og dyktighet. La oss se nærmere på denne unike måten å avle en vakker blomst på stedet..

Lys belønning for hardt arbeid – utsøkte buketter

Karpater på en alpin bakke

Praksis viser at plantematerialet til en plante anses som veldig lunefullt. Men ikke mist motet, bare vær tålmodig og handle. Først av alt er det viktig å vite når du skal plante en karpatisk bjelle for frøplanter for å lykkes med å forplante blomsten. Det er denne metoden som lar deg nyte blomstringen i år. For å dyrke frøplanter blir plantemateriale sådd i begynnelsen av mars eller slutten av februar..

Det er tilrådelig å så frø i åpen mark i midten av mai om våren eller i begynnelsen av november om høsten..

Først tilberedes en gjennomtrengelig jord av høy kvalitet ved å blande torvland med humus og grov elvesand (6: 3: 1). Den ferdige blandingen desinfiseres i en forvarmet ovn i ca. 40 minutter. Noen gartnere bruker et vannbad til dette formålet..

Karpatiske bjellefrø

Det neste trinnet er forberedelse av plantemateriale. Det dynkes i varmt vann i 5 timer for å øke spiringen av planten..

Deretter begynner de å plante planten og utfører følgende prosedyrer:

 • beholderne er fylt med underlaget;
 • fukt overflaten med en sprayflaske;
 • så frø;
 • press avlingene lett ned med hånden, uten å dekke dem med et lag jord;
 • glass eller plastfolie plasseres på toppen av beholderne;
 • esker plasseres i et varmt og lyst rom.

Før det første grøntområdet dukker opp, blir jordoverflaten jevnlig fuktet. Hvis avlingene er dekket med glass, fjernes kondens fra dens indre overflate hver dag. Det er nok å ventilere filmen i frisk luft. De første skuddene vises om 25 dager.

skudd av den karpatiske klokken

Temperaturen i rommet der avlingene plasseres må være minst 20 ° С.

unge planter

For at planten skal tilpasse seg det ytre miljøet, utføres knivstikking. For å gjøre dette åpnes beholderne i 20 minutter hver dag. Når plantene stiger til 5 cm, fjernes dekselet. Tette avlinger dykker og etterlater mer robuste varianter. Hele denne tiden blir de fuktet med en sprøyte. I mai, når jorden varmes godt opp, plantes spirene i et blomsterbed eller et alpinsklie.

stor karpater

Som du kan se, blir enhver innsats alltid belønnet. Ulike varianter av den karpatiske klokken dukker stadig opp på blomsterbed i nærheten av landsted. Hvorfor ikke gi deg selv en så stor glede? Det er nok å plukke opp verktøyene og handle i henhold til den etablerte regelen.

Vi dyrker en karpatisk klokke i hagen – video

https://www.youtube.com/watch?v=lxyl79JMNRU

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo