15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke en vakker rosmarin i landet

vill rosmarin i landet Ledum i landet dyrkes av mange gartnere. Utseendet er ikke mindre interessant enn opprinnelsen. Forskere krangler fortsatt om den generiske tilhørigheten til denne planten. I følge en versjon regnes vill rosmarin som en egen underslekt i Heather -familien. Vestlige botanikere pleier å klassifisere det som en Rhododendron. Hver av versjonene har eksistensrett. Et interessant latinsk navn på planten er Ledum. Det kom fra det gamle greske ordet oversatt som røkelse.

Ledum er kjent for sine velduftende blomster. Imidlertid er det best å ikke være i nærheten av dem på lenge. Det handler om essensielle oljer med høyt isinnhold. Dette er et spesifikt giftig stoff som påvirker det menneskelige nervesystemet. Det er umulig å lage buketter til hjemmet av vill rosmarin. Men med riktig pleie blir det ikke bare en dekorasjon, men også en ekte beskytter for enhver hage..

Mange er interessert i hvor vill rosmarin vokser i Moskva -regionen. Dette er en veldig upretensiøs plante. Det kan til og med bli funnet på sumpete, sure grunner..

Typer vill rosmarin

I sommerhytter dyrkes bare noen typer vill rosmarin:

  1. Sump. Foretrekker våtmarker av barskog og sump. Vokser også i torvmyrer. Buskens høyde er fra 60 cm til 1,2 m. Den blomstrer fra sen vår til midten av sommeren med små paraplyer. Motstandsdyktig mot kulde, men sjelden brukt i hagearbeid, da det er veldig giftig.myr rosmarin
  2. Grønlandsk. Elsker det arktiske klimaet. Oftest kan den bli funnet på våte kyster, torvmyrer og alpinbakker. Veldig vanlig i det nordlige USA. Gjennomsnittlig størrelse på busken er fra en halv meter til en meter, maksimum er 2 m. Toppen av bladplaten er rynket, og på baksiden er det hvite eller brunlige villi. Denne typen vill rosmarin tåler selv de mest alvorlige frostene. Budding varer bare en måned (fra midten av juni til slutten av juli). Siden vill rosmarin av denne arten blomstrer med delikate hvite blomster, liker mange eiere av personlige tomter å dekorere hagene sine.grønnland rosmarin
  3. Kryper. Den korteste representanten for vill rosmarin (bare 20 – 30 cm). Bor i myrområder i mose, samt i tundra- og sphagnum -myr høyt i fjellet. Det er upretensiøst for jorden. Et annet habitat er steinete plasser og sandete åser. Bladene er langstrakte og smale, litt bøyd mot bunnen. De er relativt store (2 cm i diameter), men selve blomstringen er ganske beskjeden..vill rosmarin
  4. Storbladet. Distribuert i Japan, Korea, Sibir og Fjernøsten. Denne arten har en standardhøyde (50 cm til 1,3 m). Blomstrer veldig kraftig.storbladet rosmarin

Hvor vokser vill rosmarin i Sibir? Han elsker barskog, sphagnum -myr. Planten kan ofte bli funnet i tette lyngtykkelser..

Hvordan velge riktig sted og jord?

rosmarin plantestedVåte områder er ideelle. I tillegg er det verdt å ta vare på skyggelegging. Ledum tåler ikke brennende solstråler. Hvis det vokser thuja- eller grantrær i hagen, kan du trygt plante vill rosmarin ved siden av dem. Resultatet er en utmerket dekorativ effekt..

Det er bedre å velge jorden løs og med en høy surhet (pH 3-4). Planteblandingen består av tre viktige komponenter: torv, barskog og sand.

Ledumplantasjer i landet kan ikke plasseres i nærheten av bigården. Biene elsker denne planten, men den innsamlede nektaren bærer giftige stoffer som vil ødelegge all honning. Dens bruk av mennesker vil bli usikkert. Vi må ty til å koke.

Ledum i landet: plantens finesser

rosmarinblomstrerÅ plante og ta vare på vill rosmarin i forstedene er ikke veldig forskjellig fra andre regioner. Det er best å begynne å plante om våren. For frøplanter med et lukket rotsystem spiller tid egentlig ingen rolle. Ledum er generelt en ganske upretensiøs plante som rolig tåler kulde.

Først må du forberede gropen. Vanligvis er de fleste rosmarinrøttene begravet med 20 cm. I dette tilfellet er gropens totale dybde minst 40 og ikke mer enn 60 cm. Vill rosmarinbusk vil vokse på ett sted i lang tid. Bunnen er dekket med et 5 cm dreneringslag (sand + elvestein). Deretter plasseres planten og drysses på toppen med en ferdig tilberedt blanding. Etter at jorden må vannes og mulkes..

Det er tillatt å plante flere busker i ett hull. Du trenger bare å observere den optimale avstanden mellom hullene – 60-70 cm.

Videre omsorg

rosmarinpleieOmsorg for vill rosmarin hjemme er veldig enkelt. Det inkluderer tradisjonelle aktiviteter.

Planten trenger regelmessig:

  1. Vanning. Minst 2-3 ganger i måneden. Til dette brukes surgjort vann. Dette gjør det lettere å opprettholde det optimale pH -nivået. I en tørr, varm sommer er det nødvendig med hyppigere befukning (en gang hver 7. dag). En busk tar 5-8 liter vann. Etter hver vanning utføres løsningen og mulching slik at fuktigheten ikke fordamper lenger. Det er ikke tilrådelig å la vannlogging eller tørke ut av jorda. Begge disse ytterpunktene er ødeleggende for vill rosmarin..
  2. Topp dressing. Den hentes om våren, en gang i sesongen er nok. Ta 50 – 70 g komplett mineralgjødsel per m2. For unge prøver reduseres dosen til 30-40 g.
  3. Beskjæring og sykdom. Det er ikke nødvendig å spesielt danne buskene. Bli kvitt bare tørre døde grener. Når det gjelder sykdommer og skadedyr, har vill rosmarin sterk immunitet, og aromatiske eteriske oljer skremmer bort skadelige insekter.

Reproduksjon

Avl av vill rosmarin i landet er en ganske møysommelig oppgave. Det er flere måter å gjøre dette på..

Frø

forplantning av vill rosmarin med frøSamle dem med høstens ankomst. De samles i spesielle hengekasser. Såingen begynner helt på våren. Beholderen er fylt med løs jord med sand, og frø legges på toppen av den. Deretter forsegles beholderne med folie og oppbevares kjølig. Omsorg er det samme som for andre frøplanter.ville rosmarinfrø

Stiklinger

dyrking av vill rosmarin fra stiklingerFormering av vill rosmarin med stiklinger praktiseres oftest. De høstes om sommeren. For å stimulere rotdannelse oppbevares de i en dag i en løsning av heteroauxin (konsentrasjon 0,01%). Den tilberedes veldig enkelt: tabletten knuses og oppløses i 2,5 liter vann. Før roting av ledum vaskes stiklingene grundig fra restene av stoffet og plantes i drivhus. Bokser er også fine. Røtter dannes lenge (ikke tidligere enn neste sesong).

det er på tide å plante omÅ plante og ta vare på vill rosmarin i landet vil ikke føre til store problemer. I tillegg til den visuelle appellen, vil buskene skremme vekk mygg og andre blodsugere. Og friske kvister og blader kan legges i trekk med pelsprodukter. Det er en pålitelig beskyttelse mot møll. Eteriske oljer anses å være kraftige antiseptika. Ledum er ikke en godt studert plante, så det er mange flere hyggelige overraskelser foran gartnere..

Growinglandland rosmarin – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo