15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når skal jeg plante tulipaner i hagen og for destillasjon innen 8. mars

når du skal plante tulipaner Tulipaner er allsidige blomster som ser elegante og imponerende ut både i gruppe og enkeltplantinger. I dag er det mange varianter av blomster, men for å få store, fargerike knopper må du vite når du skal plante tulipaner og forviklinger av plantepleie. De dukket først opp i Europas hager på 1500 -tallet. Siden den gang vil upretensiøsiteten til tulipaner, skjønnhet og tidligere blomstring ikke etterlate likegyldig noen gartner..

Når vi skal plante tulipaner, bestemmer vi timingen

hvordan og når du skal plante tulipaner Alle løkplanter plantes tradisjonelt om høsten. Plantingsdatoer for tulipaner er lange. Hovedregelen ved planting er at løken må ha tid til å slå rot før starten på stabile kalde dager. Men samtidig bør planten ikke bringe grønne skudd til overflaten av jorden..

Den ideelle tidspunktet for planting er øyeblikket da jordtemperaturen er 8-100C på 10 cm dyp. Det antas at de trenger 20-30 dager for å danne røtter..

I hagen nær Moskva blir tulipaner ofte plantet i august. Men høstplanting er mer å foretrekke. Mange løkplanter slår godt rot selv når de plantes etter frost. Ifølge erfarne gartnere kan de plantes i jorden til slutten av oktober, begynnelsen av november, avhengig av regionen..

I Sentral -Russland oppstår tiningen til november, derfor, på en varm høst, har løkplanter tid til å slå rot selv med en så sen planting. Utbredelsen av tulipaner i kalde strøk må være fullført i slutten av september, begynnelsen av oktober. I de sørlige områdene begynner tulipaner å bli plantet mot slutten av september og fortsetter til begynnelsen av november..

Hvis planten ble plantet sent eller det forventes en vinter med lite snø, anbefales det å dekke unge planter for vinteren med et 5-8 cm lag mulch: halm, høy, kompost, blader, torv.

Å plante tulipaner sent vil forandre blomstringen av planter. Når de plantes i slutten av oktober, begynner de oftest å blomstre bare mot slutten av mai..

Velge et landingssted

tulipanplantingsstedTulipaner er blomster der perioden med aktiv vekst bare varer noen få måneder. I løpet av denne perioden klarer de å vokse løvverk, blomstre og danne “barn”. De regnes som upretensiøse planter..

Men for frodig blomstring trenger de spesielle forhold:

 1. For å plante tulipaner må du velge det mest solrike området i hagen. Uten stillestående fuktighet og eksilvind.
 2. Surheten i jorda bør være nær nøytral, lett alkalisk.
 3. Humusinnhold – ca 10%.
 4. Jorden skal være fruktbar, vann- og luftgjennomtrengelig. Et utmerket alternativ er loamy, sandaktig loamjord.

Når tulipaner plantes, er det også viktig å observere avlingsrotasjonen. Det anbefales ikke å plante dem på stedet der andre løker vokste. Det utgravde anlegget kan returneres til samme sted etter 4-5 år..

Det anbefales å forberede et tomt for blomster 2 uker før planting. Grav bakken til en dybde på 30 cm. Hvis jorda er fattig på næringsstoffer, kan du tilsette organisk (kompost) eller mineralsk fosfor-kaliumgjødsel (superfosfat, kaliummonofosfat). Ask og humus bør legges til sandjorda. Det anbefales å legge torv og sand til leirjord. Ved høy surhet tilsett kalk, dolomittmel eller kritt.

Bulbous planter blir ofte påvirket av gnagere, derfor plantes disse blomstene ofte sammen med hasselhøner (1-3 planter per 1 m2), som avgir en spesifikk lukt som kan skremme mus..

Uansett hvilken måned tulipaner plantes, anbefales gartnere å ta hensyn til plantematerialets størrelse. Store løker, med en diameter på 4-6 cm (merket på emballasjen “1 parsing”), blomstrer oftest det første året. Mindre (“2 analyse”) – i andre leveår.

Klargjøring av plantemateriale

forberedelse av plantemateriale

Før du begynner å plante blomster i åpen mark, må du sortere dem ut:

 • fjerne syke, skadede prøver;
 • del pærene etter størrelse;
 • å skille prøver som har et utseende atypisk for blomster;
 • Hvis pærene er koblet til hverandre, må du skille dem fra hverandre.

De fleste uerfarne dyrkere lurer på hvordan de skal plante tulipanløker – med eller uten skall. I de fleste tilfeller fjernes ikke skallene fra løken. Behovet kan bare oppstå hvis det ikke er tillit til den gode kvaliteten på frøet. Det er en mulighet for skade på pærens kropp av sykdommer eller skadedyr.

For å forebygge sykdommer kan tulipanpærer dynkes i en svak løsning av kaliumpermanganat eller et soppdrepende stoff “Maxim”, “Fitosporin” i 30-60 minutter.

Hvordan og når man skal plante tulipaner

plante tulipanløgPlantemateriale må plasseres under jorden på en dybde på 2-3 ganger pærens høyde med bunnen ned. Med en grunnere planting kan det hende at blomstene ikke overlever vinteren, og med en dypere planting (mer enn 20 cm) kan de danne svake stengler og redusere antall “babyer”. Samtidig kan de ikke sitte fast i bakken og la en del av pæren stå åpen. Denne plantemetoden fører til en svekkelse av planten, siden rotknollene blir skadet når de presses..

Planting av tulipanløker som følger:

 1. For hver pære, lag et eget lite hull eller plant 5-6 pærer i et stort hull. Det er praktisk å bruke en landingsskjegle til dette. Avstanden mellom de to plantene skal være 8-10 cm.
 2. Gjødsle om nødvendig.
 3. Plasser pærene i gropen strengt vinkelrett på bakken.
 4. For å forebygge soppsykdommer, etter planting, blir plantene vannet med en løsning av fytosporin. Fuktigheten i jorda er ganske nok til roting av planter. Derfor er vanning uten bruk av soppdrepende medisiner ikke nødvendig..

Hvis det er mindre løker blant det homogene plantematerialet, anbefales det først å plassere de store løkene i hullet ved planting i en gruppe. Dekk dem med et lite lag jord. Og i et nytt lag allerede for å slippe “barna”. De bør ikke begraves mer enn 8-10 cm. Som regel er spiringsgraden ikke mer enn 60-70%.

Når det er på tide å plante tulipaner, vil denne plantemetoden bevare de unge løkene. I et “felles rede” under like forhold med store løker kan de dø. Derfor er en grunne landing mer å foretrekke for dem..

Hvis det er verdifulle varianter blant plantematerialet, kan de plantes i beholdere og dryppes sammen med potten. I denne situasjonen vil det være mye lettere å finne og forplante dyre pærer..

Hvis det er behov for å få maksimalt antall løk, anbefales det å plante ikke mer enn 50 løker per 1 m2 1-parsing.

For de som lurer på når det er best å plante tulipanløker, er det verdt å gjøre dette nærmere midten av høsten..

Hvor ofte skal tulipaner plantes om

egnet for å transplantere pærerDet er mange motstridende meninger om når det er best å plante tulipaner – årlig eller hvert 3-4 år. De fleste erfarne agronomer anbefaler å plante blomster på nye steder hvert år. Hyppig graving stimulerer planten til å danne flere løker, reduserer sannsynligheten for sykdom.

Når blomster vokser på samme sted i mer enn 3-4 år, på grunn av et for stort antall løker og jordforringelse, blir plantens ernæring forringet. Frøet blir mindre.

Hvordan få og lagre tulipanløker for planting

grave opp transplantasjonspæreneTulipaner går gjennom to sovende perioder per sesong – om sommeren, etter blomstring og om vinteren. På dette tidspunktet finner viktige prosesser sted inne i anlegget, og legger grunnlaget for nye organer..

Avlspærer graves opp om sommeren, etter at blomstringen er fullført. På tidspunktet for graving skal bladene på planten gulnes, stammen skal være fleksibel og løkene med brunlige skall. I sentrale Russland skjer dette i slutten av juni, begynnelsen av juli..

tørk pæreneProsedyren må fullføres i tide. Senere graving innebærer en dypning av frøet, noe som gjør det vanskelig å finne og forårsaker tap av deler av løkene. Frø som tas ut av bakken i forkant av planlagt lagres dårlig og blir mindre levedyktig.

Etter graving sorteres pærene etter størrelse. De rengjøres fra bakken og kobles fra. Om ønskelig, sylt i en løsning av kaliumpermanganat. Tørk innen 1-2 dager på et godt ventilert, skyggelagt sted.

lagring av tulipanløgDen første måneden lagres de innendørs ved en temperatur på 20-250C. Mot slutten av sommeren, når tiden for å plante tulipaner nærmer seg, overføres de til forhold der lufttemperaturen ikke er mer enn 170C.

Tulipaner er følsomme for jordens fuktighetsinnhold. For dem er både tørke og overløp ødeleggende..

De tåler kaldt vær veldig godt. De vokser aktivt ved temperaturer fra 20C til 300C. Derfor strekker perioden når tulipaner kan plantes til november. Unge planter tåler frost ned til – 180C.

Når skal jeg plante tulipaner for å få blomster innen 8. mars

tulipaner innen 8. marsMed forbehold for landbruksteknologiens regler kan tulipaner dyrkes innendørs og få blomster innen en bestemt dato..

For å tvinge, ta løker med en diameter på minst 4 cm. Under unaturlige forhold kan blomster bare danne stort, sunt plantemateriale. Derfor produserer utenlandske produsenter spesielle serier med store pærer i ekstra klasse for å tvinge hjemme..

For å motta blomster innen 8. mars må de plantes i oktober eller november..

For at de skal spire og deretter danne knopper, må de gå gjennom en sovende periode, som skal vare 3-4 måneder.

når du skal plante tulipaner i potterNår tulipaner plantes, spiller ikke bare timingen, men også kvaliteten på underlaget en viktig rolle. Jorda for dem må være fruktbar, inneholde alle mikro- og makroelementene som er nødvendige for planter..

Tulipaner plantes som følger:

 1. Beholderen er fylt med løs jord. Løkene plantes slik at en liten del forblir over bakken..
 2. La det være 2-3 cm mellom to tilstøtende planter.
 3. I 12-16 uker fjernes gryten til et kjølig sted der lufttemperaturen ikke stiger over 90C (kjeller, kjøleskap).

rosetulipanerPlanter føres inn i et lyst, varmt rom, når det er omtrent 1 måned igjen før blomstring. På dette tidspunktet bør pærene ha et skudd på 5 cm.

Agronomer forsikrer at det er umulig å få blomster til kutting hjemme om vinteren. Du kan vokse små knopper for å dekorere vinduskarmen, men i en bukett vil disse blomstene ikke se spektakulære ut..

tulipaner blomstrer 8. marsFor å samle en fargerik bukett med tulipaner om våren, må du vite nøyaktig når du skal plante disse blomstene. I alle regioner plantes løkblomster om høsten – fra september til november. En liten knopp kan også fås hjemme. Men det skal huskes at de plantede løkene om vinteren går gjennom et spesielt stadium i dannelsen av organene til den fremtidige planten. Og for dette må landingen utføres på forhånd – 4 måneder før planlagt blomstringstidspunkt..

Planting av tulipaner om høsten – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă