15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Delikat bukett 8. mars – tvinger tulipaner hjemme

tvinge tulipaner i potter Bare i eventyr blomstrer snøklokker av seg selv midt på vinteren. Å tvinge tulipaner hjemme er en lang prosess, som forberedelsen begynner lenge før de første knoppene dukker opp i januar eller mars..

Tulipanløk, som andre beslektede avlinger, gir vekst og blomstring i den varme årstiden, og i hvileperioden beholder de næringsstoffer i sine saftige fortykkede vekter for fremtidig vegetasjon. Knoppene dannes også på forhånd, og kvaliteten avhenger i stor grad av hvordan planten ble ivaretatt om sommeren..

For å få blomstene elsket av mange i en uvanlig tid for naturen, begynte de over hele verden å bruke disse egenskapene til tulipaner, samt muligheten for å dyrke dem rett i leiligheten. Ved å tvinge tulipaner hjemme kan du se lyse koroller i alle nyanser fra slutten av desember til mai.

Funksjoner ved å tvinge tulipaner hjemme

plante tulipanløk for destillasjon Siden selv om vinteren pågår prosesser som er usynlige for mennesker i løkene, er det ikke nok å kjøpe eller grave opp tulipaner fra et blomsterbed på forhånd for å plante dem i potter nærmere måldatoen og vente på blomster. Arbeid med plantemateriale inkluderer:

 • utvalg av sorter etter blomstringstid;
 • utvalg av pærer som garantert danner sunne knopper;
 • lagring til tulipaner er plantet;
 • plante løkene i jorden forberedt på det;
 • destillasjon fra fremveksten av spirer til kutting av fargede knopper.

Tvinge kan være tidlig, midten og sent, det vil si at blomstrende planter i drivhus kan fås ved nyttår, og til jul, og til de første vårferiene. Den mest populære av alle er å dyrke tulipaner hjemme innen 8. mars.

Selv om blomstene ikke lever for lenge, beregner erfarne blomsterhandlere plantetiden på en slik måte at den beste tiden for skjæring er like før ferien..

Når skal jeg plante tulipaner hjemme

plante løk i slutten av desemberDe som nettopp tar sine første skritt innen dette blomsterbruket, kan betrakte dette som et flaks eller et mirakel. Imidlertid har han en veldig vanlig forklaring. Dette er en grundig kunnskap om den daglige rutinen for løkekulturen..

Når skal du plante tulipaner slik at dine nærmeste får friske, vårluktende buketter innen 8. mars?

Hvileperioden for pærene varer omtrent 16 uker, og roting og vekst av peduncle tar ytterligere 3 uker. Når du teller 19 uker tilbake i kalenderen, kan du finne ut at du må plante tulipaner for et tidlig vårklipp den siste uken i oktober. Ved hjelp av samme teknikk beregner de plantetiden for destillasjon nyttårsaften, Valentinsdag og andre høytidelige datoer..

Slik forbereder du tulipanløker for planting

forberede løkene til plantingSlik at innsatsen ikke blir bortkastet, vil det være nødvendig å forberede destillasjonen nesten et år før den. Hvis sommerboeren ønsker å glede sine nærmeste med blomster fra sin egen hage, blir et par dager etter åpning kuttet blomsten og etterlater 2-4 friske blader på stammen. Pærene skal graves ut i slutten av juni eller begynnelsen av juli, på tidspunktet for visning av flere blader. Disse tiltakene vil tillate plantematerialet å beholde maksimal styrke og vokse.

Når tulipanene er gravd opp, tørkes de, restene av den visne luftdelen fjernes og sorteres. For å tvinge tulipaner hjemme er bare de største og sterkeste prøvene med avrundede sider, uten spor av skade av insekter, råte eller sopp, egnet. Den optimale pærediameteren er 35–40 mm. De samme kriteriene brukes ved kjøp av plantemateriale..

Riktig organisert lagring, det vil si å opprettholde en behagelig temperatur og fuktighet for tulipaner, hjelper ikke bare med å bevare, men forberede løkene for å tvinge, slik at de kan danne sunne knopper av fremtidige blomster.

For å simulere begynnelsen av høsten:

 • oppretthold temperaturen i området 21-23 ° C i løpet av den første måneden med lagring;
 • de neste 4 ukene holdes pærene ved 20 ° C;
 • i September-Oktober synker lufttemperaturen til 15-17 ° C.

Hvis pærene ble gravd ut av sommerhytter, oppbevares de i tørket varme ved en temperatur på 33–34 ° C i en uke ved lagringens begynnelse. Dette bidrar til etablering av en blomsterknopp..

Hvordan dyrke tulipaner hjemme

voksende tulipaner i rommetNår tulipaner skal destilleres innen 8. mars, må blomsterhandleren allerede i oktober forberede:

 • løst lett underlag, for eksempel en blanding av sand og sagflis, torv, perlitt og hagjord, der løken vil slå rot godt og raskt;
 • beholdere med perforert bunn for å tømme overflødig fuktighet eller gryter med dreneringshull;
 • lamper for fytobelysning, ved hjelp av hvilke du kan forlenge dagslyset, forhindre at spirene strekker seg og svekkes.

Tulipanløkene som er valgt for å tvinge, rengjøres for harde brune vekter før de overføres til bakken, inspiseres og sorteres igjen. Før du dyrker tulipaner hjemme, blir plantematerialet behandlet med en varm rosa løsning av kaliumpermanganat, det vil redusere risikoen for råte og soppsykdommer.

Under tvinging bruker løkplanter aktivt kreftene som er akkumulert i hvileperioden, så de trenger ikke mye plass og spesielt næringsrik jord. For industrielle beplantninger kan opptil 350 anlegg falle på en kvadratmeter. Hjemme plantes tulipaner i intervaller på 5-10 mm, og presses lett inn i underlaget. Når alle løkene er på plass, fylles jorda opp og beholderne vannes rikelig. Om nødvendig, tilsett jord etter vanning..

Tulipanene blir deretter overført til et rom med en temperatur på 5–9 ° C og en luftfuktighet på 75–80%. Her må plantene slå rot, og når de første skuddene dukker opp, senkes temperaturen ytterligere til 2-4 ° C.

tulipaner blomstret innen 8. marsUnder slike forhold beholdes tulipaner til det gjenstår 3 uker i det øyeblikket de planlegger blomstring. På dette tidspunktet stiger løvverk med en høyde på omtrent 6 cm over jorden, og plantene trenger mer varme og lys. Luftoppvarmingsnivået endres gradvis, og bringer det til 16-18 ° C på 3-5 dager. Slik at spirene er sterke og peduncles er sterke, tenner de lampene daglig over beholderne, og utvider dagslyset fra 3 til 5 timer. Vanning av tulipaner, som før, utføres ved de første tegnene på tørking av jorda. Planter mates daglig med ammoniumnitrat eller andre blandinger som inneholder nitrogen og fosfor..

Hvis alle betingelsene er oppfylt, begynner enden av knoppene som dukker opp snart å begynne å flekke. For øyeblikket er det tilrådelig å senke temperaturen med 3-5 ° C, noe som vil forsinke åpningen av koroller og forlenge blomstringen..

Video om planting av tulipanløker for destillasjon

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă