15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi blir kjent med varianter og varianter av påskeliljer fra bilder og beskrivelser

duften av påskeliljer om våren Ikke alle vet, men det er mange varianter av påskeliljer. Planter er forskjellige i blomstype, dyrkingsmetode, blomstringstid og varighet. Tenk på de mest populære og vakreste varianter av påskeliljer, bildene deres og det riktige navnet.

Poetisk påskelilje

poetisk påskelilje på fjelltopper Blomsten ble hentet fra fjellområdene. I naturen lever den poetiske påskeliljen på åser, nær vannmasser og kilder. Arten ble opprinnelig avlet nær Middelhavet og ikke langt fra Italia. Planten vokser raskt og blomstrer blant kastanjetrær. For full utvikling trenger blomsten moderat fuktighet og direkte sollys. Blomsten vokser opp til 50 centimeter i høyden. Formeres av pærer som har en ball eller et kyllingegg, med en spiss ende. En busk av den poetiske påskeliljen produserer opptil fem flate, lange blader. De er lyse grønne i fargen. Blomster blomstrer på en enkelt gren, hvite, hodene ser ned. Innvendig har de en krone med lys gul farge.

narsiss poetisk på stedetArten ble først oppdrettet i 1538. Italienerne likte påskeliljen for sin sterke duft. Størrelsen på den blomstrende blomsten når seks centimeter. Den blomsterbærende stilken vokser lengre enn bladene og kan nå femti centimeter. Planten dukker opp fra bakken tidlig på våren, vokser aktivt og begynner å blomstre i mai måned. Blomstringstid opptil 12 dager.

Når temperaturen synker under 10 grader om vinteren, krever blomsten ly.

Etter å ha sett på bildet med påskeliljen og beskrivelsen av sorten, kan du velge planten du liker av den poetiske påskeliljen og avle den på nettstedet ditt.

Gul påskelilje

gule påskeliljerRepresentanten for denne sorten har et andre navn – falsk påskelilje. Blomsten ble hentet fra Frankrike, Tyskland og Sør -Italia. Vokser godt i bakken av Kaukasus -fjellene. Den gule påskeliljen blir kort. En voksen plante når 30 centimeter. Forplantet av pærer, hvis diameter ikke overstiger 5 centimeter. De er runde, sjeldnere ovale. En blomst blomstrer på en blomstestamme, som når en diameter på 4 cm. Blomsten, i ferd med aktiv vekst, frigjør tynne, mørkegrønne blader, som ligger 10 centimeter under blomsten.

Inne i den blomstrende blomsten er det en krone, lys gul i fargen med en bølgepapp, ujevn kant. Blomstringstiden for den gule påskeliljen begynner i midten av mai. Det varer ikke mer enn 15 dager. Blomsten ble avlet og introdusert i hagekulturen siden 1500.

Takket være denne variasjonen har mange former for planten blitt avlet ved kryssing..

Gartnere bruker gul påskelilje til foredling i nærheten av tomter og steinete hager, og planter dem ved siden av tulipaner, en kongelig krone, i blandede plantinger og komposisjoner med einer.

Hvit påskelilje

hvite påskeliljerBlomsten ble hentet fra de iberiske øyer. Den vokser godt på fjellsider beriket med pittoresk vegetasjon, inkludert rikelig gress. Hvit påskelilje kan sees i surgjort jord eller furuskog. En voksen blomst når 35 centimeter. Formert og plantet med løker. De er ikke mer enn 4 cm i størrelse og er sfæriske. Blomsten har tynne, flere grønne blader. Den blomsterbærende stilken overstiger ikke 23 centimeter. Blomsten er hvit, som den indre kronen.

Hvit påskelilje har blitt introdusert i kulturen siden 1579. Den begynner å vokse aktivt midt på våren. I slutten av mai blomstrer blomsten blomster, som er duftende i ikke mer enn 10 dager..

Når de dyrkes ved lave temperaturer, bør påskeliljer være dekket i løpet av den kalde årstiden..

Rosa påskelilje

rosa påskeliljerBlomsten ble hentet fra Vest -Italia i 1520. Omtrent samtidig ble sorten introdusert for kulturen i Sør -Frankrike. Rosa påskelilje skiller seg fra andre plantearter i sin ganske høye størrelse. Blomsten når 45 centimeter. Bladene er mørkegrønne og bredere enn for andre arter med 0,5 centimeter. Skiller seg i fargen på selve blomsten. I blomstringsperioden er 1 knopp plassert på pedikelen. Blomsten har en hvit farge med en lyserosa krone, ganske uvanlig for denne gruppen av planter..

Rosa påskelilje forplanter seg ved hjelp av pærer. I en voksen plante kan de nå 5 centimeter. Påskelilje blomstrer i begynnelsen av mai. For å bevare blomsten er det bedre å grave opp løken i en hvileperiode og ha den på et mørkt sted til våren begynner. Rosa påskelilje kan ikke bare forskjønne hagen, men også overraske gjestene. Planten vil trekke oppmerksomhet til blomsterbedet i enhver design.

Narcissus Tete-a-Tete

cyclamen påskelilje Tet-a-TetBlomsten tilhører cyclamen -gruppen. Narcissus Tet-a-Tet har blitt dyrket siden 1584. Hentet fra fjellene i Kaukasus og Tyskland. Planten når en kort vekst. Oftest overstiger påskeliljen ikke 25 centimeter i høyden. En blomsterstand er plassert på peduncle. Knoppen har et hengende utseende, sterkt senket til bakken. Blomsten er lysegul med uvanlige kronblad hevet.

Narcissus Tet-a-Tet blomstrer fra begynnelsen av mai. Har en behagelig aroma. Tørkeintolerant. Planter plantes langs kantstein og lave gjerder. Den vokser godt og produserer nye kulepærer. Under overvintringen graves blomsten opp og lagres på et mørkt, kjølig sted til våren..

I det gamle Roma ble påskeliljer ansett som blomster for å symbolisere seier. Etter slaget ble vinneren hengt en krans av denne planten rundt halsen. Tilskuere tok med blomster til noen av kampens helter.

Terry påskeliljer

påskeliljer blomstrer i landetDe fleste varianter av doble påskeliljer importeres fra Sør -Amerika. Planten elsker et fuktig klima og tåler ikke langvarig tørke. Denne gruppen inkluderer flere typer påskeliljer, varianter med foto, navn og beskrivelse presenteres nedenfor.

Gay Challenger

terry påskelilje Gay ChallengerEn lavvoksende plante med mørkegrønne blader 0,5 centimeter brede. På hver peduncle er det 1 blomst av ekstraordinær skjønnhet. I blomstringsperioden har den doble påskeliljen en gul blomst med en lys oransje krone, ujevn i størrelse. Knoppstørrelsen kan overstige 7 centimeter. Blomster pynter buketter, det har ingen likhet når det skjæres. Det begynner å blomstre i slutten av mai.

Variety Texas

påskelilje texasTilhører gruppen av terry påskeliljer. Blomsten er stor i størrelse, har en dobbel krone. Fargen er hvit – gul eller lyserosa. Narcissus er upretensiøs i dyrking. Elsker rik og fuktig jord. Hentet fra Tyskland og Italia. Blomsten har blitt introdusert i dyrking siden 1565. Texas er flott for boarding. Passer til dekorering av blomsteroppsatser, kan ikke falme på lenge uten vann når det kuttes.

Terry påskelilje av sorten Texas har en aromatisk duft i blomstringstiden fra midten av mai. Når det er kaldt om vinteren, er det bedre å dekke til.

Narcissus Ice King

påskeliljer Ice KingPlanten ble avlet i Italia og har blitt plantet av gartnere siden 1850. Narcissus Ice King reproduserer vegetativt. Pæren til en voksen plante overstiger ikke 5 centimeter. Hvordan en påskelilje ser ut?

Bildet viser blomsterfamilien. Planten har brede blader plassert under og på nivået av knoppen. Hver peduncle har en hvit blomst med en lys gul krone. Narcissus Ice King er preget av store blomster, hvis størrelse når 11 centimeter..

Vokser i rikelig fuktig jord. Tåler ikke langvarig tørke.

Hagetomter er adlet med en blomst, den brukes i blomsteroppsatser. Narcissus Ice King begynner å blomstre fra begynnelsen av mai. Vil glede gartneren med vakre blomster til slutten av måneden.

Hvordan ser en tahiti påskelilje ut?

påskeliljer TahitiPlanten har store doble blomster som når en størrelse på 10 centimeter. Fargen på kronbladene er lysegul. Innvendig er det en rød – oransje krone. Narcissus Tahiti vokser opp til 35 centimeter i perioden med aktiv vekst. Den har smale mørkegrønne blader som ligger under knoppene. Hver blomst på en egen pedicel.

Planten formerer seg vegetativt, vokser i områder nær huset. Den tåler direkte sollys godt, elsker fuktig jord. Den vokser godt i grupper. Det har vokst aktivt siden midten av mai. På slutten av blomstringen blekner den, men mister ikke den behagelige aromaen.

Narcissus Replit

Terry påskeliljer ReplitPlanten formerer seg vegetativt. Den tåler sollys godt og kan vokse i skyggen av trær. Planten har brede blader av en mørk grønn farge, som ligger på nivået og under blomsterstandene. Det kan være flere knopper på en peduncle. Store blomster med lyserøde kronblad. Kronen er frotté, med ferskenfarge. Planten når en høyde på 50 centimeter. Narcissus Replit brukes til hagearbeid av hagetomter.

Blomsten elsker rikt beriket, fuktig og løs jord. Brukes i blomsteroppsatser.

Narcissus Rip Vann Winkle

påskeliljer Rip Van WinkleBlomsten kan lokaliseres og blomstre, i et åpent område og i skyggen av trær. En lavvoksende plante som når en maksimal lengde på 30 centimeter. Den har brede blader som ikke vokser til blomster. Narcissus Rip Van Winkle vokser i fuktig og rik jord, tåler ikke tørke. Blomster og kroner er doble, lyse gule. Hver peduncle har en enkelt knopp. Planten graves opp etter blomstring og plantes i åpen mark på slutten av vinteren..

Narcissus Obdam

påskelilje ObdamPlanten tilhører terry -gruppen. Narcissus Obdam er velduftende med en delikat og raffinert aroma. Blomster ligger på en egen pedicel. De har en delikat beige nyanse. Store knopper. Når de brettes ut, kan de overstige 10 centimeter. Planten vokser seg stor. På slutten av aktiv vekst kan den overstige 50 centimeter.

Pærene plantes i befruktet jord på slutten av sommeren. Tidlig på våren begynner påskeliljen Obdam å spire fra bakken. I midten av mai gleder planten andre med sitt utseende. Blomstringsperioden varer ikke mer enn 12 dager. På slutten av denne perioden blekner blomstene til en hvit fargetone, men mister ikke sin delikate aroma. Gartnere rådes til å plante knoller i åpne solrike områder eller i skyggen av trær..

Knollene på planten er store nok, opptil 6 centimeter. Narcissus Obdam er plantet i hagetomter i grupper.

Interessant om arten og variantene av narsiss – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă