15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan finne ut hvorfor påskeliljer ikke blomstrer og oppnå blomstring

påskeliljer blomstrer ikke Blomsterhandlere står ofte overfor et problem når de dyrker påskeliljer. Det ser ut til at pleie og vanning er bra, men planten av en eller annen grunn ikke slipper farge. Så hvorfor blomstrer ikke påskeliljer og hva kan gjøres for å få planten til å kaste farge?

Hovedårsakene til at påskeliljer ikke blomstrer

påskeliljer blomstrer For å oppnå vellykket blomstring av påskeliljer i blomsterbedene dine, må du utføre en grundig analyse og finne ut årsaken til den merkelige oppførselen til blomster..

Feil vanning

vanning av blomsterUtilstrekkelig vanning kan være en grunnleggende faktor i hvorfor påskeliljer ikke blomstrer, men bare kaster ut blader. Røttene til påskeliljer går 30 cm dype, og den tørre jorda nær roten er skadelig for blomsten. Planten har rett og slett ingen steder å få alle stoffene som er nødvendige for vekst og blomstring, røttene begynner gradvis å dø av. Først slutter påskeliljen å slippe ut blomsterstand, og snart dør hele stauden..

Ikke slutt å vanne påskeliljer etter blomstring. Fukt mater pæren, noe som vil hjelpe planten til å vokse rikelig neste sesong..

Og også grunnen til at påskeliljer ikke blomstrer kan være et overskudd av fuktighet. Ved overdreven vanning er plantens røtter helt i vannet og begynner å råtne. Blomsten begynner å verke, og naturlig kan det ikke være snakk om blomstring..

Tett passform

riktig planting av påskeliljerEn annen grunn til at påskeliljer ikke blomstrer er den nære plantingen av blomsterstandene. Faktum er at påskeliljen er en flerårig plante og har et forgrenet rotsystem. Og planter med veldig tett mellomrom i flere år er i stand til å flette nabopæren ganske sterkt. Som et resultat begynner blomsterstanden å motta mindre oksygen, fuktighet og viktige næringsstoffer. Kanskje han vil ha ressurser for dannelse av blader, men for blomstring har han kanskje ikke nok styrke.

Erfarne blomsteroppdrettere anbefaler å plante planten på nytt minst hvert tredje år. Og noen gartnere, for å oppnå frodig blomstring, øver på å transplantere påskeliljer hvert år..

Blomsten transplanteres når bladene er visne og helt lagt ned. Dette skjer rundt begynnelsen eller midten av august..

Uegnet jord

påskeliljer trenger litt sur jordEn annen grunn til at påskeliljer ikke blomstrer i hagen er for sur jord. For dyrking av påskeliljer er den mest optimale en lett sur jord, som svinger innen 5-7 pH-enheter.

Hvis mangelen på blomstring ligger nettopp i dette, kan situasjonen korrigeres ved å legge til følgende elementer på underlaget:

  • kritt;
  • lime mel;
  • dolomittmel.

Slike tilsetningsstoffer anbefales å påføres jorden flere måneder før direkte planting av planter..

Underernæring

svak blomstring av påskeliljerMange dyrkere kan ikke få påskeliljer til å blomstre, selv ikke gi dem tilstrekkelig vanning og en årlig transplantasjon. Så hvorfor påskeliljer ikke blomstrer med riktig omsorg og hva du skal gjøre for å få planten til å vokse vilt?

påskeliljer blomstrer med riktig omsorgFor at påskeliljer skal blomstre voldsomt, er det verdt å huske noen få regler:

  1. Det er nødvendig å utføre årlig gjødsling av jorda med nitrogenstoffer. Men det må sies at et overskudd av nitrogen i jorda kan forårsake mangel på blomstring. For ikke å overfôre jorda, gjødsle substratet med blandinger som inneholder visse sporstoffer i sammensetningen i like store mengder.
  2. Planten skal plantes i full sol. En kultur som vokser i skyggen knopper kanskje ikke. Det er også bedre å plante påskeliljer separat fra høye planter, for ikke å skape skygge..

Skade på pæren

skadet påskelilje pærePåskeliljer kan ikke knopp på grunn av en skadet eller skadet pære.

Blomsterløken kan bli skadet av:

  • lave temperaturer;
  • skadedyr;
  • uegnet underlag;
  • sykdom.

Derfor er det ekstremt viktig å behandle planten i tide, bli kvitt skadedyr og fjerne skadede løk. Og også for å unngå frysing av løken, anbefales det å isolere jorda der flerårige vokser om vinteren: med torv, tørre blader, flis, sagflis.

For å gjøre narsisspæren mer motstandsdyktig mot forskjellige typer sykdommer, må den legges i bløt i en løsning av kaliumpermanganat umiddelbart før planting..

Utidig skjæring av blader

blomstrende påskeliljer i en gryteOg du må også vite at tidlig kutting av blader kan bli årsaken til mangel på blomstring i en flerårig. Det er nødvendig å kutte bladene på en påskelilje når blomstene allerede er helt visne, for ikke å forstyrre den naturlige prosessen med fotosyntese.

Som du kan se, er det mange grunner til at påskeliljer ikke blomstrer. Og selv en nybegynner blomsterhandler kan enkelt identifisere noen av dem..

Hvordan gjenopprette skjønnheten i blomstrende påskeliljer – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă